USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
PCsabi
aka Game90

2015.10.21. 21:35:06

Kerestem valamit a szekrényemben, aztán belefutottam ezekbe:
KATT
Amikor még nem volt internet, twitter stb. :D
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
PCsabi
aka Game90

2015.10.19. 17:44:52

Anthony Davis-nél hol lehet a plafon? A gyerek elkezdett triplázni, az előszezonban 5/8.

Ezeket meg Bob-nak:
https://youtu.be/X0h98NLnfKk" target="_blank
https://youtu.be/sIrHbEaJIdc" target="_blank
:P
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.16. 22:19:47

Bob_Marley írta:palesz77-nek:
http://harvardmagazine.com/2014/01/the- ... lockbuster
A hölgy nevét érdemes megjegyezni, mélyrehatóan foglalkozik a témával.

Egy harvardi professzor LeBron Jamest és azt tanulmányozta, hogyan lett ennyire sikeres a sportmarketing terén is. A Cleveland Cavaliers ikonja 2005-ben búcsúzott el ügynökétől, és saját maga, illetve az ismerettségi köre - Maverick Carter, Rich Paul, Randy Mims - intézte neki a továbbiakban a szponzori szerződéseket - csak ezeket a pénzeket nézve az előző idényben a világ negyedik legjobban kereső sportolója volt (44 millió dollár) Roger Federer (58 millió), Tiger Woods (50 millió) és Phil Mickelson (48 millió) mögött. Anita Elberse szerint ez a sport és a sportmarketing jövője, nagyon sokan választják majd ezt az utat.
Köszöntem, majd még ezen kívül is utána olvasok a nőcinek, egy plusz 4-5 oldalt lehet dob is majd a szakdogámon. :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.16. 19:08:37

palesz77-nek:
http://harvardmagazine.com/2014/01/the- ... lockbuster
A hölgy nevét érdemes megjegyezni, mélyrehatóan foglalkozik a témával.

Egy harvardi professzor LeBron Jamest és azt tanulmányozta, hogyan lett ennyire sikeres a sportmarketing terén is. A Cleveland Cavaliers ikonja 2005-ben búcsúzott el ügynökétől, és saját maga, illetve az ismerettségi köre - Maverick Carter, Rich Paul, Randy Mims - intézte neki a továbbiakban a szponzori szerződéseket - csak ezeket a pénzeket nézve az előző idényben a világ negyedik legjobban kereső sportolója volt (44 millió dollár) Roger Federer (58 millió), Tiger Woods (50 millió) és Phil Mickelson (48 millió) mögött. Anita Elberse szerint ez a sport és a sportmarketing jövője, nagyon sokan választják majd ezt az utat.

Lesz-e ellenszer a Small Ball ellen?
Bízom benne lesz. Én többször mondtam, hogy hiányzik a nekem a régi stílusú kosárlabda és látom a "rend" visszaállását azzal, hogy tehetséges magas emberek érkeznek a ligába.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.10.15. 14:26:14

Természetesen a nap Lamar Odomról szólt nagyrészt, hiszen mint azt délelőtt már megírtuk, kórházba kellett szállítani, mert életveszélyes állapotba került. A TMZ jelentett róla többször is - értesüléseik szerint például kokaint és ópiumszármazékokat is találtak a szervezetében a kivizsgálások során. Egyelőre továbbra is eszméletlen, lélegeztető gépeken van, a szívével is gond van, mindkét veséje károsodott, az MRI alapján pedig több stroke-ja is volt - hogy van-e maradandó agykárosodása, azt egyelőre nem tudni, mert nem tudják elvégezni a megfelelő teszteket, mivel négy belső szerve sem működik megfelelően. Az orvosok szerint 50-50, hogy túléli-e.

