Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.22. 11:20:10

Bob_Marley írta:
2024.12.22. 06:49:05
Egyáltalán nem edzőn múlt, mert végre úgy játszottunk ahogy kéne és balszerencsere nem sikerült nyerni.

Viszont megjegyezném,hogy a túl oldalt Simeone viszont jól kavarta meg a kártyákat. Először is Koke behozatala sokkal jobban stabilizalta őket,és Sorlothra pedig feltudtak rúgni a labdákat. Nagyon veszélyes volt a norvég. Szerintem ezt is segítette tavaly Christensen,hogy kp-ra tudtunk egy kis magasságot csempészni,ezzel nehezítve a közvetlen atrugasat,ha valaki azzal próbálkozott.
Ezekkel egyetértek. Szerintem Simeone túlságos biztonsági játéka nem volt jó volt választás, nem támadtak le agresszívan, így mi játszhattuk a játékunkat. És hiába védekezte sok emberrel hátul, így is jöttek sorra a veszélyes helyzeteink. A cseréi viszont ültek, főleg Sorloth, aki mellett a legtöbb játékosunk kisgyereknek tűnt kb. :? A mi cseréink viszont semmit nem tudtak hozzátenni a meccshez.
Cseri
Entrenador del Barça

2024.12.22. 11:18:30

Ebből a csapatból hiányzik a "macsó". Kellene egy két Chimy típusú játékos a csapatba.A kapuralővéseknél nagyon kijön,elhelyezgetik,aztán vagy elgurul a kapuig vagy nem.Tegnap is, legalább 3 ziccer is volt amit elakartak passzolni a kapus mellett/alatt. Naggyá tesszük a kapusokat,megjön az önbizalmuk,ahelyett,hogy azt suggalnánk,hogy ecsém esélyed sincs,csokizzanak be,ha a 16-os környékén vagyunk. Egyetlen életerős kapu felületét eltaláló lövést Martinez tette. Alig van olyan játékos,aki,"mint ló a lónak" lővésre képes lenne. Abban sem vagyok biztos,hogy Pedri amúgy szépség díjjas gólja,beakad,ha nem ér bele a védő...A tegnapi hullagyenge De Paul bezzeg 15-ről képes volt arra,amire Pedri,Fermin,Raphi Lewy 3-5m-ről sem.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.22. 10:50:03

Deluigi írta:
2024.12.22. 10:47:55
Gundoval is joval elorebb vannak a Citynel.

Idoben engedtuk el, o mar nem tud sehol hozzatenni erdemben a meccsekhez, oreg, faradt, pontatlan.

A JOVO semmikepp nem o...
Az egész City megzuhant. A jövő nem ő, oké, meg anyagiak, ezt meg is tudom érteni, de azt, hogy Olmóra cseréltük le... konkrétan Felix-el előrébb lennénk, de egy normális vkp-ssal meg pláne, Nicóról nem is beszélve, és akkor lenne szélső a keretben Yamalon kívül. Egy szűk keretbe sérülékeny játékost hozni óriási baki. Nekünk egy elnyűhetetlen igásló kellett volna, akármelyik posztra is.

De hogy legyen pozitívum, ez a középpálya álomszerű volt, és az egész játék remek. Ha a támadók máskor ugyanilyen focival csak egy közepes napot kifognak, bárkit verhetünk ezzel a játékkal. Ez előremutató, mert ezen könnyebb változtatni, mint egy nihillen.

Lewyt viszont kb el kell felejteni, sajnos. Teljesen értelmetlen a pályán már egy hónapja. Raphinha is úgy gazdálkodott a helyzeteivel, mint tavaly, de legalább ezen kívül nagyon nagy meccset tolt, rengeteg kialakított helyzettel és hozzáadott értékkel. Lewy teljes zéró. Még Fermín is legalább nagy hatással volt a játékra a letámadásával, az agresszivitásával. Az ő helyzetkihasználása is nagyon kéne, hogy visszatérjen.
Főleg amikor a nem vérbeli befejezők épp töketlenkednek, akkor kéne a vérbeli befejező. Ilyenkor kéne előrelépnie a centernek. De Lewy megint kezd helyzetbe sem kerülni, ha meg odakerül, mázli, hogy utólag kiderül, hogy les.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.12.22. 10:47:55

Gundoval is joval elorebb vannak a Citynel.

