Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Entonii8
Barça B

2010.04.29. 08:03:59

Mihu írta:
Nemtudom feltűnt-e valakinek, hogy nem említettem Bojan gólját a végén. Szándékosan...tavaly London után én nem hoztam fel Milito lesgólját, Alves 11-esét, Maicon szabálytalan labdaszerzését Messi ellen a 2. góljuk előtt, a rengeteg Inter javára befújt apró szabálytalanságot, és most Touré leszorított kezezését sem. Amit az élet ad, azt vissza is veszi előbb utóbb.

Mihu, sztem a hozzáállással nem lehetett gond.. viszont a fent idézett mondataiddal teljesen 1etértek!

-A csapatnak tavaly mi volt az 1ik legnagyobb erőssége? A JOBB OLDAL!
Azzal,h Messit Guardiola bevitte középre, annyit ért el vele, h eltűnt, és a kaputól 30-40m-re kérte a labdákat...és szemben állt 5 inter védővel...
-Középen erőltetünk mindent, a fenti dolog miatt pedig az ellenfél 1általán nincsen széthúzva! Alves-Messi páros nem volt olyan meccs, h ne tudott volna az ellenfél mögé kerülni..
-Az 1ik spanom rohadtul nem ért a focihoz... kb annyit tud,h 2 kapura játsszák és van 1 labda amit 22ember kerget... Ő tegnap este annyit mondott nekem,h "Mióta Ibra idejött, azóta nem egy a Barcának, nem illik ebbe a csapatba." Neki is feltűnt,h hiába 1 "klasszis" nem ebbe a csapatba való...
-A másik dolog: Ha az ellenfél ilyen tökéletesen védekezik, a kaputól kis túlzással 25-30m-es sávban, akkor miért nem próbálnak a srácok átlövéssel próbálkozni? Tegnap esta Xavi-t tisztára játszották, 20-25m-ről 1 Barcelona játékos csak el tudja találni a kaput..

Most hirtelen ennyi ugrott be, amin agyaltam éjjel.. sorry, ha nagyon sokra sikeredett.
Nem álmodozni kell...
bandy85
Barça C

2010.04.29. 07:42:05

Azt nem értem miért kell mindig Messitől várni a csodát??Hát a többi 9mezőnyjátékostunktól nem lehet csodákat várni??Mondjuk Ibrától nem sokat lehet várni!!Lassú,cselei nem jönnek be,a csapatjátékát meg hagyjuk inkább!!Nyáron nem kell 50millióért Fabregas,hanem elkell engedni pár játékost és posztra kell igazolni és a padra is!!Én Alvest,Ibrát,Keitát eladnám kapásból!!Mondjuk a kérdés az hogy Ibra kinek kellene??
A lényeg,hogy posztra kell igazolni,hogy több legyen a variációs lehetőség a taktikánkban!!
Léfe
Entrenador del Barça

2010.04.29. 07:37:47

Alapvető gond van. Mit csináltunk 75 percig ? Megmondom: kényelmes tili-tolit, egy nagy alibit. Ha a második félidőben ugy nekikmegyünk, mint az utolsó 15 percben akkor döntösők vagyunk. Messi is csak elsétálta a meccset, persze mások is. Alves ? Ennyi rosz beadást. De ne emeljünk ki senkit, / Pique jó volt/ mert a csapat nem tett meg mindent. Ez nem becsületes hozzáállás. Becsaptak minket. A bajnokság sem lesz meg attól tartok. Ha ez vizilabda lett volna, sokan megfulladtak volna. Az Inter azt tette amit ilyenkor kell. Betömörülő ellenfelet ugy lehet megverni, hogy sokat és gyorsan kell futni, széleken is és beindulni. Pl. keresztmozgások nem voltak. Ne mentsük fel Őket, mert nem tettek meg mindent.
Milyen gyerekes azt irni, hogy undoritó az ellenfél, és rosz a biró. Milánóban az volt az igaz,de ott sem hajtotttunk eléggé akkoriban volt is kritika érte. A Reáll elleni meccs óta nem sok lelkesedést látok. Persze fáj a veresg de kritikátlanul nézni az eseményeket nem szabad. Pl. azt nem emlegetik, hogy a sokszor hiányolt Bojan3 méterről sem tuott gólt fejelni.
Ezzel a mentalitással félek a bajnokság sem lesz meg. Azt sem értem, hogy Pep nem tud rájuk eléggé hatni ? Azt hittem a szünetben ráuszitja a csapatot az Interre. De semmi. Persze ugy is fel lehet fogni, hogy szép idáig is eljutni-ami igaz is, de nyerni szebb.
Fecó
krazee348
Barça C

2010.04.29. 07:18:14

Nem tudtuk hozni a jó formát, az Inter még emberhátrányban is ki tudta védekezni a támadásokat...Igaz nem volt Messi sem annyira jó.Koncentrálni kell a bajnokságra!

