davi10 írta: ↑2020.11.06. 09:54:57
....
Ernőnek két baromi nagy baja volt, és ez már szerintem az első meccsein kijött.
Teljesen stillusidegen játékfelfogása volt a kerethez képest. És baromira kisstílű volt a gondolkodása, igazi középcsapathoz való edző volt.
Egyet értek, ahogy mondtad, baromi unalmas meccseken, vártuk, hogy majd a Dembiék világot váltanak. De nem váltottak, annyi, hogy legalább eredményes volt az első éve.
Na Ronald? Nála mi a megnyugtató? Mire várunk mitől lesz jobb?
Kitalálta a 4-2-3-1-et. Oké, nincs ezzel gond, de a csapat gyorsabb lett? Nem. Stabilabb a középpálya. Nem.
Griezmann-t mindenhol kipróbálta már a támadósorban, sehol nem megy neki. Szerintem eljött a pillanat, hogy padra tegye és ne mondja nekem senki, hogy nyomás van rajta, játszatni kell, mert vezetőség nincs, most tehetne azt amit akar. Előtte két edző játszatta a franciát, nem épült be elhibázott igazolás, nem az ő sara, nem kéne tetézni a bajt. Braithwaite egy közepes alja erőcsatár, de szerintem ő sem okozna nagyobb kárt, mint Griezmann. Oké lecseréli, Nagyon jó, 60-70 percig szinte mindig pályán van.
Én megértem, hogy nem kapta meg az embereit, megértem, hogy van akit ki akart tenni de nem tud. De könyörgöm, akkor hozott anyag van. Kísérletezzen! De az nem kísérletezés, hogy ugyanazokat a már 100x besült ötleteket kipróbálja Ő is. És azért mert észreveszi, hogy a Lenglet besárgult és sanszosan kiállítják, az nem arról szól hogy tud cserélni, csak arról, hogy legalább a nyilvánvalót észreveszi.
Messi szerintem az eddigi legrosszabb szezonját hozza. Valahogy fel kéne rázni. Ez is az edző dolga lenne, de egyenlőre semmi.
A hétközi BL meccsen, nem hiszem el, hogy nem tudott értelmesen belenyúlni. 20 perc után fonalat vesztettünk aztán, izmoztunk a Dinamo C csapatával. És baromira nem tud cserélni. Az hogy az Alaves ellen korábban cserélt, hát könyörgöm, baromi géz volt, jó hogy nem várt 80 percig.
Ezek edzői hibák. Tök egyértelmű hol vagyunk gyengék. Egy kedvetlenül sétáló Messi épp elég egy kezdőbe, nem kell Griezmann. Az egekbe imádott De Jong alatta is harmat gyenge. Busquets most is sokat játszik, hiába van alternatívája már. Ugyanazokat a hibákat követi el sorra, mint az elődei és csak most már nem tudom mire várunk, mitől lesz jobb.
Pénz nélkül vagy kitalálunk épkézláb felállást és dolgozunk a meglévőből... Vagy teszünk egy piros gombaparókát Ronaldra befestjük fehérre a fejét és elkezdünk vele Barcás happy meal menüt árultatni, bízva abban, hogy McKoeman valahogy pénzt hajt. Kb. itt tartunk, ha nem kapja össze a csapatot.