Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
gergo9
Director del Fútbol

2012.11.24. 18:26:14

Hamilton elől Alonso hátul jó lesz ez :D
Alonsonak sikerült ma is kiszopni Massatól valószínűleg már túl sok is a zsenialitás abban a Ferrariban ezért az a +3tized :shock:
Nehéz elképzelni innen hogy Vettel elbukja túl sok dolognak kellene jól alakulnia Alonso szempontjából (bár nála kitudja)
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.24. 18:19:53

Nah Maldonadot már valószínű hátrébb is fogják sorolni :D

Vettel hibája rosszkor jött, Alonso zsinórban másodszor ég be Massához képest, van itt minden.

Én már úgy kombinálok,hogy Vettelel történik valami, és akkor mi lesz...remélem a dobogótól a verseny nagy részében távol lesz Alonso, két meki képes rá,hogy elhúzzon, onnantól az a kérdés,hogy kibírják e a technikák a spanyol előtt...:D:D:D:

Időjárásról nem is beszélve...

holnapi verseny, elég stresszes lesz, nem azért,mert annyira jó a Ferrari (bár versenyben annyira nem trék, és az eső csökkentheti a különbségeket), épp ezért idegesítene annyira, (főleg,h az utóbbi futamok is hihetetlenül jól alakultak nekik, ahhoz képest,h nem bírtak volna ott végezni ahol...) ha egy 5.-6.helyre elég kocsival, ismét felférne a dobogóra, pláne ha ez egy VB-t érne. Így amíg Vettel nem szeli át a célvonalat legalább a 4.helyen, vagy Alonso nem az 5.-6. hely környékén lesz az utolsó 2-3 körben, addig bizony ideg leszek.

Rajtrácsban is bízhatnak a Ferrarinal, még az is lehet,h Massa véletlenül kiejti Vettelt...

nah jobban teszem ha nem idegeskedek előre, elég lesz holnap 17től...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.24. 18:18:13

miihii írta:
De tökmindegy ki lesz a VB, HAMI nyerjen, JENSON meg biztosítsa a kettős Meki győzelmet :P
S ennyi :D
2 idióta meg marakodhat a koncért :mrgreen:
Viccet félre téve, azért továbbra is kicsit szomorkás így visszagondolva az egész év, mert több volt ebben McLaren szempontból, s itt a végén csak a "piszkító" szerep marad, bár azt jól csináljuk, s mindenki levesébe beleköpünk, aki még esélyes :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.11.24. 18:20:08-kor.
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.11.24. 18:13:03

Tejóég, ezt el sem hiszem: MCLAREN ELSŐ SOR :shock: 8)

Hatalmasat tolt Lewis pajti, szépen akar búcsúzni a csapattól. Ráadásul a végére Jenson is odapirított egyet és befért mögé surranópályán :P

Vettel 4. rajthelye is egészen hihetetlen, pláne, h Webber is lenyomta 2 tizeddel :shock:
Egészen valószínűtlenül hátul van a német, de szerencséjére (bocs a szóhasználatért, nem akarok belőle veszekedést :P ) Alonso még ezzel együtt is alaposan mögötte van.
Érdekesnek ígérkezik a rajt. Az első körökön sok múlhat a végelszámolásnál.

De tökmindegy ki lesz a VB, HAMI nyerjen, JENSON meg biztosítsa a kettős Meki győzelmet :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.24. 18:09:28

Meki első sor, óriási gratula nekik.
Holnap persze nem lesz egyszerű, de nagyon jó lenne szépen zárni ezt az idényt, s egy kettős győzelem remek lenne.
Csak ugye volna, lenne meg ha :D De Lewis remek volt ma is, nagyon bízom benne győzelemmel búcsúzik a csapattól.
GO LEWIS
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2012.11.24. 15:41:00

ozsimiki írta: Az még pikáns lenne, ha vizes aszfalton,de eső nélkül rajtolnának el holnap...azt hiszem se Mi (Vettelért szorítók) se az Alonsosoknak nem lesz izgalommentes idényzárója...
szerintem se legyenek sima körülmények. Legyen egy igazi idényzáró és vizes aszfalt + eső meg ami még jöhet az jöjjön. Embert próbáló verseny legyen, aztán meglátjuk ki jön ki jól belőle.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.24. 15:08:43

Tegnapi első két szabadedzést Hamilton nyerte Vettel előtt, Alonso mindkettőn 5. volt.