Visca El Barca!
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.04.29. 07:03:20

nem mertünk vállalni 1az1-be cseleket..gyenge, lassú játék.nem lett volna jogos a döntőbejutás...már rég mondtam hogy Robinhot le kellett volna már igazolni...most szórja a gólokat Brazíliában...
Kép
pitta19
Jugador d'estrella

2010.04.29. 06:28:34

d írta:Tegye fel a kezét, aki nem ilyen jellegű meccsre számított!
Milanoban kikaptunk (0-1-ről) 3-1-re. TUDNI lehetett, hogy az Inter védekezni jött ide. A piros lap (amit azért egy kicsit megköszönhetünk a bírónak is) annyit változtatott a játékon, hogy elvette az Inter kontrázási lehetőségeit.
Lehet Guardiolat szidni a csapatösszeállításért, de az a nagy büdös igazság, hogy egy így felállt védelmet a világon egyetlen csapat sem tudta volna sokkal jobban feltörni. Illetve egy csapat igen: egy jó formában levő Barca. De ez meg nem a cseréken múlott.
Jó beszélsz!
Helyén kell kezelni a dolgokat. A csapatban nem volt annyi potenciál, hogy eljusson madridba és bevallom, ha nyertünk volna kettő nullra, akkor is azt mondanám, nem érdemeltük volna meg a döntőt!
Nagyon szeretem, sőt az életem a Barcelona. Az elmúlt hat évben egy kezemen meg lehetne számolni, hány meccset nem láttam és így lesz a következő hat évben is.
Látva az elmúlt pár meccsen mutatott produkciót, nagyon nagy fegyvertény lesz, ha behúzzuk a bajnokságot.
A foci ilyen - egyszer fenn, egyszer lenn.
d
Entrenador del Barça

2010.04.29. 04:26:18

Tegye fel a kezét, aki nem ilyen jellegű meccsre számított!
Milanoban kikaptunk (0-1-ről) 3-1-re. TUDNI lehetett, hogy az Inter védekezni jött ide. A piros lap (amit azért egy kicsit megköszönhetünk a bírónak is) annyit változtatott a játékon, hogy elvette az Inter kontrázási lehetőségeit.

Lehet Guardiolat szidni a csapatösszeállításért, de az a nagy büdös igazság, hogy egy így felállt védelmet a világon egyetlen csapat sem tudta volna sokkal jobban feltörni. Illetve egy csapat igen: egy jó formában levő Barca. De ez meg nem a cseréken múlott.

Tavaly egyszer belekerültünk egy olyan szituációba, amikor jól megszervezett védelmet kellett volna feltörnünk, akkor is (kis bírói segítséggel) épphogy sikerült megúsznunk. Idén már nem úsztuk meg. NAGYON nehéz ilyen védelmet átjátszani, és két év alatt mindössze ez a második ilyen meccsünk, mert a spanyol bajnokságban (ahol amúgy is a csapatok nagy része feltett kézzel jön fel ellenünk a pályára) sem a kvalitása, sem a stílusa nem olyan a csapatoknak, hogy ilyen védekezést mutassanak be.

A másik dolog, hogy azért volt ennek a dolognak egy előjele. Lehetett látni folyamatosan szeptember óta, hogy nem az igazi a játékunk és egy jó nagy hullámvölgyben vagyunk (saját magunkhoz képest). Ennek talán főképp mentális (és olykor fizikális) kimerültség lehet az oka. Rövid a pad, sok a meccs, hatalmas az elvárás, nehezebb a motiváció. A spanyol bajnokságban minden csapat megadja magát nekünk előre, nem nehéz megverni őket, amelyik mégis felveszi a kesztyűt azzal párszor meggyűlt a bajunk. A Real idén nem volt ellenfél (egy Lyonnak sem...), egy necces BL csoportkör után egy velünk nem egy kategóriás Stuttgartot vertünk ki (első meccsen szenvedés árán), és egy rendkívül nehéz helyzetben levő, tartalékos Arsenalt. Az Inter lett volna az első nagy kihívás és elbuktunk.

A játékvezetésről: ne erre fogjunk semmit! Voltak véleményes esetek, de ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. Illetve idegenben nem lett volna szabad úgy kiszopni 0-1 után.

Mourinhot én sem kedvelem már hosszú évek óta, de remek szakember, dörzsölt fickó, tudja hol a szabálytalanság, sportszerűség határa, és óvatosan át is lépi azokat. Taktikailag felkészült és mesteri a pszichológiai hadviselésben. Ő egy ilyen figura, de persze levezethetjük rajta is a dühünket most.
Inter játékosok meg persze, hogy húzzák az időt, mit várunk? Megjegyzem amíg van egy Busquetsünk, aki minden meccsen eljátssza a hattyú halálát háromszor, addig nemigen szólhatunk le senkit ilyesmikért...

