EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
carlos636
Barça B

2012.10.06. 16:38:43

Sziasztok. Bár pár hete kiléptem a filmklubból, de a dolgok másképp alakultak így lett időm újra filmeznem. Kurdt-tal hét elején megbeszéltem, hogy visszatérhetek a klubba, ha pótlom az eddig kimaradt filmeket. Íme az értékeléseim:

Édentől keletre

Ez volt az első film, amit láttam James Dean-től és nagy érdeklődéssel vártam, mert mindenhol azt lehet olvasni mekkora tehetség volt. Hát nem kellett csalódnom benne, tényleg fantasztikusan játszott, minden egyes mozdulatában, gesztusában látszott, hogy teljesen magáévá tette a karakterét. Maga a sztori is érdekesen mutatta be egy hátországban maradt kis városka életét és problémáit. A mellékszereplők is jól játszottak, de Aron-nak úgy érzem többet kellet volna szerepelnie, hogy drámaibb legyen a vége. Amikor kifejeli a vonat ablakát az elég kemény. :D . Mikor a salátát rakják fel a vonatra és ebédszünetet tartanak, akkor kezdtem sejteni, hogy lesz valami Cal és Abra közt. A vége már nekem egy kicsit túl szirupos lett, de ettől függetlenül a film nagyon tetszett és kíváncsian várom, hogy láthassam J. Dean másik két filmjét is.
8,5/10

Hajsza a föld alatt

Már az ajánlás előtt is szerepelt a watchlist-emen, így szintén nagy érdeklődéssel vártam. A film elején érezhető volt a feszültség, mikor szállnak fel a túszejtők a metróra, az ember már tudni akarja vajon, hogy fogják elfoglalni. A metrókocsi elfoglalása után, viszont már nem tudja folyamatosan fent tartani azt a fajta érdeklődést, amit a film elején ad a filmet. W. Matthau és R. Shaw jól játszik, utóbbi színész nagyon jól átadta karakterének érzelem mentességét. Sajnos a legtöbb mellékszereplő rohadtul idegesítő, gondolok itt speciel a polgármesterre, aki egy retardált és több, mit valószínűnek tartom, hogy csak tombolán nyerte a tisztségét. De ugyan olyan idegesítő az összes túsz, egy másodpercig se tudtam aggódni értük és reménykedni szabadulásukban. A Frank nevű karakter tetszett, mint a "nagy megmondó ember". Az utolsó képkocka meg poén lett. Összességében tetszett a film.
7/10

Kabaré
Ettől a filmtől nagyon tartottam, mert nagyon nem komálom a musical-eket, de végülis pozitívan csalódtam. Kevés benne is a ének is, az sem olyan indokolatlan, mint más musical-ekben. A történet szép lassan csordogált, különösebben nem keltette fel az érdeklődésemet, de nem is untatott. L. Minnelli jól játszott, M. York-ra sincs semmi panaszom, a többiek semmi extra, hozták amit kellett. Kevés filmre emlékszek, ami valamit mutatna az átmeneti időszakból, mielőtt Hitler teljesen átvette volna a hatalmat, ezt érdekes volt látni. A zenékért nem különösebben rajongtam, nem az én stílusom. A kutyát sajnáltam, utálom ha kutyákat bántanak. Amúgy Brian és Max-nél akkor homok került a gépezetbe? Végeredményben nem volt rossz film, de azért újra nem nézném meg valószínűleg.
6,5/10

Szerelmem, Hirosima

Érdekes film volt, ez volt az első, amit láttam a francia új hullám időszakából. A film első negyed órája olyan volt, mint egy elvont dokumentum film, jó pár durva felvétellel. Utána viszont vissza kerülünk a jelenbe, ahol megismerhetjük a két karaktert, részletesebben inkább a nőt. Kiemelném, hogy ő nagyszerűen játszott, teljes átéléssel. A férfival sem volt semmi gond, de kiemelkedőbb volt a nő. Valószínűleg azért, mert inkább rá volt kihegyezve a történet. A zene teljesen klappolt a jelenetekhez. Egyetlen gondom volt a filmmel, de az végső pontozást tekintve jelentős: sokszor azon kaptam magam, hogy nézem a filmet, de a gondolataim elkóboroltak, nem tudta végig fent tartani az érdeklődésemet. Sokat agyaltam rajta hányast adjak rá, végül megadtam a jobbikat és:
6/10