A Dennis Hof's Love Ranch South-tól úgy tudja a TMZ, hogy egészen addig teljesen normálisan viselkedett az ex-kosaras, amíg fel nem hívta őt valaki a Keeping up with the Kardashians műsor legújabb adásáról, ezt követően ugyanis kiakadt, a szemtanúk szerint nem tetszett neki, ahogy lefestették az adott epizódban. Odom egyébként a nyár óta Fareed Samad erőnléti edzővel dolgozott, a hírek szerint jó formában volt, napi kétszer edzett, leadott több mint 15 kilót, szeretett volna visszatérni, és beszélt a New York Knicksszel is egy esetleges szerződésről - egy csapatközeli forrás szerint nem ajánlottak neki kontraktust.
kanty
Llegenda del Barça

2015.10.15. 10:55:23

Linnel mi lett? :lol:
Kép

A Starterts-es srácok is elkezdték a felvezetőt, itt az első két rész:
https://www.youtube.com/watch?v=cRMIFJsnA0E" target="_blank
https://www.youtube.com/watch?v=vPxO-W6LETY" target="_blank
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
PCsabi
aka Game90

2015.10.14. 15:52:29

Bob_Marley írta:Nálam a hatékonyságban jobban beletartozik a dobáshatékonyság mint az hogy valaki dob 20 büntetőt egy meccsen. TS% esetében pont leírtam miért fals az, hogy a büntetők jobban vannak súlyozva mint egy kettes. Még a triplát megértem, de egy büntető ne érjen már többet. Az egyik leghatékonyabb meg hogy ki cipeli a hátán a csapatot pedig két külön kategória nálam. Az a jó ha a kettő találkozik lsd James vagy Curry. Én az EFG%-ot tartom ebben a kérdéskörben a legpontosabb mutatónak, nem poénból hatékonysági mutatónak hívják.
Szerintem zárjuk is le inkább ezt a témát :) :D

Eszméletlenül találták Lamar Odom kosárlabdázót egy Las Vegas-i bordélyházban, ahol az orvosok szerint ajzószerek túladagolása miatt ájult el. Kórházba szállították, az állapotáról nincs hír.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.13. 20:16:06

Nálam a hatékonyságban jobban beletartozik a dobáshatékonyság mint az hogy valaki dob 20 büntetőt egy meccsen. TS% esetében pont leírtam miért fals az, hogy a büntetők jobban vannak súlyozva mint egy kettes. Még a triplát megértem, de egy büntető ne érjen már többet. Az egyik leghatékonyabb meg hogy ki cipeli a hátán a csapatot pedig két külön kategória nálam. Az a jó ha a kettő találkozik lsd James vagy Curry. Én az EFG%-ot tartom ebben a kérdéskörben a legpontosabb mutatónak, nem poénból hatékonysági mutatónak hívják.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.10.13. 19:59:35

Bob_Marley írta:
kanty írta:Bob!

Keress! Olyant, ahol azt írják, hogy pl. a tavalyi Harden túlértékelt volt támadásban.
Gondolom csak támadásban, mert a másikat alapból nála nem kell nézni.
Mivel most konkrétan csak Harden támadójátékáról beszéltünk... :D
Bob_Marley írta:bármelyik olyan statot nézi az ember, amiben kiveszik a büntetőket borzasztóan árnyalja a képet róla.
Ha támadásról/hatékonyságról/pontokról beszélünk, akkor miért kéne kivenni a büntetőket?
kanty írta:Hát azért az EFG% néha kicsit ferdít. Ha a tavalyi listát nézzük, akkor DAJ, Chandler, Johnson, Howard is az elején van, egyikről sem lehet elmondani, hogy támadásban ők cipelnék a csapatukat a hátán.
Na igen...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.13. 19:33:21

http://www.nemzetisport.hu/nfl/nfl-isme ... ek-2443719
Ismerek egy kosarast, aki akrobatikus csapatban van benne és neki is ilyenje volt....hihetetlen, hogy az ember sportol egész életében és aztán lecsap egy baktérium és vége.....
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.10.12. 23:46:52

Hát azért az EFG% néha kicsit ferdít. Ha a tavalyi listát nézzük, akkor DAJ, Chandler, Johnson, Howard is az elején van, egyikről sem lehet elmondani, hogy támadásban ők cipelnék a csapatukat a hátán.

