Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
lui1698
Llegenda del Barça

2010.05.09. 14:24:52

LM10 írta:Laportán kívül láttatok kint Barcást a futamon?
Bár a futamot nem néztem, de Hamilton gondolom ott volt és ő eléggé az. :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
LM10
Director del Fútbol

2010.05.09. 14:22:23

Laportán kívül láttatok kint Barcást a futamon?
Vito
Llegenda del Barça

2010.05.09. 14:00:33

gergo9 írta:Előre lépni biztos sikerült, csak ugye szinte mindenki a legnagyobb durranásokat Barcelonára fejlesztette így max csak szinten maradtak :(
A Red Bull az egy olyan jó cucc főleg Vettel-el hogy gyakorlatilag ha nem történik nagy meglepetés az idei év az övék(bár ahhoz képest hogy a Vettel+Red Bull mennyivel jobb mindenkinél nem áll olyan jól a pontversenyben), ugye minden idők legjobb pilótájától Gomb Jancsitól 15ponttal van lemaradva.
az a jancsi jó lesz jenőnek is, ha már vicces kedvünkben vagyunk.
nem hiszem, hogy a red bull versenyen is tudja hozni a 6-8 tizedet körönként és az okosok szerint ezt a különbséget is csak a hűvösebb időben tudják. nem érzem VB autónak a RB-t, bár 3-4 futamon belül ez úgyis kiderül
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.09. 13:39:08

LG írta:Annak örültem, h Schumi végre legyőzte 1x Rosberget, de annak nem, h úgy tűnik nem nagyon sikerült a Mercedesnek előre lépnie.
Előre lépni biztos sikerült, csak ugye szinte mindenki a legnagyobb durranásokat Barcelonára fejlesztette így max csak szinten maradtak :(
A Red Bull az egy olyan jó cucc főleg Vettel-el hogy gyakorlatilag ha nem történik nagy meglepetés az idei év az övék(bár ahhoz képest hogy a Vettel+Red Bull mennyivel jobb mindenkinél nem áll olyan jól a pontversenyben), ugye minden idők legjobb pilótájától Gomb Jancsitól 15ponttal van lemaradva.
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.05.09. 08:25:10

Annak örültem, h Schumi végre legyőzte 1x Rosberget, de annak nem, h úgy tűnik nem nagyon sikerült a Mercedesnek előre lépnie. Gondolom, h ez igy marad, akkor az lesz amit lenyilatkoztak a fejlesztések előtt, hagyják az idei szezont, és elkezdik a jövő évi autót fejleszteni. Talán jobb is lesz így, és talán jövőre még harcolhat VB-ért Schumi.
galamb
Jugador del Barça

2010.05.08. 16:42:18

Szépen lassan csak belelendül a jó öreg Schumi és ennek nagyon örülök, bár nagy dolgokat nem várok tőle. Ha idén egyszer legalább dobogóra állhatna,elégedett volnék teljesítményével.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.05.08. 15:19:45

Red Bull enyhe fölényben.

Schumi biztató.

Remélem nem áll meg egyik bika sem, és behúzzák a duplát, + Schumi jó versenyt megy, talán még előre is léphet.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.05.07. 15:13:57

Bizony De szép is lenne látni a régi Schumacher-t. Arról nem is beszélve hogy az első tízből messze a legkevesebb kört teljesítette,
Úgy néz ki, a második edzésen is 3iknak tolja be a vasat, most a két red bull van előtte. bár még van hátra 16 perc. Kellett a kritikusoknak huzigálniuk az oroszlán bajszát... szétcsap köztük az öreg :D
gergo9
Director del Fútbol

2010.05.07. 14:44:42

Ronaldinho&Barca írta:Spanyol Nagydíj - első szabadedzés:

3. Schumacher Mercedes 1:21.716 + 0.582 12

Ez biztatónak tűnik számomra, így tovább Schumi! ;)
Bizony :wink: De szép is lenne látni a régi Schumacher-t. Arról nem is beszélve hogy az első tízből messze a legkevesebb kört teljesítette,
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.05.07. 11:50:54

