2016.06.23. 14:23:14
Nem tudom, ki hogy van vele, de ennyi pénzért én el is tolnám innen:)
Oké, Neymat jó, meg bírom, de 15-től ne kapjon már többet. Igen, tudom én csak a szurkoló vagyok, és legyen mindegy, hogy ki mennyit keres. Ez persze így van, de ha megkapja ezt a fizut, akkor jövő héten másik 3 játékos is jöhet az elnöki iroda elé verni az ajtót, hogy emeljék meg neki is.
Emlékezzünk kicsit Leora. Felhoztuk az első csapathoz, bemutatkozott, majd év végén kapott új szerződést. Aztán ha jól emlékszem olyan fejlődést tolt, hogy zsinórban 4 évben utána is kapott még új szerződést + emelést. A karrierje során majd minden évben kapott egyet, de azért mert jobb és jobb lett. Neymar idejön brazíliából 21 évesen (kb Messi ilyen idősen már 4 éve a felnőttben játszott nálunk) csak a jóég tudja mennyiért, de indokolatlanul sok pénzért. Aztán persze szintén indokolatlanul sok pénzt is keres. Első szezonjában nem váltotta meg a világot. A másodikban már fejlődött, de ott sem volt azért még isten. Idén még egy kicsit fejlődött, de azért ha választanom kellene a jelenlegi Barcából 5 nélkülözhetetlen embert, akkor nem lenne köztük. Messi őszi/téli sérülésénél akkor kétségtelenül jó volt. Nem Messi szint, de igazán jó volt. Azon kívül viszont kb. egy pár jó meccse volt csak. Viszont volt kifejezetten rossz időszaka, rengetek indokolatlan nem sikerült cselére emlékszem. Lajos és Messi volt az a trióból, akit semmi pénzért sem engednék el.
Nézzünk kicsit másik párhuzamot. Ronaldinho idejött és maximum fél éven belül már isten volt. Oké, ő a végén persze elbulizta a tehetségét, de Neymar látóhatáron belül sincs Dinho és Messihez képest. 24 éves, tehát már nem biztos, hogy olyan durván fog még fejlődni.
Szerintem Neymar jó, és örülnék, ha maradna, de ő még itt kb. senki. Sokan vannak a jelenlegi keretben is akik sokkal többet tettek a klubbért mint ő. Bár Messi (na jó és CR) mögött nem igazán van olyan játékos aki egyértelmű legjobb lesz majd éveken át a világon, ezek közül Neymar előkelő helyen van, de engem még meg kellene győznie egy ilyen szerződéshez. Ha a pénz kell neki, akkor viszlát, mert ha például Messit csak a pénz érdekelné, akkor biztos vagyok benne, hogy több helyen is megadnák neki a jelenlegi másfél/kétszeresét is.... Ha jól tudom jelenleg ő a 3. legjobban kereső (kb Iniestával holt versenyben), és Sergi kevesebet keres tőle (pedig kb minden meccsen játszott, és micsoda éve volt, és na helyette még csak nagyjából sem tudnék senkit sem elképzelni).
Legyen legalább egy bomba éve, amikor azon vitázik a fél világ, hogy Messi vagy Neymar, és akkor kérjen ilyen lóvékat.