Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
daffy
Madridista

2011.10.07. 12:13:10

palesz77 írta:Megint én... Ti mit szoktatok csinálni ha érzitek hogy betegek vagytok? Én ama tök gyengén keltem, köhögök, orrot fújok, szóval nem vagyok a toppon... Ilyenkor ti lementek edzeni, de csak vagy pedig pihentek? Én nekem az a logikus, hogy pihenek, de lehet hogy jót tenne egy kis mozgás a szervezetnek, még ha csak 15%-on pörögnék akkor is...
pihensz. ha beteg vagy,akkor csak árt az edzés. ha lázas vagy,akkor pedig már egyenesen tilos lemenni a terembe
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.10.07. 11:55:04

Megint én... Ti mit szoktatok csinálni ha érzitek hogy betegek vagytok? Én ama tök gyengén keltem, köhögök, orrot fújok, szóval nem vagyok a toppon... Ilyenkor ti lementek edzeni, de csak vagy pedig pihentek? Én nekem az a logikus, hogy pihenek, de lehet hogy jót tenne egy kis mozgás a szervezetnek, még ha csak 15%-on pörögnék akkor is...
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.06. 21:31:25

hát tekintve, hogy étrend és kiegészítők nélkül is lehet ilyen testet elérni itthoni gyúrással (genetika kérdése is az egész) lehet, hogy ilyen saját súlyos gyakorlatokkal építették fel ezt x év alatt.
de nem tudom mennyire jó az izületeknek ez a rángatózó mogzás, mint pár gyakorlatnál.
sokkal jobb az edző terem, vagy súlyzós gyakorlatok otthon.
daffy
Madridista

2011.10.06. 21:23:14

palesz77 írta:http://www.youtube.com/watch?v=2DWRtPcX ... re=related

Egy kérdés velük kapcsolatban. Lehetséges, hogy ők csak saját testsúlyos edzéssel dolgozták ki magukat? Ha igen, akkor azt tudom hogy sok év munkája, de elképzelhető, hogy súlyzók nélkül így nézzenek ki? Bocs ha nagyon amatőr kérdés, de én nem tudom eldönteni, én az igen felé hajlok, de azért ti jobban értetek hozzá mint én...
ők szerintem igen,bár az ilyen videók többségében nem. súlyzóval ez fél év alatt elérhető
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2011.10.06. 21:17:12

http://www.youtube.com/watch?v=2DWRtPcX ... re=related

Egy kérdés velük kapcsolatban. Lehetséges, hogy ők csak saját testsúlyos edzéssel dolgozták ki magukat? Ha igen, akkor azt tudom hogy sok év munkája, de elképzelhető, hogy súlyzók nélkül így nézzenek ki? Bocs ha nagyon amatőr kérdés, de én nem tudom eldönteni, én az igen felé hajlok, de azért ti jobban értetek hozzá mint én...
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.06. 21:06:41

ma edzés után is toltam 30 grammot a tejsavóból (malto és dextróz is ment a turmixba) és nem volt tőle semmi bajom.
egy icipici morgás kísérte, de de durrogás, vagy komolyabb dolgok nem.

akkor ezek szerint csak nem lehetek laktóz érzékeny.... :roll:
roni009
Barça B

2011.10.06. 16:44:42

shutterisland írta:igen, de pl. a legjobb, ha reggel és edzés után mindenképp tejsavó megy, a gyors felszívódás miatt.

az űber atom kombó az kb az lenne, hogy reggelre meg edzés után mondjuk anabolic whey vagy whey pro a scitectől, lefekvés előtt pedig prolong.
esetleg nap közben egy bónuszturmixnak egy promix.
tejsavó igen jó edzés után, de szerintem olyan sokat érdemben nem tesznek már hozzá, hogy ennyivel több pénzt megérjen kiadni egy tejsavófehérjéért, ez amúgy is főleg genetika kérdése, van egy ismerősöm aki fehérje nélkül kb. kétszer gyorsabban nő mint én fehérjével...