A játékunkról: persze sok gyenge teljesítmény volt, de az akarással nem voltak gondok. Ott, ahol az Inter beáll egy 30 méteres sávba ott nemigen fog Ibrakadabra sokat kezdeni 3 védő gyűrűjében, és ezen az sem segített volna, ha elkezdjük felívelgetni a labdát. Xavi indítós passzai sem érnek semmit, amikor nincs kinek és főképp nincs hova indítani, mert az Inter nem mozdul el a 16 környékéről. Talán kicsit több átlövés kellett volna. De így maradtak az oldalpasszok, és csak a végén ingott meg eléggé ahhoz az Inter, hogy ebből legyen is valami.
És itt jön az, hogy nem lett volna szabad ilyen nagy hátrányból kezdeni a meccset eleve. Egy ilyen bunkerfoci ellen ugyanis nem létezik nyerő taktika. Sem Titiaunri, sem David Villa nem tudott volna ezzel többet kezdeni. Mourinho tudja, hogy mivel lehet megfogni a Barca totális futballját. Lehet nem szép, de eredményes. Valószínűleg az Inter drukkerek nem reklamálnak miatta. Mi Barca drukkerek ettől még legyünk büszkék a mi csapatunk stílusára.

Kevésen múlt, majdnem összejött, de most mégsem sikerült a döntőbe jutás. Nem lehet mindig nyerni. Címvédők eddigi teljesítményét tekintve nincs szégyenkeznivalónk egy elődöntőbe jutással. Kétségtelen, egy nálunk gyengébb csapat ellen estünk ki, 60 perces emberelőnyben, ez kicsit fáj. De ilyen a foci. Most rá kell állnia a csapatnak a bajnokság megnyerésére, aztán jövőre újra meg lehet próbálni a BL-t!
Hajrá Barca!
Zsolessz
Barça C

2010.04.29. 01:42:55

Én is szomorú vagyok amiért kiestünk, a srácok megérdemelték volna a továbbjutást. Dehát sajnos nem lehet mindig minden évben mindent megnyerni. Én úgy vagyok vele, hogy inkább az elődöntőben essünk ki, ne a döntőben, mert az (legalábbis számomra) sokkal fájdalmasabb. És amúgy se biztos, hogy a Barca megvédte volna a címét. Nem vagyok babonás, de szerintem kikaptunk volna a döntőben. Amióta BL-nek hívják a sorozatot, senki sem tudta megvédeni címét, mindig átok ült a címvédőn. Ha jól tudom, már 3-an is eljutott címvédő csapat a döntőig, de ott mindig elbuktak. Lehet, hogy a Barca is így járt volna. Mindegy, jövőre megint a Barca lesz Európa trónján, mert az biztos, hogy akár a Bayern, akár az Inter nyeri a BL-t, nem fogja megvédeni címét. Most már csak a bajnokságra kell koncentrálni, az szerintem meglesz. A BL-t meg szerintem a Bayern nyeri. Jobban megérdemlik, mint az Inter.
nagyatyesz
Entrenador del Barça

2010.04.29. 01:38:50

Két 2 tippem bejött:
- Barcelona nyerni fog hazai páylán
- az Internél lesz kiállítás! - kicsit korábbabn jött, mint gondoltam, de bejött!
Összegezve: a Barca csak az utolsó 15 percben volt ténylegesen veszélyes! Hamarabb válottam volna Pep helyében , mint ahogy tette! Messzebbről többet kellett volna lőni, és pontosabb labdákat szórni
Én úgy érzem, hogy 11 fős Inter elen nagyobb esélyünk lett ol,a mint 60 percn keresztül védekező csaps ellen!!
Mi csak a középpályán voltunk jelen, de kapura lövésre csak a 2. félidőben voltunk képesek!
Nem értem miért nem,Henry jött be a csapatvba Jeffren helyett!
Agypiercing
Barça B

2010.04.29. 00:45:39

ziipp írta:A Barca vs. Real témában ezt már magyaráztam, de elmondom itt is. Ibra a jelenlegi rendszerben sosem fog úgy kiteljesedni, mint mondjuk Messi. Kicsit át kell állni ahhoz, hogy az erősségeit a csapat szolgálatába állíthassa. Ez alatt azt értem, hogy nem őt kell beleerőltetni a rövid passzos játékba, hanem a csapat stílusát kell kiterjeszteni, hogy ő is alkalmazható legyen. A "beilleszkedése" alatt gyak. az történt, hogy elkezdett úgy játszani, mint a többiek, pedig nem ez volna a cél.
nem is azt gondoltam, hogy legyen olyan, mint Messi, belőle egy van, és utánozhatatlan :). csak az Inter ellen nem jó középen, ez van.

