2015.07.14. 19:29:01
Itt nem arról van szó, hogy bármelyikünk jobban tudná, hogy ki kell a B-csapatba, meg ki a legjobb, kit éri meg felhozni, de valaminek csak kellett történnie, ha tavaly szinte ugyanezzel (talán gyengébbel) a kerettel a harmadik helyen voltunk, idén meg kiestünk.
És azért innen is lehet látni, hogy egy Patric és Samper között mi a különbség vkp poszton vagy, hogy mennyire erőltetik Dongout jó ideje (nem hiszem, hogy véletlen, hogy LE is inkább egy addig gyakorlatilag Juvenilből felhozott játékost játszatott helyette Suarez hiányában) vagy Halilovic, akia Dinamoban nem betonbiztos, de stabil játékos, és horvát válogatott volt 17-18 évesen annyi lehetőséget kap kb. mint Camara, (még néha azon a poszton Gumbau vagy Bicho is helyette játszott)
Nyilván jobban látják az ottaniak,, mint bármelyikünk innen és lehettek az öltözőben is gondok, de az eredmények nem azt mutatják, hogy annyira jól végezné a dolgát az a 600 szakember. Szóval lehet azt mondani, hogy ne szóljunk semmit mert kik vagyunk mi itt és ők tudják a tutit, szerintem ennek ellenére elmondhatjuk mi is, ha úgy gondoljuk, hogy nem jól dolgoznak jól.
A keret az bizonyítottan adott, azt, hogy mit hoznak ki belőle már az ó érdemük vagy saruk.
Gersonnal kapcsolatban pedig nem azt mondtam, hogy nem jó játékos, csak hogy az összevágott videok alapján, ahol mindenkinek a legjobb megmozdulásait mutatják olyan kiemelkedőt nem láttam. Ott volt Keirrison, akinek tényekkel is alá volt támasztva, hogy kiváló játékos (legfiatalabb brazil gólkirály, meg valami év legjobb brazil sportolója) mégsem tudott egy Benfica-ban vagy egy Fiorentina-ban bármi komolyat alkotni. És nem azért "ellenzem" a brazil megvételét, mert annyira gáznak gondolom, hanem mert minimum hasonló, de talán jobb fiatal játékosaink vannak. És mindezért kiadnánk egy rakat pénzt.
Arda más tészta, róla tudjuk mire képes és személy szerint én nem sokallom az árát, egy ilyen képességű játékos a mai piacon még talán olcsónak is mondható. Aztán majd meglátjuk mit alakít. Sokkal jobban örülök neki mint Kokenak, a törökben sokkal több a kreativitás a váratlan megoldás és passzjátékban sem marad el a spanyoltól. (nem mellesleg kb 20 misivel olcsóbb) Igazán arra leszek kíváncsi, hogy jövőre milyen igazolásokat terveznek. Ha beválik Turan és Rafinha is jó szintet hoz akarnak majd-e Pogbat vagy hasonlót hozni bárki legyen is az elnök. (mondjuk ha Laporta lenne Abidallal valószínű, hogy megpróbálnák)
Rafinha-val kapcsolatban tartom a véleményem, bár lehet hogy kisebbségben vagyok. Vele úgy vélem fejben voltak gondok. Nem néztem közel sem minden Celta meccset, de ahhoz eleget, hogy lássam, hogy sokszor amikor helye volt és megindulhatott volna vagy volt lehetősége egy kockázatosabb kulcspasszt adni itt nem vállalta be. Inkább a biztosat választotta, egyszer kétszer mert komolyabban vállalkozni, de annyi. Ennek ellenére én nem mondanám, hogy olyan rossz szezont futott volt azért kiemelkedő meccse is, de én inkább valami önbizalomhiányt, vagy túl nagy felelősséget esetleg Xavi árnyékát éreztem rajta. Én inkább azért helyezném előtérbe őt, mint Denist vagy Halilovicot (akármekkora tehetségnek is tartom a kis horvátot) mert a stílusa jobban beleillik ebbe a középpályába, mint az előbbi kettőé. Halilovicnak az ideális a Messié amikor viszább lép, mélységből indul és vezeti rá a védelemre vagy húzza befelé, amolyan irányító-tkp féle. Denist talán hátrébb lehet vonni, ehhez nem értek, ez a mindenkori edző feladata, de a B-ben amikor láttam a legjobbját tipikus támadó középpályásként nyújtotta.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára
Chino 2015.07.14. 19:47:37-kor.
Forca Barca!!!!