lui1698 írta:Na, úgy látom, hogy egy csapatra való ember összegyűlt, úgyhogy szerintem az alapszabályokat elkezdhetjük megalkotni.
- Mennyi idő legyen egy adott témában a vers megalkotására?
- Hogy határozzuk meg a vers hosszát?
- Hogy pontozzuk azokat amik elkészültek?
Most ezek jutottak eszembe, amiket meg kéne tárgyalni.
1. Szerintem 4-5 nap minimum kell. Szerencsére mindenkinek van fórumon kívüli élete is, most nyár is van, tehát gyakori lehet, hogy valaki pár napig nem ér rá. Vagy csak szimplán nincs kedve, éppen ezért kell szerintem több idő.
2. Konkrétan szerintem nem kell meghatározni, hogy pl. 5 szakasz legyen. Ez lehetne kicsit rugalmasabb, csak annyit kellene, hogy ne nagyon legyenek végletek. Ha túl hosszú az már unalmas, ha túl rövid, akkor pedig azért nem jó, mert azt könnyebb öszehozni.
3. 10-en vagyunk. Lehetne visszafele pontozni, első kap 10 pontot, második 9-et és így tovább. Ez a legegyszerűbb, de én inkább egy ilyent támogatnék:
1. 10p
2. 8p
3. 5p
4. 3p
5. 1p
Így jobban kijönne a különbség. Mindenki lepontozná, hogy ki hányadik szerinte(rendesen 1-től 10-ig) majd összesítenénk és utána kapna meg az első a 10 pontot, a második a 8-at és így tovább.
Csinálhatnánk egy olyant, hogy mondjuk meghatározunk x témát, de az egész "verseny" csak pl. 5 körös lenne. 5 kör nagyjából elég lenne, meg sem unnánk és még fejlődésre is lenne esély alatta. Tehát lenne x téma és minden héten kisorsolnánk egyet, így viszonylag spontán kellene adott témáról írni.
5 nap lenne megírni és a maradék 2 nap alatt kellene egymás műveit lepontozni. Így pedig egy kör egy hétig tartana

5 hét alatt az egész lejárna.
Na nekem hirtelen ennyi jutott eszembe. Ezek csak ötletek, bőven lehet rajtuk csiszolni.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.