Ibrának ugye Eto'o-t kellett volna legalább pótolnia, sőt, amikor ide igazolt, az volt a szöveg, hogy ő a világ legjobb csatára, kivesézték itt sokan rogyásig, hogy miben jobb és miben nem, mint a kameruni, és az volt az általános felfogás, hogy erősödtünk vele. na most eddig a szezon azt mutatja, hogy nem. Eto'o két BL-döntőn is lőtt gólt, neki a fontos meccsek mentek. Ibrahimovicsnak eddig nem. azt, hogy úgy játszik, mint a többiek, szintén nem hinném. ugyanis messze nem fut annyit, sőt, éppenséggel annyit futott az első meccsen, mint Valdés. nem helyezkedik annyit egész egyszerűen.
és ha meg ez volt az ő "élete meccse", akkor hol volt az akarás, hol volt a tűz? Eto'o-nak lehet, hogy a Barca csak a munkahelye volt, de akkor mindenképpen megérdemelte volna A hónap dolgozója címet, mert felszántotta azért a melóért a pályát. Ibrán ezt nem látom, álldogál, keveset fut, keveset mozog el, cserébe sokat szabálytalankodik, és alattomos (ma is megérdemelt volna egy sárgát). ez így szerintem a világ legjobb csatárától kevés.
Visca el Barça!
Mihu
Director del Fútbol

2010.04.29. 00:28:43

Hát, mérhetetlenül szomorú vagyok. Én tényleg azt hittem, hogy a játékosok átérzik azt, ami ekörül a meccs körül forgott 4-5 napon keresztül. Beszélhet itt nekem Busi más atmoszférájú öltözőről, jöhetnek itt a játékosok a motíváló videókkal...valahogy nem ezt láttam. Az, hogy Pep elb.szta a taktikánkat, az egy dolog. Attól még a játékosok kitehették volna a lelküket a gyepre, de ezt nem láttam. Volt 555 passzunk a computer szerint, ebből állítom Nektek hogy 500 abból állt hogy Alves-Touré, Alves-Xavi, Xavi-Pedro, Pedro-Messi....ennyi volt a játékunk, semmi több.

Azt hittem hogy tökön szúrom magam, amikor Guardiola lehozta Ibrát. Megörültem annak hogy Bojant hozza be, na mondom végre többen leszünk elől, mert addig egyes egyedül Ibra volt csatár pozícióban. Felháborító, hogy 3-1-re vezet az ellenfél, és 6 játékos tartózkodik egyvonalban a kaputól 35-40 méterre. Messi legtöbbször 25-30 méterre kapott labdát középen. Ne mondja nekem senki, hogy ez jó dolog...Nem igaz, hogy Guardiola egy félidőnyi játék és 20 perc emberelőny után nem látta azt, hogy kevesen vagyunk elől. Nem volt kinek passzolni, csak szélre Alvesnek vagy Pedro-nak. Le kellett volna szedni Busit, mert Yaya elég jól tolta, és Bojan mehetett volna fel Ibra mellé. Ez eleve már két középső védőt jelent, akik közül az egyik onnantól kezdve nem mozoghat ki a 16-osról. Ehelyett lehozza Ibrát....hát gratulálok hozzá, cserélni továbbra sem tud. 3-1 van, emberelőny, láthatta volna 45 perc után hogy ez az Inter ma akkor fog gólt szerezni, ha valamelyik középső védőnk hazagurítja a labdát Valdes-nek, és a labda megpattan egy fűcsomón. Ehelyett várt 23 percet a cserével, és akkor is teljesen értelmetlenül lehozza Zlatan-t. Alves beadásairól már nem is mondanék semmit, hozta a szokásos formáját. Az, hogy fel-alá szaladgál a szélen, kb egyenlő a semmivel. Pedro egy az egyben képtelen megverni a védőjét úgy, hogy abból értékelhető megmozdulás szülessen, Messi pedig ki van véve a játékból azzal, hogy középen, 25-30 méterre a kaputól helyezkedik.

Véleményem szerint a játékosok cserbenhagyták a szurkolókat. Az, ami ment az utolsó 8 percben, az Európa egyetlen egy stadionjában sem történt még meg. A szurkolók otthagyták a bőrüket, a játékosok pedig ennek a közelében sem voltak. Az Inter teljesen megérdemelten jutott tovább, mert egy csapat, amely a világ legjobbja, és 3-1-es hátránnyal kezdi meg a hazai meccsét, az NEM JÁTSZHAT ILYEN FELFOGÁSBAN.

Nemtudom feltűnt-e valakinek, hogy nem említettem Bojan gólját a végén. Szándékosan...tavaly London után én nem hoztam fel Milito lesgólját, Alves 11-esét, Maicon szabálytalan labdaszerzését Messi ellen a 2. góljuk előtt, a rengeteg Inter javára befújt apró szabálytalanságot, és most Touré leszorított kezezését sem. Amit az élet ad, azt vissza is veszi előbb utóbb.

