Fc Barcelona - A Hátország
Még mielőtt pukkannak azok a pezsgők, nem ártana, ha tényleg regisztrálva lenne a 2 játékosunk és messzebbre ennél nem is néznék egyenlőre, mert emlékeim szerint kb 42342 alkalommal voltunk 3 centire valaki megvásárlásától, vagy az FFP kánaántól.
Van az az élethelyzet, amikor nem a bevételek hiánya okozza a problémát, hanem a nem megfontolt kiadások...és ez bizony akkor is érvényes, ha a kiadások döntései korábbi keltezésűek.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.02. 13:49:45Szerk: és hogy legyen értelme a vitának, várom az alternatív bevételeket azok helyett, amik megtörténtek és az alternatív:
Senki nem kényszerített arra, hogy tegnap legyen elköltve a holnapi vacsora pénze.....

Egyébként ott van zsírban amit korábban megettünk, de abból már izmot építeni nem lehet.
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Akkor remélem aki már megvette januárra a francia bajnokságba a bérletét, mert hogy majd ott játszunk egyből, az még vissza tudja utaltatni a pénzét
ki gondolta, hogy ez lesz, meglepetés

ki gondolta, hogy ez lesz, meglepetés

"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
-
- Entrenador del Barça
Egy alternatív valóságban nekimegyünk a szezonnak egyLG írta: ↑2025.01.02. 13:30:18Laporta szúrt ki saját magával és klubbal, amikor nyáron leigazolta Olmot a körülményeket ismerve. Már akkor tudta, hogy necces lesz, ezért lett a szerződésébe téve az opció, amire most derült fény. Ha 31-én átmegy a dolog, akkor Laporta ezt a hülyeségét is simán megússza, ahogy eddig mindig sikerült is neki. De ugye bejött a korsó és a kút esete.És valaki még mindig tűzzel-vassal védi ezt az embert...
![]()
Stegen/Pena
Mingueza/Garcia-Araujo/Cubarsi-Lenglet/Umtiti-Balde/Martin
De Jong/Casado
Gavi/Nico-Pedri/Fermin
Yamal-Auba-Brathwaite/Abde
Sorral.
Ezen szerintem semmit nem kell védeni, max az aktuális edzőket, akik a kritikát kapják.
Szerk: és hogy legyen értelme a vitának, várom az alternatív bevételeket azok helyett, amik megtörténtek és az alternatív:
-Tusquets által előkészített BLM 49%-nak eladása, ami mint kiderült nagyobb kiesés/év, mint a közvetítési jogdíjak
-Victor Font "Sí Al Futur" tervében leírt 400-500 millió Barca szurkoló befizet 5 eurót egy évben, ami 2,5 milliárd bevétel évente

Laporta szúrt ki saját magával és klubbal, amikor nyáron leigazolta Olmot a körülményeket ismerve. Már akkor tudta, hogy necces lesz, ezért lett a szerződésébe téve az opció, amire most derült fény. Ha 31-én átmegy a dolog, akkor Laporta ezt a hülyeségét is simán megússza, ahogy eddig mindig sikerült is neki. De ugye bejött a korsó és a kút esete.
És valaki még mindig tűzzel-vassal védi ezt az embert... 

-
- Entrenador del Barça
Valami hasonlóra számítottam.superman írta: ↑2025.01.02. 12:40:30Nyilván ez lesz, mindig ez lett a vége. Csak a média szeret hergelni, Laporta meg nem veti meg az ebből fakadó áldozati pózt. Az, hogy mindezzel folyamatosan rombolja a klub presztízsét, nimbuszát, égeti a jövőjét, nem számít. Tebas meg ezek szerint megint nem szúr ki a csapattal, pedig megint megvolt rá a lehetősége, csak ugye a gazdasági "too big to fail" mindig felülírja az emberi létből fakadó kicsinyességet.![]()
Szerintem itt páran alternatív valóságban élünk egymástól. Tebas nem szúrt ki Laportával? Mindenhol a fejét követelik, amikor ezt simán el lehetett volna fogadni az új Nike szerződéssel, vagy 12.29-31-én, amikor már azt írták mindenhol, hogy a páholy eladása a La Liga előtt.
Örülhetnek az 1/1-et megbombázó klubok és a Liga, törölve lett a 2 regisztráció, újabb folt a klub hírnevén, és egy újabb előnytelen szerződés, hogy a 2 játékos neve felkerüljön a honlapra, és tudjuk regisztrálni a 12 saját tulajdonú, köztük sok saját nevelésű játékos szerződését, ami sokadszorra írom, máshol alapvető dolog, függetlenül attól Laporta mit nyilatkozik és mit nem.
Szerk: ismét sikerült megvédeni az FC Barcelonát a csődtől, Olmo és Pau fél éves 4,5 milliós fizetése cserébe kockáztatva a 2 játékos távozását, az értékük elvesztését, a fizetésük kifizetését és az előnytelen VIP páholy eladást. Persze a szabály az szabály.