Harold és Maude

Olvasva az értékeléseiteket ettől a filmtől is nagyon tartottam és a film végére kiderült, hogy joggal, nagyon nem tetszett. Nem értettem, hogy írjátok, hogy részletekben nézitek meg, hogy többször neki kezdtetek, de aztán megértettem mire gondoltatok. 5-10 percenként néztem mennyi van hátra a filmből. Mind a két főszereplő nagyon idegesítő volt. Harold biztos, hogy dilettáns, egyedül akkor tűnt valamivel normálisabbnak, amikor ott volt Maude, mert az még rajta is túl tett. Sztori egyáltalán nem keltette fel az érdeklődésemet végig untam. Hogy ne csak negatívat írjak a zene az hangulatos volt, illet a filmhez, a mellékszereplőknek jól volt megírva a karakterük, színt hoztak számomra a filmbe. És kb. ennyi. Elnézést kérek az ajánlótól, de ez nekem nagyon mellé ment. Mivel legalább volt valami mondanivalója a filmnek, amit át is tudott adni ezért:
4/10

Amúgy lehet utólag változtatni a pont számom? Nem emlékszem, hogy ez ügyben mi lett a döntés.
REMY
Madridista

2012.10.06. 16:30:38

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:a mellékszereplők is jók voltak.
itt konkrétan kire gondolsz? szerintem az össze mellékszereplő irritáló volt. sőt ha jol emlékszem másnak is ez volt a véleménye. feszültséget meg maximum a metrosínekben éreztem. :D
Nem szoktad meg, hogy Bobnak teljesen fordított véleménye van, ha filmekről van szó?! :lol: :P
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.06. 16:27:56

Bob_Marley írta:a mellékszereplők is jók voltak.
itt konkrétan kire gondolsz? szerintem az össze mellékszereplő irritáló volt. sőt ha jol emlékszem másnak is ez volt a véleménye. feszültséget meg maximum a metrosínekben éreztem. :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.06. 16:00:49

The Taking of Pelham 1-2-3
Nekem jobban tetszett mint a remake, jóval inkább a hangulaton volt a hangsúly mintsem az idióta akciójeleneteken.
Matthau és Shaw is remekül játszott, s a mellékszereplők is jók voltak.
Végig éreztem a feszültséget a filmben, jól visszaadva ezt a stresszes szituációt, jók voltak a zenék is, igazi retro :D
Pontozás:
8/10
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2012.10.06. 15:05:25

bence-barca írta: Remy!!
Komolyan mondom, h te ezt direkt csinálod? :mrgreen:
Már sokszor mondtuk neked, h ponttal választunk a táblázatba és nem vesszővel. Múltkor nem szóltam ,csak kijavítottam neked, de figyelj erre legközelebb! :)
:cry: sry... megszokás... :D
értékelésbe, excelbe stb helyen vessző kell... na majd legközelebb figyelek. Még van 3 lehetőségem megtanulni :mrgreen:
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.10.06. 15:00:13

Hiroshima mon amour

Elnézést a késésért, most pótoltam.
Nos érdekes ajánlás volt. a Film első 30-45 percét végig érdeklődve néztem és éveztem. Aztán jött egy számomra kissé unalmasabb rész, de a film vége ismát tetszett, szóval nálam hullámzott a film. De ígéretes film vt és noha csak második filmemet láttam a franci újhullámból (további filmek be vannak tervezve), de nekem ellentétben Remyvel, bejönnek :D
Pontszámnál 7 körüli pontszámon gondolkodtam, és így lett 7. Őszintén szólva, az Édentől Keletre pontjai talán jobbak, mint amilyennek gondolnám, most kicsivel kevesebb pontot adnék rá, de ahhoz is viszonyítva kapja meg ez a film a 7 pontot. Mert ez eygértelműen jobb volt.
Köszi Bob az ajánlást, örülök, h ez a film eljutott hozzám! :)

