Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
MatyiG
Adminisztrátor

2013.08.05. 14:07:41

Ha már úgy is téma.

Nem,nem az.

Más:
http://www.youtube.com/watch?v=M3j-RQaE3Wo
Undorító.
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.05. 13:43:24

Tim írta:A fő gond ott van szerintem hogy nem lehet objektíven történelmi filmet készíteni. Valahogy mindig megjelenne a rendező,író egyéni véleménye,ráadásul ha minél régebbi eseményt,korszakot akarnánk megjeleníteni azt látnánk hogy egyszerűen nincs hiteles,megbízható forrásanyagunk. Szóval nem egyszerű,az biztos :lol:
Szerintem onnantól kezdve, hogy nem dokumentumfilmről beszélünk, valamilyen szinten minden történelmi film fikció, mert hozzáírnak, kitalálnak hozzá szereplőket stb..
Abban persze már vannak különbségek, hogy mennyire akar hiteles lenni valami, ebből a szempontból a Gladiátor is kifelé lóg a sorból, ezt elismerem, de Tarantino meg mondjuk még inkább kilóg. Viszont pl. az Abraham Lincoln vámpírvadász mellett a Gladiátor kifejezetten hiteles történelmi film :lol:
De egyébként azt is írtam a posztban, hogy ha valamiből filmet akarnak forgatni, akkor kénytelenek hozzányúlni az alapanyaghoz, mert ha szó szerint filmre viszik a történelmet, akkor abból egy hulladék film lesz. Ilyen szempontból tehát a Gladiátort sem tudom elővenni, abból ennyi változtatás árán lett jó film. Az egyetlen jogos kritikának azt látom, hogy akkor már nem kellett volna valós történelmi személyeket felhasználni ehhez a sztorihoz.
Tim
Mezei fórumozó

2013.08.05. 13:37:17

Ne unatkozzatok már ennyire..

Nem tudok így dolgozni,ha folyton rátok kell figyelnem. Utoljára kérek mindenkit hanyagoljuk már ezt a témát.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.05. 12:17:54

kanty írta:A versek jöhetnek, a többit elnézem Neked. Így több száz kilométeres távolságból nem igazán zavar, hogy a szőrös felsőtestek dobbantják meg a szívedet. :)
Nem kell feltétlenül szőrösnek lennie.

:mrgreen:
Na jó, elég volt ebből, mindjárt elhányom magam.
sjay írta:Hát ebből se dumálod már ki magad :lol: .
Van ilyen. :lol:
sjay
Entrenador del Barça

2013.08.05. 11:43:34

Tim írta:
Tudom én,hogy a blogokon kommentelők egy külön "állatfaj" :lol:
A múltkor én pl. azért voltam (a kommentelő szavaival élve) érzelmi nyomorék, mert azt írtam egy cikkben, hogy kockázatos ma musical-filmeket a mozikba küldeni. :D De voltam homárban és kaviárban turkáló kritikus is, na meg flamingónak is hívtak, de azt nem tudom már mi miatt. :lol: :lol:
kanty
Llegenda del Barça

2013.08.05. 11:43:23

[quote="Gareth Tello"][/quote]

A versek jöhetnek, a többit elnézem Neked. Így több száz kilométeres távolságból nem igazán zavar, hogy a szőrös felsőtestek dobbantják meg a szívedet. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Tim
Mezei fórumozó

2013.08.05. 11:15:08

sjd írta:
Tim írta:Hmm..hmm.. Úgy látom danialves urat hazai pályán támadják:
"hat igen, van aki nem erti a tortenelmi es a kosztumos film kozotti kulonbseget. Igaz, attol meg blogolhat. "
Ugyan már, ez még az átlagos index-címlap termés alatt van bőven. Én is kaptam, de a kollégák is kaptak már durvábbat, szép lista van már belőlük. :D

Egyébként ez az, amit tökéletesen kifejtettem a posztban, hogy nem lehet egy objektív határvonalat húzni a történelmi hűség és a fikció közé.