Szerintem valami könyörület akármivel, hogy spanyol válogatott játékos ne legyen pályán kívül 6 hónapig, majd engednek valamiféle regisztrációt, de FFP 1-1 nem lesz, 2 éve minden 2. nap jutunk át oda egyszerre a Nike, Vision, Studios stb szerződésekkel...superman írta: ↑2025.01.02. 12:40:30Nyilván ez lesz, mindig ez lett a vége. Csak a média szeret hergelni, Laporta meg nem veti meg az ebből fakadó áldozati pózt. Az, hogy mindezzel folyamatosan rombolja a klub presztízsét, nimbuszát, égeti a jövőjét, nem számít. Tebas meg ezek szerint megint nem szúr ki a csapattal, pedig megint megvolt rá a lehetősége, csak ugye a gazdasági "too big to fail" mindig felülírja az emberi létből fakadó kicsinyességet.![]()
Nyilván ez lesz, mindig ez lett a vége. Csak a média szeret hergelni, Laporta meg nem veti meg az ebből fakadó áldozati pózt. Az, hogy mindezzel folyamatosan rombolja a klub presztízsét, nimbuszát, égeti a jövőjét, nem számít. Tebas meg ezek szerint megint nem szúr ki a csapattal, pedig megint megvolt rá a lehetősége, csak ugye a gazdasági "too big to fail" mindig felülírja az emberi létből fakadó kicsinyességet.

BREAKING: Barcelona confirm that they will enter the 1:1 rule TOMORROW, and that La Liga will agree.
This would mean that Dani Olmo and Pau Victor can be registered. @rac1
This would mean that Dani Olmo and Pau Victor can be registered. @rac1

Pontosan. A klub jövőjét kockáztatták érte konkrétan. Ha valahonnan kerítettek volna pénzta, akkor nem borul ki a bili, és nem is tudnánk, hogy ilyen katasztrofális opció van a játékos szerződésében. És ki tudja, hány játékoséban van még hasonló. Font-tal teljesen egyetértek, sőt, és már évek óta mondom, hogy Laporta nem gondolkodik hosszútávon. Rögtönzések jellemzik az elnökségét, és olyan húzások, amikkel rövidtávon kicsit nyerünk, hosszútávon hatalmasat bukhatunk. Szerintem ennek véget kell vetni, ebbe bele kell buktatni Laportát, függetlenül Olmo sorsától!Tobias88 írta: ↑2025.01.01. 22:28:41Ez komoly? Ki az az idióta barom aki ilyen szerződést köt? Nem lehetnek ennyire hülyék Laportaék. A vip üzleten bukunk 110 milliót amit csak miatta surgettunk (nem is értem), a jatekost, és a játékos is ér vagy 50 milliót.A Barça ebben az esetben köteles lenne kifizetni a szerződése végéig szóló teljes fizetését
Az már más kérdés hogy a szabályoknak sincs értelme. Miért ne lehetne egy játékos kétszer benevezve egy szezonban? Semmi értelme. Ugyanígy miért csak beregisztrált játékost lehet kölcsönadni? Ez már konkrétan munkajog ellenes is lehet
Ha nem nem lenne, de van, és nekik is tudnia kellett, számolni kellett vele, ahogy a többi csapatnak is. Úgy emlékszem, hogy pl. az Atletico is nehéz helyzetbe került a covid után, mégis a víz felett maradtak, nem is találkoztam vele, hogy telesírták volna a sajtót. Az általad említett sikerekhez meg szerintem az utánpótlásnak legalább akkora szerepe volt, mint az igazolásoknak. Az pedig nem Laportát múlott.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Szerintem továbbra is azt felejtjük el, hogy az egész "előremenekülés" kérdés igazából fikcionális lenne, ha nem lenne a Liga FFP-je, vagy legalább ne lenne ennyire durva. Emiatt cselekszünk kényszerből. Laporta egyrészt alighanem eleve nem akart lecsúszni, másrészt látta, ahogy többen is írták, mi történt Milan-Arsenal féle csapatokkal. Elment mellettük az idő és a mezőny, 10 évbe tartott nekik felkapaszkodni, és akkor sem olyan magasra, mint voltak. Iszonyatos bevételkiesésekről beszélnénk, iszonyatos nívóesésről, a szponzori szerződésünknek szerintem kb a felét köthetnénk meg, kieső BL pénzek, a Liga 1-2-3. helye is komoly összegek. Szerintem a 2022-es igazolásaink több, mint megtérültek, bajnoki cím, 2. hely, szuperkupa, szerintem kb már ezek behozták a ráfordított pénzt a megtöltött stadionokkal együtt.
Az Olmo eset ettől még védhetetlen kb, nem is a mostani a helyzet, hanem hogy leigazoltuk. Óriási hiba volt részéről. De továbbra is, "csak" azért volt óriási hiba, mert létezik ez az extrém szigorú ffp. Szóval Laporta legtöbb hibája jellemzően csak a belső ffp szemüvegén keresztól nézve hiba. Amikor majd 20 évvel ezelőtt az első regnálása volt, alighanem ugyanilyen "hibákat" követett volna el, ha ugyanez lett volna a helyzet. De akkor még nem volt ez a teljesen elmeroggyant szinű ffp.
Azért remélem a hetekben megoldjuk valahogy a helyzetet.
Az Olmo eset ettől még védhetetlen kb, nem is a mostani a helyzet, hanem hogy leigazoltuk. Óriási hiba volt részéről. De továbbra is, "csak" azért volt óriási hiba, mert létezik ez az extrém szigorú ffp. Szóval Laporta legtöbb hibája jellemzően csak a belső ffp szemüvegén keresztól nézve hiba. Amikor majd 20 évvel ezelőtt az első regnálása volt, alighanem ugyanilyen "hibákat" követett volna el, ha ugyanez lett volna a helyzet. De akkor még nem volt ez a teljesen elmeroggyant szinű ffp.
