Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
Guardiola
Capitá del Barça

2011.01.25. 11:17:24

LG írta: Végre vki megfogalmazta amit én is gondolok. Ugyanez a véleményem. Az első szezonja valóban nagyon jól sikerült, de a tavaly vagy idén már közel sincs akkora formában. Amit mostanában nyújt, ennyit sztem más is tudna. Vagy ha nem, akkor sem hinném, h a csapat eredményességén ez annyira meglátszana. Anno Oleguer volt jobbhátvédünk, és mégis BL-t nyertünk. A mostani csapat pedig még erősebb, nem hinném, h Alvesen múlna a sikerünk v. bukásunk.
A pótolhatatlanságot meg hagyjuk, mert ez a szó zavaró hatással van az idegrendszeremre.
Senki nem pótolhatatlan (kivéve Messit, Xavit, Iniestat, Puyolt, Piquet,... :) ) Viccet félretéve megnézhetjük azért a jobb és baloldali védőinket. Senki nem képes arra a munkatempóra amire Alves. Hogy nem jók a beadásai? Igaz! Tényleg nem jók, de ez csak egy elem a sok közül. Nagyon értékes a Barcelona számára, pótolni nehezen lehetne és könnyen lehet, hogy a pótlására szánt játékos nem tudna kellőképpen beilleszkedni, így kockázat is van benne. Ha egy mód van meg kell tartani, viszont abban mindenképpen igaza van a vezetőségnek, hogy korlátokat kell szabni, nem lehet minden kérést kielégíteni... Szóval nehéz kérdés, de Crujff megmondta a helyes választ. Alves meg dönthet, ha úgy dönt (bár számomra nehezen elfogadható lesz) akkor várja a City...
menczel
Entrenador del Barça

2011.01.25. 10:55:40

LG írta:
Léfe írta:Ne hivatkozzunk Pepre, Ő edző a szerződéskötésről nem dönt. Alves nélkül is volt és lesz Barca, nála fontosabbak is mentek el, mint Etoo és láss csodát. De amugy sem kellene tul lihegni, mert bár tényleg jó spiler, de az első "csucs" éve uán csak felejt. Nem ad jol be - sőt - vacakul. Már nem lő kapura sem, védekezése is néha gyengébb. Aki nem akar itt játszani, menjen. Mindig van más megoldás.
Végre vki megfogalmazta amit én is gondolok. Ugyanez a véleményem. Az első szezonja valóban nagyon jól sikerült, de a tavaly vagy idén már közel sincs akkora formában. Amit mostanában nyújt, ennyit sztem más is tudna. Vagy ha nem, akkor sem hinném, h a csapat eredményességén ez annyira meglátszana. Anno Oleguer volt jobbhátvédünk, és mégis BL-t nyertünk. A mostani csapat pedig még erősebb, nem hinném, h Alvesen múlna a sikerünk v. bukásunk.
A pótolhatatlanságot meg hagyjuk, mert ez a szó zavaró hatással van az idegrendszeremre.
Ácsi! BL-t azért nyertünk, mert Oleguer igaz h nem ment fel támadni, de a bal oldalon egy bizonyos Gio egy bizonyos R10-el karöltve radírozta le az ellenfél jobb oldalát. És amikor nem ő akkor Sylvinho, vagy Oleguer helyén Belletti.

Alves első éve azért volt látványosabb, mert akkor még Messi jobbtámadó poszton játszott, de ezt ti is tudjátok. Most hogy Messi fals9-es, gyakorlatilag egyedül nyargalászik, vagy a sokkal kevésbé kombinatív Pedroval kell összejátszania. Jelenleg a világ legjobb jobbhátvédje ez vitán felül áll. De szerintem is lehet pótolni. Viszont 30 millió alatt nem engedném el.
Boixos
Llegenda del Barça