ha ilyen sok pénzem lenne akkor Myomax proffot ennék főként, bár abban meg kicsit sok a cukor, de még nekem beleférne, ugyse diétázok még egy darabig :)
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.06. 12:31:40

igen, de pl. a legjobb, ha reggel és edzés után mindenképp tejsavó megy, a gyors felszívódás miatt.

az űber atom kombó az kb az lenne, hogy reggelre meg edzés után mondjuk anabolic whey vagy whey pro a scitectől, lefekvés előtt pedig prolong.
esetleg nap közben egy bónuszturmixnak egy promix.
roni009
Barça B

2011.10.06. 06:53:01

shutterisland írta:igen, de ez egy mátrix, és direkt azért írtam a tejsavót :D
mert szép és jó a szója meg minden, a többi is, de a tejsavó a csúcs szerintem, és azért írtam, hogy ha tejsavó proteint akarnék, akkor mélyre kéne nyúlni.

ez kb. olyan, mint a power protein...árban egál, mert itt a 7kg-s az 20 körül van, power proteinből meg 11 a 4 kilós.
nyilván azért csak scitec, szóval minőégibb lehet, mint a power track gyártó.
matrix hasznos, ha nem tudod tartani a napi 5-6 étkezést, a 3 fajta felszivódási idő miatt főként, én úgy tudom, hogy feherjében se árt a változatosság, de majd vki kijavít, aki jobban benne van a témában
power proteinnél az íze és az oldódása minden féleképpen jobb, és gondolom a minősége is az lehet
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.05. 23:09:29

igen, de ez egy mátrix, és direkt azért írtam a tejsavót :D
mert szép és jó a szója meg minden, a többi is, de a tejsavó a csúcs szerintem, és azért írtam, hogy ha tejsavó proteint akarnék, akkor mélyre kéne nyúlni.

ez kb. olyan, mint a power protein...árban egál, mert itt a 7kg-s az 20 körül van, power proteinből meg 11 a 4 kilós.
nyilván azért csak scitec, szóval minőégibb lehet, mint a power track gyártó.
roni009
Barça B

2011.10.05. 22:57:41

shutterisland írta:nos, jelentés a csodafehérjéről :D

ugye meghozta tegnap reggel a postás kocsi (ő keltett) ahogy behoztam, csatt egy jó 40 grammot full éhgyomorra, szinte húzóra (mert nem rossz ez a natúr, picit savanykás-tejporos mellékíz) ittam, és ugye elég sz.rul voltam, puffadtam, meg háború volt a gyomromban, hasmenés.

aztán este eszegettem a csirke rizst, mindegy-mindegy alapon fogtam egy fél adagot (20g) tettem bele egy kis kakaót, és eliszogattam a kaja mellé.
na, így már nem volt annyira "gáz", meg a hasam sem ment, csak picit mormogott.

ma reggel a zab mellé megittam 10 grammot, aztán pár óra múlva edzés után a maradék kb. 20 gramm power proteinem mellé is csaptam kb. 10-et, egyiktől sem volt semmi bajom.

mivel eddig régen sokszor ittam akár 3 deci tejet is (főleg mikor avval ittam a turmixot) és akkor sem volt hasonló gondom, szóval nekem a laktózzal eddig különösebb gondom nem volt.

lehetséges, hogy az volt a bajom, hogy nagyon odacsaptam a lovak közé, és a szervezetem nem tolerálta úgy hirtelen ?

amúgy van két olyan tervem, hogy ezen az egészen csiszoljak :

1. majd veszek 5 kg power proteint, és fele fele arányban fogom keverni a turmixokat, így ha napi 60g-t használok ebből a keverékből, akkor márciusig ki fog tartani, ami azt jelenti, hogy 6 hónapra megoldottam a napi 60g fehérje turmixot (abból ugye fele tejsavó) kb. 25.000-ért.

vagy

2. veszek ehhez laktáz enzimet (pl. a scitec essentials félét) és mivel bírok magában valamennyit, így csökkentett adaggal tolnám az enzimet.