Azért remélem a hetekben megoldjuk valahogy a helyzetet.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Egyetértek azzal, amit Sansz írt. Nyilván nem véletlenül jutottunk el a Forma-1-ig, mert ott is látható, hogy a szabályozások nemhogy nem ördögtől valók, de szükségesek is, például hogy a jelenlegi költségek mellett tíz csapat el tudjon egyáltalán indulni. A futballban sem az igazolásokat, hanem a költekezéseket kellene korlátozni. Azt bezzeg nem vétózták meg, amikor Dembelé-t vagy 140 millióért megvettük. Azt kellett volna megvétózniuk, hogy a bevételeink kb 100%-át elvigyék a bérköltségek. Akkor bezzeg nem csináltak semmit, ehelyett száz évig akarnak szívatni minket, ahelyett, hogy az egész egyáltalán meg sem történt volna. Nem Pau Victor évi 210 ezes (rosszul írtam tegnap, nem 250k, hanem 210) fizetésével kellene szórakozniuk, hanem Coutinhóék fizetését kellett volna semmissé tetetniük.
A paternalizmusban sem látok problémát, egyszerűen azért, mert sok ember nem tud magáról gondoskodni, és sok szervezet sem, így olykor meg kell nekik mondani, mit csináljanak, mert maguktól nem tudják. Ettől még kár lenne az elvesztésükért. Amit Sansz írt, ahhoz még annyit tennék hozzá, hogy más-más régiókban más-más történelmi beidegződések alakultak ki, és ami Kelet-Európában kivált egyes reflexeket, az máshol teljesen természetes.
A futballnak az a szerencséje, hogy egy nagyon népszerű sportág, mert egyébként elképesztően rosszul van menedzselve. Ahhoz képest, hogy mennyien játsszák és mennyi csapat van, gyakorlatilag ugyanazok a csapatok versengenek a trófeákért. Hogy ez a csapatok többségének mért jó, azt nem tudom, mindenesetre a hatékonyabban szervezett sportágakban azért izgalmasabb a helyzet.
A paternalizmusban sem látok problémát, egyszerűen azért, mert sok ember nem tud magáról gondoskodni, és sok szervezet sem, így olykor meg kell nekik mondani, mit csináljanak, mert maguktól nem tudják. Ettől még kár lenne az elvesztésükért. Amit Sansz írt, ahhoz még annyit tennék hozzá, hogy más-más régiókban más-más történelmi beidegződések alakultak ki, és ami Kelet-Európában kivált egyes reflexeket, az máshol teljesen természetes.
A futballnak az a szerencséje, hogy egy nagyon népszerű sportág, mert egyébként elképesztően rosszul van menedzselve. Ahhoz képest, hogy mennyien játsszák és mennyi csapat van, gyakorlatilag ugyanazok a csapatok versengenek a trófeákért. Hogy ez a csapatok többségének mért jó, azt nem tudom, mindenesetre a hatékonyabban szervezett sportágakban azért izgalmasabb a helyzet.
Persze, egyet is értek veled. Annyit szerettem volna csak mondani, hogy én megértem Laportát is. Ő nem akart resetet nyomni, hanem az élen akart maradni, hogy a klub átmenetileg se veszítse el a vonzerejét, és ne kerüljön egy lefelé tartó spirálba. Szerintem a 2022-es igazolási hullámtól is többet várt a vezetés, Raphinha a "10-es" posztján nagyon kellemes meglepetés, de végül az a 200+ milliós igazolási hullám nem váltotta be azokat a reményeket, amelyet szerintem hozzá fűztek. Például, hogy harcoljunk a BL-ért, és megugorjanak a bevételeink. Szerintem ezt várták Lewandowskiéktól, ez volt a terv, előre menekülni, csak nem jött össze.Peter írta: ↑2025.01.02. 02:24:50Azért voltak itt olyan fiatalok Laporta jelenlegi regnálása alatt, akik a megfelelő szakmai vezetés mellett (Flick mai példája is mutatja) zsigerből nem feltétlen kuka minőséget képviseltek, mint Dest, Balde, Mingueza, Araujo, Tobido, Pedri, Gavi, Nico, Trincao, akkoriban még egészséges Fati.
"Valaki felvetette, hogy "komcsi" dolognak tűnik ez a sok szabály. " Az eredeti hsz-ban megtalálható,hogy mit írtam,ezzel nem is foglalkozom többet,azonkívül,hogy semmi olyat nem írtam,amire sikerült vulgarizálni.
Pusztán a paternailsta majd mi megmondjuk jól a központból,hogy mit, hogyan és mire fordíthattok jelenségre reagáltam,innen sikerült eljutni az usa-ba,meg a forma 1-be.
Pusztán a paternailsta majd mi megmondjuk jól a központból,hogy mit, hogyan és mire fordíthattok jelenségre reagáltam,innen sikerült eljutni az usa-ba,meg a forma 1-be.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Pusztán, hogy megértsd, mire gondoltam. Szerintem ez is előremenekülés, csak anyagi tekintetben körültenkintőbb.
Az újrakezdés alatt a csapat aktuálisan rendelkezésre álló fiatalok és La Masia alapra helyezését értettem. Ma (is) élő példa, hogy a túléléshez Cubarsi, Casado vonal valamennyire életképes, persze az ehhez alkalmas szakmai stáb egyidejű jelenléte mellett.
Azért voltak itt olyan fiatalok Laporta jelenlegi regnálása alatt, akik a megfelelő szakmai vezetés mellett (Flick mai példája is mutatja) zsigerből nem feltétlen kuka minőséget képviseltek, mint Dest, Balde, Mingueza, Araujo, Tobido, Pedri, Gavi, Nico, Trincao, akkoriban még egészséges Fati.
Lefut egy szezon, ahogy esik úgy puffan, majd ott és úgy erősítek, ahogyan a következő szintlépéshez szükséges a megfelelő anyagi lehetőségek figyelembevételével miközben a fiatalok is értelemszerűen fejlődnek....
Hangsúlyozom, hogy ez nem visszasírása a példaként felhozott nevek bármelyikének, hanem elsősorban a költségek ésszerűbb szintentartása melletti előremenekülés. A fizetések értelemszerű földön tartása, már önmagában csak a játékosok életkorából adódóan is.
Az azóta eltelt idő alatt a lépésről lépésre elv alapján simán itt lehetne olyan kaliber, mint Kounde, az idei szezonos minőségű Raphi vagy egy Lewa, de még akár egy vkp is.
Laporta is kényelmesebb helyzetben volt, mert akkoriban hitelesebben hivatkozhatott volna a múltra, mint mondjuk ma. Ehelyett csak adta a lovat a szurkolók feneke alá, hirdette a populista igét, csekonicsként bánt a klub anyagi eszközeivel. Mondhatni 19-re lapokat húzott folytatólagosan.
Szóval Laporta olyan utat választott, ami mindenek dacára elsülhet még ma is jól, de ennek a lehetősége már jelenleg nagyon úgy fest, hogy elsősorban Flick ügyességén múlik, Laporta haszonélvezetével.
A regisztrációval kapcsolatban azt gyanítom, a Ligán valami olyasmit akart átnyomni, ami nekünk dec.31.-ig lett volna kedvező, hogy ne a 2025. évi büdzsét terhelje.
Szerintem rendben lesz ez, csak éppen a nyári lehetőségeink kárára, ami ismét az előremenekülés Laportai módja....

Többen írtátok, hogy Tebasék ellenünk vannak, Laporta keze meg meg van kötve. Remélem egyszer tényleg meg lesz kötve a keze és megy a börtönbe Bartoval együtt.
Biztos, hogy Tebasnak nem kedvence Laporta, de miért is lenne? Egyáltalán kinek lehet egy olyan ember, aki lépten-nyomon feltűnően hazudik és akkor sem lép egyenest, ha amúgy léphetne.
Valaki felvetette, hogy "komcsi" dolognak tűnik ez a sok szabály. Na most, a sporttól is elvonatkoztatva, a legkapitalistább berendezkedések is sűrűn vannak kiegészítve"komcsi" találmányokkal és pontosan azért, mert a kapitalizmus önmagában egy önpusztító, embertelen dolog, ami ugyanúgy képtelen lenne a működésre, mint ahogy a kommunizmus is.
De van szabadság, mert ha nem tetszik a rendszer, ki lehet lépni a ligából. Ez részünkről teljesen elképzelhetetlen jelenleg, szóval nekünk kéne alkalmazkodni a szabályokhoz.
Szerintem vitán felül áll, hogy ffp-re, fizetési sapkákra szükség van. A probléma, hogy nagyon bonyolult a képlet, mert az egész akkor tudna működni, ha lenne egy normális la liga vezetés, nagyon érthető, tiszta szabályokkal, másrészt, ha lenne az uefa helyett egy nem maffia szervezet, ahol szintén működnének a szabályok. Harmadrészt, ha az élünkön nem egy Laporta lenne, aki folyamatosan hazudik, cselez. Nekem nem világosak a La Liga szabályai, hogyan jön ki nekik a matek, de nagyon nem hallom, hogy ezen rugóznának Laportáék, tehát lehet, hogy számukra érthető a dolog jogi oldalról.
De iszonyú nehéz lehet a ligának Laportát kezelni, biztos vagyok benne, hogy ez az egyik oka annak, hogy nem látunk tisztán. Laporta nem a megoldást, hanem a kiskapukat keresi. Tebas annyit vár el, ha nincs pénz, akkor kicsit nyugodjunk le és ne csináljunk úgy, mintha lenne. Amúgy azért sem számolgathatunk mi tisztán, mert egy csomó minden üzleti titoknak számít és a La Liga nem hozhatja nyilvánosságra.
Szeptemberben Laporta annyit kifecsegett, hogy 60 millióval költünk többet, mint a megengedett. Vagy igaz, vagy nem.