De ha gondolod, együtt összerakhatjuk, mettől kezdve történelmi egy film és mettől kezdve fikció.
Ha pl. a karakterek kitaláltak, de a környezet teljesen valós?
Esetleg a karakterek, és a környezet is valós, de egy-két szereplő vagy történés kicsit át van írva? (Igazából most nagyon nem tudok olyan filmet mondani, ahol egyetlen apróság se lett volna megváltoztatva.) De akkor már mondjuk meg, hogy mennyi lehet átírva...
Na és akkor mondjuk hova rakod a Tróját a kettő közül, ami megint egy új kategóriát nyit azzal, hogy gyakorlatilag semmilyen hiteles (értsd: nem Iliász) forrásunk nincs hozzá.
Tudom én,hogy a blogokon kommentelők egy külön "állatfaj" :lol:

Én sem tudnám egyértelműen definiálni a két fogalmat természetesen,bár az tény hogy a Gladiátort inkább a kosztümös filmek közé sorolnám. Azt hiszem ott az alkotói szabadság felülírta a történelmi hitelességet.
Például az Ellenség a Kapuknál nálam simán történelmi film lenne,a blogon említett Kapitány és Katona viszont nem,bár biztos van aki másképp gondolná. A fő gond ott van szerintem hogy nem lehet objektíven történelmi filmet készíteni. Valahogy mindig megjelenne a rendező,író egyéni véleménye,ráadásul ha minél régebbi eseményt,korszakot akarnánk megjeleníteni azt látnánk hogy egyszerűen nincs hiteles,megbízható forrásanyagunk. Szóval nem egyszerű,az biztos :lol:
Kép
jelwaz
Entrenador del Barça

2013.08.05. 10:59:44

ferninho írta:...
Baromi hülye vita és Shutter meg a te a érvelésed egy nagy baromság. Valóban nem teszi olvashatatlanná a kommentet, az értelmezhetőséget sem rontja, pusztán annyiról van szó, hogy borzasztó igénytelen. Ennyi erővel megjelenhetsz egy esküvőn fekete melegítőben és fehér pólóban. Márpedig ne is haragudj, de hogyan várod el, hogy igénytelen emberek (és most nem azt mondom, hogy a való életben is, de itt ilyen a kép) véleményére bárki is adjon. Vagy mit ér, ha szintén igénytelen ember ért veled egyet? Főleg Shutter, aki meg a melegbe hajló srácokat és a szőrtelenítést védi, hogy az igényesség. Ez áligényesség, akkor tessék mindenben igényesnek lenni.

De Bob is nevetséges. Egyrészről ha egybe írja a szavakat, akkor az sokkal zavaróbb, minőségi különbség van a kettő között, ugyanígy a rengeteg féle betűtípussal. Másrészről ehhez jogotok van, a fórum szabályzata szerint is. Egész egyszerűen ezt el kell fogadnia, kinyilvánította a nem tetszését, ti nem voltatok rá vevők ez van. Ennek megfelelően kell kezelni egymást.
sjay
Entrenador del Barça

2013.08.05. 10:37:17

Gareth Tello írta:...
Hát ebből se dumálod már ki magad :lol: .
Zolee23
Capitá del Barça

2013.08.05. 10:04:35

Ez legyen a legnagyobb gondotok hogy valaki kisbetűvel írja a hozzászólásait.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2013.08.05. 09:59:55

lui 1698!

Látod, valaki ilyet mondana az ismerőseim közül, többé már nem lenne az ismerősöm :lol: Ez borzasztó, még olvasni is.
Kép
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.08.05. 09:50:44

kanty írta:GT!

Olvass és értelmezz. Nem arról van szó, hogy ha valaki Elton, akkor azt vallja be, hanem arról, hogy az ellenfél játékosairól állítsuk ugyanezt.
Azonban köszönöm a magam és az egész közösség nevében, hogy ilyen őszinte voltál. Megtisztelő! Bölcsész vagy és még "más" is, nem lesz egyszerű az élet, de lehetsz még költő. A költő plusz meleg párosra buknak a csajok, kár hogy ők számodra nem célcsoport. :P
KanTY!

Óhh, valóban. :oops: Bocsássatok meg, fiúkák, őszinteségi rohamom volt, mint Lance Armstrongnak abban a beszélhetős műsorban anno.
Mindenesetre köszönöm a biztatást. :)
Verseket már írok egy ideje, ha kívánod, szívesen beírom őket ide is. :oops:

Viszont mivel madridista is vagyok, így kettős értelemben is a másik kapura játszok, szóval arra ne kérj, hogy Eltonnak nevezzem a habfehér mezes fiúkat. :evil:

Na mindegy, találkozunk a jövő évi melegfelvonuláson. :)

ááááááááááááááááááááááááááááááá
elég volt
Deus
Boixos Nois

2013.08.05. 08:32:17

Kép
KépKép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.08.05. 06:05:18

Na, akkor írjatok olyan mondatokat, vagy mondat részeket amiket az ismerőseitek szoktak volt mondani, és amiktől legszívesebben kiugranátok egy mozgó rollerből.