Más:
Porzingisre nagyon kíváncsi leszek. A srác hihetetlenül intelligensnek tűnik a pályán és azon kívül is. Nyilván hosszútávú projekt ő, sok múlik azon, hogy mennyi izmot tudnak rápakolni és ilyen magassággal mennyire lesz sérülékeny, de mindenesetre üde színfoltja lehet a ligának. Asszem ő lesz Russell mellett a kedvenc újoncom. :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.12. 23:24:05

TS%-ot én speciel azért nem szeretem, mert túlságosan súlyozza a triplákat és a büntetőket. A többit elfogadom, amit írtál, de pont a mezőnyszázalékokat és az EFG%-kat szoktam nézni, mert az adja szerintem a legjobb képet a hatékonyságról. Ha már hatékonyság került szóba. Én nem tudom hú de hatékonynak kezelni 45% alatti dobáshatékonysággal. A 45% a vízválasztó nálam.

TS% lehet 100% felett, ezért nem szeretem. Teszem azt 10 pontot dobsz mezőnyből 5 dobásból az 100%, de 10 büntetőből az 113.....
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.10.12. 23:17:03

Nem különösebben kedvelem én sem, de szerintem nem lehet vita tárgya, hogy jelenleg az egyik legjobb, leghatékonyabb támadójátékosa a ligának. Ha már James, akkor tavaly LeBron TS-e 57% volt, Hardennek meg 60% - ez pedig egy olyan stat, amire mostanság igen népszerű hivatkozni.
Nyilván nekem sem tetszik, hogy folyamatosan harcolja ki a büntetőket, emellett meg szinte csak ziccert és hármast dob, de el kell ismerni, hogy ezt elég jól csinálja, és a hatékonyságával sincs gond. Az meg megint egy más kérdés, hogy a faltokat mennyire kapja könnyen.
Tavalyhoz meg még hozzátartozik, hogy a szezon igen komoly részét Howard és kezdő irányító nélkül játszotta le a Rockets, Harden pedig így is ugyanolyan hatékony tudott lenni.
A védekezésére pedig divat azt mondani, hogy [auto_cenzúra], de ilyen téren hatalmasat lépett előre tavaly. Mert előtte tényleg mínusz egy ember volt hátul, most sem egy elit védő, de sokkal aktívabb, és már nem igazán lehet emiatt szerintem elő venni.
Amúgy nálam top5, de talán top3 támadójátékos is. Durant, Curry, Harden, James, Westbrook kb. a sorrendem jelenleg.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.12. 23:03:06

kanty írta:Csabi!

Amikor olvastam nekem is egyből Bob ugrott be, de aztán gondoltam nem írom be.

Bob!

Keress! Olyant, ahol azt írják, hogy pl. a tavalyi Harden túlértékelt volt támadásban.
Gondolom csak támadásban, mert a másikat alapból nála nem kell nézni. Rákerestem nem találtam tavalyit!!!! Nekem bőven elég, amit hoztam statok, leírtam mit nem szeretek benne és bármelyik olyan statot nézi az ember, amiben kiveszik a büntetőket borzasztóan árnyalja a képet róla.
Nálam legalábbis igen.
Ott kezdődött a dolog, hogy Game elkezdte mondani, hogy ő játssza az egyik leghatékonyabb kosárlabdát, amire lehet hozni statot, ami nem biztos hogy így van, de elfogadom hogy legyen így. Nem találtam rá ellenkező cikket most, hiszek a szememnek meg a statoknak. 44%-kal dob az emberünk mezőnyből....Egy James meg 50%-kal.....Curry 47%-kal.
Kép
Kép
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2015.10.12. 22:50:46

Csabi!

Amikor olvastam nekem is egyből Bob ugrott be, de aztán gondoltam nem írom be.

Bob!

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.12. 22:43:49

PCsabi írta:Bob, nem akarom újrakezdeni, de most olvastam kezdő5-ön:

...Harden ugyan a liga egyik leghatékonyabb támadójátékosa...