Spanyol Nagydíj - első szabadedzés:

3. Schumacher Mercedes 1:21.716 + 0.582 12

Ez biztatónak tűnik számomra, így tovább Schumi! ;)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Fernando
Llegenda del Barça

2010.05.01. 18:24:24

Ma 16 éve, hogy elment Ayrton Senna, és tegnap volt ugyanennyi, hogy Roland Ratzenberger is végzetes balesetet szenvedett ugyanott, a 94-es imolai hétvégén.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
El fanático
Entrenador del Barça

2010.04.20. 00:44:51

LG írta: Ugyanúgy nem lehet elvitatni az elmúlt 2 futamot bemutatott büntetlenül maradt csalásait-amiről szól a vita, de te egy szót nem szólták róla, inkább beszéltél egy oldalt a semmiről, ill. az elfogultságodat.
...és ki itt az elfogulatlan LG??! Ne viccelj már... Mindannyian elfogultak vagyunk. A Barca iránt és az egyéb személyes kedvenceink iránt... - én a McLaren iránt, te meg nem...

Ha szerinted a hozzászólásom a semmiről szól, miért kommentáltad?!
Nem kell nekünk "beszélnünk" egymással, mert ez már a másdik konkrét eset, amikor belémkötsz, míg mások szégyentelen mennyiségű semmitmondó hozzászólással szemetelik tele a fórumot nap, mint nap - de ez nem baj. Ha én leírom a véleményem, az viszont baj.

Volt ezen a versenyen nem is egy szituáció, amiért büntetni lehetett volna - sorry, hogy csak Alonso-t meszelték el a rajtnál történtek miatt - ugyan őt meg lehett volna a Massával eljátszott manővere miatt is - és ugyanekkor Hamilton-t és Vettel-t is...
Egyiket sem bünteték meg - akkor miért sírtok?
Tavaly Kimi "csak" egy egész kanyart vágott le a rajtnál, úgy nyert 3-4 pozíciót, ha más csinálja, akkor csalás-büntetés, így viszont, hogy Kimi csinálta brilliáns vezetéstechnika és rajtbaleset-elkerülés...

Nah, szóval pro és kontra szórhatjuk az eseteket, pont, mint amikor meccsek után vitázunk a Real drukkerekkel...
Szép szó az elfogultság, jó vele dobálózni - de ismétlem: saját magad is dobd képen vele, mert te sem vagy különb és senki sem, ez a szurkolói lélektan, sőt inkább az alap emberi lélek, mert a szülők is úgy vannak vele, hogy csak a másik kölyke a rossz, az enyém csak eleven.... :roll:
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2010.04.19. 23:20:49

Mihu írta:
Vito írta:te miről beszélsz? milyen motorleszabályzás? azzal max a hátsó vb címért harcolhatott volna. 15000-es fordulattal köröket kap egy BÁRMILYEN F1-es autó. Vettel egyébként az utolsó 4 futamon kétszer lett negyedik és kétszer győzőtt.
ezek szerint a "leszabályzott" motorral 10 pontot veszített, az a plusz 10 is csak a második helyre lett volna elég.
Mert szerinted fel volt tekerve csutkára az a motor...a 15ezret meg köszönöm szépen hogy ennyire műszaki analfabétának nézel, hogy nem érzed a 15ezer mögött a jókora iróniát...bóknak veszem.

Ha Schumi történelem, akkor mi van Alonso-val és Hamiltonnal? Őket is megemlítettem Schumi mellett...És igen, elolvastam (igaz csak most) amit írtál, de az nem arról szól, amit én kifogásolok. A vb címekért folytatott küzdelmet. Aki az idény felében csalódást keltő eredmények sorát hozza, az nekem év végén ne vágjon fel arra hogy én mekkora világbajnok vagyok meg én voltam a f.szagyerek idén, mert ennek nem sok köze van a valósághoz. Egy világbajnok az én szemléletem szerint egy idényen belül 1 kiesést és 1-2 4.-5. helyet engedhet meg magának. Ennek ellenére Button futószalagon szállította az 5.-8. helyeket...
szerintem fel volt húzva a motor. másképp hogyan ért volna el futamgyőzelmeket vele?! a vb címet a pontok után osztják és nem a személyes szimpátia és elvárások alapján. éppen ezért volt nehéz végignéznem a Sumi-korszakot:).
ezek után nem nagyon tudok mit kezdeni az írásoddal, mert az egyik felét nem gondoltad komolyan, a másik felében pedig olyanra reagáltál, amit nem is írtam.

