Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.07.11. 13:39:52

Hmm ez azért nem volt gyenge, most kezdem sajnálni Webbert.. :D
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.07.10. 15:04:54

Red Bull fölény megint 8)

Vettel
Webber
Alonso
Hamilton
Rosberg

marha Czollner megint bizonyított...elkezdi hogy még akarnak javítani? amikor Webber jön aki alig van lemaradva az elsőtől,és csodálkozik ez a szerencsétlen,h még akar javítani?

de nem sikerült, remélem ezúttal kettős győzelemre váltják és azt is,h Alonso marad Hamilton előtt.

nekem vicces ez a vb állás nagyon, vhogy a futamokat mindig elcseszik redbulléknál,remélem ezúttal nem.

Schumi ment jobbat is q2ben, q3ban megint nem jött ki...sokat is vártak vele, majd megmondják miért.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mihu
Director del Fútbol

2010.07.10. 15:01:59

Gyula megint zseniális hozzáértéséről tett tanúbizonyságot. Azt mondja:

"Még bármi megtörténhet. Most jön az időmérő edzés azon része, amikor meg kell tankolni a kocsikat...."

Ezt a Q3 előtt mondta :roll: Az nem zavarja, hogy idén már nem kell megtankolni a kocsikat?

Más:

Hogy a francba van az, hogy Schumi a szabadedzésen futott időit meg se tudja közelíteni az időmérőn? :cry: :cry: :cry: :cry:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.07.04. 14:17:10

Nem akarok mélyen belemenni megint, hiszen megtettük elégszer, viszont a mai F1es műsorban volt róla ugye szó...

amikor azt írtam futam után,h mérlegelni kellene,és úgy kiszabni a büntit (ki mennyit nyert,stb) akkor jött az páraktól,hogy de hát a szabályban az van,h erre csak ennyi adható,stb, itt jön a következő hsz:
Mikaos írta: Az 5mp-s büntetésekre is csak azt tudom mondani (az már ugye nem Hamilton... :) ), hogyha a szabálykönyv lehetőséget ad arra, hogy 5-től 25mp-ig "díjazzák" ezeket a próbálkozásokat, akkor a vita megint tárgytalanná válik.
a műsorban elhangzott,h megvizsgálták az esetet,és úgy döntöttek hogy az ilyenkor megszokott 20másodperces bünti helyett csak 5-re büntették őket mivel nem nyertek annyit vele (a pálya utolsó szakaszán mentek már amikor megjelent az SC,hogy komolyabban megbüntessék (szó se volt olyanról,h a szabály 5-25 sec büntiről szól) őket.

azaz MÉRLEGELTEK, HA ez VALÓS, akkor megint csak joggal kérdezhetném,hogy Hamilton esetében viszont nem mérlegeltek,és továbbá az is világos lett,h adott esetben nem kell ragaszkodni bizonyos szabályszegésekhez kapcsolódó büntetésekhez :roll:

egyik büntetésnél mérlegelve enyhítették (több pilóta esetében ugye) Haminál pedig egyáltalán nem mérlegeltek,h mennyit nyert ezzel,és a többi...

természetesen erről a bírák tehetnek.
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2010.07.02. 09:54:16

Tegnap este pótoltam a futamnézést.

Mi a tököm ez már megint? Idén Hamiltonnak van hátszele? Van idén olyan futama, ahol nem volt vmi sumáksága, aztán elsimították neki? Hol időmérőn találja meg a kiskaput, hol versenyen. Év elején még a cikázásnál védtem őt, mert nem éreztem olyan súlyosnak, és a versenyzésről szólt a játék, de itt, amikor 40 másodpercet nyer egy stiklivel, aztán kap egy kis büntit, aminek semmi jelentősége nem volt, ez itt már felháborító. Alonso helyében én félreálltam volna a gépjárművel, és mentem volna zuhanyozni. Ez a versenybírói ítéletek újabb mélypontja volt. 08ban volt ilyen FIA támogatás érezhető Massa esetében, de akár le lehetne bontani szezonokra, hogy kinél milyen hátszél volt, és ha összegzünk akkor rájövünk miért is kell ez már megint. Ponttáblázatbeli izgalmak, és hírverés... csak a hülyék ezzel megutáltatnak néhány pilótát, és egyesekkel az egész F1et, nekünk F1 szerelmeseknek meg édesmind1, mert így van megint miről vitatkozni, és még inkább fokozza a figyelmünket. Mesterkélt egy világ ez, mégsem bírom ki, hogy ne érdekeljen.