a legjobb persze az lenne, ha vettem volna 6 kg normális tejsavót, csak az olyan 25nél indul, és napi 60-g-al számolva csak 3 hónapig elég.
van 25 alatt jó minőségű is, én most ezt eszem: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6854
sztem egész korrekt scitec minőség kedvező áron :) ízre szokni kellett nekem a szója miatt, de az első hét után azt mondom egész jó az ize is persze a kazein először megmozgatta kicsit a gyomromat, de mostmár ezzel sincs gondom
shutterisland
Director del Fútbol

2011.10.05. 22:22:23

nos, jelentés a csodafehérjéről :D

ugye meghozta tegnap reggel a postás kocsi (ő keltett) ahogy behoztam, csatt egy jó 40 grammot full éhgyomorra, szinte húzóra (mert nem rossz ez a natúr, picit savanykás-tejporos mellékíz) ittam, és ugye elég sz.rul voltam, puffadtam, meg háború volt a gyomromban, hasmenés.

aztán este eszegettem a csirke rizst, mindegy-mindegy alapon fogtam egy fél adagot (20g) tettem bele egy kis kakaót, és eliszogattam a kaja mellé.
na, így már nem volt annyira "gáz", meg a hasam sem ment, csak picit mormogott.

ma reggel a zab mellé megittam 10 grammot, aztán pár óra múlva edzés után a maradék kb. 20 gramm power proteinem mellé is csaptam kb. 10-et, egyiktől sem volt semmi bajom.

mivel eddig régen sokszor ittam akár 3 deci tejet is (főleg mikor avval ittam a turmixot) és akkor sem volt hasonló gondom, szóval nekem a laktózzal eddig különösebb gondom nem volt.

lehetséges, hogy az volt a bajom, hogy nagyon odacsaptam a lovak közé, és a szervezetem nem tolerálta úgy hirtelen ?

amúgy van két olyan tervem, hogy ezen az egészen csiszoljak :

1. majd veszek 5 kg power proteint, és fele fele arányban fogom keverni a turmixokat, így ha napi 60g-t használok ebből a keverékből, akkor márciusig ki fog tartani, ami azt jelenti, hogy 6 hónapra megoldottam a napi 60g fehérje turmixot (abból ugye fele tejsavó) kb. 25.000-ért.

vagy

2. veszek ehhez laktáz enzimet (pl. a scitec essentials félét) és mivel bírok magában valamennyit, így csökkentett adaggal tolnám az enzimet.

a legjobb persze az lenne, ha vettem volna 6 kg normális tejsavót, csak az olyan 25nél indul, és napi 60-g-al számolva csak 3 hónapig elég.
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.05. 22:17:14

daffy írta:
marquez2 írta: 20 körül
küldenél egy privát listát,hogy mit használsz pontosan és meddig elég?
az a 20 elég baráti,ha minden benne van
F1 multivit-1hónap
Aminostar c vit-1-1,5 hónap
Scitec E vit: 3 hónap
Dymatize Z Force: 1 hónap
Reflex omega 3: 1 hónap
Gaspari Myofusion: 2-2,5 hónap
MVP Isomuscle 85: 2 hónap
Nutrabolics Waxybolic: 2,5 hónap
champion malto: 4 hónap
Dymatize creatin momoh.: 2 hónap
Cal. fit.: bcaa: 1 hónap
Cal. Fit. glutamin: 1 hónap
Jelenleg ennyi jut eszembe.
daffy
Madridista