Idoben engedtuk el, o mar nem tud sehol hozzatenni erdemben a meccsekhez, oreg, faradt, pontatlan.

A JOVO semmikepp nem o...
bence0330

2024.12.22. 10:43:20

Csak halkan, ez már sorozatban többedik ilyen pontvesztős meccsünk, ahol nem kapunk meg egy nyilvánvaló tizit. Eltartott kézzel beleért az ellenfél a labdába, nem is nagyon van miről beszélni. 100%-os, mindenféle kérdés nélküli eset. A hetekben ezekkel folyamatosan szívunk. Nyilván ettől még nem kéne mindenkinek kapusba vagy kapufára verni a ziccereket, de azért nagyon nem mindegy ez sem. Több pontunk lenne jóval a hibás döntések nélkül, ez szerintem kb biztos.

Ettől még helyre kell tenni az önbizalmat és a mojónkat, és akkor az ilyen meccs legközelebb 5-1 lesz. Nehéz kijönni egy ilyen rossz flow-ból, mert öngeneráló, görcsösséget okoz, kicsit ördögi kör, de szerintem megoldjuk - más kérdés, hogy addigra elmegy a bajnokság. Ami azért valljuk be, szezon elején eleve esélytelen volt, mindkét madridi csapatnak magasan erősebb kerete van egy hosszú bajnoksághoz.

Troym, most azért kiragadott meccsről beszélsz, nem omlottunk össze a Dortmund ellen sem hasonló esetben, Bayern, Real, stb ellen sem. De most rossz passzban vagyunk, ez tény. Idénre alighanem egy jó BL menetelés maradt, ahhoz meg azért szerencse is kell.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2024.12.22. 10:32:32

Sonoma írta:
2024.12.22. 07:54:27
A góljukig momentumuk is alig volt. Ha Casado nem csinálja ezt az
Ha nincs ez, ha nincs az...
Ismerős.
Ha nincs Casado hibája tegnap, meg EG kiállítása a Monaco ellen, Araujoé a PSG ellen, meg Dembele ziccere a Pool ellen, meg a fene emlékszik az összes örökzöldre.
Kulcsmomentumok, amely megváltoztatják a meccs képét történhetnek a 3. és a 87. percben is, de a lényeg hogy reagálsz ezekre.
Mi összezuhanunk 10 éve.

És még csak elő se venném Casadot. Egy srác, aki harmadosztályban játszott még fél éve, majd szerződése sem volt, úgy tűnt megy a süllyesztőbe, ehhez képest egész vállalható volt ősszel. (sőt válogatott lett egy harmadosztályú játékos) De nincs ott, ahova sokan gondolják. Ő egy hasznos kiegészítő ember lehet (kicsit jobb SR 2.0), nem több, viszont ha többre használjuk, akkor nem szabad ezeken a hibákon sem meglepődni. Amikor elengedünk ingyen német világbajnok, BL győztes csapatkapitányokat, akik képesek lennének akár ezen a poszton is játszani, akkor az eredmény borítékolható.
Másfél hónapja nyomozza a középpálya a meccseket, egyértelműen Gündo kellene... néha Pedri jó, néha Gavi, időnként még Casado is de összességében kifújtak
DJ kb nem is része a csapatnak, Fermin nálam nem lépne többet pályára, EG szintén.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.12.22. 10:29:32

Alcantara írta:
2024.12.22. 07:45:36
Azzal egyetértek, hogy 4:0 is lehetett volna normális helyzetkihasználásnál, valamint azzal is, hogy a cserék nullák.
Olmo tragédia már meccsek óta, Ferran mintha pályán sem lenne. Viszont, hogy Balde oldalán (aki sehol nem volt a kontránál az állítólagos szélvészgyorsaságával) miért Koundé maradt le szerinted, azt nem nagyon értem. Casadonak valóban nevetséges volt a megmozdulása, de a "kiskedvenc" Cubarsi ugyanezt művelte. Ennek ellenére van, aki szerint ez is Pena gólja volt.
Koundé be tudott volna zárni a norvégra, ha nem áll meg a félpályán, amikor megy a támadás, no mindegy, felesleges már ragozni, el lett baltázva.