2011.01.25. 10:39:38

alvessel és valamennyi szerződtetett játékossal úgy állapodnak meg, h a papírokon szerepelnek az emelésekkel kapcsolatos kondíciók is, szal alvesék előtt eddig sem volt titok, h mi a plafon a barcánál a gyerekkel kapcsolatban.
az ő esetében akkora léről van szó, amit sztem közülünk nem túl sokan tudnak értelmezni, de ez sem elég, mert a leplesszerkós mencseszteri újgazdagok belengettek egy ennél is nagyobb összeget. én megértem azt, h ezeknek a játékosoknak korlátozott az aktív idejük, ami alatt meg kell keresniük azt a kis pénzt, amiből majd fenntartják magukat és a családjukat, dehát sztem ez a barcától szakított zsetonból is bőven kijött volna, és itt azért reális perspektívák vannak...
mindegy. igaza van az Öregnek, ezt az ügyet rövidre kell zárni. az arabok meg vigyék a gyereket, úgysem fognak vele sem nyerni semmit sem, mert ez a bugi azért nem biztos, hogy így működik.

a pótolhatatlanságról meg annyit, sztem ez a kategória jelenleg a barcánál xavi és messi. alves ettől a kis intermezzótól függetlenül sem az, bár mindenképpen klasszisjátékos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Boixos 2011.01.25. 11:02:47-kor.
PUYOL-XAVI-INIESTA
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.25. 10:31:01

Léfe írta:Ne hivatkozzunk Pepre, Ő edző a szerződéskötésről nem dönt. Alves nélkül is volt és lesz Barca, nála fontosabbak is mentek el, mint Etoo és láss csodát. De amugy sem kellene tul lihegni, mert bár tényleg jó spiler, de az első "csucs" éve uán csak felejt. Nem ad jol be - sőt - vacakul. Már nem lő kapura sem, védekezése is néha gyengébb. Aki nem akar itt játszani, menjen. Mindig van más megoldás.
Végre vki megfogalmazta amit én is gondolok. Ugyanez a véleményem. Az első szezonja valóban nagyon jól sikerült, de a tavaly vagy idén már közel sincs akkora formában. Amit mostanában nyújt, ennyit sztem más is tudna. Vagy ha nem, akkor sem hinném, h a csapat eredményességén ez annyira meglátszana. Anno Oleguer volt jobbhátvédünk, és mégis BL-t nyertünk. A mostani csapat pedig még erősebb, nem hinném, h Alvesen múlna a sikerünk v. bukásunk.
rosivagyok
Barça C

2011.01.25. 09:58:08

Ha valaki egy olyan csapatból akar eligazolni, amelyik éppen készül ismét mindent megnyerni és az egész világ ámulja a technikájukat, egy olyan angol csapatba, amelyiknek esélye nincs hogy idén bármit is nyerjen, és mindezt csupán a pénz miatt, annak a hozzáállása nem a barcaba való. Nem biztos, hogy pótolható, de nincs szüksége senkinek se egy elégedetlen, nagyképű brazilra, akinek a menedzsere tele tudja beszélni a fejét hülyeségekkel!
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2011.01.25. 09:34:12

Végül mégis idejött, pedig a Chelsea jóval többet fizetett volna akkor, ő azonban a Barcelonát választotta.
Úgy emlékszem, hogy abban az évben amikor mi megvettük, a Chelsea már nem tett ajánlatott neki és a klubnak. Kicsit homályosak az emlékeim róla de úgy rémlik, hogy 2008ban mi voltunk egy egyetlen komoly kérői, a Real sem mutatott elég határozott érdeklődést
daffy
Madridista

2011.01.25. 09:12:21

9Dave írta:Sokakkal egyet értek, hogy Alves szinte pótolhtatlan.
De ha Bale jönne helyette, talán egy szimpla sajnáltság lenne bennem.
bale a cipőjét nem pucolhatja alvesnek. egyelőre egy felkapott,gyors és max tehetséges játékos. a tottenhamet lassan kinövi,de azér nah...! messze van ő még a barca szinttől. ha nem alves,akkor maicon vagy max lahm,de egyik sem érné meg,így maradnia kell és fog is
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.01.25. 09:03:49

