Hát az ismétlés alapján tényleg Atletico játékosról került Messi elé a labda, de azért bíró legyen a talpán, aki ott az adott szituációban helyesen megállapítja, hogy kinek a lábáról hátáról kezéről arcáról került Messihez. A partjelző meg kb. annyit láthatott az egészből, hogy Messi vagy egy méterrel beljebb van, neki ennyi elég volt, hogy lengessen. Emiatt nem törnék pálcát a bíró felett.
Amiatt már annál inkább, hogy egyértelműen olyan felfogásban vezette a meccset, ami nem kicsit kedvezett az Atleticónak. Olyanokért fújt, és olyanokért nem, hogy fogtam a fejemet. Talán az első félidő végén volt, hogy Messit vagy ötször próbálták felrúgni szabálytalanul, majd amikor hatodszor sikerült, a bíró közevetlen közelről, faarccal követte le az eseményt, és intett, hogy mehet tovább. És ilyenből, vagy ehhez hasonlóból rengeteg volt. Az meg, hogy ennyi időhúzással, sérüléssel tarkított második félidő végén három percet hosszabbít, számomra sajnos azt bizonyítja, hogy ezek az apró kis részlehajlások nem véletlenek voltak. Szinte biztos vagyok benne, hogyha mi vezetünk a végén, minimum 5 percet hosszabbít. Mondjuk tudom, hogy mi vagyunk az uefalona.

(Amúgy mielőtt valaki nekem támadna, természetesen nem a bírót hibáztatom azért, hogy elment a meccs és a bajnokság, csak ha már szóba jött itt a játékvezetés, leírtam a véleményem.)
Ez a sétálgatás meg már megint előkerült, most már engem is érdekel mennyit futott tegnap, legyen szíves valamelyik fanyalgó keresse ki. Engem mondjuk személy szerint nem érdekel, ki hány km-t fut le, ha akar a pályán (persze a kirívó esetek már engem is zavarnak, mint pl. az a bl meccs). És az akarással tegnap Messinél sem volt gond szvsz, a teljesítménnyel már annál inkább (a csapathoz hasonlóan). Azért voltak szép megindulásai, ritmusváltásai, cselei, de az összképet nézve nem hozott jó meccset.
De talán nem is a formával van a fő gond, hanem azzal, hogy az Atletico tökéletes ellentéte vagyunk mostanság. Az Atletico játékosok egyenként nem mondhatóak "világsztárnak", de tökéletes csapatként funkcionálnak, mindegy ki játszik. Nálunk rengeteg az egyéni nagy tehetség, de egyszerűen nem tudunk egy csapatként játszani. A csatársorunk (már ha lehet annak nevezni) és a középpályánk között egyenesen mintha nem is lenne kapcsolat. Így nehéz kapura veszélyesnek lenni. Talán Messi sem lenne ennyire formán kívül (és ez több emberre igaz a csapatban), ha lennének játszótársak. (Tegnap is volt pár jelenet, amikor Messi elkezdett valakivel összejátszani gyors passzos játékkal, de kivétel nélkül mind elakadt, és a nagyrésze azért, mert nem értették meg egymást, rossz volt a visszapassz, vagy másfelé futott a társ, stb. Régen pont az volt a jó ebben a cicázós játékban, hogy úgy tűnt, mintha a játékosok olvasnának egymás gondolataiban. )
Na ez megint hosszú lett bocsi.