Legjobban az bosszant, hogy egy agyonnyert meccsen adtunk 3 pontot egy hulla gyenge atleticonak, illetve vertünk alá a bajnoki álmoknak.

Őszintén szólva, én a bajnokságot éreztem a legesélyesebbnek a 6 pont előnnyel, sem a BL, sem a Kupa nem realitás, az arábisokhoz kihurcolt marketig szuperkupának pedig semm presztizse nincs a szememben, szóval ezért eszem a kefét.

Nehéz szembenézni a realitásokkal, főleg, hogy ilyen lehengerlően kezdtünk és naívan megint elhittem, hogy nyerünk valamit. 🙄💔💙
,,Azt hitted, hogy mi történt."
bence0330

2024.12.22. 09:47:19

Bob_Marley írta:
2024.12.22. 09:29:38
Egyik golrol se tehet Pena,de érezhető hogy azt a mentális pluszt nem tudja megadni. Ott volt pl Oblak,bele is lőttük,de olyan karizmája van,hogy a támadó próbálja kicentizni és olyankor megy éppen mellé. Persze nem a szlovennel akarom összehasonlítani,de kevés olyan momentumot tudok mondani ami boostot adna a csapatnak. Reál elleni lesről lőtt óriási bravur meg a Betis elleni hirtelen eszembe jut,szerintem ez az ami hiányzik. Túlzás hogy ami kapura megy az gól,de valljuk be akar labdakihozatalnal akár magabiztossággal Pena sajnos nem tud pluszt hozzátenni
Megfogott egy akkora ziccert Pena, mint a ház, és kb tökéletes lábbal hátul, sosem zavarodik meg a letámadástól, higgadtan kipasszolgatja azt, és kb az egész félpályát uralma alatt tartja sepregetés címszóval. Szerintem nemhogy semmi nem múlt rajta, még extrát is hozott. Nem ez volt a gond, hanem 90%-ban helyzetkihasználás, aztán mivel mentünk a 3 pontért, kinyíltunk, és hibáztunk is a védelemben.

Meg kell találni az önbizalmat, amit valahol elvesztettünk. Anélkül nem fog menni. Ha mindenki agyba-főbe elkezdi kihagyni a helyzeteket, és elkezdünk görcsölni elöl, nem fog menni. Pedig ez tényleg top3 meccsünk volt idén fociban, közel Valladolid szintű verés lehetett volna belőle az első 2-3 hónap mentális állapotával.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2024.12.22. 09:37:02

Bob_Marley írta:
Egyik golrol se tehet Pena,de érezhető hogy azt a mentális pluszt nem tudja megadni. Ott volt pl Oblak,bele is lőttük,de olyan karizmája van,hogy a támadó próbálja kicentizni és olyankor megy éppen mellé. Persze nem a szlovennel akarom összehasonlítani,de kevés olyan momentumot tudok mondani ami boostot adna a csapatnak. Reál elleni lesről lőtt óriási bravur meg a Betis elleni hirtelen eszembe jut,szerintem ez az ami hiányzik. Túlzás hogy ami kapura megy az gól,de valljuk be akar labdakihozatalnal akár magabiztossággal Pena sajnos nem tud pluszt hozzátenni
Én meg úgy látom, ha a védelem tökéletesen teszi a dolgát, akkor nincs szükség extra képességű kapusra, elég oda Pena, néha úgy alakul fog egy nagyot és annyi.
Viszont ami baj, hogy Ferran teljesen haszontalan, súlytalan, sajna ha Fati lesz ott helyette félő, hogy ő se képes többre.
Ami még fura, hogy De Jong és Araújo nem kap játéklehetőséget, ennek biztos, hogy nemcsak szakmai oka van.
Bob_Marley
Presidente del Barça