2011.10.05. 21:57:59

marquez2 írta: 20 körül
küldenél egy privát listát,hogy mit használsz pontosan és meddig elég?
az a 20 elég baráti,ha minden benne van
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.05. 21:42:27

daffy írta:
marquez2 írta: Pontosan. Ha választani kell én biztos külön raknám össze, már csak azért is, mert ebből igazán csak edzés után tudsz profitálni, míg a külön fehérjéből akár....de mindennek a pénztárcád szab majd határt, ahogy elöttem már említették. De ha olvastad, hogy mit iszok edzés közben, akkor azt is sejted mik a prioritásaim mindenre nézve:
1-ásv anyagok, vitaminok, eszenciális zsírsavak
2-Fehérje, aminók(bcaa, glutamin), egyszerü ch-k
3-Kreatin és egyebek (pl bitter melone...
4-Egyebek:NO fokozók, zsírégetők
Minden szinthez csak akkor nyúlok, ha az elötte levőből teljeskörü vagyok!!!
Edzés utáni turmixom jelenleg: 40g izolátum+6g glutamin+3gbcaa+5g kreatin+30g vitargo+30g malto, ja és hozzá 1gC vit meg 200 UI E vit
havi szinten mennyibe jössz ki?
20 körül
daffy
Madridista

2011.10.05. 21:40:35

marquez2 írta: Pontosan. Ha választani kell én biztos külön raknám össze, már csak azért is, mert ebből igazán csak edzés után tudsz profitálni, míg a külön fehérjéből akár....de mindennek a pénztárcád szab majd határt, ahogy elöttem már említették. De ha olvastad, hogy mit iszok edzés közben, akkor azt is sejted mik a prioritásaim mindenre nézve:
Edzés utáni turmixom jelenleg: 40g izolátum+6g glutamin+3gbcaa+5g kreatin+30g vitargo+30g malto, ja és hozzá 1gC vit meg 200 UI E vit
havi szinten mennyibe jössz ki?
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.05. 21:27:22

daffy írta:
dak900 írta:Marqez2!

Edzés közben ugye előnyös ha egy szénhidrátos kis sportitalt iszogatunk... :D (persze bcaa-val, glutaminnal) De akkor edzés után még mehetne egy adag tömegnövelő is? Mondjuk ebből: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6864 Igaz, hogy tejsavó koncentrátumot tartalmaz, nem izolátumot vagy hidrolizátumot, de attól még nem dől össze a világ, ugye? Vagy keverjek magamnak külön valamit? (vitargo, 100%whey isolate) Edzés közben láttam, hogy mit iszol, de utána mit szoktál "enni"? :) Bocsi, hogy fárasztalak! :P
ennek a pénztárcád szab határt. a whey isolate és a vitargo kiváló választás,ebben biztosan más is meg fog erősíteni
Pontosan. Ha választani kell én biztos külön raknám össze, már csak azért is, mert ebből igazán csak edzés után tudsz profitálni, míg a külön fehérjéből akár....de mindennek a pénztárcád szab majd határt, ahogy elöttem már említették. De ha olvastad, hogy mit iszok edzés közben, akkor azt is sejted mik a prioritásaim mindenre nézve:
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.05. 21:06:50

daffy írta:
marquez2 írta: Ez minden bizonnyal a box miatt, sok változást ( akár hormonális, akár kitolt savasodás....) indíthatott el a szervezetedben amihez majd alkalmazkodni fogsz, de mindettől függetlenül nem h..ség az egy hét szünet.
a hormonális változás az pozitív hatású? mire gondolsz pontosan?
Hosszútávon általában, de erősen egyénfüggő. Rövidtávon többnyire nem, de erre is mind másképp reagálunk( átmenetileg akár 25-45%- al is csökkenhet a tesztoszteronszint, de ezt a szervezet mindig igyekszik korrigálni, többnyire sikerül is neki)
daffy
Madridista

2011.10.05. 21:03:46

dak900 írta:Marqez2!

Edzés közben ugye előnyös ha egy szénhidrátos kis sportitalt iszogatunk... :D (persze bcaa-val, glutaminnal) De akkor edzés után még mehetne egy adag tömegnövelő is? Mondjuk ebből: http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=6864 Igaz, hogy tejsavó koncentrátumot tartalmaz, nem izolátumot vagy hidrolizátumot, de attól még nem dől össze a világ, ugye? Vagy keverjek magamnak külön valamit? (vitargo, 100%whey isolate) Edzés közben láttam, hogy mit iszol, de utána mit szoktál "enni"? :) Bocsi, hogy fárasztalak! :P
ennek a pénztárcád szab határt. a whey isolate és a vitargo kiváló választás,ebben biztosan más is meg fog erősíteni
dak900
Jugador del Barça

2011.10.05. 21:00:49

Marqez2!