Most lett vége a 3. szabadedzésnek, Button nyert kis különbséggel Vettel előtt, Alonso elég hátul a 7.

Remélem A két RedBull és a két Meki is befér elé az időmérőn is!

16.40től kezdődik a stúdiós felvezetés, 17től pedig az időmérő!

Valamint elég borús az idő, lehet,hogy az időmérő végére még eső is lesz, bár inkább estére mondják (arra viszont 100%ra), és lehet,h a holnapi rajt előtt már eláll, esetleg fel is szárad. Ez a legfrissebb előrejelzés...

Az még pikáns lenne, ha vizes aszfalton,de eső nélkül rajtolnának el holnap...azt hiszem se Mi (Vettelért szorítók) se az Alonsosoknak nem lesz izgalommentes idényzárója...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
XCsabesz11
Barça B

2012.11.22. 20:20:27

Massa bejelentése : Meg akarom nyerni a hazai versenyem, mert reményeink szerint Alonsonak elég lesz a második hely a VB megnyerésére ÁMEN :D
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.11.22. 19:41:05

S.Agüero írta:Lehet mégsem lesz eső, már csak 2 centit mondanak, azt is csak a futamra. :roll:
Azt gondolom senki se gondolta komolyan, hogy 5-6 nappal a verseny előtt bármiféle alapja is van egy időjárás jelentésnek.
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.11.22. 18:09:59

Szujó Zoltán
Interlagosi gondolatok
Nelson Piquet, Emerson Fittipaldi, no és természetesen néhai
Ayrton Senna. Legendás pilóták, többszörös világbajnokok, akiket Brazília adott a Forma1-nek és a száguldó cirkusz szerelmeseinek. Keresve sem lehetne jobb helyszínt találni az idei világbajnoki sorozat döntő csatájához, mint Interlagost, amelynek mind a 15 kanyarjában érezhető a történelem gumi- és égett fékbetét-illata. Az iménti nagy versenyzők méltó utódai már megérkeztek a helyszínre, de közülük kettőt kiemelt figyelem övez. A 13 pontos előnnyel vezető Sebastian Vettel és az üldöző Fernando Alonso minden lépését operatőrök, fotósok és riporterek egész hada követi a paddockban és a boxutcában. Kicsit furcsa látni, hogy szinte magányosan sétál az a Michael Schumacher, aki ezen a hétvégén végleg befejezi pályafutását, amelynek 20 éve alatt átírta a sportág rekordjait. Most minden Vettelről és Alonsóról szól. Mindketten 3. vébécímükre hajtanak, hogy egy még szűkebb, még elitebb klubba léphessenek be. Hiszen 3 világbajnokságot eddig mindössze 8-an tudtak nyerni a Forma-1 történetében. Vettel - aki mondjuk ki, jóval esélyesebb a végső sikerre - sorozatban szerezheti meg 3. címét, ezt a bravúrt pedig korábban csak Schumacher és az argentin Juan Manuel Fangio tudta végrehajtani. "Alonso vagy Vettel? Vettel vagy Alonso??" - üvölti mikrofonjába a képzeletbeli műsorvezető, ez azonban valóságosabb játék, mint a csak nevében "valóság"-show. Vettelnek elég az első 4 hely valamelyike, de ő is pontosan tudja, ikszre játszani mindig sokkal kockázatosabb. Alonsonak tán egyszerűbb a dolga: támadnia kell, mindent egy lapra feltéve, de az ő esetleges dobogós helyezése sem garantálja számára a sikert. "71 körön keresztül kell harcolnom, minden csapattagért, a szurkolóimért és magamért" - mondja a spanyol. Szemében az elszántság köde a realitás-érzék tisztaságával keveredik.
A matador vajon le tudja-e győzni a vörös bikát? Ki lesz 2012 világbajnoka?