mindorokke_barca írta:Aki most csalódott Alvesben, az nem ismeri a körülötte lévő hercehurcát a Sevillából való eligazolásával kapcsolatban. Korábban egy évvel majdnem a Chelseabe került, de a Realtól sem állt messze. Neki mindegy volta hova kerül, csak nagy klub legyen. Ő is csak egy zsoldos aki a Realt is azért savazza mert épp itt van. Fél lábbal már a Chelseaben volt 2007ben amikor a Sevilla elnöke mégis kihátrált az üzletből.
A fetrengései miatt számomra soha nem volt szimpatikus így nekem olymindegy, hogy mi lesz vele. Amíg a Barcát segíti áldásom rá, maradhat, de ha ilyen magas fizetéseknél valaki képes még elégedetlenkedni egy ilyen klubban, akkor annak tényleg szevaszt kell inteni. Nekem nem fog hiányozni.
Én ugyan csalódott nem vagyok, mert nem szívem csücske Alvés. Viszont elégedetlen vagyok vele szemben, még ha ismerem is azt az ügyet , ahogy idekerült. Végül mégis idejött, pedig a Chelsea jóval többet fizetett volna akkor, ő azonban a Barcelonát választotta. Ezt ne felejtsd el. Abban maximálisan egyetértünk, hogy ilyen fizetésnél hogy lehet valaki elégedetlen, de hát nem ez az egyetlen csapat, ahol játszhat! Majd pár év múlva biztos esélyes lesz a City is, akkor pedig ez a 9.5 millió eurós fizetése a csúcs lesz számára. Amíg ki nem hátrálnak az ázsiaiak a csapattól...
Kép
Kép
Kép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2011.01.25. 08:27:26

Aki most csalódott Alvesben, az nem ismeri a körülötte lévő hercehurcát a Sevillából való eligazolásával kapcsolatban. Korábban egy évvel majdnem a Chelseabe került, de a Realtól sem állt messze. Neki mindegy volta hova kerül, csak nagy klub legyen. Ő is csak egy zsoldos aki a Realt is azért savazza mert épp itt van. Fél lábbal már a Chelseaben volt 2007ben amikor a Sevilla elnöke mégis kihátrált az üzletből.
A fetrengései miatt számomra soha nem volt szimpatikus így nekem olymindegy, hogy mi lesz vele. Amíg a Barcát segíti áldásom rá, maradhat, de ha ilyen magas fizetéseknél valaki képes még elégedetlenkedni egy ilyen klubban, akkor annak tényleg szevaszt kell inteni. Nekem nem fog hiányozni.
Léfe
Entrenador del Barça

2011.01.25. 08:16:55

Ne hivatkozzunk Pepre, Ő edző a szerződéskötésről nem dönt. Alves nélkül is volt és lesz Barca, nála fontosabbak is mentek el, mint Etoo és láss csodát. De amugy sem kellene tul lihegni, mert bár tényleg jó spiler, de az első "csucs" éve uán csak felejt. Nem ad jol be - sőt - vacakul. Már nem lő kapura sem, védekezése is néha gyengébb. Aki nem akar itt játszani, menjen. Mindig van más megoldás.
Fecó
samy85
Capitá del Barça

2011.01.24. 21:30:12

Szerintem is, mert meg se közelítené Alves szintjét.
Nagyon dühös leszek erre az emberre ha itthagyja a klubot[/quote]

Ebben egyetértünk!!!
A világ legcsodálatosabb klubbjából elmenni "szimpla" 1 millióért!
Nevetséges! Ráadásul a City-hez!!!
de szerintem mérlegelni fog és rájön hogy A Barcelona , az a Barcelona!!!
És meg sem közelítik ilyen City-k!!!
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
galamb
Jugador del Barça

2011.01.24. 21:28:36

Meggyőződésem, hogy a Barca Alves nélkül is a világ legjobb csapata marad. Cruyffal teljes mértékben egyetértek, ha menni akar, hát menjen. Hadd járja a Yaya útját. Köszönjük, amit eddig tett a Barcaban és sok sikert kívánunk neki. Toure hiányát sem érezte meg eddig a csapat, pedig őt is nagyon szerettük. Majd lesz aki helyettesítse, efelől semmi kétségem. Csak minél hamarabb dőljön el a sorsa.
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2011.01.24. 21:24:35