Kép
Kép
Kép
Sonoma
Capitá del Barça

2024.12.22. 07:54:27

Troym írta:
2024.12.22. 00:42:16
Sonoma írta:
2024.12.21. 23:54:32
Mégis elég volt nekik 3 támadás 2 gólhoz.
A góljukig momentumuk is alig volt. Ha Casado nem csinálja ezt az érthetetlen ( valószínűleg pánikba esett, vagy azt hitte van mögötte társ?) háta mögé rúgott labdát, az is egy meddő támadás lett volna az Athleticotól. Addig kontrolláltuk a meccset. Onnan kezdve bátorodott fel a Tico, miközben mi is kinyíltunk hátul a 3 pont reményében. Viszont az látszott, hogy Cubarsi, Casado mennyire lassú nemcsak az ellenfél támadóihoz képest, hanem a saját csapattársaikhoz képest is.

Az előző hozzászóláshoz is reagálva, én se venném a gólokért elő Penát. Ezeket ter Stégen se védte volna ki.
Alcantara
Director del Fútbol

2024.12.22. 07:45:36

Saviola írta:
2024.12.22. 00:36:47
Alcantara írta:
2024.12.21. 23:34:39
Szerintem a három pontra mentünk, ez lehetett a csere indoka. Más kérdés , hogy FT 20 meccsből 1 meccset tud eldönteni, a többin észrevehetetlen. Ettől függetlenül ezen a szinten amit Cubarsi művelt az tragikus.
A 60. percben 4-0-nak kellett volna lennie. Fermim ziccer, Pedri 14 méterről kitölti a stadionból, Raphina ziccer.

Aztán Casadó nevetséges megmozdulása, már csak azért lehoztam volna.

Innentől kár Cubarsit hibáztatni, Pedri sehol nem volt az emberéről, Koundé úgy szintén.

Mentünk a 3 pontért és nulla lett belőle.

A cserék meg ismét semmit nem tettek a meccshez.
Azzal egyetértek, hogy 4:0 is lehetett volna normális helyzetkihasználásnál, valamint azzal is, hogy a cserék nullák.
Olmo tragédia már meccsek óta, Ferran mintha pályán sem lenne. Viszont, hogy Balde oldalán (aki sehol nem volt a kontránál az állítólagos szélvészgyorsaságával) miért Koundé maradt le szerinted, azt nem nagyon értem. Casadonak valóban nevetséges volt a megmozdulása, de a "kiskedvenc" Cubarsi ugyanezt művelte. Ennek ellenére van, aki szerint ez is Pena gólja volt.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.12.22. 06:49:05

Egyáltalán nem edzőn múlt, mert végre úgy játszottunk ahogy kéne és balszerencsere nem sikerült nyerni.

Viszont megjegyezném,hogy a túl oldalt Simeone viszont jól kavarta meg a kártyákat. Először is Koke behozatala sokkal jobban stabilizalta őket,és Sorlothra pedig feltudtak rúgni a labdákat. Nagyon veszélyes volt a norvég. Szerintem ezt is segítette tavaly Christensen,hogy kp-ra tudtunk egy kis magasságot csempészni,ezzel nehezítve a közvetlen atrugasat,ha valaki azzal próbálkozott.

Az hogy a danra ismét számíthatunk szélesebb repertoárt is biztosít. Bár tényleg megnézném egyszer Cubarsit feljebb tolva,mert a Pedri-Gavi páros jól érzi egymást és bízom benne Gavi végleg maga mögött hagyta a sérülését,most megint az a Gavi volt akit szeretnénk. Nálam O hosszútávon fix kezdő. Viszont harmadiknak (Pedri is fix,nem kérdés) kéne valami magasság,sokkal inkabb mint izom mert látható Casado is gyönyörűen megoldja de 3 picivel játszani már valóban kockázatos lehet. Christensen viszont labdával nem az igazi. Mindegy ez csak eszembe jutott.