Rendkívül csalódott vagyok, mert nem ezt vártam sem a csapattól, sem Guardiola-tól.
Kép
ziipp
Capitá del Barça

2010.04.29. 00:21:16

Imperial írta:Akik viszont csak az utóbbihoz értenek, elfogultság, szánalmas indulatok, undorító megjegyzések nélkül úgysem fognak tudni nyilatkozni. Főleg nem a számítógép mögül. Ők úgyis mindig megjelennek kárörvendeni, ne foglalkozzatok velük, mert tudjátok: Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
És ide értem azokat is, akik habár megpróbálnak korrektül nyilatkozni, Csoki és a többiek, szerintem semmi keresnivalójuk egy "Més que un club - Magyarország legnagyobb FC Barcelona oldala" nevű honlap fórumán, mert ez nem nekik szól, nem értük és nem ők hozták létre ezt. Annak ellenére hogy próbáltok normálisan megnyilvánulni, lehet ellenvéleményetek is, csak ne itt lehetőleg. Mert itt az is csak provokáció, és ezt ti is jól tudjátok.
Forca Barca!
Egyetértek. Reálosok menjenek innen. A foci szurkolás érzelmekről szól, felesleges, értelmetlen és álságos megpróbálni ezt racionalizálni. Azonban meg kell jegyeznem, hogy mind az eurobarca.hu, mind a madridista.hu egyazon médiacsoport tagja. He-he.
gcsabi
Jugador del Barça

2010.04.29. 00:21:00

Imperial kollega minden szava igaz és helyt álló!!!!! Szép hozzászólás!

Jómagam az ilyen meccseket követően csak elhivatottabban szurkolok a Csapatnak! Lehet elveszteni elődöntőket, döntőket, kupákat miegymást, de minden egyes alkalommal emelt fővel esik ki a csapat úgy, hogy azt mondják: mi mindent megtettünk. Lehet hivatkozni rossz cserékre, hitvány bíróra, elfogult partjelzőre, nem ez a lényeg. A hozzáállás, az a mentalitás és eszme, melyet a Barca klubja, és csapatai képviselnek (a játékban is!), az a fontos!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gcsabi 2010.04.29. 00:40:41-kor.
Visca el BARCA!
ziipp
Capitá del Barça

2010.04.29. 00:13:17

Agypiercing írta:Ibra? játszott kb. 110 percet a 180-ból a két meccsen, és mit csinált? kevesebbet futott, mint Valdés. jó, lehet itt mondani, hogy sérülésből tért vissza, de a teljesítménye ígyis-úgyis kritikán aluli, főleg, ha a "világ legjobb csatára" címszó alatt érkezett ide.

amúgy mellesleg szerintem egy ilyen Inter-szerű betömörülős bagázs ellen pont egy gyors csatár lenne jó, aki elmozog, és követniük kell őt a védőknek, amivel helyet csinál mondjuk egy átlövésnek, és akkor rögtön ott lehet a gól. mert ugye sem Samuel, sem Lúcio se nem gyors, se nem fiatal középső védők. de Ibra játéka mind a két meccsen 100%-ban statikus volt, rá nem lehetett alapozni, különösen mert nem jön vissza mezőnybe, nem védekezik (ld. Eto'o -sajnos- odaát...), egyszerűen nem hajt annyit, mint amennyit ezen a szinten kéne. tudom, ezért el leszek küldve a halász falára, de nekem ő óriási csalódás, főleg ezeken a nagy meccseken.
A Barca vs. Real témában ezt már magyaráztam, de elmondom itt is. Ibra a jelenlegi rendszerben sosem fog úgy kiteljesedni, mint mondjuk Messi. Kicsit át kell állni ahhoz, hogy az erősségeit a csapat szolgálatába állíthassa. Ez alatt azt értem, hogy nem őt kell beleerőltetni a rövid passzos játékba, hanem a csapat stílusát kell kiterjeszteni, hogy ő is alkalmazható legyen. A "beilleszkedése" alatt gyak. az történt, hogy elkezdett úgy játszani, mint a többiek, pedig nem ez volna a cél.
Imperial
Jugador del Barça