:mrgreen:
Kobe meg az egyik legjobb clutch szituban. :D

Sztereotípia ez hogy Harden meg a hatékonyság. És a statok sok mindent mutatnak, valóban lehet mondani, hogy az egyik leghatékonyabb, de azt az egyik szót nagyon emeljük ki.
Keressek cikket, amiben ecsetelik miért túlértékelt? :D
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.10.12. 22:10:41

Bob, nem akarom újrakezdeni, de most olvastam kezdő5-ön:

...Harden ugyan a liga egyik leghatékonyabb támadójátékosa...

:mrgreen:
MessiFan
Llegenda del Barça

2015.10.09. 01:05:02

2 barimeccs alapján túl sok mindent nem szabad levonni, de eddig David Lee nagyon szimpatikus, kellett egy ilyen rutinróka, ráadásul lepattanózik is szép számmal amire szükségünk lesz.
Bradley eddig 8/7 tripla, de azokat a fránya közép-távolikat nehezen fogja kinőni :D bár ha bedobja nem bánom.
Sully dagi továbbra is, mindenből mutat egy kicsit, de nincs igazi erőssége. Dobni tud, de még közepesnek se mondanám, palánk alatt sem túl hatékony.. attól félek neki ez az utolsó éve Bostonban, pedig nagyon szimpi.
Újoncok hozzák amit tudnak, Mickey nyomott 2 olyan blokkot hogy leesett az állam, kár hogy mindkettő előtt Jerebko faltolt :D
Jó lesz ez, annyi ember van mint a nyű, ez a Jones III nem igen marad szerintem.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.08. 23:13:17

Sport2-n verjük a RM-t, Perez nagyon fészkelődött az előbb. :lol:

Az este bulvárhíre Matt Barneshoz és Derek Fisherhez kapcsolódik, a New York Knicks vezetőedzője ugyanis már hónapok óta Barnes feleségével randizgat - a házaspár már jó ideje nem él együtt, Fisher pedig szintén válokeresetet adott be márciusban, ő sincs már együtt feleségével. Barnes a Memphis Grizzlies-zel Santa Barbarán edzőtáborozik, és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) egyik forrása szerint mikor szombaton megtudta, hogy Fisher a feleségével van a házában, teljesen megőrült, kocsiba ült, hogy 95 mérföldet levezessen, és kicsit kérdőre vonja egykori csapattársát - a Lakersnél játszottak együtt.

Van is pár karcolás a tréneren az egyik hozzá közelálló forrás szerint, de ennyiben hagyja a dolgot Fisher, nem fogja Barnest feljelenteni - a Knicks hétfői edzését viszont kihagyta, a csapat tájékoztatása alapján személyes okok miatt, ő pedig az újságíróknak annyit mondott, hogy ami személyes, arról nem is fog a médiában beszélni. Ha feljelenti Fisher Barnest, ha nem, a liga mindenesetre vizsgálatot indított az ügyben, úgyhogy ebből a kiscsatárnak még lehet baja.

Üdv Bostonban, vagy Madrdiban. :D
https://snappytv-a.akamaihd.net/video/9 ... 0ca94cd811

Szól a Let's go Celtics Madridban is.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2015.10.08. 23:09:09

MVP: Anthony Davis
ROY: Okafor
DPOY: Gobert
MIP: McCollum
6th man: Isaiah Thomas
COY: Hoiberg

1. Curry-nek több bedobott triplája lesz, mint az előző szezonban (286)? Igen.
2. Kinek lesz több rádobása meccsenként: Durant vagy Westbrook? Durant.
3. Rose játszott meccseinek a száma, over/under 65,5? Over.
4. Melyik lesz a magasabb (nagyobb?)? DAJ büntetőszázaléka vagy Durant triplaszázaléka? DAJ.
5. Lesz olyan Spurs játékos, aki valamelyik meccsen 35,5 pontnál többet szerez? Igen.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.07. 19:39:46