Bosszantó mert idei legjobb meccsünk volt és mégis katasztrofális eredmény. Tényleg elmondható jól jön a szünet. Óriási lejtmenetben vagyunk,de ebből a vereségbol lehet építkezni. Leganes-Las Palmas elleni sokkal rosszabbul nézett ki.
Kép
Kép
Kép
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.12.22. 03:56:14

Elég sok gondolat pörög bennem.

Az egyik, hogy ezért fölösleges bármilyen szempontból is az edzőt okolni, ez egy taktikailag megnyert mérkőzés volt, két elég balszerencsésen bekapott góllal, amiből az egyik ráadásul iszonyat egyéni hibából fakadt. Idén sem gondolom, hogy erről az edző tehet. Mint ahogy arról sem, hogy a támadók nem lövik be az ajtó ablak helyzeteiket.

Utóbbihoz hozzátéve, ez volt a tavalyi csapat legnagyobb hibája, ami miatt rém gyenge szezonnak lett elkönyvelve, idén úgy tűnt ez valahogy helyre lett téve, de lehet tényleg csak szerencsénk volt és a jó lendület vitt minket. Valahogy így nézett volna ki az első két hónap is, ha nincs az a - jelenleg úgy tűnik - átmeneti fellángolás ilyen tekintetben, és akkor már rég a német fejét követelné mindenki. Kezdünk visszatartani oda, ahol a játékosaink valóban vannak.

Én ezt a dominanciát hiányoltam a játékunkban, látom az engem megkérdőjelezők közül is sokan egyetértenek abban, hogy ez domináns játék volt (Péter, erre gondoltam anno a hsz-emmel). Az ironikus ebben az, hogy ez a meccs emlékeztetett a leginkább az előző évek játékfelfogására. Két vonalszélsővel játszottunk és így húztuk szét a védelmet, a két féltérben 1-1 összekötő játékos helyezkedett el és sokszor inkább visszajátszottuk a labdát, hogy rendeződni tudjunk, emiatt a letámadásunk és a labda visszaszerzésünk is sokkal tisztább lett. A védelem megmozgatásával és váratlan ritmusváltással (tehát nem fejvesztve rohanással) teremtettünk teret és helyzeteket, amiből lőttünk egy gólt is. Ezen a meccsen közel 60 percig úgy játszottunk, ahogy a kedvenc csapatom játszik és szeretnék ebből többet látni.

Nagyon remélem, hogy ez a Gavi-Pedri páros Casadóval kiegészülve a felütése volt egy érának, mert amit letettek az asztalra az valami elképesztő volt mind a játék ritmusának alakításával, mind a középpályás védekezés elképesztő precizitásával. Egy ponton láttam, ahogy Gavi irányítja Lewyt, hogy mikor lépjen fel a védőre letámadni, amiből végül Pedri szerzett labdát 2 kierőszakolt átadást követően. Gavi elképesztő jó ütemben forgatja a játékot és nagyon jól találja meg Pedrit, vagy a szélsőket. Pedri meg, hát le a kalappal. Ez a két játékos Yamallal kiegészülve az idei év legnagyobb erősítése (Rapha baloson tolta már tavaly is és jól) és nagyon szurkolok, hogy egészségesek tudjanak maradni.