7/10

Remy!!
Komolyan mondom, h te ezt direkt csinálod? :mrgreen:
Már sokszor mondtuk neked, h ponttal választunk a táblázatba és nem vesszővel. Múltkor nem szóltam ,csak kijavítottam neked, de figyelj erre legközelebb! :)
REMY
Madridista

2012.10.06. 14:33:46

Szerelmem, Hiroshima

A filmet nem más, mint Alain Resnais, a Francia újhullám egyik kiemelkedő alakja rendezte. Tőle olyan műveket láthattunk még többek között, mint a Tavaly Marienbadban, vagy A háborúnak vége stb.
A Szerelmem, Hiroshima az első nagyjátékfilmje volt, melyben felhasználta a dokumentumfilmes tapasztalatait is. Eredetileg dokumentumfilmnek indult az egész alkotás, de ezt az ötletet később elvetette, bár így is kapunk egy kis ízelítőt az eredeti ötletből, néhány bevágott eredeti felvétellel.

A történet egy francia nőről szól (Emmanuelle Riva), aki viszonyt kezd egy japán építésszel (Eiji Okada) Hiroshimában, ahová egy filmforgatás miatt érkezett. Kettejük között szerelmi viszony alakul ki, de ez nem minden, mivel a szerelem mellett a háború borzalmainak felidézése, rendkívül mély érzelmeket és emlékeket vált ki Elleből....

Mit ne mondjak, a film rendkívül jól kezdődött. Az első perctől kezdve lebilincselő látvány fogadott, melyet a megbotránkoztató képsorok, illetve a drámaiasságot fokozó zene jelentett. Rendkívül jól ötvözték az eredeti képeket a filmmel, ráadásul ehhez tökéletesen asszisztált a fekete-fehér kombináció is. Emellett a háttérben megszólaló női hangon is érezni lehetett a Hiroshimában történt borzalmak súlyát.
Ez sajnos 30 percig tökéletes is volt, de utána rohamosan esett a filmélmény számomra. Unalmasnak és vontatottnak éreztem az egész produkciót.

Valamiért eddig nem sikerült megbarátkoznom a francia újhullámmal és teljes mértékben azt kaptam, amit vártam. Pedig a film eleje kellemes meglepetés volt számomra, de utána megváltozott minden. Talán még nem jött el az ideje annak, hogy teljes mértékben értékelni tudjam ezeket a filmeket. Pár év múlva lehet, hogy másként látnám a dolgokat.

5,5/10

sry a kis ismertetőér az elején, de nem akartam javítani a blogos verzión, úgyhogy az egész jött ide. :wink:
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.06. 13:54:28

visca el barca írta: jaj én már bajban vagyok, tul nagy a teher ajánlás szempontjából :D majd kikérem egy-két mester véleményét :D
Csak nyugodtan :wink: :mrgreen:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.06. 13:35:37

soadroli írta:visca el barca, túloldali klubban ketten vagyunk barcások, majd azért tegyük oda magunkat :twisted: :)
jaj én már bajban vagyok, tul nagy a teher ajánlás szempontjából :D majd kikérem egy-két mester véleményét :D

holnap pedig várjuk forcabarca8 ajánlását, reméljük a sok búskomor nap után végre napfényt hoz az életünkbe :D (remélem érezted a célzást h a transformers 2-t szeretném :D)
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.06. 13:04:05

visca el barca, túloldali klubban ketten vagyunk barcások, majd azért tegyük oda magunkat :twisted: :)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.05. 16:32:52

Hirosima-van holnap jövök, viszont a másikkal nem tudom mikor, mert bedöglött a torrentem és nem tölt lefele.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.05. 14:21:43

Na, tegnap meg tegnapelőtt megnéztem 1-1 filmet de lusta voltam értékelni.
Előre is bocsi ezért az "értékelésért", nem lesz hosszú, de a pontszám a lényeg :D