Alvesre sem haragszom, a Barcara sem. Ha neki a penz az elso, akkor le is ut, fel is ut. Nyugodjatok meg, ugyis kerul idealis ember arra a posztra.
Iniesta_1986
Barça B

2011.01.24. 21:24:08

A Barca ajánlata korrekt, annyit ígérnek neki, amennyit ér. Se többet, se kevesebbet. Ha neki ez nem elég, mehet amerre lát! Nehogy fontosabb szereplőnek gondolja itt magát világbajnok sztároknál...Ha neki a pénz fontosabb, menjen a sejkekhez, ahol az EL-helyekért küzdve tollasodhat tovább.

A továbbiakban egyetlen célja legyen a klubvezetésnek: minél több pénzt kisajtolni a cityből. Nincs a továbbiakban itt maradása! Ég veled!
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.24. 21:23:02

azt az évi 1,5-2 milliót odaadhatná a világ legjobb jobbhátvédjének.
Igen, csak ezzel elindulhat egy lavina. Mert akkor aztán oda kell adni azt a +2 milliót a világ legjobb középhátvédjének, középpályásának stb...
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.24. 21:22:51

samy85 írta: De mindegy!!! És Aly is játszott már jobb oldalon nem egyszer!!
Szerintem is, mert meg se közelítené Alves szintjét.
Nagyon dühös leszek erre az emberre ha itthagyja a klubot
9Dave
Capitá del Barça

2011.01.24. 21:21:50

Sokakkal egyet értek, hogy Alves szinte pótolhtatlan.
De ha Bale jönne helyette, talán egy szimpla sajnáltság lenne bennem.
Kép
"Egy passz boldoggá tesz két embert" -Xavi Hernández
D@v3
samy85
Capitá del Barça

2011.01.24. 21:19:13

1. nem szólok le mindenkit
2. nem vagyok tökéletes, de legalább tudom, hogy mi a különbség bal meg jobbhátvéd között[/quote]

Akkor örülj magadnak!!! :D
Amúgy meg az Alves sem eredetileg szélső védő, hanem kp!
De mindegy!!! És Aly is játszott már jobb oldalon nem egyszer!!
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2011.01.24. 21:14:25

samy85 írta: Nem kéne mindenkit leszólni aki forumban van!
Mr tökéletes!!!
1. nem szólok le mindenkit
2. nem vagyok tökéletes, de legalább tudom, hogy mi a különbség bal meg jobbhátvéd között
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.01.24. 21:11:49

tévedsz Gali, VV-ék kapnak 7 milliót, ennyit ajánl a Barca neki ;)

ez nem elég neki a mellékelt példa szerint...
Gali
Capitá del Barça

2011.01.24. 21:10:39

MichaaBee írta:
MessiFan írta:Pep leszögezte, hogy Alves még sokáig a Barcában marad erre Cruyff már el is adná.
Elég érdekes dolog. Miért kéne eladni? Miért nem lehetne megadni neki azt a pénzt? Adják meg neki és legyen boldog. Ennyi én már nem is foglalkozom többet ezzel az üggyel. Ha megy akkor menjen a citybe ahol annyi pénzt kap amennyit csak akar.
Isten őrizz, hogy megkapja a 9.5 milláját... Nehogymár többet kapjon, mint Xavi és Iniesta. Kapott egy olyan szerződést, ami egy szinten helyezi el a csapat többi fontos tagjával, Piquével, Puyollal, Valdésszel stb. Ez is nagy pénz és ha ez nem elég neki, akkor fel is út, le is út!
Nem 9,5 millót kapna (ezt az összeget a City adná, amennyiben hihetünk a médiának), hanem kb. 7-et. Ennyit kereshet Ini és Xavi. A Barca ajánlata 5-5,5 millió lehet, ami Valdes és Puyol jövedelmi szintje a klubnál. Egyébként annyi pénzt szórt ki a management az elmúlt 2-3 évben felesleges igazolásokra, hogy talán azt az évi 1,5-2 milliót odaadhatná a világ legjobb jobbhátvédjének.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
BarcaBaku
Barça B