Az eredmény csúnya, sajnos van ilyen, hozni kell a következőt. Ha így nyomjuk, akkor lesz következő, amit hozhatunk.
Bob_Marley írta:
2024.12.21. 23:07:03
Kimagasló első félidő után,lehet a 4-3-3,lehet mert összeállt egy valóban Barcas kp,de az végre olyan volt,amit jó nézni. Megfojtottuk az ellenfelet, kimagasló labda birtoklás,szép igazi lapos játékos gól.
Azért örülök, hogy más is látja úgy a meccseket, mint ahogy én, végre Barca meccs érzete volt a meccsnek, sajnos az eredmény is az elmúlt évek sikereit tükrözte jobban.
bence0330 írta:
2024.12.21. 22:57:50
Az a vicc, hogy ez az egyik legjobb idei meccsünk volt. Az első 2-3 hónapban mutatott helyzetkihasználás felével ennek a meccsnek úgy 6-1-el kellett volna végződnie. Az ATMA nem volt a pályán. Tényleg nem láttam még ilyen szürreális meccset. Szavak nincsenek arra, ami történt.
Én pedig emlékszek ilyen meccsre, épp egy Barcelona nevű csapat játszotta épp az ATMA ellen épp egy éven belül, csak azt megnyertük. Nincs semmi szürreális a meccsben, elkezdtünk úgy helyzetet kihasználni, mint tavaly és csodálkozunk, hogy ugyanazok (vagy rosszabbak) az eredmények. Jelenleg amúgy ott tartunk, hogy ugyanannyi ideig játszottunk jól és ugyanaddig eredménytelenül, sajnos az utóbbi van kronológiailag később, ezért megkérdőjelezhető, hogyan és mennyire is tart jó irányba a csapatépítés? Ezt az utóbbi pár sort csak eredménycentrikus elemzéssel mondom, de lassan elkezdhetsz barátkozni a gondolattal, hogy inkább az első fele volt véletlen.
gránit
Director del Fútbol

2024.12.22. 00:45:02

Én egyetértek Troymmal. Teljesen mindegy, mennyire játszunk jól elől, ha ilyen játszi könnyedséggel mattolni lehet minket hátul. Az Atleti azt játszotta, amit részükről kellett, elég két kontra hozzá. Meg elég a kapu közepébe belepüfölni a labdát, bemegy az is. Yamal kiesése is nagy érvágás, de hát a Betis ellen játszott Yamal, és hiába játszott kiválóan, két gólt ott is bekaptunk, márpedig ha párosával kapjuk a gólokat, teljesen mindegy, mit játszunk a mezőnyben vagy az ellenfél kapuja előtt, csak azokat a meccseket nyerjük meg így, amikor 3-4-5 gólt lövünk, az pedig nem mindig fog megtörténni.

Messi idején is fennált ez a probléma, Lenglet-ék nyelték a gólokat, mint kacsa a nokedlit. Az Atletit is lefelé húzza, a Sevilla ellen is rémgyenge volt, de nálunk még a szokásosnál is bénábbnak tűnt, mert a taktikánk is nagyon sebezhető volt. És újra a régi nóta. Én szeretem, ha a csapat 1-0-nál nem áll le, hanem lenullázza az ellenfelet, de ha ennyire nem tudunk kapott gól nélkül lehozni egy meccset, akkor inkább focizzuk le a második félidőt kockázatmentes labdajáratással, visszább húzódva, és hozzuk le 1-0-lal. Nem szép foci az ilyen, de ha nem vagyunk képesek kapott gól nélkül lehozni a meccseket, inkább ez, minthogy sorozatosan kikapjunk. Yamal is hatalmas érvágás, de a lejtőn szerintem akkor indultunk meg, amkor ter Stegent elvesztettük.
Troym
Director del Fútbol

2024.12.22. 00:42:16

Sonoma írta:
Troym írta:
2024.12.21. 23:26:37
Én nem ezt láttam. Simán fölényben voltunk, szinte megfojtottuk az ellenfelet, csak a támadóink töketlenkedték el a helyzeteket. Raphinha a végén, ahelyett, hogy a 16-ról kilőtte volna a hosszúsarkot, az alapvonalig vezette a labdát, hogy onnan lője be. Előtte az átemelésbe is több erőt adott bele. Folyamatosan rossz döntéseket hozott ő is. Magunkat vertük meg, nem az ellenfél ismert ki minket.
Ami egy fokkal jobb,, mintha rosszul játszva kapunk ki. Innen talán könnyebb felállni, de ehhez a fejekben rendet kell tenni. Remélem a 2 hetes szünet ( a pihenés) ebben is segít.
Mégis elég volt nekik 3 támadás 2 gólhoz.

