Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ezekkel egyetértek. Szerintem Simeone túlságos biztonsági játéka nem volt jó volt választás, nem támadtak le agresszívan, így mi játszhattuk a játékunkat. És hiába védekezte sok emberrel hátul, így is jöttek sorra a veszélyes helyzeteink. A cseréi viszont ültek, főleg Sorloth, aki mellett a legtöbb játékosunk kisgyereknek tűnt kb.Bob_Marley írta: ↑2024.12.22. 06:49:05Egyáltalán nem edzőn múlt, mert végre úgy játszottunk ahogy kéne és balszerencsere nem sikerült nyerni.
Viszont megjegyezném,hogy a túl oldalt Simeone viszont jól kavarta meg a kártyákat. Először is Koke behozatala sokkal jobban stabilizalta őket,és Sorlothra pedig feltudtak rúgni a labdákat. Nagyon veszélyes volt a norvég. Szerintem ezt is segítette tavaly Christensen,hogy kp-ra tudtunk egy kis magasságot csempészni,ezzel nehezítve a közvetlen atrugasat,ha valaki azzal próbálkozott.
Az egész City megzuhant. A jövő nem ő, oké, meg anyagiak, ezt meg is tudom érteni, de azt, hogy Olmóra cseréltük le... konkrétan Felix-el előrébb lennénk, de egy normális vkp-ssal meg pláne, Nicóról nem is beszélve, és akkor lenne szélső a keretben Yamalon kívül. Egy szűk keretbe sérülékeny játékost hozni óriási baki. Nekünk egy elnyűhetetlen igásló kellett volna, akármelyik posztra is.
Ha nincs ez, ha nincs az...
Koundé be tudott volna zárni a norvégra, ha nem áll meg a félpályán, amikor megy a támadás, no mindegy, felesleges már ragozni, el lett baltázva.Alcantara írta: ↑2024.12.22. 07:45:36Azzal egyetértek, hogy 4:0 is lehetett volna normális helyzetkihasználásnál, valamint azzal is, hogy a cserék nullák.
Olmo tragédia már meccsek óta, Ferran mintha pályán sem lenne. Viszont, hogy Balde oldalán (aki sehol nem volt a kontránál az állítólagos szélvészgyorsaságával) miért Koundé maradt le szerinted, azt nem nagyon értem. Casadonak valóban nevetséges volt a megmozdulása, de a "kiskedvenc" Cubarsi ugyanezt művelte. Ennek ellenére van, aki szerint ez is Pena gólja volt.
Megfogott egy akkora ziccert Pena, mint a ház, és kb tökéletes lábbal hátul, sosem zavarodik meg a letámadástól, higgadtan kipasszolgatja azt, és kb az egész félpályát uralma alatt tartja sepregetés címszóval. Szerintem nemhogy semmi nem múlt rajta, még extrát is hozott. Nem ez volt a gond, hanem 90%-ban helyzetkihasználás, aztán mivel mentünk a 3 pontért, kinyíltunk, és hibáztunk is a védelemben.Bob_Marley írta: ↑2024.12.22. 09:29:38Egyik golrol se tehet Pena,de érezhető hogy azt a mentális pluszt nem tudja megadni. Ott volt pl Oblak,bele is lőttük,de olyan karizmája van,hogy a támadó próbálja kicentizni és olyankor megy éppen mellé. Persze nem a szlovennel akarom összehasonlítani,de kevés olyan momentumot tudok mondani ami boostot adna a csapatnak. Reál elleni lesről lőtt óriási bravur meg a Betis elleni hirtelen eszembe jut,szerintem ez az ami hiányzik. Túlzás hogy ami kapura megy az gól,de valljuk be akar labdakihozatalnal akár magabiztossággal Pena sajnos nem tud pluszt hozzátenni
Én meg úgy látom, ha a védelem tökéletesen teszi a dolgát, akkor nincs szükség extra képességű kapusra, elég oda Pena, néha úgy alakul fog egy nagyot és annyi.Bob_Marley írta: ↑2024.12.22. 09:29:38Egyik golrol se tehet Pena,de érezhető hogy azt a mentális pluszt nem tudja megadni. Ott volt pl Oblak,bele is lőttük,de olyan karizmája van,hogy a támadó próbálja kicentizni és olyankor megy éppen mellé. Persze nem a szlovennel akarom összehasonlítani,de kevés olyan momentumot tudok mondani ami boostot adna a csapatnak. Reál elleni lesről lőtt óriási bravur meg a Betis elleni hirtelen eszembe jut,szerintem ez az ami hiányzik. Túlzás hogy ami kapura megy az gól,de valljuk be akar labdakihozatalnal akár magabiztossággal Pena sajnos nem tud pluszt hozzátenni
A góljukig momentumuk is alig volt. Ha Casado nem csinálja ezt az érthetetlen ( valószínűleg pánikba esett, vagy azt hitte van mögötte társ?) háta mögé rúgott labdát, az is egy meddő támadás lett volna az Athleticotól. Addig kontrolláltuk a meccset. Onnan kezdve bátorodott fel a Tico, miközben mi is kinyíltunk hátul a 3 pont reményében. Viszont az látszott, hogy Cubarsi, Casado mennyire lassú nemcsak az ellenfél támadóihoz képest, hanem a saját csapattársaikhoz képest is.