Barto óta, mióta éljük folyamatosan a válságot rengeteget költöttünk igazolásokra, ráadásul jórészt nagyon rosszul költöttük a pénzt. Emlékezhetünk, hogy Lewa bérét már sokalta a Bayern. Bezzeg mi nem és megkapta a kért szerződését. Egyáltalán nem biztos, hogy Guiuval bármivel is rosszabbul jártunk volna. Az Olmo ügy is egy bohózat. Arra jó, hogy a culék, a szurkolók egymásnak essenek, egyébként az egyetlen felelős Laporta. Nem igazolhattuk le. Egy szerencsétlen sérülés miatt nyertünk egy kis időt. Én Olmot bírom amúgy, normál körülmények közt örültem volna neki, ha nem is alapemberként, de tipikusan tökéletes cserének, aki ad új lendületet. De pont annyira nem hiányzott. Flick ebben nagyon jó, nyilván azt játszatja, aki szerinte a legjobb, de ha nincs Olmo, akkor felhozza Fatit vagy mást és sokkal hátrébb nem vagyunk. Talán még előbbre is, ha az anyagi részt is nézzük.
Most meg itt van Olmo, aki lehet tényleg most jön rá, hogy Laporta milyen is valójában... És próbálkozunk fiktív eladásokkal dobálózni. Amúgy, ha sikerült is volna a stadion jegyeit előre elszórakozni nyilván nyomott áron, szerintem az sem érte volna meg Olmoért.
Apropó stadion. A legelején már azt mondtam, hogy itt tuti van valami csalás. Feltűnően gyorsan végeztek volna vele, mintha valahol olvastam is volna, hogy messze a leggyorsabban épülő stadion lett volna. Anno arra gondoltam, de még nem is igazán komolyan, hogy biztos előre kötnek olyan előnyös szerződéseket, amikre a stadion gyors átadása épül. Ha nincs kész a stadion, akkor Laportáék sajnálkoznak, nem tehetnek róla, de a másik fél adja csak szépen a pénzt határidőre...
Nem vagyok meggyőzve most sem, hogy nem valami hasonlóról van szó.
Tebaséknak nem célja, hogy a Barca összeomoljon, ugyanakkor azt sem engedhetik, hogy Laporta valami ügyes hazugsággal, az ablakon másszon be a házba, mert ha neki engednek, akkor majd mások is ezt az utat járják.
Két utat látok. Az egyik a teljes összeomlás, nem egy bölcs, megfontolt lassan építkezés, hanem egy olyan gödör, amiből nem mászunk ki egyhamar.
A másik, hogy elevickélünk jó eredményekkel, ebben az esetben majd Laportát fogják emlegetni, mint megmentőt. Valójában nem általa menekülnénk, hanem annak ellenére, hogy itt van. Ez az Olmo-ügy egészében kizárólag az ő felelőssége. Ő húzta a lapot a 19-re szokás szerint, jó volna, ha nem a klubnak, hanem neki személyesen kéne kifizetnie a károkat.
Mellesleg mentálisan is gödör felé hajlunk. Nem hiszem, hogy akármilyen profik is a srácok, ez az egész ne lenne benne a fejekben. AMikor jött Flick, tíz éve nem látott stabil jó játékunk volt, ami mellé hozzá tartozik, hogy szerencsénk is volt. Befelé pattantak a labdák, végre fejben helyre kerültek a dolgok. Na mikor olyan a környezet, mint most, ilyenkor szoktak elúszni a pontok, a jó játék mellett jönnek majd az érthetetlen kapufák. Ilyeneken (is) múlik, századmásodpercnyi gondolatfoszlányokon.
És még egy gondolat. Az előremeneküléssel egyetértek, de Laporta nem azt csinálta, hanem felelőtlenül "ügyeskedik" ott is, ahol nem kell. Az előremeneküléshez se Lewa, se Olmo nem kellett volna. A mostani csapat nélkülük nem lenne hátrébb, anyagilag viszont sokkal jobb helyzetbe lennénk. Azt is előremenekülésnek gondolnám, ha Decot "megkérték" volna Ronaldinhoval bozótvágóval essenek neki az Amazonas medencének és gyűjtsenek olcsón csiszolatlan gyémántokat. Ne azokat, akiket a brazil klubok már jó előre eladásra felkészítettek jó drágán, mert olyat én is tudnék venni. Flick leigazolása is egy előre menekülés volt, de őt is már sok szappanoperával előbb kellett volna, vagy legalábbis egy hozzá hasonlót. Igazából már Valverde helyett is ilyen formára lett volna szükségünk. Előremenekülés lett volna, ha Messit a vége előtt eladtuk volna (hogy ingyen elengedtük ez Barto és Laporta közös sara).
Nem, Laporta nem előre menekül, hanem az autópályán a szembe sávban halad, közben meg nem értjük az egészet körülöttünk.
Biztos, hogy Tebasnak nem kedvence Laporta, de miért is lenne? Egyáltalán kinek lehet egy olyan ember, aki lépten-nyomon feltűnően hazudik és akkor sem lép egyenest, ha amúgy léphetne.
Valaki felvetette, hogy "komcsi" dolognak tűnik ez a sok szabály. Na most, a sporttól is elvonatkoztatva, a legkapitalistább berendezkedések is sűrűn vannak kiegészítve"komcsi" találmányokkal és pontosan azért, mert a kapitalizmus önmagában egy önpusztító, embertelen dolog, ami ugyanúgy képtelen lenne a működésre, mint ahogy a kommunizmus is.
De van szabadság, mert ha nem tetszik a rendszer, ki lehet lépni a ligából. Ez részünkről teljesen elképzelhetetlen jelenleg, szóval nekünk kéne alkalmazkodni a szabályokhoz.