Az én egyik kedvencem: "béken szalonna", egy másik meg "imitálja a bőrömet a címke".
persze valamikor én se bírom ki, de ha minden egyes adandó alkalommal beírnék tegyük fel a Barca vs Real topikba, mert sztem hülyeség az adott felhasználó véleménye, akkor már lenne vagy 3000 kommentem...
...nem lenne. :twisted: :mrgreen:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
ferninho
Madridista

2013.08.05. 02:03:35

Megint le tudom írni, hogy az elvvel van a gond, én ezt nem tudom elfogadni, hogy valaki lustaságból, hanyagságból, vagy éppen rossz szokásból elkezd kisbetűzni.
akkor ne fogadd el, csak ezt ne nyilvánítsd ki mindig pls...
nekem például sokszor nem tetszik, hogy szidják a csapatomat és sok hülyeséget írnak a Realról, de néha még a Barcás dolgoknál is fogom a fejemet, mégse nyilvánítom ki a véleményemet mindig.
néha le kell nyelni a békát és kész.
én is írok, amikor már tényleg kicsit erős, ami itt megy, de közel sem mindig.
küzdhetnék én is úgy mint te egy teljes esélytelen és reménytelen vitában minden egyes adandó alkalommal, de nem teszem...
sokszor még a kommenteket is megírom, de végül nem küldöm el, mert egyszerűbb, ha lenyelem a békát és nem keltem a feszültséget.
persze valamikor én se bírom ki, de ha minden egyes adandó alkalommal beírnék tegyük fel a Barca vs Real topikba, mert sztem hülyeség az adott felhasználó véleménye, akkor már lenne vagy 3000 kommentem...

nagyjából annyi esélyed van ebben a témában, mint nekem meggyőzni az embereket egy itten felmerülő Barca vs Real témában... nekem még nem sokszor sikerült, pedig itt vagyok már egy ideje :lol:

most te komolyan azért küzdesz, hogy olyan emberek, akiket nem is ismersz megváltoztassák a több éve gyakorolt szokásukat, azért mert te folyamatosan előjössz ezzel? ez most komoly? ennyi erővel menj oda egy Ferencváros szurkolóhoz, aki már 10 éve fradista, hogy az Újpest mennyire jó és szurkoljon nekik... ne viccelj már, gondold már át, hogy mi ellen küzdesz... egyszerűen vicc, amit te elakarsz érni.
itt mindig is lesznek olyanok, akik kisbetűvel fogják kezdeni a mondatot, ez ellen te nem tehetsz semmit és az már téged jellemez, hogy ezt te nem bírod felfogni és elfogadni, hogy nem lehet mindig mindenben igazad, főleg egy olyan témában, ahol már az elején se volt semmi esélyed... egyszerűen nonszensz, amit te el akarsz érni.

megpróbáltad, ezzel nincs is semmi baj, de miután kitiltottak emiatt, nem is értem miért próbálkozol még... mégis mit hiszel? egyszer csak mindenki megtérül és mindenki nagybetűvel kezdi a mondatait és belekerül a Szabályzatba, hogy aki nem így teszi kitiltják fél évre?
madridista
Kash
Entrenador del Barça

2013.08.05. 01:19:35

Ezt csak úgy tartom elképzelhetőnek, ha nem is kerestél róla. Beírtam a google-be hogy csillaghullás augusztus 2013, és kapásból az első cikkben ott van egy lista az idei csillaghullások időpontjáról. Ez alapján a Perseidák maximuma idén 12.-én lesz. De:

"Mivel a meteorraj meglehetősen kiszámíthatatlanul viselkedik, érdemes lehet 10/11-én és 12/13-án éjszaka is kifeküdni egy kicsit az ég alá, nehogy lemaradjunk a fő attrakcióról."

Nekem egy 2009-es csillaghullásról nagyon szép emlékeim vannak. Kint voltam a barátnőméknél Vaján, ott kifeküdtünk az udvarra és néztük a Perseidákat.

