Megérdemelték!
UN DIA DE PARTIT! ❤️ pic.twitter.com/ugs41n0m1T
— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 16, 2025
Ha valaki jól akarja érezni magát, attól még nem biztos, hogy passzív. Én legalábbis szoktam magam úgy jól érezni, hogy közben igen aktív vagyok. Ha más nem szokott, az az ő dolga, én szoktam. De szerintem mások is.brazilfan írta: ↑2024.01.09. 16:46:27Ez a passzív állapot. Kimész a meccsre, süt a nap, szotyizol, vagy ha otthon nézed, akkor sörözöl, jól akarod magad érezni. Elvárod, hogy kényeztessenek, és a vereség után jogot formálsz arra, hogy kipanaszkodhasd magad.
Én például drukkolni szoktam, szurkolni, hozzátenni magamból valami szabad szemmel nem láthatót, és ez, még ha a fotelben történik is, aktívabb állapot a jóérzésnél vagy a panaszkodásnál.
Igen, keveslik.
Ez a passzív állapot. Kimész a meccsre, süt a nap, szotyizol, vagy ha otthon nézed, akkor sörözöl, jól akarod magad érezni. Elvárod, hogy kényeztessenek, és a vereség után jogot formálsz arra, hogy kipanaszkodhasd magad.
Jó összegzés, valóban nem volt meg igazán a bizalom Xavi iránt, ahogy a korábbi edzők iránt sem Valverde óta. Emlékeim szerint Luis Enrique-t is szétfikázták az utolsó szezonjában (bár szerintem alapvetően jóval szerényebb képességű edző volt, mint a mindenki által sokat szidott Valverde, aki a Bilbaóval most ott liheg a nyakunkban...).Andris írta: ↑2024.01.09. 14:15:12Lófsz volt itt már az első perctől kezdve, nem pedig "kellő bizalom". De nem csak itt, hanem a spanyol sajtóban meg a twitterhuszároknál is.
A leghangosabbaktól igazából soha egy percig nem volt meg a bizalom, és hiába írják le az ellenkezőjét, a gyakorlatban továbbra sincs meg a szakadék szélén billegő klubhoz illő szemlélet és mérőzsinór. Még az ahhoz illő sem igazán, hogy már nem játszik nálunk a világ legjobbja.
Erről beszélek.Camp Nou99 írta: ↑2024.01.09. 12:44:54Persze hogy nem BL-t várnak, de azért ezek a produkciók amiket mostanában nyújtanak az még a minimumszintet se ütik meg legalább is nálam.
Szerintem az alábbiak miatt nem lehet összehasonlítani a Barca és a Real helyzetét, pozicióját, szurkolói hozzáállását:bence0330 írta: ↑2024.01.09. 07:16:26Pont ugyanígy áll nak ezekhez a meccsekhez, pont ugyanígy szenvedtek félig tartalékosan, félig kedvtelenül egy pontosan 4. osztályú ellenféllel szemben. Előtte pontosan ugyanannyira szenvedtek egy tabellán hátrébb lévő csapattal szemben. Sőt, a BL csoport végének is hasonlóan álltak neki, csak ők az elmúlt évek rutinjából ezt lehozták még így is, nekünk ez máshogy sült el, de ez kb lényegtelen is, mert a hozzáállás volt a lényeg.
Mit kell segíteni? Keveslik a pénzt, amit a részvételért kapnak?
Challenge accepted!Peter írta: ↑2024.01.09. 13:41:39Ennek a két mondatnak a tartalmát időrendi sorrendben megfordítanám, azzal kiegészítve, hogy - szerintem - megkapta a csapat azt a kellő bizalmat a szezon kezdetekor, amikor ilyenkor jár.Andris írta: ↑2024.01.09. 12:42:07Amilyen mélyen van ez a klub, szerintem a minden heti elátkozás helyett pont feltétel nélküli kiállást kell biztosítani. Amíg nem állnak egyenesbe azok a körülmények, amikre maguk a játékosok, vagy edzők puszta döntéssel vagy kemény munkával hatással nem tudnak lenni, addig legalábbis biztosan.