szerk.: kiderült, hogy Hamilton SC-s esete nem volt szabálytalan.
Mihu
Director del Fútbol

2010.04.19. 23:02:45

Vito írta:
Mihu írta:Ha Vettelnek nem kell az utolsó 3-4 futamon leszabályozni az utolsó motorját 15ezernél, hogy ne füstöljön el és ne kapja a 10 helyes rajtbüntetést versenyenként, akkor nem így nézett volna ki a tavalyi világbajnokság...
te miről beszélsz? milyen motorleszabályzás? azzal max a hátsó vb címért harcolhatott volna. 15000-es fordulattal köröket kap egy BÁRMILYEN F1-es autó. Vettel egyébként az utolsó 4 futamon kétszer lett negyedik és kétszer győzőtt.
ezek szerint a "leszabályzott" motorral 10 pontot veszített, az a plusz 10 is csak a második helyre lett volna elég.
Mert szerinted fel volt tekerve csutkára az a motor...a 15ezret meg köszönöm szépen hogy ennyire műszaki analfabétának nézel, hogy nem érzed a 15ezer mögött a jókora iróniát...bóknak veszem.

Ha Schumi történelem, akkor mi van Alonso-val és Hamiltonnal? Őket is megemlítettem Schumi mellett...És igen, elolvastam (igaz csak most) amit írtál, de az nem arról szól, amit én kifogásolok. A vb címekért folytatott küzdelmet. Aki az idény felében csalódást keltő eredmények sorát hozza, az nekem év végén ne vágjon fel arra hogy én mekkora világbajnok vagyok meg én voltam a f.szagyerek idén, mert ennek nem sok köze van a valósághoz. Egy világbajnok az én szemléletem szerint egy idényen belül 1 kiesést és 1-2 4.-5. helyet engedhet meg magának. Ennek ellenére Button futószalagon szállította az 5.-8. helyeket...
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2010.04.19. 22:21:12

gekkodan írta:Nekem a Barca is attól Barca, hogy úgy nyer és úgy focizik, ahogy azt teszi. És minden sportágban azt csodálom igazán, aki úgy tud szórakoztatva leültetni a TV elé milliókat, ahogy egy Barca.
No offense, de így hogyan fér bele bármiféle szimpátia az Inter felé? Kb. a tökéletes ellentetje mindennek, ami a Barcában jó. :twisted: :D

Amúgy Vettelre én is kíváncsi leszek egy száraz pályán, ahol muszáj lesz előznie, mert eddig nem derült ki, hogy abban is jó lenne.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.04.19. 21:30:21

Nem szeretem kimondottan Button-t, de hozzászólnék.

Azért tavaly nem mákja volt. Nem igazán volt nagy ellenfele. Se Bari, se Vettel nem volt a toppon mikor kellett, Button pedig sokat köszönhetett a fantasztikus idényrajtnak, és a fantasztikus Brawn GP-nek. Ha az idei szezonban ugyanazt mutatná mint tavaly, nem lenn világbajnok idén.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Vito
Llegenda del Barça

