2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Egyetértek, hogy lábat is kell edzeni, de ez szerintem hülyeség. Ha nem edz lábra, az miben is hátráltatja a többit? Max lemarad a lába, de semmiben nem szenved hiányt a felsőtest...daffy írta:mert a többit is hátráltatni fogja.
bízz azokban,akik értenek hozzá. nekem 16 év foci után is használt. gyúrás előtt volt ezen kívül kb: 4év judo,10 atlétika,6 kosárlabda. ez teljesen más terhelés,meg fogsz lepődni és főként a guggolásonBlest írta:Köszönöm szépen!daffy írta:...
Azokon nem kell mit formálnom, pihenés képen maximum kis lábgép. A hegyen lakom, minden nap meg kell másznom egy elég szép kis emelkedőt bőven 100méteres szintkülönbség, nem mellesleg meg ~7éve focizom. De megfogadom a tanácsodat, ártani nem árthat!
Köszönöm szépen!daffy írta:...
ha azt hiszed,hogy erős a lábad,akkor próbáld ki kondiba,garantálom,hogy nem lesz az.Blest írta:Sziasztok!
Valaki, aki kicsit is ráér és járatosabb a témában, tudna nekem írni egy edzéstervet heti 3 alkalomra? Most kezdek el kondiba járni (újévi fogadalom), csak épp fejleszteni is szeretném magam, ez pedig edzésterv nélkül nem megy. Teljesen átlagos testalkatú vagyok, lábra nem szükséges gyakorlat, mivel az az 1, ami ki van dolgozva. Inkább a szálkásítás felé mennék el, mint hogy nagydarabbá gyúrjam magam. Remélem értitek mire gondolok.
Köszönöm előre is annak, aki venné a fáradságot!
B.
nemgergo9 írta: Gondolom nem napi 4
Nekünk egyszer verseny előtt találta ki az edző hogy az utolsó két hétben napi két edzés , persze nyáron a délelőtti edzések kinnt 40fokban.
Nah kb mindenkinek úgy sikerült a formaidőzítés hogy olyan szr egész évben nem volt. Heti 3-4 edzést tartom én is ideálisnak.
ekkora rugókkal én is feleslegesnek tartanámÉn feleslegesnek érzem a vádlizást.
Érdekes nálunk nem sok lábmester van, vagyis olyan akinek csak a thai-box miatt lett lába. Bár inkább nekem is a lábam aránytalanul nagy a felsőtestemhez képest. Vádli nem bedurrantva a legszélesebb ponton 53cm.(most mértem kíváncsiságból) Én feleslegesnek érzem a vádlizást.amúgy MMA-hoz nem árt a jó láb, vagyis ahogy néztem ketrecharcos ismerőseim (még ha nem is ugyanaz gondolom a kettő) ott soknál fejlettebb volt a lábizomzat, mint akár a felsőtest.
Gondolom nem napi 4daffy írta: ne is mondd. a pitbull team-nél az mma edzés elég pusztító. napi 4 edzés van,heti 5 nap. ebből annyira megyek,amennyire akarok. mivel versenyezni is szeretnék,szerintem 3-4 lesz belőle és heti 2-3 kondi. az edzést úgy lövöm be,hogy magas ismétléssel dolgozok,viszont máshogy kell időzíteni a gyakorlatok végrehajtását. míg mondjuk a kondiban a fekvenyomásnál a leengedés 3 időegység,addig a kinyomás csak 1. szóval kicsit át kell variálnom. szerdán kezdem,kíváncsi leszek
Ez sportfüggő is ugye.daffy írta:én az ülő vádligépet próbáltam ki. érdekes egy szerkezet. tudom csinálni 120 kilóval,de tudom csinálni súly nélkül is és mind2x ugyan azt az eredményt érem el. mondjuk ezért nem így edzek vádlit.
ne is mondd. a pitbull team-nél az mma edzés elég pusztító. napi 4 edzés van,heti 5 nap. ebből annyira megyek,amennyire akarok. mivel versenyezni is szeretnék,szerintem 3-4 lesz belőle és heti 2-3 kondi. az edzést úgy lövöm be,hogy magas ismétléssel dolgozok,viszont máshogy kell időzíteni a gyakorlatok végrehajtását. míg mondjuk a kondiban a fekvenyomásnál a leengedés 3 időegység,addig a kinyomás csak 1. szóval kicsit át kell variálnom. szerdán kezdem,kíváncsi leszekshutterisland írta: elvileg az dobja meg a vádli fejlődését, ha mindig más gyakorlatokat, meg ismétlésszámokat csinálsz, szóval variálod.