A védekezésünkre egyszerűen reagáltak az ellenfelek...az utolsó 10 meccsünkön kapott 15 gól is mutatja. Átlag 1.5 gólt kaptunk és csak a Brest nem lőtt gólt, de a Zvezda, Celta, Las Palmas, Betis, Dortmund és Atletico is kettőt.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.12.22. 00:36:47

Alcantara írta:
Szerintem a három pontra mentünk, ez lehetett a csere indoka. Más kérdés , hogy FT 20 meccsből 1 meccset tud eldönteni, a többin észrevehetetlen. Ettől függetlenül ezen a szinten amit Cubarsi művelt az tragikus.
A 60. percben 4-0-nak kellett volna lennie. Fermim ziccer, Pedri 14 méterről kitölti a stadionból, Raphina ziccer.

Aztán Casadó nevetséges megmozdulása, már csak azért lehoztam volna.

Innentől kár Cubarsit hibáztatni, Pedri sehol nem volt az emberéről, Koundé úgy szintén.

Mentünk a 3 pontért és nulla lett belőle.

A cserék meg ismét semmit nem tettek a meccshez.
Sonoma
Capitá del Barça

Barcaman1993 írta:
2024.12.21. 23:12:12
Fejben gyenge csapat, ahogy az eddigi években nagyon sokszor. Játékban feltöröltük velük a padlót. Sajnálom, mert ilyen játékkal utcahosszal kéne vezetni a bajnokságot.
Ez megy már tizenéve, már a top Messi idejében is voltak ilyen meccseink.
Mindig van egy ügyeletes idióta (ma Casado), aki felhozza az ellenfelet.
Míg a Real a mindent elsöprő akarattal viszi be a gyomrost a végén az ellenfeleknek, mi ugyanezt magunknak. Ők bekaparják valahogy a győztes gólt, mi mindent kihagyunk.
Hozhatunk bárkit ide ( játékost, edzőt) ha a fejekben nincs meg a mindent elsöprő elszántság, magabiztosság.
Lásd a City mélyrepülését. Ha bizonytalanná válnak a játékosok, minden ellened fordul. Ez lesz a legnehezebb Flicknek megoldania. A fizikai ( kivéve a futógyorsaságot), taktikai része rendben van, de ezt a mentális blokkot, ha nem tudja megoldania a tavaszi idényre, hamar bizalomvesztésre számíthat a vezetőségtől is.
Troym írta:
Hát kiismertek... mondjuk nehéz biztos nem volt, vagy mondhatjuk, hogy megvan az ellenszer ellenünk.
Én nem ezt láttam. Simán fölényben voltunk, szinte megfojtottuk az ellenfelet, csak a támadóink töketlenkedték el a helyzeteket. Raphinha a végén, ahelyett, hogy a 16-ról kilőtte volna a hosszúsarkot, az alapvonalig vezette a labdát, hogy onnan lője be. Előtte az átemelésbe is több erőt adott bele. Folyamatosan rossz döntéseket hozott ő is. Magunkat vertük meg, nem az ellenfél ismert ki minket.
Ami egy fokkal jobb,, mintha rosszul játszva kapunk ki. Innen talán könnyebb felállni, de ehhez a fejekben rendet kell tenni. Remélem a 2 hetes szünet ( a pihenés) ebben is segít.
Alcantara
Director del Fútbol

Saviola írta:
2024.12.21. 23:29:32
Érhetetlen számomra, hogy miért Gavi ment le, miért F. Torres jött fel és Lewa miért játszotta végig.

Aki szerint Flicknek nincs felelőssége a bajnoki mélyrepülésben, az nem tudom, melyik vonaton ül.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.12.21. 23:29:32

Érhetetlen számomra, hogy miért Gavi ment le, miért F. Torres jött fel és Lewa miért játszotta végig.

Aki szerint Flicknek nincs felelőssége a bajnoki mélyrepülésben, az nem tudom, mivel magyarázza ezt.