Szerintem vitán felül áll, hogy ffp-re, fizetési sapkákra szükség van. A probléma, hogy nagyon bonyolult a képlet, mert az egész akkor tudna működni, ha lenne egy normális la liga vezetés, nagyon érthető, tiszta szabályokkal, másrészt, ha lenne az uefa helyett egy nem maffia szervezet, ahol szintén működnének a szabályok. Harmadrészt, ha az élünkön nem egy Laporta lenne, aki folyamatosan hazudik, cselez. Nekem nem világosak a La Liga szabályai, hogyan jön ki nekik a matek, de nagyon nem hallom, hogy ezen rugóznának Laportáék, tehát lehet, hogy számukra érthető a dolog jogi oldalról.
De iszonyú nehéz lehet a ligának Laportát kezelni, biztos vagyok benne, hogy ez az egyik oka annak, hogy nem látunk tisztán. Laporta nem a megoldást, hanem a kiskapukat keresi. Tebas annyit vár el, ha nincs pénz, akkor kicsit nyugodjunk le és ne csináljunk úgy, mintha lenne. Amúgy azért sem számolgathatunk mi tisztán, mert egy csomó minden üzleti titoknak számít és a La Liga nem hozhatja nyilvánosságra.
Szeptemberben Laporta annyit kifecsegett, hogy 60 millióval költünk többet, mint a megengedett. Vagy igaz, vagy nem.
Barto óta, mióta éljük folyamatosan a válságot rengeteget költöttünk igazolásokra, ráadásul jórészt nagyon rosszul költöttük a pénzt. Emlékezhetünk, hogy Lewa bérét már sokalta a Bayern. Bezzeg mi nem és megkapta a kért szerződését. Egyáltalán nem biztos, hogy Guiuval bármivel is rosszabbul jártunk volna. Az Olmo ügy is egy bohózat. Arra jó, hogy a culék, a szurkolók egymásnak essenek, egyébként az egyetlen felelős Laporta. Nem igazolhattuk le. Egy szerencsétlen sérülés miatt nyertünk egy kis időt. Én Olmot bírom amúgy, normál körülmények közt örültem volna neki, ha nem is alapemberként, de tipikusan tökéletes cserének, aki ad új lendületet. De pont annyira nem hiányzott. Flick ebben nagyon jó, nyilván azt játszatja, aki szerinte a legjobb, de ha nincs Olmo, akkor felhozza Fatit vagy mást és sokkal hátrébb nem vagyunk. Talán még előbbre is, ha az anyagi részt is nézzük.
Most meg itt van Olmo, aki lehet tényleg most jön rá, hogy Laporta milyen is valójában... És próbálkozunk fiktív eladásokkal dobálózni. Amúgy, ha sikerült is volna a stadion jegyeit előre elszórakozni nyilván nyomott áron, szerintem az sem érte volna meg Olmoért.
Apropó stadion. A legelején már azt mondtam, hogy itt tuti van valami csalás. Feltűnően gyorsan végeztek volna vele, mintha valahol olvastam is volna, hogy messze a leggyorsabban épülő stadion lett volna. Anno arra gondoltam, de még nem is igazán komolyan, hogy biztos előre kötnek olyan előnyös szerződéseket, amikre a stadion gyors átadása épül. Ha nincs kész a stadion, akkor Laportáék sajnálkoznak, nem tehetnek róla, de a másik fél adja csak szépen a pénzt határidőre...
Nem vagyok meggyőzve most sem, hogy nem valami hasonlóról van szó.
Tebaséknak nem célja, hogy a Barca összeomoljon, ugyanakkor azt sem engedhetik, hogy Laporta valami ügyes hazugsággal, az ablakon másszon be a házba, mert ha neki engednek, akkor majd mások is ezt az utat járják.
Két utat látok. Az egyik a teljes összeomlás, nem egy bölcs, megfontolt lassan építkezés, hanem egy olyan gödör, amiből nem mászunk ki egyhamar.
A másik, hogy elevickélünk jó eredményekkel, ebben az esetben majd Laportát fogják emlegetni, mint megmentőt. Valójában nem általa menekülnénk, hanem annak ellenére, hogy itt van. Ez az Olmo-ügy egészében kizárólag az ő felelőssége. Ő húzta a lapot a 19-re szokás szerint, jó volna, ha nem a klubnak, hanem neki személyesen kéne kifizetnie a károkat.
Mellesleg mentálisan is gödör felé hajlunk. Nem hiszem, hogy akármilyen profik is a srácok, ez az egész ne lenne benne a fejekben. AMikor jött Flick, tíz éve nem látott stabil jó játékunk volt, ami mellé hozzá tartozik, hogy szerencsénk is volt. Befelé pattantak a labdák, végre fejben helyre kerültek a dolgok. Na mikor olyan a környezet, mint most, ilyenkor szoktak elúszni a pontok, a jó játék mellett jönnek majd az érthetetlen kapufák. Ilyeneken (is) múlik, századmásodpercnyi gondolatfoszlányokon.