Harold és Maude
Kellemes kis film volt. Mai szemmel nézve nem volt olyan ütös, de próbáltam akkori szemmel nézni :) Néhol borús, néhol humoros. Ruth Gordon nagyon jól játszott, Isten nyugasztalja. Néhol untam a filmet, de összességében tetszett. 10/7,5

Édentől keletre
James Dean mekkorát játszik :shock: Szegény jó fiatalon elhunyt.
Nagyon untam, néhol idegesített is a film. A 2 testvért jobban kidolgozhatták volna szerintem.
Nem olvastam a regényt, így nem tudom mik maradtak ki.
Nem volt ez rossz, de többször nem fogom megnézni :)
10/6

Majd a hétvégén megpróbálom bob, és kurdt filmjét is bepótolni.
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.10.04. 21:26:09

messideco írta:Hajsza a föld alatt

a végén:
http://files-cdn.formspring.me/photos/2 ... 4e2eb6.png
Gondolj arra, hogy mivel kezdődik a film, és hogy mi az utolsó mondat...
Szerintem hatalmas! :)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2012.10.04. 20:57:35

Hajsza a föld alatt
Még taknyos koromban láttam a tv-ben, de a végét sajnos nem tudtam megnézni.

Érdekelt a film, főleg a befejezése, szóval nagy várakozással ültem le elébe.

Sajnos azonban számomra unalmas volt, valahogy nem hozta a várva várt magas szintet, talán a remake pörgősebb valamivel.

Mindezek ellenére nem tartom rossz filmnek, tökéletes ajánlás a klub számára, ráadásul klasszikusnak tekinthető :)

Értékelés:
6/10

szerk:
a végén:
http://files-cdn.formspring.me/photos/2 ... 4e2eb6.png
Kép
"And my heart will leave you never."
kurdt
Megmentő :)

2012.10.03. 23:42:05

Faust írta: a suli durván felemészti a szabadidőmet, amennyi van azt a barátnőmmel töltöm, vele meg nem fogok heroldendmót nézni. :mrgreen:

Ugyan nem ismerem, de szerintem imádná... :wink:
Amúgy pedig nálad figyelembe veszem mindig, hogy elég elfoglalt vagy a túloldalon is, tehát pótolj, ahogy időd engedi, csak ne élj vissza nagyon a jóindulatommal... :mrgreen:
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
Faust
Madridista

2012.10.03. 19:53:19

Nálunk jövő héten indul az új kör, és én vagyok az első ajánló, és láttam már a filmemet. :mrgreen: Szóval igyekezni fogok a köv. másfél hétben pótolni az itteni lemaradásomat, de az utóbbi hetekben a suli durván felemészti a szabadidőmet, amennyi van azt a barátnőmmel töltöm, vele meg nem fogok heroldendmót nézni. :mrgreen:

Szóval igyekszem, Master kurdt! :)
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.03. 17:18:11

Taking of Pelham 123

Kurdt, ne haragudj, de a világért nem értem, hogy ebben a filmben ugyan mi volt olyan zseniális, amitől jobb, mint a remake, azon kívül, hogy néhány alakítás jobb volt. Eleve ott kezdeném, hogy a szereplők fele olyan idegbeteg és tapló volt, hogy egy péklapáttal addig ütöttem volna őket, ameddig mozognak. Nem tudom, hogy a forgatókönyvíró volt-e gyökér, vagy a 70-es években az embereknél normális volt, hogy minden második mondatukban sértegetik egymást. A karakterek nagy része eléggé semmilyen volt, felépítve meg annyira voltak, hogy kb. volt egy kétsoros jellemzésük, amit el kellett volna hinnünk. Volt kb. 6-8 kétmondatos ember, csak hogy csak lássuk, hogy ilyen funkcionárius is van a metrónál. A túszok is ugyanennyire voltak értelmesen megírva, azért elvártam volna, hogy valamilyen interakcióba lépnek a túszejtőkkel. Próbáltak valami humort is beleerőltetni filmbe, de alapvetően számomra ez ugyanaz a sztori volt, csak borzalmas unalmasan és vontatottan előadva.
Egyedül a két főszereplő tetszett, Matthau az utolsó képkockán zseniális volt.