Lehet mégsem lesz eső, már csak 2 centit mondanak, azt is csak a futamra. :roll:
Brian 20

2012.11.21. 14:22:30

Alonso túlautózta a Ferrarit, meg hogy jaj szegény nem is top autóval milyen jó, meg hasonlók, igen jó éve van, de a ferrari meg nem olyan gyenge mint beállítjuk. )
Pedig elég gyengus ez a Ferrari idén, például a Lutost nem tudta megelőzni a végén, vagy Perez is utoléri év elején, ha nem hibázik...

Nagyott megy Alonso ezzel az autóval, ami nem alkalmas VB cím nyerésre.
A Red Bull nagyon erős lett a nyári szünet után, viszont az előnyük folyamatosan csökken.

Aki ezt nem látja, azzal nem lehet mit csinálni. Vettel él a lehetősséggel nincs is ezzel baj, az elismerést megérdemli, az idei szezon legjobbja, viszont FERNANDO ALONSO!
gergo9
Director del Fútbol

2012.11.21. 12:52:33

]
Alexander Mahone írta:Hamilton az idei VB-t is simán nyerhette volna, ha nem ennyire forrófejű.
Legfeljebb Roxfortban.
Ha a körülmények hasonlóan alakultak volna mint Alonsonak talán akkor versenyben lenne de sajnos abszolút a fallosz másik végén állt idén is.
Abból a szempontból is szemfényvesztés Alonso szezonja hogy ugyan sokszor gyenge volt időmérőn a Ferrari de versenytempója szinte végig a szezonban nagyon erős volt. A "bravúros" versenyei nagyrészt ebből adódtak. Persze Red-Bullnál ugyanez év elején hiába kerültek Vettel elé a Mercedesek is ha versenyben volt 1mp különbség körönként.
Mclaren-nél szintén.
Vettel idén azért bizonyított több szempontból is persze nem mindből de sok lehetősége nem volt rá 3.ik éve van űrhajó alatta és csak hozza a kötelezőket(mármint egy vb szinthez képest).
Amit mutatott azelőtt a Torro Rosso-val meg más versenysorozatokban , az teljesen rendben van.
Nem Alonso szint meg az ilyenek csak alaptalan FELTÉTELEZÉSEK.
Lényeg a lényeg valóban nem bizonyított még mindent de nem is volt rá alkalma.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.21. 00:28:04

Alexander Mahone írta:Hamilton az idei VB-t is simán nyerhette volna, ha nem ennyire forrófejű.
Bocs hogy csak ezt emeltem ki, de ezzel nem értek egyet.Lewis idén volt talán a legnyugodtabb, s nem is állt harcban a fél világgal, ugyanúgy csak a győzelemre koncentrált, de higgadtabban, volt 1-2 pech, meg a csapatmunka se volt mindig olyan a bokszban, ami egy vb-ért küzdő csapatnál elvárható.
Számomra az egész évet tökéletesen jellemezte, mikor az egyik futamon valamelyik hátsó pilóta rommá törte a kocsit, darabok maradtak a pályán, bejött a SC Lewis a 8-9 hely valamelyikén kóricált, előtte 7en átmentek a törmeléken, ő volt az egyedüli aki defektet kapott :lol:
Alonso-Vettel témában, meg szerintem az fáj ozsinak ( s nem csak hogy Vettel csak kocsi miatt) hogy egekbe van magasztalva Alonso, mert hogy ebből a szerencsétlen Ferrariból (bár lenne tényleg kuka autó :evil: ) 150%okat hoz ki (ami már önmagában érdekes, mert max 100at lehet :D ) míg ugye Vettel alatt meg jó kocsi van.
Először is, nincs erkölcsi győztes meg vesztes, másodszor meg a Ferrari versenytempója jó, s kicsit tényleg néha mártírnak van beállítva Alonso.S megmondom őszintén ez nekem se nagyon tetszik.
Na de nem akarok ebbe belefolyni, meg már régen rossz ha pont én "védem" ozsit :D De tényleg ez az állandó önsajnálat Alonso felé, már néha kicsit komikus.
(most nekem be ne írja valaki, hogy mutassak ilyen hsz-t konkrétan, de tisztán előttem van, hogy hányszor beírta ide xy hogy Alonso túlautózta a Ferrarit, meg hogy jaj szegény nem is top autóval milyen jó, meg hasonlók, igen jó éve van, de a ferrari meg nem olyan gyenge mint beállítjuk. )
Na részemről ennyi, ne essen nekem senki :D De hogy ezen rugóztok napok, hetek hónapok óta, az azért elég kemény.
Kép
Kép
Kép
StickyFingaz
Capitá del Barça