2010.04.29. 00:13:10

Azért szólok most hozzá, mert rengeteg pozitív hozzászólás mellett, sajnos nagyon sok negatívat is olvastam tőletek az utóbbi időben, kedves Barcások.
A Barcelonát nem azért kell szeretni, mert mi nyerjük a kupákat, a Barcelonát azért kell szeretni, amit csinál a pályán, a mentalitást, az érzést amit sugároznak, nem csak most, évek óta. Amikor nem brillíroztunk a bajnokságban és a kupában akkor sem a focink szépségével voltak gondjaink, az igazak pedig akkor is itt voltak! Aki Barcásként nő fel egy olyan szellemet örököl, ami másokban csak nyomokban van meg. Nem tehetségről beszélek, mert azt a világ végén is lehet találni, játékszellem, futballintelligencia, szépségesszencia.
Most nem mi nyertünk sajnos, nem mondanám hogy az Inter mindenképp rászolgált a továbbjutásra, de a védelmük extraklasszis teljesítményt nyújtott, az edzőjük meg tudott taktikát találni, amivel a világ jelenlegi legjobb csapata ellen kis szerencsével egy kis arányú vereséggel megúszták, így jogosnak mondható a továbbjutásuk. Nem keresek bűnbakot, felesleges, nem lehet mindig a legjobb formában játszani, nem vártam el a játékosoktól ennél sokkal többet most sem. Egyedül Henryt hiányoltam a meccsről, de a mester biztos tudja miért nem kapott egyik mérkőzésen sem lehetőséget.
Most ez van, nem kell nagyon szomorkodni, a Bernabeuban megnyert BL-trófeára a sanszot most kihagytuk, majd 45 múlva megnyerjük, a Bernabeuban a Madrid ellen. Ha nem, az se baj. A Barcelona számomra akkor is a futballban a tökéletességet és a szépséget fogja jelenteni, és számomra csak ez számít. Kupát nyerni jó dolog, jó dolog elismerni vele az értékeket, de nem azért született meg ez a sport sem, hogy kupákat lehessen kiosztani. Ezt a játékot élvezni kell, játszani vagy nézni. Ez a foci lényege, nem a gyűlölködés.
Akik viszont csak az utóbbihoz értenek, elfogultság, szánalmas indulatok, undorító megjegyzések nélkül úgysem fognak tudni nyilatkozni. Főleg nem a számítógép mögül. Ők úgyis mindig megjelennek kárörvendeni, ne foglalkozzatok velük, mert tudjátok: Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
És ide értem azokat is, akik habár megpróbálnak korrektül nyilatkozni, Csoki és a többiek, szerintem semmi keresnivalójuk egy "Més que un club - Magyarország legnagyobb FC Barcelona oldala" nevű honlap fórumán, mert ez nem nekik szól, nem értük és nem ők hozták létre ezt. Annak ellenére hogy próbáltok normálisan megnyilvánulni, lehet ellenvéleményetek is, csak ne itt lehetőleg. Mert itt az is csak provokáció, és ezt ti is jól tudjátok.
Forca Barca!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Imperial 2010.04.29. 00:14:58-kor.
nuh
Barça B

2010.04.29. 00:12:22

hello

Túlhit. Ez magában foglalja a meccs előtti készületeket, amivel semmi gond nem lenne csak túl(ságos) volt. Emellett a meccsen szerintem a túl szurkolás zavarta a játékosokat és nem csak a vendégeket. Az még rátett egy lapáttal a "túlhitre", hogy kiállították Mottát(kommentátor szerint csiágó) amit talán még egy plusz jelnek vett a csapat, hogy továbbjutnak.
Ezek a kiemelt szavak mind pozitív szavak lettek volna a Barcelona esetében, de sajnos nem úgy hatottak, ahogy elvárni lehetett.

Taktikai hiányosságok. A cserék a meccsen nem voltak jók szerintem, de ezzel nem lett volna különösebb baj. A probléma az, hogy nincs B terv. Mi van, ha nem tudjuk játszani a játékunkat? A válasz egyszerű: kiesünk(vagy, mint tavaly: majdnem kiesünk) Egyszerűen a játékosok fejébe nem lett beleültetve a megoldás, a többféle lehetséges szituációra, csak annyi, hogy nyernünk kell. De a hogyan sajnos kimaradt. Mou szerintem minden játékosa fejében volt egyszerre és ő irányította őket. Addig jó, hogy fegyelem van, nem késik senki edzésről, de az már nem jó, hogy az 50 sz** beadás után is újra meg kell próbálni a 185 fölötti védők közé beívelni a labdát. Erre kéne a B terv/B játékstílus. Átlövésere kijátszani a labdát erőltetni a rövid passzokat, tizire játszani, stb.

Az is látszik, hogy a keret nem bír ki ennyi terhelést, időt sérülések nélkül. Xavi vagy Messi hiányát talán mégjobban megéreznék, tehát kell egy két igazolás. Talán a legjobb megoldás az lenne, ha egy-két sikeréhes idősebb érett játékost sikerülne megszerezni(mint Henry) akik mindent feláldoznak a sikerért, e tapasztalatuk is hozzáadna a csapat egész szelleméhez.