Alonsonak továbbra is kitartóan szurkolok, bár idén nem érzem, hogy fejben nagyon egyben lenne, a sok peche ellenére azt kell mondjam, ennél több fog kelleni a maradék futamokra, főleg koncentráltságban.
miihii
KHAL

2010.07.01. 18:51:43

Jópofa videó,ahogy a Meki két világbajnoka szerelők nélkül rak össze egy autót:
http://www.youtube.com/watch?v=4zf40Ozf ... r_embedded

Jól elvannak a srácok 8)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
miihii
KHAL

2010.06.30. 02:08:44

ALEXDP írta:miihii!

Azt azért te is tudod,hogy bárkit,bármilyen esetben megítélhetünk számunkra kedvezően,nyilván elsősorban szimpátia alapján!
Akár jogos,vagy elfogadható érveléssel is,olyan esetben amit mások máshogy látnak,és nekik is igazuk van!

Hamilton nyilvánvalóan az egyik,ha nem a legjobb képességű pilóta,de nehéz nem észrevenni hogy amit magáról hisz,és amit megenged magának,az túlzás az eddigi bizonyítványhoz képest,és másokkal ellentétben neki sajnos SZABAD is!

Ez nem elsősorban az ő hibája szerintem, de vannak itt többszörös világbajnokok,ami Hami nem biztos hogy lesz,és még sincs ennyi furcsa eset velük kapcsolatban....
Természetesen egy egy szitu megítélésébe bőven beleszólhat az egyéni vélemény a szereplőkről.Nálam például sajnos benne van a pakliban,h bőven pozitív irányba vagyok elfogult Lewissal.Természetesen inkább az ő szemszögéből nézem a különböző eseményeket,de többször is találkozott a véleményünk a nyilvánvaló különbségek ellenére a "támadóival" szemben,igaz csak részben.
Ebben a hétvégi ügyben is megegyezik a véleményünk abban pölö,h erre az esetre nem (sem?) volt jó az épp aktuális szabály.Egy stop and goval egyértelműen jobban meg lett volna torolva a szabálytalanság,ami ki is járt volna az angolnak ebben az esetben.Arról nem ő tehet,h ilyenek a szabályok.Horner is mondta,h ez a SC bugi nincs egészen rendezve,jó lesz átvizsgálni.Aztán pölö a cikázásnál sem lett volna egy rossz szavam sem,ha megbüntetik.De úgy van megfogalmazva a szabályzatban h nem volt egyértelműen szabálytalan a manőver,nem büntet(het)ték meg.Csodálkoztam rajta,de nem bántam. :P (Azt már jobban,h Lewis kapta az ívet emiatt... :? )Aztán ott van a Sumi-Alo előzés.MEgintcsak látszott,h nincsenek teljesen összhangban a pályán történtek és a szabályzat...

Ezzel azt akarom mondani,h én megértem,ha sokaknak forr már a vére,h nem büntetik meg komolyabban Lewist.Focis hasonlattal:sok apró falt is érthet egy sárgát.De a szabályzat nyilvánvaló hiányosságai miatt nem lehetett megbüntetni eddig.Emlékezhetünk,tavaly is hány olyan eset volt,amikor senki nem tudta mi van (diffúzor,boxutca...).Nagyban befolyásolja Hamilton megítélését,h milyen átgondolatlan a szabálykönyv.Fele ekkora szálka nem lenne a szemekben,ha a véleményes helyzetekben kap valami büntit.De azért nem őt kell népmuvészeti cserépedényözni mert nem tudták...
Ráférne egy alapos refresh a nagykönyvre,asszem ebben mindenkivel megegyezünk. :wink:

