Húú, elég sok hozzászólás született, pár gondolat meg is fogalmazódott bennem, remélem kihámozzátok majd belőle, kinek szól.

(előre bocsátom, én csak olvasgatok dolgokat, de nem tudok állást foglalni sem egyik, sem másik oldal mellett.)
"Amerika nem támadta volna meg magát" - Keressetek rá az Operation Northwoodsra. Szerintem az archives.gov (kormányzati, tehát nem hinném, hogy kamu) oldalon még mindig fent vannak a szkennelt dokumentumok. Összegzés róla -
"Operation Northwoods was a 1962 plan by the U.S. Department of Defense to stage acts of simulated or real terrorism on US soil and against U.S. interests and then put the blame of these acts on Cuba in order to generate U.S. public support for military action against the Cuban government of Fidel Castro." Ez azért ellent mond ennek. Bár tény, hogy nem valósult meg, de már maga az elv, hogy fontolóra vették.
"A tornyokat robbantották vagy sem?" -
Kb. 1500 mérnök, építész áll ki amellett, hogy robbantás volt. Nyilván lehetne találni másik ezerötszázat, aki meg az ellenkezőjét állítja, de ezt talán mégsem lehet figyelmen kívül hagyni. Mellesleg névvel, diplomaszámmal (vagy valami hitelesítő számmal) szerepelnek rajta a szakemberek, aki nagyon le akarja ellenőrízni, az le tudja. (Illetve van még rajta sok más, bevallom ezt a napokban találtam, de nem volt elég energiám, hogy egy ilyen angol anyagnak nekifussak - mindenesetre a lényege nagyvonalakban ez). Persze, ha irányított robbantás volt, miért nem irányították úgy, hogy ne legyenek kételyek?
"A Pentagonnak nem ment neki repülő" - ezt már a múltkor is felvetettem: Akkor hová tűnt az a gép, ami elvileg becsapódott.
"Miért csak 3000 ember halt meg, amikor több tízezren dolgoztak a WTC-ben?" - Mondjuk mert egy órán keresztül volt lehetőség menekülni?
Talán ezek ragadtak meg leginkább, remélem leírtam mindent, amit akartam. Ha nem, majd folytatom.
A belinkelt hanganyagot érdemes meghallgatni. A legmegrázóbb számomra mindenképp a 9.28-as felvétel, ami a UE93-ason készült. Az egyik pillanatban még a pilóta a légi irányítóval kommunikál, majd a következőben már a dulakodás hallatszik.