2010.04.19. 21:25:24

a Buttonnal kapcsolatos részre nem reagálok, mert felesleges.ezek szerint nehezedre esik elolvasni, amit Button vs Hami-Alo témában írtam.
harmadszorra nem koptatnám feleslegesen a billentyűt, Sumi meg már történelem. :wink:
Mihu írta:Ha Vettelnek nem kell az utolsó 3-4 futamon leszabályozni az utolsó motorját 15ezernél, hogy ne füstöljön el és ne kapja a 10 helyes rajtbüntetést versenyenként, akkor nem így nézett volna ki a tavalyi világbajnokság...
te miről beszélsz? milyen motorleszabályzás? azzal max a hátsó vb címért harcolhatott volna. 15000-es fordulattal köröket kap egy BÁRMILYEN F1-es autó. Vettel egyébként az utolsó 4 futamon kétszer lett negyedik és kétszer győzőtt.
Mihu írta:Maradjunk annyiban hogy tavaly akkora mákja volt mint egy nagyobb lakópark.
maradjunk
gianni
Entrenador del Barça

2010.04.19. 20:36:31

Button nem gyenge de az elmúlt 4 versenyen azért kiderült,hogy miért szeretik jobban az emberek Hamiltont vagy Alonsót.Nem véletlenül említem őket,ők voltak a legjobbak és a leglátványosabban vezettek,és ebbe nem is akarok jobban belemerülni mert nincs miért!
Go Alonso!!!!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2010.04.19. 20:26:43

MR. TROMORT777 írta:
S.Agüero írta: Nem sz.ar Button.
Csak azért ha Hamilton vagy Alonso lett volna abban a kocsiban mellette akkor nem hinném, hogy Button nyert volna.
Idén Hamilton van melette és mégis vezeti a pontversenyt.
Ha már a Barcás példánál vagyunk: Hamilton szépen játszik, de nem eredményesen eddig.
Button nagyszerű pilóta, számomra érthetetlen, hogy a VB címe után is ezt még sokan megkérdőjelezik.
Én nem vagyok Button fan, semleges nézőként mondom ezt mielőtt rám aggasztanátok, hogy elfogultság beszél belőlem.
Majd nézd meg év végén, hogy fognak állni. :wink:
3 verseny után ne ítéljük már el az embert.(Ki nevet a végén? :roll: )
Mihu
Director del Fútbol

2010.04.19. 20:25:24

Senki ne akarja megmagyarázni, hogy Button tavalyi VB címe egyenértékű Schumi, Hamilton vagy Alonso VB címeivel...

Tavaly az első 7 futamból nyert 6-ot és volt egy 3. helye. Utána így jöttek az eredményei sorra:

Silverstone 6. hely
Hockenheim 5. hely
Hungaroring 7. hely
Valencia 7. hely
Spa kiesett
Monza 2. hely
Singapore 5. hely
Japán 8. hely
Interlagos 5. hely
Abu-Dhabi 3. hely....

Ez minden csak nem világbajnokhoz méltó teljesítmény. Maradjunk annyiban hogy tavaly akkora mákja volt mint egy nagyobb lakópark. Se Schumi, se Alonso, se Hamilton nem nyert úgy egyetlen VB címet sem, hogy az első 7-ből 6-ot megnyert, és utána 2x állt dobogón, abból is csak 1x 2. helyen és 1x 3. helyen. Ha Vettelnek nem kell az utolsó 3-4 futamon leszabályozni az utolsó motorját 15ezernél, hogy ne füstöljön el és ne kapja a 10 helyes rajtbüntetést versenyenként, akkor nem így nézett volna ki a tavalyi világbajnokság...
Kép
MR. TROMORT777

2010.04.19. 20:10:25

S.Agüero írta: Nem sz.ar Button.
Csak azért ha Hamilton vagy Alonso lett volna abban a kocsiban mellette akkor nem hinném, hogy Button nyert volna.
Idén Hamilton van melette és mégis vezeti a pontversenyt.
Ha már a Barcás példánál vagyunk: Hamilton szépen játszik, de nem eredményesen eddig.
Button nagyszerű pilóta, számomra érthetetlen, hogy a VB címe után is ezt még sokan megkérdőjelezik.
Én nem vagyok Button fan, semleges nézőként mondom ezt mielőtt rám aggasztanátok, hogy elfogultság beszél belőlem.
Vito
Llegenda del Barça