2012.11.20. 21:41:44

REMY írta:amúgy megálmodtam a hétvégi futam végeredményét :D

- Schumi nyer
- Alonso 2.
- Vettel kiesik :D

Schumi visszatérése után is tudott nyerni és Alonso VB győztes lesz. Egyszerűen tökéletes.

Amúgy Schuminak örülnék a dobogón, ami talán nem is olyan lehetetlen, ha tényleg lesz eső :twisted:

viszont. más: állítólag a szervezők a futam végeredményétől függetlenül szeretnék elérni, hogy Schumacher fent legyen a verseny utáni pódiumon történő interjún, elsősorban az FIA engedélyén múlik...

én amúgy jobban örülnék, ha a dobogónál lenne ott. Egy kis díjat a pályafutásáért kaphatna és még 1x felállhatna a dobogóra. Megérdemelné.
+1

Én örülnék a legjobban ha minden úgy alakulna ahogy leírtad. :)
REMY
Madridista

2012.11.20. 21:32:41

amúgy megálmodtam a hétvégi futam végeredményét :D

- Schumi nyer
- Alonso 2.
- Vettel kiesik :D

Schumi visszatérése után is tudott nyerni és Alonso VB győztes lesz. Egyszerűen tökéletes.

Amúgy Schuminak örülnék a dobogón, ami talán nem is olyan lehetetlen, ha tényleg lesz eső :twisted:

viszont. más: állítólag a szervezők a futam végeredményétől függetlenül szeretnék elérni, hogy Schumacher fent legyen a verseny utáni pódiumon történő interjún, elsősorban az FIA engedélyén múlik...

én amúgy jobban örülnék, ha a dobogónál lenne ott. Egy kis díjat a pályafutásáért kaphatna és még 1x felállhatna a dobogóra. Megérdemelné.
LG
Az Év fórumozója 2016

2012.11.20. 21:31:28

csababarca írta:
REMY írta:
Mert Vettel az első győzelmét normális körülmények között szerezte :D még jó, hogy az időmérőn szakadt az eső, majd a futamon az SC mögül rajtoltak :D általában ilyenkor meglepetés születik. Saját erőből normális időjárásban esélye nem lett volna a győzelemre. Úgyhogy azt az első nagy sikertől nehogy már elaléljunk...

szépnek szép, de korántsem akkora dolog, mint azt sokan beállítják.

Remy hagyd,nem éri meg.
Vettel az egyetlen,a legnagyobb, aki MINDIG saját erőből tud nyerni,sose volt még mákja, ha volt is, az valami nagyobb szerencsétlenségből következett,így elenyésző, ő rengeteget előz,sokkal rámenősebb mint Hamilton,élvezhető, szórakoztató karakter, egyáltalán nem sablonos.