A két meccsről még annyit,hogy 180-ból 30 perc amíg egyszerűen nem volt szerencséje a csapatnak a többi meg az ellenfél mocskos antifoci taktikája, Csak sajnos ők játszák a döntőt! (Pedig belőtték a második érvényes gólt is a meccsen((ez a 30 percbe tartozik))
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.04.29. 00:08:57

ozsimiki írta:még Zozzy írta meccsünk után, amivel maximálisan egyet is értek,és jómagam is hangsúlyoztam odavágó után, de most vált bizonyossá:

Bl címvédésre készülő csapat, 0-1után nem kaphat ki 3-1re.

első meccsen estünk ki, egy ilyen csapat ellen, otthon jó eredmény az 1-0,természetesen 3-1 után kevésbé...

csak hogy a Bl címvédője,és idei addigi legnagyobb esélyese,egyszerűen idegenbeli vezetés után NEM KAPHAT KI 3-1re. ilyen nincs,és nem szabadna lennie. felhoztam akkor példának a Frankes Barcát, mégpedig a 06os elődöntő első meccsét: Milan-Barca 0-1, taktikusan toltuk,meg is lett az eredménye, de nem úgy taktikusan,h beálltunk védekezni, egész egyszerűen ésszel.

mi az odavágón meg a játékvezetői hibák mellett, magunkat vertük meg, és ami fájó,úgy,h az egész a kezünkben volt már a vezetés miatt. ott adtuk el ahol nem lehet, úgy helyezkedtünk ahogy nem lehet, olyan létszámfölényt alakítottak ki, mintha ŐK VEZETTEK VOLNA és nekünk kellene kitámadni, amit szintén nem lehet.

az odavágón kell nagyon elgondolkoni,nem a visszavágón, a Nou Campban tudván,h védekezni jön egy arra nagyon is kiváló csapat, jó az 1-0, ha ez az odavágó,mindenki tapsol, ahogy tettük volna ezt a Chelsea ellen is, ha 1-0ról fordulunk.
Minden szavaddal maximálisan egyetértek. Korrekt összegzés.
chrissjr
Barça B
Kapcsolat:

2010.04.29. 00:08:20

Rivaldo11 írta:A közelünkben sincsenek játéktudásban.
A visszavágót valóban végigbekkelték (emberhátrányban és kétgólos előnyben nem is volt más választásuk), de az odavágón a játék minden elemében felülmúlták a Barcelonát. Nyilván technikailag jobb képességűek a katalánok, de csapatként, szervezettségben sokkal jobban funkcionált az Inter, ami a két edző közötti különbségnek is nagyban köszönhető. Ezt szerintem már sokan belátták előttem is.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára chrissjr 2010.04.29. 00:13:08-kor.
ziipp
Capitá del Barça

2010.04.29. 00:06:40

herlius írta:A legnehezebb dolog a világon azt a 10 játékost ennyire fegyelmezetten irányítani. Mi mit csináltunk a milánói 1-0-ás vezetésünk után? Elkezdtünk alibizni. Rá is fáztunk. Még a londoni utolsó 20 perc sem volt elég figyelmeztető jel. Az Inter rettentően fegyelmezett és céltudatos játékot játszott és ez szvsz vitathatatlanul az edzőjük érdeme. Az Inter mai taktikája már rendkívűl egyszerű volt, mert nem is volt másra szükségük. Látszott, hogy a kiállítás után sem estek kétségbe az olaszok, mert fejben erre mind felkészültek. Tudták, hogy a tervükhoz elég a 10 ember is. Bármennyire is egyszerűnek tűnik ez a taktika, rengeteg munka és zsenialitás rejlik benne. Aki ezt nem ismeri be az még mindig a fellegekben jár. Vegyük tudomásul, hogy egy (JELENLEG!!!) jobb csapattól kaptunk ki. Minél előbb tudatosul ez a csapatban és a drukkerekben, annál könnyebb lesz újabb sikereket elérni és örülni is azoknak.
Abban igazad van, hogy 1-0-ról a BL-ben nem szabad így leereszteni, és valóban az ezt megelőző mérkőzéseken is volt erre példa, csak nem mindig bűnhődtünk miatta. Itt arról van szó, hogy az Inter játékosai elég jók ahhoz, hogy hiba nélkül lehozzanak egy ilyen meccset. Ezt a taktikát ezer meg ezer csapat játssza, csak nem mindenki tudja megfizetni azokat az embereket, akik stressz helyzetben is képesek fegyelmezettek maradni. Mourinho stabilitást ad a csapatnak, taktikailag szerintem nem kiemelkedő. Nem mellesleg jellemtelen is.
ALEXDP
Capitá del Barça

2010.04.29. 00:05:19

Meg azért mindennel 1ütt jól is jött ez,mert most lehet kicsit gondolkodni,megtanulni megnyerni a meccseket akkor is ha nincs foci.