2010.04.19. 19:57:40

btw Vettelnek sem szokása előzni, ha nem pole-ból indul, akkor általában nincs is köze a futamgyőzelemhez.
visszatérve a vb-hez. lehet, hogy egyedül vagyok vele, de én nem tartom vb esélyesnek a bikákat. nagyon eltalálta Newey az idei autót, ennek ellenére nem hiszem, hogy sokáig az élen tudnak maradni. egyébként versenytempót tekintve szerintem már most is van náluk gyorsabb. a ferrari és a mclaren között fog eldőlni az idei vb.
MatyiG
Adminisztrátor

2010.04.19. 18:58:29

Perrero írta:
Mióta kell a győzelmet megmagyarázni :?: Button tavaly olyat csinált amire más nem volt képes, ha olyan sz.r lenne akkor nem szedett volna össze ekkora tetemes előnyt ami kitartott a végéig, és én olyan hibájára nem emlékszem, aminél Ő lett volna a hibás -ha volt akkor bocsi..
Ő volt tavaly a legjobb, jobb mint Lewis, jobb mint Alonso, jobb mint bárki... Ennyi Csak, mert Ennyi Ez
Nem sz.ar Button.
Nálam egyértelmű, hogy ez a 3 pilóta a legjobb(nem sorrendben írom): Alonso, Hamilton, Vettel és remélem is, hogy e három pilóta közül kerül ki a győztes, mert szerintem a többiek kicsit le vannak maradva versenyzésben hozzájuk képest. :wink:
Vito
Llegenda del Barça

2010.04.19. 18:52:58

ott a baj Gekko, hogy én egy szóval sem és soha sem mondtam/írtam olyat, hogy Button jobb Hamiltonnál, vagy Alonsonál(sőt, olvasd el az utolsó pár postom, elé helyezem őket, mert en bloc jobbak). amire harapni szoktam az a fakezű , máker, semmitsecsinál Button. amíg ezeket olvasom, addig fel is fogok ellene szólalni, mert ez nem más, mint a személyes (un)szimpátia faék egyszerűségű kinyilvánítása.
a focis példád pedig nagyon jó! sok csapat van, amelyik a Barcanál (sótlanabb, kevésbé élvezhetőbb) játékkal nagyobb eredményt ért el az aktuális évben, vagy több címet nyert. ha nagyon egyszerű akarok lenni, akkor nagy vonalakban ez a komplett olasz mezőnyre igaz.
ettől még ezeket az eredményeket nem lehet elvenni és nem lehet ledegradálni, mert van munka és tehetség mögötte, az már más kérdés, hogy kinek mi tetszik...
gekkodan
Director del Fútbol

2010.04.19. 18:18:03

Perrero írta:

Mióta kell a győzelmet megmagyarázni :?: Button tavaly olyat csinált amire más nem volt képes, ha olyan sz.r lenne akkor nem szedett volna össze ekkora tetemes előnyt ami kitartott a végéig, és én olyan hibájára nem emlékszem, aminél Ő lett volna a hibás -ha volt akkor bocsi..
Ő volt tavaly a legjobb, jobb mint Lewis, jobb mint Alonso, jobb mint bárki... Ennyi Csak, mert Ennyi Ez
Tény, de mondjuk ha a Barcát nézzük akkor itt a tökéletes példa és ebben elvileg mindenki egyetért itt. Nekem a Barca is attól Barca, hogy úgy nyer és úgy focizik, ahogy azt teszi. És minden sportágban azt csodálom igazán, aki úgy tud szórakoztatva leültetni a TV elé milliókat, ahogy egy Barca. És épp ilyen dolgok miatt nem tudom a Button vb-címet és mondjuk Hamiltonét egy lapon említeni. Ahogy a fociban a Barcát tekintem a focinak, úgy az F1-ben nem Buttont tekintem a világbajnokok mintaportréjának.

De abban igazad van, hogy magyarázni nincs mit, ő nyerte meg és kész. Csak nálam számítanak olyan dolgok, amik lehet, hogy másnál annyira nem. Én a tavalyi VB-címet pont olyannak tartom, mint Schuster bajnoki címét a Madriddal, amikor Európában ütős ellenfelekkel szemben semmit sem mutattak.
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Válasz küldése