Úgyhogy nem is tudom mit akarunk mi ilyen Alonsokkal,szegény a nyomába sem érhet a németnek :roll:
Ugyanilyen cinikusan írhatna a másik tábor is, kb. az Alonso fanok hsz-ből is ennyit lehet kivenni: Alonso zseniális, mert egy hulladék Ferrarival is versenyben van a VB címért, Vettel viszont egy középszerű pilóta, aki csak a nagyon erős Red Bull-nak köszönheti az összes győzelmét, de ezzel a kocsival a többi közepes pilóta is tudna nyerni. Akár Webber is, de neki szándékosan gyengébb autót építenek. A Ferrarinál persze Massa ugyanazokat a feltételeket kapja, mint Alonso. :mrgreen:
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.20. 20:59:57

Alexander Mahone írta:És a többi nagy futama? Arra mi a kifogás? Ne magyarázzuk a bizonyítványt, mert undorító egy dolog. Én elismerem, hogy jelenleg 3 piszok gyors pilóta van a Forma-1be. Alonso, Hamilton és Vettel. Nagyon minimálisak köztük a különbségek, de mostanába, (3 éve) egyértelműen Vettel a legösszeszedettebb közülük, de a másik kettő is ugyanakkora pilóta. Hamilton a 2007-es, 2010-es és az idei VB-t is simán nyerhette volna, ha nem ennyire forrófejű.
Alonso pedig számomra azért nagy pilóta, mert ő is kivételes dolgokat csinált gyengébb autókkal (Minardi, Renault 2003-2004), de Vettel idén jobb.
Szerintem maradjunk annyiban, hogy annyival gyorsabb a kocsija,amennyi éppen kell az őszi pályákon a győzelemhez.
Elenyésző még most is a pontkülönbség,ez a kis tempókülönbség okozza.
Mindkét pilóta 2szer esett ki, Vettel a kocsi miatt, Alonsot kicsapták kétszer a versenyből. szubjektív,hogy melyik a rosszabb.

Mindketten megérdemelnék idén,ki ezért,ki azért,mivel én Alonso-fan vagyok,ezért neki drukkolok,és az ő érdemei erősebben nyomnak a latba nálam.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.11.20. 20:56:35

És a többi nagy futama? Arra mi a kifogás? Ne magyarázzuk a bizonyítványt, mert undorító egy dolog. Én elismerem, hogy jelenleg 3 piszok gyors pilóta van a Forma-1be. Alonso, Hamilton és Vettel. Nagyon minimálisak köztük a különbségek, de mostanába, (3 éve) egyértelműen Vettel a legösszeszedettebb közülük, de a másik kettő is ugyanakkora pilóta. Hamilton a 2007-es, 2010-es és az idei VB-t is simán nyerhette volna, ha nem ennyire forrófejű.
Alonso pedig számomra azért nagy pilóta, mert ő is kivételes dolgokat csinált gyengébb autókkal (Minardi, Renault 2003-2004), de Vettel idén jobb.

Egybe viszont szerintem megegyezehtünk, hogy ez a 3 pilóta akármit is csinál az elkövetkezendő évtizedbe, egy valakinél sose lesznek jobbak. :)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.20. 20:54:42

REMY írta:
Mert Vettel az első győzelmét normális körülmények között szerezte :D még jó, hogy az időmérőn szakadt az eső, majd a futamon az SC mögül rajtoltak :D általában ilyenkor meglepetés születik. Saját erőből normális időjárásban esélye nem lett volna a győzelemre. Úgyhogy azt az első nagy sikertől nehogy már elaléljunk...

Remy hagyd,nem éri meg.
Vettel az egyetlen,a legnagyobb, aki MINDIG saját erőből tud nyerni,sose volt még mákja, ha volt is, az valami nagyobb szerencsétlenségből következett,így elenyésző, ő rengeteget előz,sokkal rámenősebb mint Hamilton,élvezhető, szórakoztató karakter, egyáltalán nem sablonos.