A másik óriási élmény az azt megelőző évről, 2008-ról maradt meg. Erdőbényén voltunk a családdal, és az erdő szélén lévő nyaraló udvaráról néztük a meteorzáport. És itt a záport szinte szó szerint kell érteni. Ilyen látványos és sűrű csillaghullást még életemben nem láttam. Némelyik meteor olyan hosszú csóvát húzott maga után, hogy el se hittem. És ilyenből volt legalább 10-15. Emellett persze nagyon fényesek voltak. Egészen elképesztő élmény volt. Remélem idén is hasonlóban lesz részünk
Csak addig jutottam el hogy "Augusztusi hullócsillagok" :lol:
Köszönöm szépen :wink:
Kép
shutterisland
Director del Fútbol

2013.08.05. 01:15:57

kérem szépen, jelentkezzenek azok az emberek, akik szerint az, hogy kisbetűvel írok, nehezen értelmezhetővé teszi a hozzászólásaimat, vagy pedig konkrétan zavaró hatással van rájuk.

ha összegyűlik itt 20 ember (a több száz fórumozóból) akkor elfogadom, hogy bántja a szemet, szánalmas, trehány, bunkó viselkedés.

viszont amíg csak te, illetve pár cimborád akad fenn ilyeneken, addig ez inkább csak bolhából elefántot szituáció.
Mihu
Director del Fútbol

2013.08.05. 01:04:23

Kash írta:Hagyuk már ezt a helyesirási mizériát...Inkább valaki mondja meg nekem, hogy augusztusban mikorra várhatóak a hullócsillagok. :lol:
Minden év augusztusában van 1 nap amikor nagyobb mennyiségű csillag (meteor, üstökös) éri el a föld légkörét, és kezd el zuhanni (ezt nevezik hullócsillagoknak.)
Nem találtam róla cikket.
Ezt csak úgy tartom elképzelhetőnek, ha nem is kerestél róla. Beírtam a google-be hogy csillaghullás augusztus 2013, és kapásból az első cikkben ott van egy lista az idei csillaghullások időpontjáról. Ez alapján a Perseidák maximuma idén 12.-én lesz. De:

"Mivel a meteorraj meglehetősen kiszámíthatatlanul viselkedik, érdemes lehet 10/11-én és 12/13-án éjszaka is kifeküdni egy kicsit az ég alá, nehogy lemaradjunk a fő attrakcióról."

Nekem egy 2009-es csillaghullásról nagyon szép emlékeim vannak. Kint voltam a barátnőméknél Vaján, ott kifeküdtünk az udvarra és néztük a Perseidákat.

A másik óriási élmény az azt megelőző évről, 2008-ról maradt meg. Erdőbényén voltunk a családdal, és az erdő szélén lévő nyaraló udvaráról néztük a meteorzáport. És itt a záport szinte szó szerint kell érteni. Ilyen látványos és sűrű csillaghullást még életemben nem láttam. Némelyik meteor olyan hosszú csóvát húzott maga után, hogy el se hittem. És ilyenből volt legalább 10-15. Emellett persze nagyon fényesek voltak. Egészen elképesztő élmény volt. Remélem idén is hasonlóban lesz részünk :)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.08.05. 00:51:10

Sanama írta:
Ja és: fel tudom tenni. nem? :wink:
Így van elrontottam, s javítok is majd rajta. A lényeg nem ez volt, a miből mi lesz dolog, a már csak azért is hozzáállás, a lustaság stb. Ha találsz hibát írd meg, én ebben egyáltalán nem látok semmi kivetnivalót amúgy.
Kép
Kép
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.08.05. 00:16:11

Kép
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Kash
Entrenador del Barça

2013.08.05. 00:08:17

Hagyuk már ezt a helyesirási mizériát...Inkább valaki mondja meg nekem, hogy augusztusban mikorra várhatóak a hullócsillagok. :lol:
Minden év augusztusában van 1 nap amikor nagyobb mennyiségű csillag (meteor, üstökös) éri el a föld légkörét, és kezd el zuhanni (ezt nevezik hullócsillagoknak.)
Nem találtam róla cikket.
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.08.05. 00:02:33

Ismét feltudom tenni a kérdést, akkor én bárki más, miért ne írhatna folyamat egybe, miért ne írhatna 600 féle betűtípussal?
mert akkor baromira olvashatatlan, és áttekinthetetlen lesz az iromáynod, azért.
nem mindegy.
így meg gondolom ezt a hsz-t is el tudtad olvasni, és tudtad értelmezni.