Természetesen nem vagyok annyira álszent,h csak a szabályzatra fogjam,amiért nem szeretik sokan :wink:
Nem egy egyszerű gyerek ez a Lujíz,de én a vezetési stílusa miatt szeretem (na meg a csajokban is hasonló az ízlésünk 8) ). Ez a "Ha világbajnok akarsz lenni,a határon kell autóznod" mentalitás bejön (ha esetleg a nagyszájúság is vele jár,hát legyen :P Most az egyszer elnézem :wink: ).Aztán a bizottság meg döntse el,h hol a határ 8)
Zárják le a vitás esetek "kiskapuit",simítsák le a fogalmakat,aztán úgy hozzanak döntéseket.Egy átgondoltabb szabályzattal jobban működne a bugi az tuti.Aztán ha ezek ellen vét akár Hamilton,akár más,ugyanazt a mérlegelt ( :wink: ) büntetést kapja.(Természetesen a jelenlegi szabályzat szerint is tegyenek így! :wink: )

Bocs,ha kusza lennék,próbáltam minél rövidebb lenni :P

Az utolsó bekezdésben említett többszörös világbajnokok sem mentek a szomszédba egy-két furcsa esetért :twisted: :wink: (Nah,jó!Lehet,h nem ilyen gyors egymásutánban :P )

http://www.vezess.hu/forma1/video_miatt ... ese/25178/
Eazzy
Entrenador del Barça

2010.06.29. 22:53:36

El fanático!

Hihi, ezt ugye nem gondoltad komolyan?

Ha sárga a jelzés az SC-n, akkor nem lehet megelőzni. Ennyi. Nem lett volna Vettel kör előnyben, ugyanis később zöldre váltottak, és mindenki szabályosan elmehetett, hogy visszaérjenek Vettelre. Csak a boxkiállások miatt ez a két Ferrarinak nem úgy sikerült, hiszen ők nem mentek el hamarabb a boxba, mert nem előzték meg a SC-t. Gondold át még egyszer a dolgot, illetve amit leírtál!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.29. 22:36:51

:)

olvass szerintem utána még egyszer, hogy mi a szabály.

Vetteles részre:

Volt akkora előnye,hogy már elment a célegyenesben,mire az SC kiért a boxból, míg Hamilton mögé érkezett már meg, márpedig addig SZABAD AKARATBÓL nem lehet leelőzni az SC-t,csak ha arra zöld utat ad az SC,ill versenybírák, ki szokták írni,h meg lehet azoknak előzni az SC-t,akiknek..hogy visszaálljon a normál sorrend, de ezt nem egy-egy pilóta dönti el,h mikor.

Hamilton hibázott :wink: büntetést se véletlenül kapta, (annak mértékéről,idejéről többet már nem írok, megtettük elégszer), vagy már ott tartunk,h akik megbüntették mekkora köcsögök,és nem tudják a szabályt? :D:D biztos Te tudod jól,nem ők.

jah és Witmarsh is elismerte, hisz Alonsonak szánt mondandójában, mondta,h megkaptuk a jogos büntetést,letöltöttük,ne rinyáljon a spanyol.

szóval ez a hsz elég ferde lett most tőled, mindenki szerint szabálytalan volt, saját csapata szerint is, versenybírák szerint is, egyértelmű.

még egyszer: Vettel amire kiírták,h jön az SC,már elhagyta a pálya azon részét, ahol még SC mögött tudott volna maradni-->mehetett. Hamiltonnál viszont ELÉ jött az SC--> nem mehetett.

vagy szerinted Vettelnek az első kanyarban padló gáz,majd lükverc? olyat még nem láttál,h versenyző várja be az SC-t, fordítva szokott lenni.
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2010.06.29. 22:07:18

Régebben tettem egy fogadalmat, hogy a topikban uralkodó áldatlan állapotok miatt többé nem írok ide, de most nem tudom megállni, hogy ne írjam le a mondandómat:

A SC után közvetlenül a versenyben vezetőnek kell következnie. Az SC-t nem csak meg lehet, de meg KELL előzni, hiszen Vettel így jogtalanul körelőnyhöz jutott volna. A Safety Car is hibás volt, mert megvárta, hogy Vettel elmegy, és mögé jött ki a pályára, Hamilton elé. Ha Vettel elé jött volna, szépen felsorakozott volna a mezőny. Így, hogy Vettelt elengedte, a többiek megelőzhették, hiszen csak így állhatott fel a SC után a sorrend, másülönben Vettel körelőnnyel a mezőny hátuljában autózott volna, márpedig az SC mögött az 1. helyezettnek kell lennie.
A Safety Car viszont Vettel mögött jött ki a pályára, Hamilton elé, csakhogy ezzel Vettel egy egész kört nyert volna, a mezőny hátuljába érkezve. A SC mögé nem Hamiltonnak kellett felsorakoznia, a SC mögött közvetlenül mindig az 1. helyezett jön. Először ez ugrott be, de Gyuláék nagyon magyaráztak, hogy szabálysértés....
Egyértelmű, hogy az SC mögött Vettelnek kellett mennie, Hamilton csak besorolt Vettel mögé.
Éppen ezért nem értem, mit rinyál Alonso- ha Hamilton elment, akkor tudva levő dolog, hogy Vettel is elment - akkor mindenkinek le kellett volna előzni a SC-t és felállni mögé, de mivel nem véletlenül jött ki, így Vettelnek nem szabadott volna már elmennie - tehát: a Red Bull csapat hibáját varrták végül Hamilton / és a többi 5 versenyző / nyakába, hiszen rá kellett volna szólniuk Vettel fülére, hogy lassítson, mert jön ki a SC! Mindenki szerint Hamilton hibázott, pedig egy lómicsodát!!!
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.29. 20:35:30

ALEXDP írta: Hamilton nyilvánvalóan az egyik,ha nem a legjobb képességű pilóta,de nehéz nem észrevenni hogy amit magáról hisz,és amit megenged magának,az túlzás az eddigi bizonyítványhoz képest,és másokkal ellentétben neki sajnos SZABAD is!
Ezt is páran elkezdték aztán a többiek teljesen vakon mennek utána....
Semmivel sem emelkedik ki azok közül akik ott vannak az elejében szinte kivétel nélkül elismeri ellenfelei képességét, teljesen korrektek a nyilatkozatai.
Persze elő lehet jönni a mostanihoz hasonlóval amit Alonso véleményére mondott de ott annak azért komoly előzménye is volt aztán persze csak a válasz marad meg a többségben aztán előjönnek majd azzal hogy mekkora k*csög az anol
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.29. 19:51:59

Perrero írta:
máskor ezt miért nem mutatja be :?:
idén talán 1 kivételével az összes rajtja jó volt :wink:

az,h utána mit művel a csapat,vagy a gumi nem az Ő sara, bár tény,h nincs is csúcsformában.

de pl Valenciában 3.helyen ment a kemény keveréken,amikor behívták, majd még 2szer...gondolom nem ő rontott el valamit. Kobayashi poziciójában érhetett volna be, persze gondolom vmi nagyon nem volt rendben a gumival,vagy a kocsival ha ennyiszer volt boxban.

de a rajtjaira idén nem igen lehet panasz, márpedig a vidi arról szólt.
Kép
ALEXDP
Capitá del Barça

2010.06.29. 19:40:42

miihii!

Azt azért te is tudod,hogy bárkit,bármilyen esetben megítélhetünk számunkra kedvezően,nyilván elsősorban szimpátia alapján!
Akár jogos,vagy elfogadható érveléssel is,olyan esetben amit mások máshogy látnak,és nekik is igazuk van!

Hamilton nyilvánvalóan az egyik,ha nem a legjobb képességű pilóta,de nehéz nem észrevenni hogy amit magáról hisz,és amit megenged magának,az túlzás az eddigi bizonyítványhoz képest,és másokkal ellentétben neki sajnos SZABAD is!

Ez nem elsősorban az ő hibája szerintem, de vannak itt többszörös világbajnokok,ami Hami nem biztos hogy lesz,és még sincs ennyi furcsa eset velük kapcsolatban....
gergo9
Director del Fútbol

2010.06.29. 19:25:17

X@vi
Barça B

2010.06.28. 20:45:32

Szerintem hamilton lenne a legjobb pilóta ha azokat a jó épeeségeit amik megvannak ki tudná használni nem szabálytalankodásall na meg 1 kicsit a szájbőségét is csökkenthetné elég nagyszájú koma ja meg 1 kis tisztelet is beleférne mások iránt

ÉS SZERINTEM MOST MÁR ZÁRJUK LE A VITTÁT SOSE FOGUNK EGGYET ÉERTENI MÉG A HAMILTON SZURKÓLÓK SINCSENEK 100% san EGY KUTYÁN
Csabesz
miihii
KHAL

2010.06.28. 14:48:13

Koma,azért írtam azt,amit,mert ha csak a tegnapi Hamis eset hagyott olyan mély nyomot benned az időzítést tekintve,h még egy nap után is a késői ítélkezésen háborogsz,annak ellenére,h biztos feltűnt,h a futamok alatt hosszú-hosszú körök telnek el egy adott szitutól addig,amíg kiírják,h vizsgálják és további plusz körök,amíg kirakják,h milyen ítélet született (valamint még 3 kör,amin belül be kell menni letölteni).Eddig nem volt gond belőle,de most,h Hamilton előnyt szerzett belőle (mert azt nem tagadtam egyáltalán,h így van) máris felháborító.Korábban miért nem volt az,ha 4-5 kör után kezdtek vizsgálódni?