És még egy gondolat. Az előremeneküléssel egyetértek, de Laporta nem azt csinálta, hanem felelőtlenül "ügyeskedik" ott is, ahol nem kell. Az előremeneküléshez se Lewa, se Olmo nem kellett volna. A mostani csapat nélkülük nem lenne hátrébb, anyagilag viszont sokkal jobb helyzetbe lennénk. Azt is előremenekülésnek gondolnám, ha Decot "megkérték" volna Ronaldinhoval bozótvágóval essenek neki az Amazonas medencének és gyűjtsenek olcsón csiszolatlan gyémántokat. Ne azokat, akiket a brazil klubok már jó előre eladásra felkészítettek jó drágán, mert olyat én is tudnék venni. Flick leigazolása is egy előre menekülés volt, de őt is már sok szappanoperával előbb kellett volna, vagy legalábbis egy hozzá hasonlót. Igazából már Valverde helyett is ilyen formára lett volna szükségünk. Előremenekülés lett volna, ha Messit a vége előtt eladtuk volna (hogy ingyen elengedtük ez Barto és Laporta közös sara).
Nem, Laporta nem előre menekül, hanem az autópályán a szembe sávban halad, közben meg nem értjük az egészet körülöttünk.
Szerintem ezekről senki nem tud semmit. Tele vagyunk kamu "értékesítésekkel", ezekkel persze a Liga nem foglalkozik, nem veszi ezeket figyelembe, véleményem szerint ezek csak a szurkolóknak szólnak, hogy ne veszítsék el a bizalmukat és a lelkesedésüket.
A Liga részéről ugyanilyen ködösítést látok. Normálisan szabályozott ligákban teljesen átláthatóak a plafonok, teljesen átláthatóak a szabályok, és mindenki tudja a konkrét számokat. Éppen ezért azt gondolom, hogy nem csak Laporta kamuzik, hanem a Liga is. Senki nem tudja a valós számításokat, senki nem tudja az így kiszámított plafonokat, senki nem tudja a valós képleteket, hogy milyen pénzügyi eredmények után milyen lehetőségek vannak. Aki azt mondja, hogy van erre egy átlátható táblázat, az szerintem nem mond igazat. Így azt sem vagyok hajlandó elhinni, hogy a Liga mindent menetrendszerűen csinál, mert részükről sincs semmiféle átláthatóság.
Szbsz-szel is egyetértek. Laporta helyében én is előre menekültem volna (persze nem bohóckodtam volna kamu értékesítésekkel, mert ezzel az adóhatóságnál még nagyon megüthetjük a bokánkat). Hogy a klub eredményeket mutasson fel, hogy továbbra is vonzó célpont maradjon a sztárjátékosok számára. Ha ezt a fonalat elveszítjük, nem biztos, hogy van kiút. Patinás klubok vesztek már el a süllyesztőben. Ha egyszer megindulunk a lejtőn, nem biztos, hogy lesz valaha visszaút. Én is az előre menekülés stratégiáját választottam volna. Laporta megpróbálta, nem jött be, ez most már egyértelműen kijelenthető.
- szbsz
- Capitá del Barça
Nem mondtam, hogy tuti hogy Milán szindróma lenne a szitu, de az is benne lehet, hogy nem tudunk visszajönni az élmezőnybe egyáltalán. Ez amit Laporta választott "út" kevésbé risky mint egy full reset, bár akkora fekáliában azért nem vagyunk szerintem, hogy ennyire radikális döntést kelljen hozni...
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Ez komoly? Ki az az idióta barom aki ilyen szerződést köt? Nem lehetnek ennyire hülyék Laportaék. A vip üzleten bukunk 110 milliót amit csak miatta surgettunk (nem is értem), a jatekost, és a játékos is ér vagy 50 milliót.A Barça ebben az esetben köteles lenne kifizetni a szerződése végéig szóló teljes fizetését
Az már más kérdés hogy a szabályoknak sincs értelme. Miért ne lehetne egy játékos kétszer benevezve egy szezonban? Semmi értelme. Ugyanígy miért csak beregisztrált játékost lehet kölcsönadni? Ez már konkrétan munkajog ellenes is lehet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tobias88 2025.01.01. 22:39:06-kor.
94:39 6 - 1
- szbsz
- Capitá del Barça
A Milán példáját tudom felhozni, ott lassan 20 éve tart az a 4-5-6 gyenge év és még ki tudja mennyi... Szóval semmi garancia nem lenne, hogy utána vissza tudnánk kerülni a szűk elitbe!Bob_Marley írta: ↑2025.01.01. 21:24:00Szomorú ami folyik, az hogy Victort se engedik regisztrálni szerintem érthető. Amíg több a kiadás mint a bevétel nincs miről beszélni. Tologatjuk jobbra balra a pénzeket,siralmas. Réges rég rá kellett volna térni arra az útra,hogy akkor elindulni alulról. Játékosokat eladni adott esetben,csak fiatalokra építeni és mindenben az adósságot csökkenteni. Ezt Andris anno levezette,lehet lenne 4-5-6 gyenge év,de legalább sínre kerülnénk. Mert ami most megy az nálam kimeríti a pénzügyi csalás sorozatot. A nem létező dolgok áron alul eladása,fantom cégeknek számlák, Stadion óriási költsége,folyamatos csúszások azzal is. Lofutty az egész. Így nem lehet, nagy az adósság azon kéne ugykodjenek csökkenjen,nem mi keressük a kiskapukat,szomorú.
Amit Laporta most csinál az kockázatos, de még mindig ez a legésszerűbb opció: megpróbálni az élmezőnyben maradni, közben fokozatosan egyenesbe kerülni anyagilag is, de ez akár évtizedekbe is telhet nyilván.