4/10
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.10.02. 18:19:09

messideco írta:
Természtesen tudok róla :) még két film játszik,majd még egyszer kikérem kurdt mester véleményét és vasárnap este bedobom a filmet. :wink:
REMY írta:
Forcabarca8 írta:már a fene se tudja miért osztogatják ennyire bőszen a tiltásokat az odalon
off: olvasd el a wikit :wink: új szabályzat van...
Értem a rendszert,de nem aszerint járnak el szerintem. Nem bonyolult a rendszer,de még se annyira követhető.mindegy,ne offoljunk :)
Kép
REMY
Madridista

2012.10.02. 17:53:11

Forcabarca8 írta:már a fene se tudja miért osztogatják ennyire bőszen a tiltásokat az odalon[/size]
off: olvasd el a wikit :wink: új szabályzat van...

VEB, és tudtad? :lol:
messideco
Presidente del Barça

2012.10.02. 17:27:47

Remélem tudod, hogy Te következel vasárnap :D
Kép
Forcabarca8
Capitá del Barça

2012.10.02. 17:19:24

Kaptam egy bant magon,nem tudok most tölteni.Szerintem egy-két nap az egész és utána folyt.köv. a filmekkel. Vagy ha van normális link más oldalról (amit használtatok) akkor azt is elfogadom
8)
off:már a fene se tudja miért osztogatják ennyire bőszen a tiltásokat az odalon :roll:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.02. 17:06:58

thetékingofpelhemegykettőhárom

faust nagyjából leírt mindent. elég feszültségmentes film, semmi extra, kb mint a hosszú nagypéntek volt. a zenék elég jók voltak, viszont rettentően idegesített a sok ripacs karakter (polgármester, diszpécsr, a hülye túszok, akikre fegyvert fognak és röhöghnek..).
meg mondom őszintén nekem a remake sokkal jobban tetszett. jó, persze van köztük 35 év, ezért nem érdemes összehasonlítani, de az újabb verzióba sokkal több mindent tudtak besűríteni, jobban felépítették a két fő karaktert, vhogy jobban hatott az egész. aztán lehet h ez csak a modern kor technikáinak meg a két kiváló színésznek köszönhető.

és most már tudom h tarantino honnan nyulta a reservoir dogs szereplőinek a nevét :D

egy kicsit megkönnyebbülés volt, hogy végre újra "élveztem" a soron következő klubos filmet, úgyhogy nagylelkűen hozzácsapok fél pontot az eredetileg tervezetthez.

6.5

köszi :wink:

(tök király, honfoglaloztam az előbb, és az egész ország elfoglalásáért ment az uccsó kérdés: ki volt a főszereplő az édentől keletre című filmben? :D)
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.10.02. 15:46:13

messideco írta:Hiroshima monami...
Nem teljesen mert mon amour nálad Barátom Hiroshima :D Valójában meg szerelmem Hiroshima :P
De ez csak a vicc része, te vagy a 4ik aki értékelte eddig eléggé vegyes felvágott s nagy a szórás.4,5.5,7,8
Az mondjuk igaz ha érdektelen számodra a szituáció akkor valóban nehezen "emészthető" film.
Harolddal én is szenvedek, pedig tetszik de valahogy 10 perces ciklusokban néztem tegnap :D Harold karaktere viszont nagyon érdekes.
Kép
Kép
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.10.02. 15:26:43

Hiroshima monami...

:roll: Ami nagyon tetszett: azok a bevágott, realisztikus képek, jelenetek az atombomba sújtotta városról, emberekről stb.

És ezzel ennyi. Tovább volt egy érzelgős romantikus dráma, ami egy cseppet sem fogott meg. Ez van.

Amúgy mint ajánlás elvileg jó, hiszen nem mainstream film, de amúgy szépen le tudnám írni, de kíméletes leszek.

5,5/10
Kép
Faust
Madridista

2012.10.01. 01:57:23

Odaát hivatalosan is véget ért a negyedik kör (valószínűleg az utolsó 2 film/hetes kör), 33 emberből 20-an fejezték be. :)
Kép
Válasz küldése