mert túlságosan könnyen alkalmazkodik a monotonitáshoz ez az izom.
amúgy MMA-hoz nem árt a jó láb, vagyis ahogy néztem ketrecharcos ismerőseim (még ha nem is ugyanaz gondolom a kettő) ott soknál fejlettebb volt a lábizomzat, mint akár a felsőtest.
elvileg az dobja meg a vádli fejlődését, ha mindig más gyakorlatokat, meg ismétlésszámokat csinálsz, szóval variálod.nekem a vádlihoz semmiféle gép vagy súly nem kell
igen,ez. na ezt nem használomSanama írta: http://img1.fittsport.com/uploads/websh ... _73879.jpg
ez?(csak mert itt,ahova járok van még 1 ülő vádli)
Ezt én kipróbáltam,és nagyon égett a vádlim,szóval bejött.
szerk: Multkor volt téma a huzozkodas. Mult heten kiprobaltam,mennyi megy, és ment 4x6-8 ugyhogy nagyon orultem
http://img1.fittsport.com/uploads/websh ... _73879.jpgdaffy írta:én az ülő vádligépet próbáltam ki. érdekes egy szerkezet. tudom csinálni 120 kilóval,de tudom csinálni súly nélkül is és mind2x ugyan azt az eredményt érem el. mondjuk ezért nem így edzek vádlit.
ha ez neked úgy érzed, hogy segít.....gorkilist írta:Épp azért kérdezem, mert én se akarok profi testépítő lenni csak ilyen hobbi szinten! És így meglátnám, hogy kb nyárig mennyit tudnék fejlődni vagy mennyit kellene (ha jól csinálom) kb!
Szüval legalább a súlyokat leirhatnád h mit mennyivel!
Akkora súllyal csináld, amivel még szabályosan végre tudod hajtani a gyakorlatokat. Ha 10 kiló akkor annyi, ha 110 akkor annyi.gorkilist írta:Épp azért kérdezem, mert én se akarok profi testépítő lenni csak ilyen hobbi szinten! És így meglátnám, hogy kb nyárig mennyit tudnék fejlődni vagy mennyit kellene (ha jól csinálom) kb!
Szüval legalább a súlyokat leirhatnád h mit mennyivel!
szerintem semmit nem érsz vele, ha leírom, hogy hány centis a karom,lábam, hány kilósan kezdtem, meg ilyenek.gorkilist írta:shutterisland ment egy pü!
A kettlebellel nagyon vigyázni kell.gergo9 írta: Kettleballt is 1x próbáltam nekem a súly borzasztóan nyírta az ízületeimet , úgyhogy hanyagolom.
Hát figyelj, van igazság ebben, csak megfelelő szemszögből kell nézni. Szerintem a srác simán a gyúrásra utal, hát vagy pedig tényleg balkuki.shutterisland írta:áthoztam a humor topicból.bence-barca írta:http://www.demotivalo.net/view/76803/ha-izmokat-akarsz
Gondolom sokak belekötnek, mert ahogy olvasom a testépítés topikot sokan használnak porokat. Illetve nem is kifejezetten humor ez, de itt talán nem keltek vele akkora feszültségeket.
erről a témáról van bunnynak egy rádióbeszélgetése.
Hm érdekes bár logikus is egymás védelmében. Mi egyik haverral kipróbáltuk a nyitott kesztyűs bunyót hasonló felfogásban mint a 12unciás edzőkesztyűvel. Hát 3*2perc után úgy néztünk ki mint akiknek nem nyílt ki az ejtőernyő.daffy írta: mma-n pont ilyen kesztyű van
legalábbis ahova én megyek,ott az állóharcnál boxkesztyű,a földharcnál semmi. a rendes küzdelmeknél szoktak adni grappling kesztyűt,de azt már 9k-ba lehet venni
a 12 nem magas. a 15-20,esetenként 30. na az magasshutterisland írta: pl. :
fekvenyomás :
1. hét -> 4x8 - 60 kg
2. hét -> 4x8 - 60 kg
3. hét -> 4x12 - 45 kg
4. hét -> 4x8 - 60 kg
5. hét -> 4x8 - 60 kg
6. hét -> 4x4 - 75 kg
persze a súlyokat folyamatosan emelném, ahogy erősödök, csak valami hasonló vázlat szerint, hogy ne legyen monoton, és ezt minden lehetséges gyakorlatra beiktatni.
vezetni tervezek egy edzésnaplót, szóval nem lenne gond gyakorlatban vele