Azzal egyetértek, hogy 4:0 is lehetett volna normális helyzetkihasználásnál, valamint azzal is, hogy a cserék nullák.Saviola írta: ↑2024.12.22. 00:36:47A 60. percben 4-0-nak kellett volna lennie. Fermim ziccer, Pedri 14 méterről kitölti a stadionból, Raphina ziccer.
Aztán Casadó nevetséges megmozdulása, már csak azért lehoztam volna.
Innentől kár Cubarsit hibáztatni, Pedri sehol nem volt az emberéről, Koundé úgy szintén.
Mentünk a 3 pontért és nulla lett belőle.
A cserék meg ismét semmit nem tettek a meccshez.
Azért örülök, hogy más is látja úgy a meccseket, mint ahogy én, végre Barca meccs érzete volt a meccsnek, sajnos az eredmény is az elmúlt évek sikereit tükrözte jobban.Bob_Marley írta: ↑2024.12.21. 23:07:03Kimagasló első félidő után,lehet a 4-3-3,lehet mert összeállt egy valóban Barcas kp,de az végre olyan volt,amit jó nézni. Megfojtottuk az ellenfelet, kimagasló labda birtoklás,szép igazi lapos játékos gól.
Én pedig emlékszek ilyen meccsre, épp egy Barcelona nevű csapat játszotta épp az ATMA ellen épp egy éven belül, csak azt megnyertük. Nincs semmi szürreális a meccsben, elkezdtünk úgy helyzetet kihasználni, mint tavaly és csodálkozunk, hogy ugyanazok (vagy rosszabbak) az eredmények. Jelenleg amúgy ott tartunk, hogy ugyanannyi ideig játszottunk jól és ugyanaddig eredménytelenül, sajnos az utóbbi van kronológiailag később, ezért megkérdőjelezhető, hogyan és mennyire is tart jó irányba a csapatépítés? Ezt az utóbbi pár sort csak eredménycentrikus elemzéssel mondom, de lassan elkezdhetsz barátkozni a gondolattal, hogy inkább az első fele volt véletlen.bence0330 írta: ↑2024.12.21. 22:57:50Az a vicc, hogy ez az egyik legjobb idei meccsünk volt. Az első 2-3 hónapban mutatott helyzetkihasználás felével ennek a meccsnek úgy 6-1-el kellett volna végződnie. Az ATMA nem volt a pályán. Tényleg nem láttam még ilyen szürreális meccset. Szavak nincsenek arra, ami történt.
Mégis elég volt nekik 3 támadás 2 gólhoz.Sonoma írta: ↑2024.12.21. 23:54:32Én nem ezt láttam. Simán fölényben voltunk, szinte megfojtottuk az ellenfelet, csak a támadóink töketlenkedték el a helyzeteket. Raphinha a végén, ahelyett, hogy a 16-ról kilőtte volna a hosszúsarkot, az alapvonalig vezette a labdát, hogy onnan lője be. Előtte az átemelésbe is több erőt adott bele. Folyamatosan rossz döntéseket hozott ő is. Magunkat vertük meg, nem az ellenfél ismert ki minket.
Ami egy fokkal jobb,, mintha rosszul játszva kapunk ki. Innen talán könnyebb felállni, de ehhez a fejekben rendet kell tenni. Remélem a 2 hetes szünet ( a pihenés) ebben is segít.
A 60. percben 4-0-nak kellett volna lennie. Fermim ziccer, Pedri 14 méterről kitölti a stadionból, Raphina ziccer.
Ez megy már tizenéve, már a top Messi idejében is voltak ilyen meccseink.Barcaman1993 írta: ↑2024.12.21. 23:12:12Fejben gyenge csapat, ahogy az eddigi években nagyon sokszor. Játékban feltöröltük velük a padlót. Sajnálom, mert ilyen játékkal utcahosszal kéne vezetni a bajnokságot.
Én nem ezt láttam. Simán fölényben voltunk, szinte megfojtottuk az ellenfelet, csak a támadóink töketlenkedték el a helyzeteket. Raphinha a végén, ahelyett, hogy a 16-ról kilőtte volna a hosszúsarkot, az alapvonalig vezette a labdát, hogy onnan lője be. Előtte az átemelésbe is több erőt adott bele. Folyamatosan rossz döntéseket hozott ő is. Magunkat vertük meg, nem az ellenfél ismert ki minket.
Szerintem a három pontra mentünk, ez lehetett a csere indoka. Más kérdés , hogy FT 20 meccsből 1 meccset tud eldönteni, a többin észrevehetetlen. Ettől függetlenül ezen a szinten amit Cubarsi művelt az tragikus.
Az iszonyat feltolt védelem miatt sorra kapjuk a ziccereket, ezekből a gólokat...
Hát kiismertek... mondjuk nehéz biztos nem volt, vagy mondhatjuk, hogy megvan az ellenszer ellenünk.FCBsteve írta: ↑2024.12.21. 23:19:05A védelem eredményessége a Flick taktika következménye...
Tavaly mindenki Xavi-t szidta a feltolt védelemért. Most ez még extrémebb...
Szezon elején a pár centis lesek nekünk kedveztek, most megvan az ellenszer: egy játékos nagy lesen, szélső hátulról lendületből indul, majd az üres középső játékosnak adja, aki már a labda mögött van...
Megjegyzem, tavaly pont ugyanilyen utolsó perces gólokkall kaptunk ki Madridtól. Semmit sem javult a mentalitás.