Szerintem is fontosabb az IQ. Általános műveltség is, de azt olyan is tud szerezni, aki gyök kettő értelmileg. Mondok példát.
Az Elte Apázai gyakgim.-be járok (talán egyeseknek mond ez valamit) ami mikor felvételiztem, az ország legjobb gimnáziuma volt az egyetemre felvettek arányát tekintve (azóta visszacsúsztunk..) Van egy osztálytársnőm. Sztem megtudná válaszolni VT összes kérdését, ugyanis megtanulta... De mikor egy nádszártagot meg akarunk nézni bioszon (kb. 20 centiméter), s ő megígéri, h hozz a tanárnak, majd 2 nap múlva megjelenik egy 3 méteres bambusszal, amit BKV busszal, Csepeli HÉVvel és 2-es villamossal hozott be a suliba, s utána meséli, h "úgy megbámultak a villamoson, mert még nem láttak ilyen szép bambuszt", akkor kiver a veríték, h ne mondjak semmit az értelmi képességeiről. Meg bizonygatja a töritanárnak, h Hitler nem akkor halt meg amikor, mert az asztrológus ismerőse azt mondta, h a csillagállás szerint 1970 valamikor halt meg..
Az meg sztem baj, h az általános műveltség inkább csak humán műveltségre koncentrál, s szinte semmi reál, természettudományos dolog nincs benne...
Összegezve: nem összehasonlítható az IQ meg az általános műveltség, s mindenki maga döntse el, h melyiket tartja mérvadónak. Szerintem.