Attól,h elismered a képességeit,még bőven lehetnél antiHamis.Pölö én is elismerem,h kiváló pilóta Sumi,de ettől még elég komolyan antiSumis vagyok.Én is jobban ugrottam arra,amikor ő csibészkedett,mert böki a szemem az ember egész egyszerűen.Szal a kettő nem zárja ki egymást. :wink:

Én sosem próbáltam az elfogulatlansággal takarózni,mert nem lehetek az.LG véleményét érzem igaznak.Hamiltonnal kapcsolatban sztem lehetetlen semlegesként tekinteni rá (,mint ahogy pölö Sumin sem lehetett csak úgy "átnézni").Szal,aki kedveli,az talán nem követeli a fejét minden esetben,aki meg nem szívleli,az minden vitatott helyzetnél kígyót-békát kiabál.Ráadásul kicsit fura módon Hamira terhelődik az is,amikor esetleg a versenybírók hibáztak.

Gyorsított eljárást követeltek Hami esetére meg a szabálykönyv figyelembe nem vételével kiemeltebb mértékű büntetést.
Abban reméelm egyetértünk,h nem túl kapkodósak a bírók a futam alatti kiértékeléseknél.Eddig sem voltak azok,így meg lehetett ezt szokni.Most pont egy Hamis esetnél telt be a pohár sokaknál,ezzel ömagában nem is lenne gond,ha nem az angol lenne köcsögözve azért,mert a felügyelők kissé ráérősen intézkednek és ebben az esetben bizony mire érvénybe került a büntetés,már nem is volt igazán az.Gondolom korábban is fordult már elő hasonló szabálytalanság,hasonló büntetéssel szankcionálva.Mivel nincs azóta felhozva,ezért valószínüleg minden esetben megfelelőnek volt tartva a bünti.Itt van ez a példa,ami más megvilágításba helyezheti odafent az ok-okozat dolgot,tehát előfordulhat,h a későbbiekben hasonló "félbüntetés" (mivel hátránya származott ugyan belőle,de a bünti nem érte el a "kívánatos" mértéket -hátrébb sorolódást...) helyett átírják a szabálykönyvet eggyel erősebb mértékűre,mert itt a példa,h lyukas ismét a dolog és előfrodulhat,h a szabálytalansággal és a büntetés mértékéveél együtt inkább jól jön ki az esetből a hibás pilóta.De ilyen rengetegszer volt már,asszem tisztában vagytok vele.Van egy írott szabály,h x szabálytalanság y büntetést von maga után.Ezek nagyjából működőképesek,de lehetnek olyan versenyhelyzetek,amikor már nem éri el a célját a büntetés,illetve eléggé kérdőjeles,h mit is kell ítélni.Idén sokszor volt már ,h épp Lewisnál volt ez a határesetes dolog és mivel az adott szitukra nem lehetett a fogalmazási hiányosságok miatt ráhúzni koolyabb szankciót,így figyelmeztették.Pedig egyúttal önmagukat is meginthetnék a döntéshozó és szabályírók,mert többször is döntésképtelenekké váltak adott helyzetekben,legalábbis valószínűleg egymással is vitában voltak a megbeszélés során,ezért is nem meszelték el nyugodt szívvel az angolt.Most meg a leírt áthajtásost kapta,ami ebben az esetben nem érte el a célját.Ha ezután átírják stop & go-ra akkor már le lesz fedve ez a szituáció is,és a későbbiekben talán nem lesz ilyen jogtalan előnye ebből senkinek.De a szabálykönyv esetleges hiányosságai miatt nem biztos,h Lewist kell fikázni.Hibázott,büntették.Az,h mennyire volt ez ebben a szituban valós bünti,nem rajta múlott szerintem.