2011.01.24. 21:07:07

Ez az egész egy vicc Alves-től és az ügyvédjétől!!
A világ legjobb klubjában játszik, stabil kezdő, megy neki a játék, jól érzi magát, szeretik is.
Most akkor komolyan mondom nem mindegy évente 1milla?Éhen fog halni v mi? most ha ezt Alves komolyan gondolja h ezért megéri neki elmenni egy összevásárolt csapatba ahol bunyó van edzésen meg semmi csapatszellem hát menyjen akk tényleg nem való ide..!Egyszerűen nem értem az ilyen embereket mindenük megvan azt képesek elhagyni évi 1 milla euróért hátha neki az fontosabb mint h sikeres legyen menyjen Isten hírével!!
Am meg Puyí-ék úgyis meggyőzik h maradjon és maradni fog sztem remélem észhez tér. :x :x :x :!: :!: :!:
samy85
Capitá del Barça

2011.01.24. 21:06:36

sjd írta:
samy85 írta:Ha elmegy Alves, mondjon valaki egy olyan kvalitásu/képességű játékost aki olyan mint Dani!!!
Nem nagyon tud mondani senki sem!
Talán 2 játékost lehetne elképzelnia blaugranaban!: Gareth Bale, és Aly Sisokkho! szerintem!
na, idén is elkezdődött az átigazolási időszak az FM-kockák számára :roll:

először is legyünk tisztába a jobbhátvéd fogalmával, ami NEM balhátvéd
és legalább Cissokho nevét tanuld meg leírni, mielőtt ilyen remek ötleteket adsz

ha Alves meg eligazol én komolyan mondom elmegyek Manchesterbe és a háza előtt nyílt színen fogom elégetni a mezem, amin a neve van...
:x :x :x :x :x

Nem kéne mindenkit leszólni aki forumban van!
Mr tökéletes!!!
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.01.24. 21:06:24

MessiFan írta:Pep leszögezte, hogy Alves még sokáig a Barcában marad erre Cruyff már el is adná.
Elég érdekes dolog. Miért kéne eladni? Miért nem lehetne megadni neki azt a pénzt? Adják meg neki és legyen boldog. Ennyi én már nem is foglalkozom többet ezzel az üggyel. Ha megy akkor menjen a citybe ahol annyi pénzt kap amennyit csak akar.
Ami itt volt a főoldalon cikk, abban az állt, h szeretné, h van egy olyan érzése, Alves még sokáig a Barca játékosa lesz, szóval messze nem szögezte le. Persze ő nyilván jobban belelát a dolgokba, de azért Cruyff is vmilyen szinten, és nyilván nem nyilatkozna ilyen Johan, ha biztos lenne Alves maradása. Amúgy abban nem értek egyet Cruyffal, h nem szabad Alvest hibáztatni. Ha + 2 millióért képes elhagyni egy ilyen remek csapatot, amibe teljesen beleillik, és megbecsülik, és sikereket ért el, és jó esélyei vannak újabb sikerekre, akkor sztem igenis megérdemli a kifejezetten durva kritikákat Alves. Persze ezzel még várok, hátha marad, de bennem már akkor is tüske marad.

Amúgy meg mi az, h Alves pótolhatatlan? Ha elmegy megszűnik a Barca, v. mi?
lui1698
Llegenda del Barça

2011.01.24. 21:05:37

kurdt írta:Egy ember van, akit el tudnék Alves helyén képzelni, de még vele sem lehet teljesen pótolni a brazilt: Lahm
Igen, őt én is bírom, viszont őt is igen nehezen lehetne elhozni a Bayern-ből.

És felmerül a kérdés, hogy megéri-e eladni Alves-t (valószínű áron alul) és elhozni egy magas összegért a németet, akinek közel hasonló fizetést kell adni?
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Válasz küldése