Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Igen, kb összefoglaltad, amit a legérthetetlenebbnek tartok az egész belső szabályozásban. Teljesen nonszensz 2024-ben, és nem csak szembemegy a szabad gazdálkodással, de még kifejezetten árt is. Pénzt pénzzel (abból vásárolt eszközzel) lehet csinálni mindig, mindenhol, ebben az esetben játékossal, minőséggel. Liga és csapatszinten is.Cseri írta: ↑2024.12.28. 17:51:04Eléggé felületesek az ismereteim,ezért csak belekontárkodok.Nehéz már nem politikai,vagy sportdiplomáciai összesküvést látni a háttérben.Mint amikor itthon a fradiból kinizsi lett. Hogy jön bárki ahhoz,hogy megmondja egy önnállóan gazdálkodó szervezetnek,hogy mennyi lehet a bértömege,vagy a bevételük hány %-t mire fdordíthatják?Mint a komcsi időkben a bérgazdálkodás. Ez nem hat a piac ellen? Szembe megy a szabad gazdálkodás eszményével is.
Annyira jól sikerült a szabályozás, hogy az Opta friss felmérése szerint a La Liga a 4. A Top 5 bajnokságok között, azonos pontszámmal a Ligue 1-al. Októberben még 0,1-el le voltak maradva.Cseri írta: ↑2024.12.28. 17:51:04Eléggé felületesek az ismereteim,ezért csak belekontárkodok.Nehéz már nem politikai,vagy sportdiplomáciai összesküvést látni a háttérben.Mint amikor itthon a fradiból kinizsi lett. Hogy jön bárki ahhoz,hogy megmondja egy önnállóan gazdálkodó szervezetnek,hogy mennyi lehet a bértömege,vagy a bevételük hány %-t mire fdordíthatják?Mint a komcsi időkben a bérgazdálkodás. Ez nem hat a piac ellen? Szembe megy a szabad gazdálkodás eszményével is. Nekem pl. ezért fontosabb minden esetben a liga megnyerése,mert ezzel lehet igazán odavágni a Madridista elitnek,hogy Spanyolországban egy katalán csapat a rekordbajnok.(ha jól emlékszem jelenleg 9 a különbség a Madrid javára a bajnokicímek tekintetében)
Mindig csak Olmo neve jön fel, mert az ő regisztrálása a legsürgősebb. 12 játékos szerződése fog lejárni 1,5 éven belül. Jelen állapotok szerint 1/2 vagy 1/4 vajon hány játékosnak kellene távoznia az új szerződésük regisztrálásához...
Az egyik legnagyobb Katalóniában dolgozó építési milliárdos valami Florentino Pérez nevű fickó, csak úgy mondom...jclayton írta: ↑2024.12.21. 21:32:43Én szívesen ostorozom az elnökséget minden stikliért, de a stadionépítés egy külön műfaj, amit szerintem nagyon nehéz időben, pontosan és költségkereten belül művelni - ráadásul ki tudja azt is, milyen a katalán cégek mentalitása ezen a téren. Szerintem ha valami érdeke a vezetésnek, az a munkálatok minél előbbi befejezése - és ha például trükköznének a fizetéssel a beszállítóknak, az már rég a hírekben szerepelne egy ilyen volumenű beruházásnál. Szóval ez nem az a dolog, amit kapásból Laportáék nyakába varrnék egyelőre - akad rengeteg más úgyis![]()
Ott van a nyilatkozata, hogy le tudjuk igazolni Nico Williamsat, le tudunk igazolni egy ilyen kaliberű játékost.Troym írta: ↑2024.12.21. 20:51:19Ma mondott valamit Laporta Williamsről, erre írtam, hogy 6 hónapja kicsit másképp állította be a dolgokat, amikor személyesen kezdett intézkedni, hogy leigazoljuk Konkrétan erre az ügyre mi szeretett volna lenni a válaszod?
Hogy igazat mondott és nem is akartuk?
Amúgy köszi, nem kell tőled 5 link és 90 kiragadott mondat minden hozzászólásban, egyrészt tudok olvasni magamtól, ha érdekel valami, másrészt sem a stadionépítés, sem Williams nincs benne, ergo nem nekem válaszoltál...
Ma mondott valamit Laporta Williamsről, erre írtam, hogy 6 hónapja kicsit másképp állította be a dolgokat, amikor személyesen kezdett intézkedni, hogy leigazoljuk Konkrétan erre az ügyre mi szeretett volna lenni a válaszod?
Tökéletesen egyetértek. Mese habbal 1034. rész, épp ennek az epizódnak a címe: "Stadion űrkikötő áron ki tudja mikorra." Lehet magyarok építikgránit írta: ↑2024.12.21. 20:48:30Ez a taktika pedig tökéletesen beválik nekik, mert minden egyes bejelentést hatalmas ováció fogad, és nem az esik le az embereknek, hogy ugyanazt már századjára jelentették be, és mindegyik alkalommal át lett verve a fejük, hanem mindegyik bejelentést üdvrivalgással fogadják. Tökéletesen működik a taktikájuk, nagyon csinálják egyébként.
Ezzel a felújítással az 5. legdrágább stadion lesz a Camp Nou a történelemben, úgy, hogy ez csak felújítás. Drágább lesz, mint például az Atlanta Falcons stadionja, pedig az egy teljesen új létesítmény, ez meg csak egy felújítás.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_m ... e_stadiums
Ezek azok a dolgok, amikért már nem lehet a Ligát hibáztatni.
Ez a taktika pedig tökéletesen beválik nekik, mert minden egyes bejelentést hatalmas ováció fogad, és nem az esik le az embereknek, hogy ugyanazt már századjára jelentették be, és mindegyik alkalommal át lett verve a fejük, hanem mindegyik bejelentést üdvrivalgással fogadják. Tökéletesen működik a taktikájuk, nagyon csinálják egyébként.
Értelmezted?Troym írta: ↑2024.12.21. 19:45:26A stadionépítés egy nagy káosz (mint a Studios, Nike, egyéb rétestészta ügyek). Mindig már csak 5 perc és visszaköltözünk, aztán jönnek a hetek, hónapok csúszásban, most épp stadiont kell találni a BL egyenes kiesésre. mert az olimpiai stadionban nem játszhatunk, úgyhogy megy a kuncsorgás az Espanyol, Valencia, Atma stadionoknál.
Egy nagy stikli az összes nagyobb ügyünk.
Pont olyan, mint amikor Laporta kijelenti, hogy igazából nem is akartuk Williamset...holott emlékeim szerint Nico intett be nekünk.
Laporta: "We have never said that we would sign Nico Williams... We said that we could do a deal of this magnitude like the one with Dani Olmo, which is less than €60m. The sporting management thought that it was more important to sign Dani Olmo than other players."
Nehéz bármit elhinni a klub körül...
Na akkor nem vagyok egyedül....
Amilyen ügyleteket mi kötünk, nem lennék meglepve. Én ezzel úgy vagyok, mint az összes többi szerződésünkkel. Majd akkor jelentsenek be róla bármit is, amikor tádáááám, kész van. Addig csak üres magyarázkodás, hogy a szurkolókat megnyugtassák. És működik is, mert minden bejelentést elhiszünk. Egy biztos, most nem lesz költözés, és még nagyon sokáig nem is lesz. Emellett a másfél milliárd eurós költséget is sokallom. Nem űrállomást építenek a Marson. Nekem a történetnek ez a része is bűzlik.
Az elejétől kezdve nem vagyok képben a stadion finanszírozásával, talán bugyuta is a kérdés, de nincs ott valami finanszírozási bibi?
És akkor hol fogunk játszani? Nem értem, hogy lehet éveket csúszni egy kvázi 1 éves projekttel, főleg úgy, hogy ki leszünk téve a mostani stadionból. Ez számomra teljesen érthetetlen, hogy ilyen amatörizmus hogyan is fordulhat elő, spanyol virtus ide, spanyol virtus oda.