Perrero írta a Sumis előzéses esetet.Na,az is elég nagy vihart kavart akkor ,mert ott is hasonló dolog lépett fel.Vagyis hülyén volt leírva a szabály,ezért is írták át.Ezt be is linkeltem tegnap.

Szóval vitás esetek mindig is voltak,lesznek is valószínűleg.Eddig sem reagáltak azonnal a szabálytalan helyzetekre,ezután sem fognak.Az,h Hamiltonos esetekben sokkal vehemensebben támadtok,az valahol azt sugallja nekem,h elég rendesen ellenzékiek azok,akik ilyenkor sokkal jobban lázadnak (kiváltképp,h Hamiltont köpködve -pedig nem ő írta le anno,h a SC előzésért áthajtás legyen a bünti...) annak ellenére,h nem újkeletű a dolog,sőt évek óta ez a "rendszer".De Hamilton esete mindig súlyosabb nálatok,ez picit érdekes...Ha ő szabálytalankodik,akkor kapjon kiemelt büntit,ha nála hibáznak a bírák,akkor is ő lesz a gyökér.

Látom én is a futamokat,így tizstában vagyok vele,h a határon (igen,a szabályok határán is) autózik általában.Sokkal több zűrös szituba is keveredik,mert ilyen agresszív.Korábbi években volt rá példa,h hajtóvadászatot rendezett miatta a büntetésvégrehajtás,mindenért sz.rért kapcsiból büntették.Akkor hol voltak az igazság harcosai?Akkor miért nem kardoskodtatok amellett,h ej,hát ez egy picit durva volt,meg talán túlreagálták?Akkor nem volt gáz,h méregelés nélkül szórták futamonként a különböző elég komoly szankciókat.Akkor nem zavart senkit az esetlegesen túllihegett "hajtóvadászat"...

Magyar szponzora lesz a Mekinek 8)
Szerk.:
http://www.f1hirek.hu/hir/A_Ferrari_mag ... 1006281515
Hornerék is ilyen hülye,elvakult Hami szurkolók,mint én,mert hasonlóan gondolkodunk :twisted:

Ozsi!
Járult msn-re majd,ezt szerintem ott beszéljük meg. :wink:
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.28. 13:14:03

Mikaos írta:
Az anti-Hamilton dologról meg annyit, hogy az egy létező valami attól függetlenül, hogy mi történik egy versenyen. Úgy értem, amikor már kérdőre vonják a tudását, meg úgy vélik, hogy csak a szabálytalanságai miatt sikeres, meg olyanokat mondanak, hogy csak Lotus-okat előzget, az enyhén szólva is vicces :)
Tudása nagyon magas, nem csak a szabálytalanságai miatt sikeres,és valóban hülyeség olyat írni,h csak Lotusokat képes előzgetni.

az egyik legjobb pilóta a mezőnyben konstans.

mivel ezeket elismerem,és tudom,látom, ezért sem tartom magam pl AntiHamisnak (tudom,h nem nekem szántad), DE ennek ellenére is feltűnnek dolgok, ami mellett nem megyek el szó nélkül.

Viszont az pl nem tetszett,h miihii nem talált objektívnak vagy írjuk úgy h antihamisnak vélt, csak mert most is megjegyeztem amit. Szerintem Hamival kapcsolatban semleges szurkoló vagyok, ettől még furcsállhatok dolgokat.

ha Kobayashi úszna meg 1,5 futamonként necces szitukat, vagy kapna vicces büntiket (ami által megérte szabályt szegni) akkor őt jegyezném meg.

Idén akár tetszik akár nem, Hamilton a "sors" kegyeltje, és ez ellen az nem érv,h de x éve nem volt az. idén akadunk ki, az IDEI év miatt.

Szóval vannak az elborult antihamisok,akik szerint nem tud versenyezni,és vannak olyanok akiknek szimplán gyanús,és megvetendő a bánásmód idén vele kapcsolatban. szerintem utóbbi nem nélkülözi az objektivitást.