Ronaldinho&Barca írta:
Bob_Marley írta: Tavaly játszott, nem lehet ROTY. :D

Kőkemény egy meccset.. :? Ennyire idétlen lenne a szabályozás e téren? Ezt levéve piszok jó kis játékos lesz belőle.
Hát sajnos a szabály nem nézi, hogy 82 meccs vagy 10 perc. :D Embiid úgy lehet majd egyszer ROY, hogy előtte kihagy öt évet? Megtörténhet. :D

Randle meg tényleg jó lehet, Hibbert-Randle párosra kíváncsi leszek, célpontjaim fantasyban. A Lakers teher nélkül játszhat és renomé visszanyerése és "újonc" vér szépeket termelhet. Blazers-Denver lehet a nagy vetélytárs a tankcsatában. Olvastam optimista Lakers elemzéseket, de ez a csapat bottom 3, Nyugaton szerintem szóba se jöhet egy PO. GSW-Spurs-Clippers-Memphis-OKC-Houston betonbiztos és a maradék helyekre meg Suns-Pelicans-Jazz-Kings-Dallas is mind ácsingózik meg még talán a Wolves is. Ebbe a Lakers egyátlalán nem fog tudni beleszólni.
Kép
Kép
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2015.10.07. 19:28:06

Bob_Marley írta: Tavaly játszott, nem lehet ROTY. :D

Kőkemény egy meccset.. :? Ennyire idétlen lenne a szabályozás e téren? Ezt levéve piszok jó kis játékos lesz belőle.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.07. 19:08:57

Ronaldinho&Barca írta:Randle lehet idén ROY? Elképesztő ez a srác, nagyon remélem idén elkerülik a sérülések, Hibberttel jó kis festék béli aprítás várható. :) Szimpatikus egy társaság jött össze LA-ben, megéri leülni és jó pár meccset végig pörgetni majd, Russel sérülése remélem nem komoly.
Tavaly játszott, nem lehet ROTY. :D

MVP: James
ROTY: Towns
DPOY: Davis
MIP: Ezen Game-mel már vitáztunk és tudom, hogy preseason, de én sokat látok benne. Otto Porter. :D Szerinte 12-6, szerintem meg várható egy small-ball és mehet ez bőven feljebb. Giannis számait nem látom, hogy drasztikusan emelkedne. Monroe-Parker-Middleton mellett? De még lennének jelöltjeim, McCollum, Gobert. Portert viszont már a draftolása előtt kiszúrtam magamnak és kitartok mellette. :D
6th man: IT 8)
COY: Rivers

1. Nem
2. Westbrook (szerintem Durant nem fogja végigjátszani a szezont és megint megsérül, de nem akarom az ördögöt a falra festeni.
3. under
4. DAJ
5. Igen
Kép
Kép
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2015.10.07. 18:03:39

Randle lehet idén ROY? Elképesztő ez a srác, nagyon remélem idén elkerülik a sérülések, Hibberttel jó kis festék béli aprítás várható. :) Szimpatikus egy társaság jött össze LA-ben, megéri leülni és jó pár meccset végig pörgetni majd, Russel sérülése remélem nem komoly.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.07. 16:58:13

PCsabi írta: NBA tippek?

MVP:
ROY (Bob-nak ROTY):
DPOY:
MIP:
6th man:
COY:

1. Curry-nek több bedobott triplája lesz, mint az előző szezonban (286)?
2. Kinek lesz több rádobása meccsenként: Durant vagy Westbrook?
3. Rose játszott meccseinek a száma, over/under 65,5?
4. Melyik lesz a magasabb (nagyobb?)? DAJ büntetőszázaléka vagy Durant triplaszázaléka?
5. Lesz olyan Spurs játékos, aki valamelyik meccsen 35,5 pontnál többet szerez?
MVP: James Harden
ROY: Okafor
DPOY: Deandre Jordan
MIP: Oladipo
6th man: I. Thomas
COY: Doc Rivers

1. Nem
2. Durant
3. under ( :( )
4. Jordan
5. Igen
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati