Fun fact:
Utána néztem az Ufea oldalán, az idei Bl szezonban egyedül a Milan elleni x alkalmával futott 8000m alatt - 7700 körül -, amúgy minden meccsen megfutotta a 8000m-t, általában 8100 körül szokott, de ha nagyon megy neki, akkor volt már 8600-as meccse is.
Emellett megjegyezném, hogy a hasonló játékstílusú Neymar és Ronaldo - sokat sprintelnek, hogy megverjék emberüket, úgyhogy rájuk se lehet fogni, hogy csak végig kocognának - meccsenként mindig 10000m körül vannak - már ha végigjátsszák, bár Neymar futott már 9500 körül úgy hogy le is cserélték. Zlatan 4 meccsét megnéztem, ahol végig tolta mindegyiken 8600 fölött futott, néztem a Münchenből is Mandzukicot - őt csak azért, hogy nézzek valaki másik középcsatárt is Ibra mellett, kíváncsi voltam ők mennyit futnak -, ő 10000m-eket robotol középen meccsenként, akár csak Robben meg Ribery. Pedig az utóbbi kettőtől is elvárják még a 90. percben is, hogy képes legyen 1v1-be megverni a védőjét..
Sajna a régi bl szezonokról ilyen futós statisztikát nem tudtam megnézni, pedig meglestem volna, hogy a 08/09-es, meg a 10/11-es szezonba mennyit futott Messi átlagosan meccsenként, bár gondolom akkor is ilyen 8-9000 körül.
Ezt most csak azért írtam, hogy a tegnapi teljesítményére az nem kifogás, hogy ő sose szokott sokat futni, mert ilyen a játékstílusa. Egy az, hogy hasonló játékstílussal is lehet bőven többet futni mint ő szokott, a fenti emberkék mutatják. De ha még ezt nem is nézzük, még magához képest is keveset mozgott..
Az meg, hogy 5 éve miatta nyerünk meg mindent folyamatosan nem ok arra, hogy ne szidjuk. Dinho mégtöbbet tett a klubért szerintem, mert ő hozta fel a középmezőnybe süllyedésből Bl győzelemig szinte, mégis értékelhetetlen volt a végére. Félre ne értsetek, nem eladni akarom Messit -
bár az érte kapott pénzből megvehetnénk Suárezt/Agüerot és Hazardot/Reust is, motivált klasszisaink lennének Neymar mellé mindkét posztra elől!!
-, de azért az már régen rossz hozzáállás, ha az eddigi futómennyiségét is képes alulmúlni.