2011.05.31. 19:55:33
Én is leírom kicsit az elképzeléseim, picit a vágyaimat is.
Kapusposzt oké. Pinto marad még egy évet legalább, teljesen rendben van. A védelem ellenben szerintem picit radikális lesz. Alves oké, Piqué oké, de szerintem idén Puyol papa már többet ül majd a cserepadon, a helyén pedig Abidal középen. Véleményem szerintem leginkább ezért keresünk mi balhátvédet, ennek ellenére úgy gondolom Maxwell távozik, hiszen még mindig itt van Adriano. Belső védőt szinte biztosra veszem, hogy nem érkezik máshonnan, Fontás föl fog jönni, vagy végleg vagy úgy mint idén csak többször. Botía-t el kell felejteni, azért vehetjük vissza, hogy még idén el is adjuk valahová egy 5-6 millióval többért, mert azért elég jó szezont futott. A védelem tehát ok: Alves, Piqué, Abidal, ?, (csere: Adriano, Puyol, Fontás, néha Bartra).
A középpályás kérdés én bevallom nem értem. A szezon felénél ki volt jelentve, hogy Thiago idén nyártól teljes értékű felnőtt kerettag lesz. Akkor miért is keresünk mi bárkit is? Fabregast meg felejtsük már el. Nem kell ő ide, főleg nem ennyi pénzért. Maximum egy kiegészítő ember az aki érkezhet, ha esetleg Keita távozik (bár amennyire kedveli Pep, szerintem marad).
A támadó posztra ráfér egy kis frissítés szó mi szó. A kezdő oké, de ők is fásulnak (lásd: Villa, lásd: Pedro). Az az alapvető probléma, hogy nincs megfelelő alternatíva a pihentetésük céljából. Bojan ha beáll néha csak kevesebben vagyunk, Jeffren pedig üvegből van. Ellenben én utóbbiban mégis többet érzek/látok. Talán ők ketten hatástalanítják egymást valami oknál kifolyólag. Én azt mondom: ha Bojan megy, Jeffren többet játszik. A két szél alternatívája így meg is lenne Afellay és Jeffren jelenléte okán. Ám utóbbi igen sérülékeny és Villa vagy Messi se mindig tud majd végigjátszani egy szezont én vennék egy középső támadót is, és hogy nagyobb legyen a taktikai repertoar egy kicsit amolyan erőcsatárt, gondolok itt Llorentére a Bilbaoból pl. Bőven meg is lennénk.
Akik érkeznének: Fontás, Thiago (Barca B), Llorente (Bilbao), José Angel (Gijón). Én ezzel ki is békülnék.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)