6 pont előnyről mehetünk a 3. helyért.

Mindegy, a BL-t megnyerjúk. :mrgreen:
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.12.21. 23:27:38

dingdong írta:
2024.12.21. 23:12:39
Aki Flicket irja hibanak az mire gondol pontosan? Neki kéne beállni 9esnek?
Mondhatni "hibatlan" a jatek de ha nem rugjak be az ajto ablak ziccereket arra nincs jobb taktika
Az iszonyat feltolt védelem miatt sorra kapjuk a ziccereket, ezekből a gólokat...

Flick ragaszkodik továbbra is a taktikához, ami miatt átjáróház a védelem... Sajnálom is a hátsó alakzat embereit...

Mondjuk, ezen a meccsen pont ült a taktika, de a maradék 4 vereségünk és a döntetlenjeink jórészt a feltolt védelemből adódó kiszolgáltatottság miatt mentek el...

És ha már "9"-es... Flick ragaszkodott Lewy-hez, ő rakja a kezdőbe!!!
Troym
Director del Fútbol

FCBsteve írta:
2024.12.21. 23:19:05
A védelem eredményessége a Flick taktika következménye...
Tavaly mindenki Xavi-t szidta a feltolt védelemért. Most ez még extrémebb...
Szezon elején a pár centis lesek nekünk kedveztek, most megvan az ellenszer: egy játékos nagy lesen, szélső hátulról lendületből indul, majd az üres középső játékosnak adja, aki már a labda mögött van...

Megjegyzem, tavaly pont ugyanilyen utolsó perces gólokkall kaptunk ki Madridtól. Semmit sem javult a mentalitás.
Hát kiismertek... mondjuk nehéz biztos nem volt, vagy mondhatjuk, hogy megvan az ellenszer ellenünk.
Valamin változtatni kell, vagy a sokat kritizált Valverde Bilbaoja is beér minket és előz.
Azzal, hogy a védekezésünkre van megoldás és Lewa ismét tavalyi szintjét hozza, továbbmegyek lassan Raphinha is, úgy néz ki az eredményesség is kezd visszatérni a tavalyi szintre.
A 2-3-4. hely megszerzése lehet innentől a célunk, így a fokmérő, hogy BL, spanyolkupa oldalon mit hozunk össze...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Troym 2024.12.21. 23:28:20-kor.
Alcantara
Director del Fútbol

2024.12.21. 23:22:53

Én is szétrobbanok az idegtől, megértem, ha más is így érez, de a gúnyos, személyeskedő megjegyzéseket hagyjuk abba még az elején. Nem része a fórumozàsnak.
Deluigi
Entrenador del Barça

2024.12.21. 23:19:47

dingdong írta:
2024.12.21. 23:12:39
Aki Flicket irja hibanak az mire gondol pontosan? Neki kéne beállni 9esnek?
Mondhatni "hibatlan" a jatek de ha nem rugjak be az ajto ablak ziccereket arra nincs jobb taktika
Jah, Xavi sem allhatott be anno, megis o volt a hibas. Kettos merce?
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.12.21. 23:19:05

Troym írta:
2024.12.21. 23:02:16
A védelem meg teljes csőd. Már lassan a 2 kapott gól az alap minden meccsen. A jó, hogy visszatér Araujo lassan és ezt a szörnyületet (Balde, Inigo, Cubarsi, Kounde) hátha feljavítja közepesen rosszra.
A védelem eredményessége a Flick taktika következménye...
Tavaly mindenki Xavi-t szidta a feltolt védelemért. Most ez még extrémebb...
Szezon elején a pár centis lesek nekünk kedveztek, most megvan az ellenszer: egy játékos nagy lesen, szélső hátulról lendületből indul, majd az üres középső játékosnak adja, aki már a labda mögött van...

Megjegyzem, tavaly pont ugyanilyen utolsó perces gólokkall kaptunk ki Madridtól. Semmit sem javult a mentalitás.
Válasz küldése