Úgyhogy nem is tudom mit akarunk mi ilyen Alonsokkal,szegény a nyomába sem érhet a németnek :roll:
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
REMY
Madridista

2012.11.20. 20:37:10

Alexander Mahone írta:
Button mit mutatott a BAR Hondával? Azt, hogy több mint 100 futam kellett neki az első győzelemhez? Na ne vicceljünk már, :)

adam_1519
Jugador del Barça

2012.11.20. 20:35:46

Alexander Mahone írta:
adam: Nézd meg miket ért el a Toro Rossoval, aztán ha megnézted újra írhatsz véleményt mert így semmit se ér amit mondasz.
1 futamgyőzelme volt mint akár Buttonek. Mindkettőnek esős futamon volt ez. Normális körülmények között mindkettő középmezőnybe volt vagy hátul. És lám Button kapott egy ugyanolyan kaliberű kocsit mint tavaly Vettel vagy most évvégén, ugyanúgy agyonverte jó kocsival a mezőnyt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára adam_1519 2012.11.20. 20:37:17-kor.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.11.20. 20:19:59

REMY írta:Miket? :D igen megmutatta, hogy lehet belőle VB győztes, de Button is megmutatta anno a BAR Hondával :D na erről ennyit.

Még mindig nem s**r pilóta Vettel.. ezt senki nem állította.
2007 USA, Kína, Japán.
2008 Monza, Brazília 8. a bajnokság végén azzal a semmi autóval.

Button mit mutatott a BAR Hondával? Azt, hogy több mint 100 futam kellett neki az első győzelemhez? Na ne vicceljünk már, :)

Én nem azt mondom, hogy nem sz.ar, hanem hogy jelenleg a legjobb a mezőnybe, és ti az elfogultságotok miatt nem vagytok hajlandóak elismerni ezt.

Én egyébként Massa és Schuamcher-szurkoló vagyok, és koránt sem tudok örülni annyira Vettel győzelmeinek, de próbálok reálisan látni.
REMY
Madridista

2012.11.20. 20:13:39

Alexander Mahone írta:Ti tényleg teljesen fogyatékosok vagytok? 2007-be meg 2008-ba mit művelt a Torro Rossoval? Vagy nektek az is top kocsinak számít? Istenem... Button-szint persze.

adam: Nézd meg miket ért el a Toro Rossoval, aztán ha megnézted újra írhatsz véleményt mert így semmit se ér amit mondasz.
Miket? :D igen megmutatta, hogy lehet belőle VB győztes, de Button is megmutatta anno a BAR Hondával :D na erről ennyit.

Még mindig nem s**r pilóta Vettel.. ezt senki nem állította.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.11.20. 20:10:35

Ti tényleg teljesen fogyatékosok vagytok? 2007-be meg 2008-ba mit művelt a Torro Rossoval? Vagy nektek az is top kocsinak számít? Istenem... Button-szint persze.

adam_1519
Jugador del Barça

2012.11.20. 19:03:34

Ozsi!

Megvagy sértődve azon, hogy mi nem ismerjük el Vettelt és mindent a szerencse javára írunk, de eközbe te ugyanezt csinálod csak fordítva. Vettel jó pilóta, ahogy elöttem is mondták egy Massa, Button szint(szerintem), de ezt így felesleges is mondani mert te ezzel nem értesz egyet én se értenék ha kedvencemre mondanák ezt. Csak már 22 éves korába kapott egy olyan kocsit ami vb-re esélyes, a fent emlitettek nem. És én azért is tartom Alonsot ebben az évben jobbnak, mert amikor nincs alatta jó autó, ő akkor is hozza a dobogókat, Vettelnek ez az 2/3-ban nem ment. Akkor már igen amikor megint övé a legjobb autó.
Addig nem fogok Vettelnek szurkolni amíg nem a Ferrariba lesz és ez így volt Alonsonál is. De ha odamegy lehetséges együtt fogunk a többi Hamilton,Perez,(Karthikeyan) drukker ellen "harcolni" ;)
Válasz küldése