A tolerancia pedig azért kezdett elfogyni, mert éppen azt a belső hatást lehet hiányolni, amire az edzők és játékosok tudnak hatással lenni.
Végtelenségig folytathattam volna.nem a csalodottsag beszel belolem, de ha a kovetkezo 2-3 meccsunk ilyen lesz ezzel a hulye felalassal meg taktikaval, nekem ennyi volt idenre a meccsnezes. ennek az egesz rendszernek xavi a leggyengebb lancszeme ..
Ennyi falábút egy meccsen egy magyar bajnokin nem látsz, botrány. És 120+ percen keresztül húzzák a rétestésztát, a semmit. Tényleg jól leromlott ennek a bajnokságnak a színvonala.
Viccen kívül én a Kecskemét Vidiről kapcsoltam át, nem szórakoztam jobban. Az iram szerintem ott konkrétan nagyobb volt. Döbbenet.
Szokásos nulla elképzelés, nulla, lassú játék. Hatalmas bravúr lenne idén nyerni bármit is.
Ritka szedett vedett csapat benyomását keltettük ma, nem igazán tudom hova tenni ezt.
Az ember azt hinné, hogy tanultunk a tavaly tavaszból, hogy ezzel a felállással képtelenek vagyunk helyzeteket kialakítani… De úgy látszik mégse.
Egy Getafe szintu csapatot egy barmikori Barcelonanak asszem minden korulmeny kozott illene verni.
Fuu hat ez kegyetlen volt na erre szerintem senki nem volt felkészülve igy augusztus elején !
Peter: A tavaszi játék folytatását látom. Akkor találtunk meccsenként egy - egy gólt, most nem.
Szóval játékban semmi változás, meglepetés sajnos nem ért, pedig titkon bíztam benne, hogy valami elképzelést, koncepciót esetleg felfedezhetek.
Xavinak nagy ez a kabát.
Folytathatnám tovább ezt a meccset, aztán folytathatnám tovább a harmadik fordulóval is. Meguntam, és nem is látom értelmét.pont ahogy vártam, otlettelen, lassu, pontatlan lotyoges, amit erovel vhogy megoldottunk.
Kontroll volt, igen. Egy Cadiz ellen. Ez is ugyanakkora 0 volt, mint multheten.
Remelem ev vegen Xavi kezet elengedi a klub, es hoznak vegre egy kulsos eddzot.
Ennek a két mondatnak a tartalmát időrendi sorrendben megfordítanám, azzal kiegészítve, hogy - szerintem - megkapta a csapat azt a kellő bizalmat a szezon kezdetekor, amikor ilyenkor jár.Andris írta: ↑2024.01.09. 12:42:07Amilyen mélyen van ez a klub, szerintem a minden heti elátkozás helyett pont feltétel nélküli kiállást kell biztosítani. Amíg nem állnak egyenesbe azok a körülmények, amikre maguk a játékosok, vagy edzők puszta döntéssel vagy kemény munkával hatással nem tudnak lenni, addig legalábbis biztosan.
Persze hogy nem BL-t várnak, de azért ezek a produkciók amiket mostanában nyújtanak az még a minimumszintet se ütik meg legalább is nálam.
Szerintem senkit sem érdekelnének a bekapott gólok, ha képes lenne a csapat megrázni magát, kézbe venni az eseményeket és jelezni az erejét egy kapottra két szerzett góllal.
Azt a csapatot, de még a Valverde érának is első két szezonját nem lehet összehasonlítani. Nagyon jó játékosok, nagyon jó életkorban és már tökéletesen összeszokottak voltak, évek óta együtt játszottak. És akkor ott volt egy faktor, amit úgy neveztek: MESSI. Bármikor képes volt egyedül meccseket eldönteni, rá lehetett építeni az egész játékot. És szerencsére minden sérülést megúszott, lehetett terhelni. Ez a jelenlegi keret 1-2 éve van együtt és nincs szinte minden poszton top 3-as játékosa.Peter írta: ↑2024.01.09. 02:28:32Szerintem pedig pontosan az ilyen meccseken bukjuk el a győztes mentalitáshoz szükséges alapok megszilárdítását, felépítését, vagy a valódi csapategység kialakulását. Erre olyan szüksége lenne a csapatnak, mint egy éhezőnek egy falat kenyér.Andris írta: ↑2024.01.08. 10:53:24
Szerintem ez már ott megbukik, hogy egy relatíve tartalékos kezdővel álltunk ki, és messze nem játszottunk teljes erőbedobással.
