2014.05.11. 22:43:05
Felvetődik bennem a mai meccs után egy kérdés. Ugye, a Neymar, Messi,, Bussi,Iniesta, Pique, gerinchez akarunk játékost venni. Na már most. Messi nem magához képest, hanem másokhoz képest is alulmotivált kedvetlen unott. Egy szóval kaki. Iniestával semmi baj nincs. Bussi szerintem tesz az egészre perpill. Neymar szerintem nagyon nem találja a helyét még most sem, Pique csak addig volt jó védő ameddig ott volt Puyol aki irányította terelte. Ez gerinc?
Kedzjük a támadósorral. Pedrot szívem szerint úgy vágnám ki mint a cigány ember az erdőt, Alexist meg kéne tartani. Szerencsétlen megy annyit( hozzá teszem mások helyett is) mint egy állat. Csodálkozunk, hogy a befejezéshez elfogy. Örűl ha a kapuig eljut, mert általában semmi segítsége nincs. Tellotól ne is várjunk csodát. Sose játszik, mitől lenne jó? A többi csere támadónk selejt. És ugye ott van Messi meg Neymar akik perpill igen túlértékelt játékos hatását keltik. (az hogy ez így van vagy nincs így nem lényeg, mert most semmit nem teszek hozzá az összképhez meccsek óta)
Középpálya. Iniesta magáért beszél. Szerintem őt nem kell bántani. Xavi öreg. Meg kellene tartani és kitenni a padra. Kupában, kisebb meccseken, játszatni a tacskókkal, hogy lássák mit is jelent az hogy egy olyan ember mint ő a pályán van, tanuhatnak még tőle. Fabregas az mélyen tisztelt zsenink aki ha hamis kilences, ha irányít lassan már az MTK-ban is nehezen férne be. Komolyan a fordulási sebessége ma Liptákéval vetekedett. El kel zavarni a fenébe! Nem érzi a Barca játékát, nem való ide, és nem a képességekkel van a baj Nem illik bele a képbe! Csak értéktelenedik. Egyik edzőnk se tudta mire használni. Még Gaurdiola sem! Bussi... Hát szerintem valami nála sincs rendben. De lehet, hogy csak a többiek bénasága ragadt át. Song. Nem is játszik így kritika sem érheti. El kéne adni. Ő is pazarlás a padra. Sergi Roberto. Mondhatnánk, hogy ő sem játszik sokat,csak az a baj, hogy ha pályára lép csak futkározik össze vissza és próbál úgy tenni mint aki hasznos, de egy értékelhető labdája sincs. Valahogy nagyon hamar meg kéne tőle szabadulni, mert ő nem Thiago!
Védelem. Hát erre nehéz szavakat találni. Jordi Alba általában sérült, mire formába rendülne lesérül. Adrianot meg kéne tartani. Ő is mint Alexis, csupa szív lelkes tűri a padot és mindig hasznos. Pique, mint azt fentebb is mondtam, Puyol nélkül nem nem jó védő. neki kell egy vezért akit követhet. Puyol öreg. Megy is. Nem kell marasztalni. Köszönetet kell mondani. Bartra... Könyörgöm ezt a fiút miért nem játszatják? Benne van a lehetőség, hogy a világ egyik legjobb védője legyen, de ahhoz pályán kéne lennei. Alves... Visz lát és köszi a banánokat. Monotya úgyanaz mint Bartra. Sosem játszik. Így nem is lehet tudni tényleg megoldás lenne e. Mascerano... Könyörgöm tegyük már vissza védekező középpályásnak! Bussi helyett tök jó lenne és őt is lehetne kímélni így.
Kapus.Pinto. Hajmeresztő mint minig. Valdes szerintem élete formájában sérült meg. Ha menni akar akkor mehet. Ő tudj a valós okokat.
Aztán ugye Cuenca, Bojan, Afellay, dos Santos, Olizabal. Szót se érdemel. Nem játszottak, nem tudjuk mit tehetnének hozzá.( Jó Bojannal tudjuk pfff....) Tönkre is mennek. El kell őket adni.
Na mindezen kisregényem lényege. Nincs még véglegesítve, hogy LE e az edző, de ha igen akkor mije is van? Egy Helyét nem találó Neymar, egy önmagának halovány árnyéka Messi, egy még mindig isteni Iniesta, egy öreg Xavi, egy alulmotivált Busquets, egy sérülékeny Alba egy szerintem kissé túlértékelt Pique, Egy meccshiányos Montoya és Bartra.
Egy Alexis aki megy hajt öl (mások helyett is annyit) mint egy állat elmegy, egy Adriano aki igen csak bizalmat érdemelne megint elmegy. Pedró aki jó eséllyel marad nem is tudom mikor tett valamit utoljára hozzá.
Na már most ha a fiatalok és a kölcsönjátékosok visszajönnek mennyit is kellene akkor ide igazolni? 6-ot 7-et. a mai meccs alapján én azt mondom itt nagyon nagy baj lesz. A gerinc maga is törött. Így nehéz arra építkezni. És ugye a másik kérdés kiket hozunk? Mert itt nagyon nagy átalakítás kell nagyon célratörően. Mert egy így sehova nem fog vezetni. és azt már most lehet látni ez a vezetőség nem fog 30-40 milliókért ölre menni klubokkal játékosvételért. Jó elfantáziálgatni itt nevekről de a problémánk az edző kéne és 6-7 minőségi játékos. Ami ez nincs meg és nem lesz meg mert ennyit nem fogunk áldozni addig ne várjunk sok jót.