Már csak rosszabb lesz a helyzet ha nem tanulunk újat,mert ez a taktika egyre jobban működik a focizó csapatok ellen,és sajnos eredményes ,még ha nincs is sok köze a focihoz!

Át kell nézni kicsit a keretet,megnyerni a bajnokságot,aztán jövőre megint lemosni mindenkit,ahogy az rendjén van!
vlxe
Capitá del Barça

2010.04.29. 00:04:48

ronaldinho89 írta:20 éves létemre könny szökött a szemembe, amikor lefujták.
Ezt éltem át én is! Az utolsó pillanatig reménykedtem benne, hogy meglehet. Sajnos idén kiejtettek minket. Azokkal pedig tényleg nem kell foglalkozni, akik itt keltik a feszültséget, mert a csapatuk valahol a 16 között elperecelt. Az ő szavuk nekem egyenlő a nullával :twisted:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.04.29. 00:02:41

még Zozzy írta meccsünk után, amivel maximálisan egyet is értek,és jómagam is hangsúlyoztam odavágó után, de most vált bizonyossá:

Bl címvédésre készülő csapat, 0-1után nem kaphat ki 3-1re.

első meccsen estünk ki, egy ilyen csapat ellen, otthon jó eredmény az 1-0,természetesen 3-1 után kevésbé...

csak hogy a Bl címvédője,és idei addigi legnagyobb esélyese,egyszerűen idegenbeli vezetés után NEM KAPHAT KI 3-1re. ilyen nincs,és nem szabadna lennie. felhoztam akkor példának a Frankes Barcát, mégpedig a 06os elődöntő első meccsét: Milan-Barca 0-1, taktikusan toltuk,meg is lett az eredménye, de nem úgy taktikusan,h beálltunk védekezni, egész egyszerűen ésszel.

mi az odavágón meg a játékvezetői hibák mellett, magunkat vertük meg, és ami fájó,úgy,h az egész a kezünkben volt már a vezetés miatt. ott adtuk el ahol nem lehet, úgy helyezkedtünk ahogy nem lehet, olyan létszámfölényt alakítottak ki, mintha ŐK VEZETTEK VOLNA és nekünk kellene kitámadni, amit szintén nem lehet.

az odavágón kell nagyon elgondolkoni,nem a visszavágón, a Nou Campban tudván,h védekezni jön egy arra nagyon is kiváló csapat, jó az 1-0, ha ez az odavágó,mindenki tapsol, ahogy tettük volna ezt a Chelsea ellen is, ha 1-0ról fordulunk.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ricsinho
Barça C

2010.04.29. 00:01:29

Szerintem az egy dolog hogy valaki szeret valahol játszani...Megkérdőjelezhetetlenül ZSENIÁLIS,de az ő kedvére való játszogatás ne a csapat "kárára" menjen.
Kép
Kép
Agypiercing
Barça B

2010.04.29. 00:00:36

ziipp írta: Páncél ellen páncéltörő az ellenszer. Jelen esetben ez Ibra, csak alkalmazni kell. Mit értek ez alatt? Szépen ívelgetni kell rá, és a többieknek (Keita, Touré) is erőből neki menni a felállt védelemnek. Ja, és természetesen a lövések.
Ibra? játszott kb. 110 percet a 180-ból a két meccsen, és mit csinált? kevesebbet futott, mint Valdés. jó, lehet itt mondani, hogy sérülésből tért vissza, de a teljesítménye ígyis-úgyis kritikán aluli, főleg, ha a "világ legjobb csatára" címszó alatt érkezett ide.

amúgy mellesleg szerintem egy ilyen Inter-szerű betömörülős bagázs ellen pont egy gyors csatár lenne jó, aki elmozog, és követniük kell őt a védőknek, amivel helyet csinál mondjuk egy átlövésnek, és akkor rögtön ott lehet a gól. mert ugye sem Samuel, sem Lúcio se nem gyors, se nem fiatal középső védők. de Ibra játéka mind a két meccsen 100%-ban statikus volt, rá nem lehetett alapozni, különösen mert nem jön vissza mezőnybe, nem védekezik (ld. Eto'o -sajnos- odaát...), egyszerűen nem hajt annyit, mint amennyit ezen a szinten kéne. tudom, ezért el leszek küldve a halász falára, de nekem ő óriási csalódás, főleg ezeken a nagy meccseken.
Visca el Barça!
ziipp
Capitá del Barça

2010.04.28. 23:58:03

Ez lehet, meglepő lesz, de Messi szeret középen játszani. (Egy interjúban mesélte.) Ezért is játszik ott. Guardiola hányszor elmondta már, hogy a csapatnak az a jó, ha Messi boldog. Amit kér, azt megteszi. Leszeretnél jönni Leo? Nem. És végigjátssza a meccset. Egyébként én is szívesen látnám őt gyakrabban a szélen.
Válasz küldése