Véleményem, észrevételem:
Mindamellett hogy imádom a csapatot, ráadásul kiütéssel abszolválták az eddigi legnagyobb erőmérőt azt kell mondjam hogy ahhoz hogy a mostani álom folytatódjon, az én véleményem szerint nem szabad idén megnyerni a Bajnokok Ligáját.
Ez 1 új korszak a Barcelona történelmében. Akarva, akaratlanul párhuzamot vonhatunk és kell is a Dream Team és a Pep csapat között.
Kicsit túlzónak ítélem a totális futball kifejezést amit a ""szakértő"" és a kommentátor is megjegyzett a Barcával kapcsolatban, viszont el kell ismerni a mostani Barca áll a legendás holland válogatott játékához legközelebb, rengeteg labda nélküli mozgással, hihetetlen támadójátékkal, sok passzal.
(Ez a szám ma elérte az !576!-ot, 84%-os pontossággal).
Ennek a holland válogatottnak volt a vezére az én szememben a legjobb képességekkel megáldott labdarúgó aki valaha is magára húzhatta a gránátvörös-kék mezt. Érthetett valamit a labdarúgáshoz mert a Föld nevű bolygón olyan ritka az olyan ember akit 3szor választanak meg Európa legjobb játékosának. Többszörös aranylabdásként egy új stílusirányzatot vegyített bele a Barca tradicionális játékába ami rengeteg sikert hozott.
Ennek a csapatnak volt Pep a vezéralakja.
Ő a szellemi örököse Cruyff filozófiájának és mint edző, rekordokat döntöget.
A Dream Team elbukta az első BEK döntőjét.
Ezek után légiós szabály ide vagy oda, sikerült elhódítani a legfontosabb európai klub-trófeát a klub történelmében először.
Steua elleni 11espárbaj és a Milan elleni csúfos kudarc közé ékelődött be a legendás Koeman szabadrúgás.
Ami a lényeg és ahogy én látom:
Ez az a klub ami nem nyer úgy el trófeát hogy ne játszana szépen.
A Dream Team viszont ha nyert BEK-et ha nem, gyönyörűen játszott, viszont 3-ból csak 1 BEK döntőt nyert meg. Ez az ami miatt művészek nem szálltak el hanem küzdöttek proletár módra.
Ahhoz hogy kialakuljon egy huzamosabb aranykorszak egy edző regnálása alatt, nem lehet az összes és ami a legfontosabb az ELSŐ akadályt zökkenőmentesen venni.
És talán nem is szabad.