Teszem hozzá,h csinálja a showt,de a maradék 23 is csinálná (természetesen a saját korlátain /kocsi/ belül), ha azt tapasztalná,h nem kap dádát egy egy neccesebb show elemért.

mostantól pedig letojom,ha valaki antiHamisnak vél, max antiAlonsos vagyok,de az ő képességeit is mindig elismertem, és csak a "dolgai" után alakult ki nagyobb vita, ahol én mint vádoló is eltúloztam, meg a védői is talán :) de most az a gond,h Hamival kapcsolatban nem érzem túlzottnak ILLETVE pontosítok, a bíráskodás-Hami eseteknél nem érzem túlzottnak a véleményem.
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.06.28. 12:52:28

Az anti-Hamilton dologról meg annyit, hogy az egy létező valami attól függetlenül, hogy mi történik egy versenyen. Úgy értem, amikor már kérdőre vonják a tudását, meg úgy vélik, hogy csak a szabálytalanságai miatt sikeres, meg olyanokat mondanak, hogy csak Lotus-okat előzget, az enyhén szólva is vicces Smile
Nyilván létező dolog. Valószínűleg mi, akik utáljuk őt nem tudjuk sosem objektíven megítélni a teljesítményét, de ti sem, akik bírjátok. Teljesen semleges ember meg nincs, mert aki először néz F1-t, annak is van vmi benyomása róla, ha más tudat-alatt, de akkor is van. Szóval erről felesleges vitatkozni.
Annyi biztos, h én nem leszek rest, és ha újabb disznóságokat követ fel, mindig fel fogom hozni.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.06.28. 12:40:00

A második kérdésre azért nem tudok válaszolni, mert -mint láthattuk- mások esetében meg annyira elkéstek, hogy a futam után hozták meg a döntést.
Valószinüleg azért mert az 5 másodperces büntetést futam közben nem lehetett volna kivitelezni.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.06.28. 12:32:02

ozsimiki írta: mind1, van igazság amit írsz, de két kérdést feltennék:
HAMISOKNAK, vagy csak akik úgy látják ahogy Te:
-Szerintetek rendjén volt tegnap hogy a szabályt betartók jóval nagyobbat szívtak, mint az azt áthágók?
-Szerintetek rendjén volt az, hogy a bírák látván hogy a szabályszegés mekkora előnyt jelentett, olyan büntetést hoztak,és olyan későn, amilyet?

ha erre egyikre is Igen a válaszotok,akkor nem az anti Hamisokkal van a gond.

mert tegnap egy rossz szavatok nem lehetett volna, ha MÉRLEGELNEK és annak megfelelően súlyosabb büntit adnak, pl egy stop and go-t, jah és hamarabb.
- Nem volt rendjén.
- A második kérdésre azért nem tudok válaszolni, mert -mint láthattuk- mások esetében meg annyira elkéstek, hogy a futam után hozták meg a döntést. Sajnos nem először végzik ilyen lassan a munkájukat a bírák.
Hovatovább, amikor Hamiltont kiintették, akkor helyezése szerint visszacsúszott volna legalább Button mögé - ha nem hátrébb. Ott Hamiltonnal a mérnökök feltekertettek minden kütyüt, és ennek volt köszönhető, hogy visszaért a második helyre (megfutotta a verseny addigi leggyorsabb körét, és még a következőben is vélhetően elég nagy tempót ment).
- Én is Stop and Go-t adtam volna Hamiltonnak.

Az anti-Hamilton dologról meg annyit, hogy az egy létező valami attól függetlenül, hogy mi történik egy versenyen. Úgy értem, amikor már kérdőre vonják a tudását, meg úgy vélik, hogy csak a szabálytalanságai miatt sikeres, meg olyanokat mondanak, hogy csak Lotus-okat előzget, az enyhén szólva is vicces :)
Perrero írta:Csak az idei szezont nézve... Schumi amikor megelőzte Alonsot SC vonalnál :?:
Egyetlen kivétel. De én ott is azon az állásponton voltam, hogy hagyni kellett volna a versenyt. Ráadásul ott nem is volt egyértelmű a dolog (zöld zászlók lengtek, mégsem lehet előzni?! - ostobaság).
ab1daL
Director del Fútbol

2010.06.28. 11:55:34

Hamilton már annyira nyerni akar néhány esetben, hogy a szabályok áthágása elől sem futamodik el, és a show érdekében haggyák, hagy tegye. Ahogy tegnap sokan jellemezték a futamot egy szóval, én is megteszem: BOTRÁNY.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.06.28. 11:44:45

Mikaos írta:aminek én személy szerint nagyon örülök, mert pont ezt sajnáltam, hogy a keménykedés egy jó ideje már eltűnt az F1-ből, csak a taxizás ment.
nem kell ezt elővenni, itt tegnap óta a tegnapi eset a téma, a TEGNAPI szabályszegés (ugye oda kell tenni esetében az időhatározót is,mert volt pár)

ott mi volt a keménykedés? az,h elment a sc mellett? kőkemény.

mind1, van igazság amit írsz, de két kérdést feltennék:

HAMISOKNAK, vagy csak akik úgy látják ahogy Te:

-Szerintetek rendjén volt tegnap hogy a szabályt betartók jóval nagyobbat szívtak, mint az azt áthágók?