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Ezekből vajon mit lehet tudni konkrétan?
A Liga gazdasági szabályzatának konkrétan milyen pontja ellen fellebeztünk és konkrétan mit tudtunk ellene felhozni érvként?
VIP páholy belengetett 100 millája megjelent a bankszámlán is vagy csak a papírokban van jelen?
Koeman alatt, amikor az akkori fiatalok az öregek sérülései miatt szépen muzsikáltak, máglyára küldött a fórum az akkori "megérett az újrakezdés" gondolatomért...Bob_Marley írta: ↑2025.01.01. 21:24:00Réges rég rá kellett volna térni arra az útra,hogy akkor elindulni alulról. Játékosokat eladni adott esetben,csak fiatalokra építeni és mindenben az adósságot csökkenteni.

Megelőzhetők lettek volna az anyagi gondok, ami az eredményesség romlásával járt volna ugyan, de az azóta is elhúzódó agóniát látva, sokkal rosszabbul nem jártunk volna.
Laporta más utat választott....most éppen az ő útját járjuk.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Szomorú ami folyik, az hogy Victort se engedik regisztrálni szerintem érthető. Amíg több a kiadás mint a bevétel nincs miről beszélni. Tologatjuk jobbra balra a pénzeket,siralmas. Réges rég rá kellett volna térni arra az útra,hogy akkor elindulni alulról. Játékosokat eladni adott esetben,csak fiatalokra építeni és mindenben az adósságot csökkenteni. Ezt Andris anno levezette,lehet lenne 4-5-6 gyenge év,de legalább sínre kerülnénk. Mert ami most megy az nálam kimeríti a pénzügyi csalás sorozatot. A nem létező dolgok áron alul eladása,fantom cégeknek számlák, Stadion óriási költsége,folyamatos csúszások azzal is. Lofutty az egész. Így nem lehet, nagy az adósság azon kéne ugykodjenek csökkenjen,nem mi keressük a kiskapukat,szomorú.

Éppen ezért nem tudom a vezetőséget EBBEN a témában hibáztatni. Ha egy Pau Victort nem engednek regisztrálni, akkor nincs miről beszélni. Váltogathatjuk az elnököket, de ha nem engednek minket regisztrálni, a következő elnök sem fog tudni ezzel mit kezdeni. Legfeljebb nem jelentené be kétnaponta, hogy valamit eladtunk, ezredjére. Beljebb nem lennénk ezzel. Elég sokszor ostorozom Laportát emiatt is, de ha nem engednek minket játékost regisztrálni, ezzel nem tud mit kezdeni.Troym írta: ↑2025.01.01. 20:22:05Gündogan ment ugyan, de Olmo mellett, illetve egész pontosan helyett regisztráltuk Torre, Fati, EG, Casado szerződéseit, Fermin is nyáron hosszabbított, újra kellett regisztrálni Inigot, mert tavaly is hekkeltük a rendszert és csak 1 évre regisztráltuk elsőre.
Egyszerűen itt dőlt össze a kártyavár...
Any new contract is, by Spanish law, required to be a minimum of 50 percent of previous wage (this is in place to avoid financial manipulation).kmb írta: ↑2025.01.01. 19:35:54Ha le van papirozva könyvelők által bevizsgált a jövedelme akkor miért lenne ördögtől való hogy egy milliomos 1 évre bevallal egy kevesebb fizut ideiglenesen hogy segítsen és ott jatszon ahol szeretne?Akkor ennyi erővel miért higyjük el mondjuk Mbappe fizujat vagy aláírási pénzét?(Mondjuk arról nem szól senki semmit,és jól van az úgy ahogy van)vagy barkiét miért higyjük el?Mert amit te írsz az azt feltételezi hogy nem ellenőrzik ezeket.
It is not La Liga, whose regulations only set a maximum salary cap for their teams, but it is Spanish employment law that deems more than a 50% pay cut as illegal for professional footballers playing in their country.
Ez a törvény. Nem laliga szabályozás hanem spanyol civil munkavállalási törvény. Ezért nem lehetett Messi szerződését sem tovább csökkenteni és Félix-é is ezért nem lehetett 400.000 vagy mennyi lett volna.
Mbappén nem tudom mit kell ellenőrizni publikus adat. Éves fizu 31.2 brutto ami 15 netto és 150 aláírási pénz 5 évre leosztva.
Gündogan ment ugyan, de Olmo mellett, illetve egész pontosan helyett regisztráltuk Torre, Fati, EG, Casado szerződéseit, Fermin is nyáron hosszabbított, újra kellett regisztrálni Inigot, mert tavaly is hekkeltük a rendszert és csak 1 évre regisztráltuk elsőre.gránit írta: ↑2025.01.01. 18:40:40Gündogan ingyenes elengedését már nyáron is kritizáltam. Miközben regisztrált játékos volt. A részünkről semmi kockázat nem volt. Ha a City nem fizetett volna egy jó magas összeget, akkor köszönjük az érdeklődést, inkább megtartjuk. Rengeteg hibát követ el a vezetőség, ettől még semmi nem indokolja azt, hogy egy évi 1 milliós játékost nem regisztrálhatunk.
Egyszerűen itt dőlt össze a kártyavár...