Andris írta: ↑2023.05.12. 21:29:23
Nehogy véletlen valami normális felkészülési időszakunk lehessen, utazunk haknizni másik kontinensre 3 naponta meccsel.
Amíg ez így megy, álmodni se merhetünk arról, hogy majd még márciusban is bírja a csapat fizikailag. Ha nem lesz megint egy Inter-Bayern pároshoz hasonló, akkor tuti továbbmegyünk majd, de elfelejthetjük az egyeneskieséses sikereket. Majd tíz év múlva, ha visszafizettük a hiteleinket és már nem kell lefeküdni 5-10 milliós bevételért.. addig jó lesz nekünk a spanyol bajnokság, feltéve hogy a madridok nem erősödnek meg túlságosan.
Én mondjuk szemlély szerint ebben nem hiszek, szerintem nem ettől függ a felkészülésünk hatékonysága, kb mindegyik top csapat ezt csinálja (elég ránézni az ellenfeleinkre, európai topklubok, és ugyebár evidens módon ők is ott lesznek). Meccsek itthon is lennének, az az 1-1 nap repülőút túl sokat nem számíthat már. Ezek ráadásul nem úgy mennek, hogy Pedri meg xy végigjátszik 4 meccset, hanem Masiások, egyebek kapnak lehetőséget, max a végén a Milan ellen áll majd fel egy legjobbnak vélt kezdő. Tavaly még a végén a City ellen is Haaland-Lewy paddal nyomták a csapatok.
Sőt, voltak komolyabb csapatok, amik 3-4 meccset letoltak a VB után is más kontinensen, amit mi nem tettün meg.
Szerintem a fáradtságot, fásultságot teljesen máshogy kéne megszüntetni egy jó fizikai alapozáson kívül is. Xavi pl. nem hajlandó rotálni idős és tinédzser játékosokat, akiknek a korukból adódóan még kezdőknek is alig szabadna néha lenniük, nemhogy lecserélhetetlennek. a 22-29 köztiek, mint DJ, Raphinha, Chris, stb bírják, Pedri már másodszor sérül le alatta komolyabban, Lewy és Gavi megszűnt létezni, stb. Rotálni kell. Ha nincs elég jó csere, még akkor is, mert hosszútávon kifizetődik azzal, hogy sokkal kisebb eséllyel kell 2-3 hónapot letolnunk 1-2 kulcsjátékosunk nélkül. Amúgy ez már csak azért is fura, mert Pep neki a példakép, és ha valaki, hát ő rotál, és bátran ad lehetőséget amúgy fiataloknak is.
Ezen kívül meg nyilván olyan alap dolgok, amiről fogalmam sincs, hogy mehet, mint jó ütemű edzések, pont elegendő pihenőidők, kondi, megfelelő táplálkozás, stb. De ebbe semmi belelátásunk. Azért alighanem itt is van min javítani látatlanban is, bár biztos, hogy nagy volt az előrelépés az elmúlt évekhez képest.
Meg ilyen álmok, mint pl hogy a válogatott szüneteket valahogy mérsékelni kéne, mert amióta bejött még ez a nemzetek ligája hülyéskedés is, azóta még több csapat szív. Meg évközi VB, afrika kupa, stb...
Azt azért én is remélem, hogy a Kobe elleni Xavi-Ini ügy lesz az egyetlen levezető meccs, bár ha már elutazunk Japánig, gondolom 1-2 még be lesz oda is szervezve.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy