Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
lui1698
Llegenda del Barça

2011.09.19. 21:07:12

soadroli írta:
lui1698 írta:megkönnyezem
Jelentem, én nem értettem félre :lol:
Nincs is mit. :mrgreen:
Amúgy ilyen rózsaszín pöttyös tapétát hol lehet kapni. Merthogy én arról beszélek. Amiatt sírok mindig, mert nagyon szeretnék olyat a szobámba. :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2011.09.19. 21:01:32

lui1698 írta:megkönnyezem
Jelentem, én nem értettem félre :lol:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.09.19. 20:55:43

Régi ez a videó, de még mindig megkönnyezem akárhányszor megnézem:
http://www.youtube.com/watch?v=kSqzRMNw5fc
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
FtcSikiHun
Director del Fútbol

2011.09.19. 18:38:33

messideco írta:Valaki szokott a Képes Sport facebookján a poszterekre szavazni? Nem frissítik vagy mi van?
Hétfő körül leveszik, szerda-csütörtök frissítik.
Kép
'élvezd, hogy minden rosszban van valami'
'...törekedj azzá lenni,ami lehetnél!'
messideco
Presidente del Barça

2011.09.19. 15:52:49

Valaki szokott a Képes Sport facebookján a poszterekre szavazni? Nem frissítik vagy mi van?
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2011.09.17. 16:52:17

Z.Chris írta:Olyan problémám van, hogy én Debrecenben sulizom, és ott csináltam meg a a jogosítványomat, de Romániában lakom, és azt nem tudom, hogy itthon vezethetek-e ha még nem töltöttem be a 18.ik életévemet. Van magyar személyim,lakcímkártyám minden, de nem azt nem tudom, hogy így vezethetek-e, mert Romániába addig nem adnak jogosítványt amíg nem töltöd be a 18.at, de mivel én Debrecenbe csináltam, ezért már megvan.
Valaki? Már interneten próbáltam utána olvasni, de nem találtam semmi használható információt. :?
Ha magyar jogsid van, akkor azzal 18. éves korodig nem vezethetsz külföldön (tehát Romániában sem)
(pont az egységes EU-szabályozás miatt, mert vannak olyan országok, ahol csak 18-tól adnak jogsit)

szerk.: kennyke04, amire Te gondolsz az az utánfutó, azzal nem lehet 2 évig még menni, miután megkaptad a jogosítványt
kennyke04
Entrenador del Barça

2011.09.17. 16:32:54

Z.Chris írta:Olyan problémám van, hogy én Debrecenben sulizom, és ott csináltam meg a a jogosítványomat, de Romániában lakom, és azt nem tudom, hogy itthon vezethetek-e ha még nem töltöttem be a 18.ik életévemet. Van magyar személyim,lakcímkártyám minden, de nem azt nem tudom, hogy így vezethetek-e, mert Romániába addig nem adnak jogosítványt amíg nem töltöd be a 18.at, de mivel én Debrecenbe csináltam, ezért már megvan.
Valaki? Már interneten próbáltam utána olvasni, de nem találtam semmi használható információt. :?
közel sem biztos, de mintha úgy lenne, hogy 2évig nem vezethetsz külföldön. Te esetben is így van szerintem.
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
MessiFan
Llegenda del Barça

2011.09.17. 16:23:51

Gondolom ugyan olyan mint az összes többi. Jól bírja a strapát de amíg nem veszed fel addig nem tudod milyen érzés benne mozogni. Én anno mindig a tescoban vettem cipőket mert úgy is kinőttem. Bár én kapus voltam :lol:
Z.Chris
Jugador d'estrella

2011.09.17. 16:06:52

Olyan problémám van, hogy én Debrecenben sulizom, és ott csináltam meg a a jogosítványomat, de Romániában lakom, és azt nem tudom, hogy itthon vezethetek-e ha még nem töltöttem be a 18.ik életévemet. Van magyar személyim,lakcímkártyám minden, de nem azt nem tudom, hogy így vezethetek-e, mert Romániába addig nem adnak jogosítványt amíg nem töltöd be a 18.at, de mivel én Debrecenbe csináltam, ezért már megvan.
barca 1986
Jugador d'estrella
Tartózkodási hely: Barcelona, Travessera de les Corts 82. / Nyíregyháza

2011.09.16. 22:52:57

elbastad!!!--> sose lehetsz liverpool csatár
há mer foszista!
desde 07.05.1986. Steaua Bucharest - FC Barcelona
messibarca
Jugador d'estrella

2011.09.16. 19:14:03

S.Agüero írta:
messibarca írta:Valaki még régen belinkelt ide egy olyan vidit . amiben egy olyan labda reklámja szerepelt amivel ha focizunk áramot termel.ebben a videóban szerepel sok híre játékos is ,D.Alves biztos több nem jut eszembe xD +jó a zene is.Aki tudja melyik videóra gondolok kérem linkelje be ? Előre is köszönöm!
dame vida a szám címe :wink:
Köszi,esetleg a vidi címét vgy a labda nevét nem tudod? vagy ne legyek ennyire telhetetlen :D :D

Szerk.: Már meg van!
Kép
a siget készítette Victor (vuvu)
MatyiG
Adminisztrátor

2011.09.16. 18:36:59

messibarca írta:Valaki még régen belinkelt ide egy olyan vidit . amiben egy olyan labda reklámja szerepelt amivel ha focizunk áramot termel.ebben a videóban szerepel sok híre játékos is ,D.Alves biztos több nem jut eszembe xD +jó a zene is.Aki tudja melyik videóra gondolok kérem linkelje be ? Előre is köszönöm!
dame vida a szám címe :wink:
messibarca
Jugador d'estrella

2011.09.16. 17:31:04

Valaki még régen belinkelt ide egy olyan vidit . amiben egy olyan labda reklámja szerepelt amivel ha focizunk áramot termel.ebben a videóban szerepel sok híre játékos is ,D.Alves biztos több nem jut eszembe xD +jó a zene is.Aki tudja melyik videóra gondolok kérem linkelje be ? Előre is köszönöm!
Kép
a siget készítette Victor (vuvu)
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.13. 22:01:35

Boixos írta:
Kalap1988 írta:Egy dolgot kérem magyarázzatok már meg: Valaki tud arról, amit én már felvetettem, csak nem reagáltatok rá, hogy megjelent egy nyugdíjazott, volt CIA tiszt cenzurázott könyve, amiben világosan benne van, hogy ők figyelték az Al-Kaida-t és tudtak a dologról már jó rég. Ezt mivel magyarázzátok? Na meg azt, hogy az is szerepel benne, hogy lekapcsolhatták volna őket, volt rá alkalom,de a vezetőség nem engedte.... ennek nyugodtan utána lehet nézni, az egyik bizonyos Szaniszló műsorban ( talán 3 is volt belőle) felolvas belőle részeket és mutatják....
Mi lett a 7. épülettel?
Az mondjuk nem bonyolult, hogy a Pentagonba berepülő gép mondjuk véletlen a tengerben van ( ez nem állítás, csak kérdeztétek, hogy hol van...) . Mint, ahogy a 4. gép krátere is viszonylag gyanús, ráadásul nem maradt meg belőle szinte semmi...
az, hogy készülnek valamire, már kb 90 óta tudott dolog volt, sőt, ha megnézed a charlie wilson háborúja c. filmet tom hanks-szel, akkor abból nagyjából tudható, h a cia már akkor képben volt mondjuk bin laden ambícióval kapcsolatban is, amikor afganisztánból ami segítséggel kitolták a mudzsahedek a ruszkikat. ehhez jött a vak gyilkos által megtervezett 93mas wtc támadás, ami után már deklaráltan azt hirdették, h kitépik amerika szívét. tehát ez azért nem akkora újdonság, ennek a szitunak bizonyos részeiről még a közvélemény is tudhatott, mert publikus információk voltak. nem tudom, miért nem kapcsolták le őket, főleg, h ha jól tudom attát meg egy másik gyökeret konkrétan figyeltek, de lejöttek rúlok nem sokkal a támadások előtt. most h ez töketlenség volt-e, v műhiba, esetleg direkt dolog... ezt nem tudom, de nem gondolnám, h direkt volt. a negyedik gépből azért maradtak cuccok, viszont a pentagonos bugit én sem tudom hova tenni. főleg úgy nem, h a wtc-s gépek maradványait négyháztömbnyi körből szedték össze. hol van az a gép?
néhány szaniszló-féle műsorról meg a 80as évek panorámái jutnak az eszembe, ahol eltorzult arccal szídták az utóbbi idők legtökösebb amerikai elnökét, akiről nemrég szobrot avattak budapesten. 8)
Itt konkrétan 2001.09.11-ről van szó, arról tudtak nem csak úgy általában. Szaniszlót pedig lehet bántani, de én biztosan nem avattam volna egy amerikai elnöknek sem a szobrát Pesten, mert nem érdemlik meg. Ezért szidták őket a 80-as években és jogosan....
Boixos
Llegenda del Barça

2011.09.13. 21:09:47

Kalap1988 írta:Egy dolgot kérem magyarázzatok már meg: Valaki tud arról, amit én már felvetettem, csak nem reagáltatok rá, hogy megjelent egy nyugdíjazott, volt CIA tiszt cenzurázott könyve, amiben világosan benne van, hogy ők figyelték az Al-Kaida-t és tudtak a dologról már jó rég. Ezt mivel magyarázzátok? Na meg azt, hogy az is szerepel benne, hogy lekapcsolhatták volna őket, volt rá alkalom,de a vezetőség nem engedte.... ennek nyugodtan utána lehet nézni, az egyik bizonyos Szaniszló műsorban ( talán 3 is volt belőle) felolvas belőle részeket és mutatják....
Mi lett a 7. épülettel?
Az mondjuk nem bonyolult, hogy a Pentagonba berepülő gép mondjuk véletlen a tengerben van ( ez nem állítás, csak kérdeztétek, hogy hol van...) . Mint, ahogy a 4. gép krátere is viszonylag gyanús, ráadásul nem maradt meg belőle szinte semmi...
az, hogy készülnek valamire, már kb 90 óta tudott dolog volt, sőt, ha megnézed a charlie wilson háborúja c. filmet tom hanks-szel, akkor abból nagyjából tudható, h a cia már akkor képben volt mondjuk bin laden ambícióval kapcsolatban is, amikor afganisztánból ami segítséggel kitolták a mudzsahedek a ruszkikat. ehhez jött a vak gyilkos által megtervezett 93mas wtc támadás, ami után már deklaráltan azt hirdették, h kitépik amerika szívét. tehát ez azért nem akkora újdonság, ennek a szitunak bizonyos részeiről még a közvélemény is tudhatott, mert publikus információk voltak. nem tudom, miért nem kapcsolták le őket, főleg, h ha jól tudom attát meg egy másik gyökeret konkrétan figyeltek, de lejöttek rúlok nem sokkal a támadások előtt. most h ez töketlenség volt-e, v műhiba, esetleg direkt dolog... ezt nem tudom, de nem gondolnám, h direkt volt. a negyedik gépből azért maradtak cuccok, viszont a pentagonos bugit én sem tudom hova tenni. főleg úgy nem, h a wtc-s gépek maradványait négyháztömbnyi körből szedték össze. hol van az a gép?
néhány szaniszló-féle műsorról meg a 80as évek panorámái jutnak az eszembe, ahol eltorzult arccal szídták az utóbbi idők legtökösebb amerikai elnökét, akiről nemrég szobrot avattak budapesten. 8)
PUYOL-XAVI-INIESTA
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.13. 20:45:37

Egy dolgot kérem magyarázzatok már meg: Valaki tud arról, amit én már felvetettem, csak nem reagáltatok rá, hogy megjelent egy nyugdíjazott, volt CIA tiszt cenzurázott könyve, amiben világosan benne van, hogy ők figyelték az Al-Kaida-t és tudtak a dologról már jó rég. Ezt mivel magyarázzátok? Na meg azt, hogy az is szerepel benne, hogy lekapcsolhatták volna őket, volt rá alkalom,de a vezetőség nem engedte.... ennek nyugodtan utána lehet nézni, az egyik bizonyos Szaniszló műsorban ( talán 3 is volt belőle) felolvas belőle részeket és mutatják....
Mi lett a 7. épülettel?
AndrésGerardHernandez
Jugador del Barça

2011.09.13. 20:36:00

Ozsimiki!

Értelek én, természetesen arról beszél mindenki amiről, csak akar, illetve amit megengedtek (szabályzat megenged). Ezzel tisztában vagyok és így is helyes, csak ez az oldal nem erről (politika, társadalom, nemzetközi helyzet) szól, ezért viszonylag tiszta lapnak tekinthető, nem feltételezek rólatok elfogultságot, tehát lehet érvelni. De azt is teljesen megértem, hogy elképesztő nyomás lehet emiatt rajtatok, nehéz egyensúlyozni, mi meg elég gyakran feszegetjük a határokat, mert hát minden összefügg mindennel, így könnyen érünk el a neccesebb témákig is. Veszélyes topik ez az off.
De hangsúlyozom, értek (és legtöbbünk ért) a szóból, így ha forró a talaj úgyis szóltok, leállítotok minket, elfogadom.
Kalapom megemelem előttetek!

Privátban akartam elküldeni, de nem engedi, nem akarok új topicot létrehozni, vagy mit akar rámsózni.
Kalap1988
Director del Fútbol

2011.09.13. 20:29:18

Boixos írta:Kennyke, nem az a probléma, h nem tud az ember egy ilyet "kinézni" az ottani döntéshozókból (egyébként nem tudok kinézni. ez van), hanem az, h ha ilyet megtennének, ahhoz hogy ez ne derüljön ki, gyakorlatilag minden politikával foglalkozó embernek az egyetértése kellene. nem hiszem el, h nem lett volna egy olyan vki, aki nem indíttatott volna el egy vizsgálatot ezügyben, amikor ennél ezerszer pitibb dolgokat veséznek ki odakint már-már fájóan aprólékos módon. ne ahhoz hasonlítsuk már a kinti hozzáállást, amit mondjuk kishazánkban tapasztalhatunk, odakint azért amellett, h természetesen nem minden tökéletes, de ezeket szitukat másképp kezelik.
az egészségügyükről meg annyit, h ott azért működik a társadalombiztosítás, és ha olyan szr lenne, akkor nem tüntetnének 10ezrek az obamacare ellen, arról nem is beszélve, h inkább itt kell nagy lóvékat kicsengetni, ha nem vmi szakbarbár állattal akarja rendberakatni magát az ember...

Miki, inkább nem kommentálnám. :oops: de mindenképpen köszi!

Szerintem pedig marhára nem érdekli őket, annyira dölyfösek voltam már Bushék, hogy pont érdektelenek voltak az ügyben, hogy ki tudódik-e vagy sem. De nézzétek meg a Kennedy gyilkosságot ( kérem ebbe ne menjünk bele), ott is szinte egyértelmű mára, hogy a későbbi elnök ( az ő alelnöke, Johnson) ölette meg Kennedyt, legalábbis elég valószínű és szintén több a gyanús elem, mint a nem gyanús. De ilyen volt Pearl és ilyen volt az első vh amerikai cassus bellije is. Ezek kb annyira egyértelmű dolgok, mint a lengyel ruhába öltözött német katonák támadása 39-ben.... Persze senki sem állítja (csak Michabee szerint), hogy biztos az amerikaiak voltak,de az a meggyőződésem, hogy tudtak róla és kapóra jött nekik. Innentől pedig mindegy, hogy ők csinálták vagy csak hagyták... Ugyanolyan szemétség... Azt ajánlom, mert nem szeretnék róla tovább vitázni, hogy nézzétek meg a videómegosztó portálon kb 10-15 részben a magyarországi legjobb külpolitikai műsor, Szaniszló Ferenc Világpanorámájának erre vonatkozó részeit, ugyanis ott videók vannak, tények nem csak ilyen légből kapott állítások mint amilyet itt bármelyikünk tud itt produkálni, engem is beleértve. Ott megszólalnak szakértők és forrásokat idéznek. Van vagy 10 ilyen rész szerintem.
Csababarca! Nem tudom, hogy tudod e, de egy felhőkarcolót, így ezt is, úgy terveznek, terveztek, hogy egy ilyen omlásnál valameddig a szerkezet megtartsa a rázúduló emeleteket, több másodpercig. Ez is ilyen volt, mégis kártyavárként, magába dőlve omlott össze, szabadesésben. Mitől? Ez szerintem a te ( mi) érveinket erősíti.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2011.09.13. 20:28:23

ozsimiki írta:
2.torony ledőlését tisztán látni az amatőr felvételeken is (időrendben 2.), ott én semmiféle robbantást nem láttam, csak annyit,h a repülőgép ütötte részen összecsuklik, rázuhannak a felső emeletek,és egészen az alsó 5-10emeletig egymásba roskad az épület.

SZERK:

leírná ide mindenki az ő általa látott dokumentum filmek címeit ezzel a témában kapcsban?
én ezeket ismerem:

-Szeptember 11- A katasztrófa után
-Szeptember 11-Az utolsó telefonhívások
-Az én szeptember 11-ém
-Mi történt szeptember 11-én?
-102 perc ami megrengette a világot
-Film: World Trade Center

Először is, annyit a torony ledőléséhez,hogy én értem amit mondasz már délután óta. De nem magyarázza a dolog,az égés,hogy mondjuk 30-50 emelettel lejjebb mitől olvadtak szét a tartóoszlopok? azokkal mi lett? mert az okés,hogy az adott becsapódási helyen - ahol volt egy 20 perces tűz kb,utána csak füstölt- mondjuk meggyengültek az acéloszlopok. de alatta mitől? ha addig kibírták az oszlopok az épületet,akkor mivel azok (elvileg) sértetlenek maradtak, meg kellett volna maradniuk.

Azt ne mondja nekem senki,hogy a tűz lehatolt az aljáig,mert ez nem igaz,és nincs is még a hivatalos jelentésben sem róla dokumentált infó.

dok.film: 911 Mysteries demolitions.
Vagy a Zeitgeist 911re vonatkozó része.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2011.09.13. 20:30:13-kor.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Boixos
Llegenda del Barça

2011.09.13. 20:06:53

ettől a szitutól megváltozott (nem jobb irányba) a világ. ez minket is érint, ezt ha elfogadja valaki, ha nem, attól még ez a helyzet. sztem az lenne a gáz, ha nem lenne erről az embereknek véleménye.
az itthoni problémák némileg belterjesebbek. hirtelen az jut az eszembe, h nekem pl nem lenne nyugdíjam, ha az állambácsiban bíznék. de emiatt tuti, h nem hívják össze a biztonsági tanácsot... :lol: :lol:
na, ennyit erről.
PUYOL-XAVI-INIESTA
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.09.13. 19:45:24

AndrésGerardHernandez!

Annyiban vitatkoznék ezúttal csak,hogy szerintem egyáltalán nem gond, ha egy ilyen kaliberű katasztrófa (vagy ki minek ítéli meg) esetén beszélgetünk, megosztjuk a nézőpontjainkat, esetleg linkelgetünk valós,és valótlan bizonyítékokat, érdekességeket. Ettől még nekünk persze nem lesz jobb,de amíg megfelelő mederben folyik a téma, semmi akadálya. Nem értem miért ne érdekelhetne embereket ez a téma, vagy miért ne lehetne Magyarként erről beszélgetni.

Valóban van itthon gond bőven, de azokat a témákat feszegetve már nem tudnánk ilyen mederben maradni (még így is néha átlépjük), és ezért pl nem szabad ezekről írni itt. Rövid időn belül a legkényesebb (olyan szemszögből,hogy még ha vki finoman is akar fogalmazni, megbánt egy másik fórumozót, ő egy 3.at,és durva vita a vége) témákig jutnánk, ahogy erre kismillió precedens volt az elmúlt hónapokban is.

Történelmi kérdések is sajnos neccesek,mert sokak nem bírnak megmaradni,hogy beszélgetnek egyet a múltról, akarva-akaratlanul is belekeverik a jelent, és a jelen kormányát, onnantól pedig.....amit írtam is.

Nemzetközi helyzetek is necces téma,de annyira nem,mint a honi. Legalábbis kevesebb az esély,hogy ha valaki véleményt formál, x ország tevékenységéről,vagy katasztrófákról, azzal itthon megbántana rétegeket.

daffy írta:
Drigo írta: Pedig Daffynak igaza van, pusztán attól, hogy berepült a gép, még nem dőlt volna össze. A gond ott volt, hogy az üzemanyag szétfolyt, az épület kigyulladt és a tartó elemek egyszerűen megolvadtak.

Ezeknek az épületeknek "normál üzemben" is olyan igénybevételeknek kell megfelelniük, hogy kis túlzással tényleg kijelenthetjük, a repülőt meg sem érezte volna, ha utána nem gyullad ki.
amitől ugye max onnan dől össze,ahol a repülő bele ment,nem lesz porrá az egész torony,illetve az összedőlés előtt nem robban fel,mert mi robbanna?!
2.torony ledőlését tisztán látni az amatőr felvételeken is (időrendben 2.), ott én semmiféle robbantást nem láttam, csak annyit,h a repülőgép ütötte részen összecsuklik, rázuhannak a felső emeletek,és egészen az alsó 5-10emeletig egymásba roskad az épület.

SZERK:

leírná ide mindenki az ő általa látott dokumentum filmek címeit ezzel a témában kapcsban?
én ezeket ismerem:

-Szeptember 11- A katasztrófa után
-Szeptember 11-Az utolsó telefonhívások
-Az én szeptember 11-ém
-Mi történt szeptember 11-én?
-102 perc ami megrengette a világot
-Film: World Trade Center
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
barca99
Llegenda del Barça

2011.09.13. 19:45:22

Még egy infó: "Az acél tartószerkezetek jó hővezetési képességük miatt a tűzzel szemben kevéssé ellenállóak, mint a beton, illetve a vasbeton szerkezetek. Az acél anyagú szerkezetek tűz esetén 10-15 perc után elveszthetik teherhordó képességüket és összeomolhatnak (Schneider, Lebeda, 2000)." Forrás: Szaklap a BME-ről, pdf formátumban

Na, most akkor mi van? :D
Válasz küldése