Ja és: fel tudom tenni. nem? :wink:
Zbacsi
Barça B

2013.08.05. 00:00:03

Bob_Marley írta: feltudom tenni
Gondolom ezt helyesen írni nem elég "alapvető" neked.
Ezenkívül még 2 hibát számoltam, lehet több is akad.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.08.04. 23:55:28

shutterisland írta:
Egyszerű megszokás?
megszokásnak mondanám, az msn-es és chat-es korszakból, na meg a fb miatt rászoktam arra, hogy mindent kicsivel, azt kész.

nyilván nem amiatt a 10 mp miatt, amivel több lenne egy hsz megírása, ha figyelnék erre is, hanem szimplán azért, mert nekem így is tökéletes.

főleg úgy, hogy mint írtad, és talán írta más is, így is érthető, hiszen tagoltan írok.
De ez egy borzasztó rossz szokás, s ilyennel nem lehet elintézni, hogy így szoktam meg.

Megint le tudom írni, hogy az elvvel van a gond, én ezt nem tudom elfogadni, hogy valaki lustaságból, hanyagságból, vagy éppen rossz szokásból elkezd kisbetűzni.

Ismét feltudom tenni a kérdést, akkor én bárki más, miért ne írhatna folyamat egybe, miért ne írhatna 600 féle betűtípussal? Borzasztóan zavaró a szemnek a folyamat kisbetűzés, az megint nem érv, hogy akkor ne olvasd el. Ezért nem tudom az egészet felfogni. Az meg pláne gyönyörű hozzáállás, hogy már csak azért se (ezt nem tudom ki írta már) ír normálisan. Itt nem is helyesírási dologról van szó, hanem olyan alapvető dologról, hogy a mondatot nagybetűvel kezdjük. Iszonyat igénytelen, trehány, lusta magatartásnak tartom ezt az összecsapom kit érdekel, leírom, amit gondolok, akinek nem tetszik "rohadjon meg". Ez egy rohadt jó gondolkodás mód, de bocsánat én ezt nem akceptálom.

Tim: Nekem is eszembe jutott, hogy írok e-mailt, de az illetőnek ez nincsen sajnos megadva, moderátorról van szó, nevezetesen ozsiról, ahogy nézegettem kicsit frissíthetnétek az e-mail címeket a moderátor profilokban, mert valakinek már nem is él, vagy egyszerűen nincsen.
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.08.04. 23:43:43

Tim írta:Hmm..hmm.. Úgy látom danialves urat hazai pályán támadják:
"hat igen, van aki nem erti a tortenelmi es a kosztumos film kozotti kulonbseget. Igaz, attol meg blogolhat. "
Ugyan már, ez még az átlagos index-címlap termés alatt van bőven. Én is kaptam, de a kollégák is kaptak már durvábbat, szép lista van már belőlük. :D

Egyébként ez az, amit tökéletesen kifejtettem a posztban, hogy nem lehet egy objektív határvonalat húzni a történelmi hűség és a fikció közé.

De ha gondolod, együtt összerakhatjuk, mettől kezdve történelmi egy film és mettől kezdve fikció.
Ha pl. a karakterek kitaláltak, de a környezet teljesen valós?
Esetleg a karakterek, és a környezet is valós, de egy-két szereplő vagy történés kicsit át van írva? (Igazából most nagyon nem tudok olyan filmet mondani, ahol egyetlen apróság se lett volna megváltoztatva.) De akkor már mondjuk meg, hogy mennyi lehet átírva...
Na és akkor mondjuk hova rakod a Tróját a kettő közül, ami megint egy új kategóriát nyit azzal, hogy gyakorlatilag semmilyen hiteles (értsd: nem Iliász) forrásunk nincs hozzá.

Pont az ilyenek miatt utálom a kategorizálásokat, mert lehetetlen egy objektív definíciót megadni bármire is, de legalább napokon keresztül lehet vitatkozni arról, hogy melyik film milyen műfaj. Úgyhogy én többé-kevésbé teszek is arra, mit hova sorolok be.
Múltkor is valaki azon kötekedett, hogy a 28 Days Later nem zombifilm, mert hogy szó szoros értelmében vett élőhalottak nincsenek is benne. Aztán amikor megkérdeztem, hogy akkor mégis minek sorolná be, kiderült, hogy sehova máshova nem tudná. De zombifilm ne legyen. Nagyjából ennyit érnek ezek a definíciók.
Válasz küldése