-Szerintetek rendjén volt az, hogy a bírák látván hogy a szabályszegés mekkora előnyt jelentett, olyan büntetést hoztak,és olyan későn, amilyet?

ha erre egyikre is Igen a válaszotok,akkor nem az anti Hamisokkal van a gond.

és mivel erre a legtöbbeknek Nem a válasza, most ezért vagyunk kiakadva,nem kell a múlttal jönni, bár a cikázás legalább ilyen undorító volt és figyelmeztetés lett a vége. bár az se ér semmit, hiszen ha más típusú szabály szegést végez, akkor nem súlyosbodik ugye a büntije...figyelmeztetés ide,vagy oda.

Szóval ez ügyben mindkét félnek igaza van, teljesen jogos a kiakadás is, meg az is jogos,h a Hamit védők a szabálykönyvvel takaróznak.
Csak hogy tegnap az érthetetlen késlekedés (az összes necces szitunál) volt a fő gond.

bár elég egy mezei f1 fannak lenni ahhoz,h lássuk, nem megfelelő döntéseket hoznak,és makacson ragaszkodnak egy valószínű nagyon átláthatatlan szabálykönyvhöz.

mert tegnap egy rossz szavatok nem lehetett volna, ha MÉRLEGELNEK és annak megfelelően súlyosabb büntit adnak, pl egy stop and go-t, jah és hamarabb.
Kép
X@vi
Barça B

2010.06.28. 11:28:22

Mikaos írta:
X@vi írta:Hamilton szép megmozdulásai??? talán hogy szépen előzte meg a lotust????
Nem kell videókat visszanézni ahhoz, hogy megállapítsuk: Hamilton az egyik legtöbbet előzte az élmezőnyből az eddigi szezonban IS (egyébként lenne rá egy fogadásom, hogy konkrétan A legtöbbet).
Ahhoz sem kell videókat visszanézni, hogy belássuk: Hamilton szolgáltatja a műsort jórészt a szép megmozdulásaival, amiket te -furcsa módon- megkérdőjelezel, mintha nem néznél F1-et...vagy mintha elfelejtenéd.

Értem én, hogy fenn vagy akadva ezen a 3-4 szabálytalanságon, amit elkövetett eddig, és amiért nem kapott (vagy csak enyhe) büntetést... De ilyenkor mindig jusson eszedbe, hogy 2 éve meg minden apróságért megbüntették és pl. Massának néztek el mindent. (Valszeg ez nem jut eszedbe, ezért emlékeztetlek rá).

Továbbá.
MINDENKINEK felhívnám a figyelmét, hogy ez évben minden futamon nagyon enyhe büntetések születtek, vagy elnéztek dolgokat csomószor, nemcsak Hamiltonnál. Iszonyat sok időmérőn történő feltartás volt megtorlatlanul például, félig-meddig szabálytalannak tűnő előzések/ütközések is csak éppenhogy szankcionálva lettek. Értelemszerűen, a Hamilton-gyűlölet-felhővel áthatott szurkolók csak Hamiltont látják, de ha őszintén visszagondolnak normális szurkoló (és nem anti-szurkoló) módjára, akkor belátják, hogy nagyot enyhültek a kiszabott büntetések, aminek én személy szerint nagyon örülök, mert pont ezt sajnáltam, hogy a keménykedés egy jó ideje már eltűnt az F1-ből, csak a taxizás ment.
massának mit bocsátotak meg??????? csak 1 példát kérek!!!!!!!!! ti már annyira szeretitek hamiltont hogy minden félét beképzeltek róla a többit pedig semmibe nézitek !!! :roll: és milyen éerdekes hogy konkrét példát egyikotok sem mutatott fel!!!
Csabesz
Válasz küldése