Annyiban hasonlított az Antwerp visszavágóhoz, hogy ez egy teljesen egyedi meccshelyzet volt, teljesen kiugrik az összes többi közül, ezért kár is szerintem megpróbálni a sormintába illeszteni, illetve eszerint elemezni.
Minden ilyen meccset (Antwerp, Sahtar, sikertelen bajnoki) teljesen egyediként kezelni - szerintem - nem más, mint, amikor a strucc beledugja a fejét a homokba. Nem akarjuk tudomásul venni, nem is létezik, nincs jelentősége. Ahogy a pályán a játékban minden mindennel összefügg, úgy a teljes képhez is hozzátartozik minden egyes meccs.
Pep vagy LE csapat "megtehette", de azt is teljesen másként tette meg, még akkor is, ha esetleg hasonló végeredményeket produkált. Egyszerűen összehasonlíthatatlanok azok a meccsek, azok a körülmények a jelenlegiekkel.
A mai Barcelona a jelenlegi helyzetében egyszerűen nem engedhetne meg magának ilyen meccseket.
Szurkolói önbecsapás ezeket nem sormintába helyezve értékelni. Mind amit láttunk, az bizony mind valóság és minden meccsen a mai Barcelonát látjuk. Voltak jó meccsek is, kétségtelen, de lagalább ugyanannyi teljesen felejtős is. Tudom, lehetne vitát generálni, hogy melyikből volt több, de már a vita indítása is sajnos arról árulkodna, hogy valami nagyon nem úgy működik, ahogyan annak működnie illene még a jelenlegi körülmények között is.
Le lehet becsülni, szurkolóként ki is lehet magyarázni ezeket a meccseket, nyűg a szegény csapát nyakan, de az élet kő keményen be fogja vasalni ezekért a számlát. Nem, nem rajtunk szurkolókon, hanem a csapaton lesz behajtva ennek az ára.
Csak akkor azt mondjuk majd, hogy pech, a szerencse nem velünk van, a kapufa sem.
Barcelona vagyunk, teljesen mindegy, hogy ki, mikor és miért lép pályára, minden esetben a pályán lévő csapat a Barcelonát jelenti és képviseli.
Megszívta nagyon a Real, háromszor játszanak egy hónapon belül a Ticoval. Egyrészt kizárt, hogy mindháromból ők jöjjenek ki kedvezően, másrészt ebben a sérülésektől durván terhes időkben ki fognak tikkadni, ami bőven a bajnokság kárára fog menni. Most kell Xaviéknak felpörögni, és ütni a vasat, most lehetmajd hozni rajtuk a pontokat, amíg nálunk ilyen szerencsések a sorsolások. Innentől kötelező minimum 4 pontot faragni a hátrányból januárban. Sőt talán még a Gironát is megbillenti a kettős terhelés.
Hát, akkor még szerencse, hogy a strucc a büdös életben nem dugná a fejét a homokba.Peter írta: ↑2024.01.09. 02:28:32Szerintem pedig pontosan az ilyen meccseken bukjuk el a győztes mentalitáshoz szükséges alapok megszilárdítását, felépítését, vagy a valódi csapategység kialakulását. Erre olyan szüksége lenne a csapatnak, mint egy éhezőnek egy falat kenyér.
Minden ilyen meccset (Antwerp, Sahtar, sikertelen bajnoki) teljesen egyediként kezelni - szerintem - nem más, mint, amikor a strucc beledugja a fejét a homokba. Nem akarjuk tudomásul venni, nem is létezik, nincs jelentősége. Ahogy a pályán a játékban minden mindennel összefügg, úgy a teljes képhez is hozzátartozik minden egyes meccs.