Zsoltu92
Barça B

2011.10.05. 20:55:22

marquez2 : Írtam egy pü-t, mert lenne pár kérdésem. :) Köszönöm a válaszokat előre is.
zsolti
daffy
Madridista

2011.10.05. 20:49:22

marquez2 írta: Ez minden bizonnyal a box miatt, sok változást ( akár hormonális, akár kitolt savasodás....) indíthatott el a szervezetedben amihez majd alkalmazkodni fogsz, de mindettől függetlenül nem h..ség az egy hét szünet.
a hormonális változás az pozitív hatású? mire gondolsz pontosan?
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.05. 20:38:17

daffy írta:
marquez2 írta:
daffy írta:nekem most a héten pihenőm van és semmit nem edzek. mivel vasárnap box volt és előtte kondi,így minden izmomban izomláz van még most szerda este is. viccen kívül,a tenyeremben,hüvelykujjamban,még a nagylábujjamban is. a többi csak a szokásos. így a héten csak nyújtok és fehérjét tolok,meg persze napi 10 órákat szunyálok,aztán jövő héttől megint mindent bele. úgy veszem észre,hogy néha szükségem van az ilyen pihenőkre. másnak nincs ilyen?
A testépítés ott kezdődik, amikor képes vagy egyet hátralépni, hogy később emiatt másfelet léphess elölre.Néha abszolut szükséges, mert bár az izmaid regenerálódnak, de az idegrendszeri kimerültség egy elég veszélyes és alattomos dolog.
Én évente két hetet hagyok ki teljesen. Ekkor max agyonütöm aki megkérdi, hogy nem akarok-e elmenni edzeni, de amúgy semmi másra nem vagyok hajlandó, illetve ha szükségét érzem, akkor még egy hetet, de ekkor csak a súlyzós edzést hagyom ki.
azt vettem észre,hogy nem múlik az izomláz. hétfőn le akartam menni mellezni,de furcsa fájdalmat éreztem amellett,hogy egész nap tudtam volna aludni. ebből szűrtem le,hogy nekem most pihi lesz
Ez minden bizonnyal a box miatt, sok változást ( akár hormonális, akár kitolt savasodás....) indíthatott el a szervezetedben amihez majd alkalmazkodni fogsz, de mindettől függetlenül nem h..ség az egy hét szünet.
daffy
Madridista

2011.10.05. 20:32:13

marquez2 írta:
daffy írta:nekem most a héten pihenőm van és semmit nem edzek. mivel vasárnap box volt és előtte kondi,így minden izmomban izomláz van még most szerda este is. viccen kívül,a tenyeremben,hüvelykujjamban,még a nagylábujjamban is. a többi csak a szokásos. így a héten csak nyújtok és fehérjét tolok,meg persze napi 10 órákat szunyálok,aztán jövő héttől megint mindent bele. úgy veszem észre,hogy néha szükségem van az ilyen pihenőkre. másnak nincs ilyen?
A testépítés ott kezdődik, amikor képes vagy egyet hátralépni, hogy később emiatt másfelet léphess elölre.Néha abszolut szükséges, mert bár az izmaid regenerálódnak, de az idegrendszeri kimerültség egy elég veszélyes és alattomos dolog.
Én évente két hetet hagyok ki teljesen. Ekkor max agyonütöm aki megkérdi, hogy nem akarok-e elmenni edzeni, de amúgy semmi másra nem vagyok hajlandó, illetve ha szükségét érzem, akkor még egy hetet, de ekkor csak a súlyzós edzést hagyom ki.
azt vettem észre,hogy nem múlik az izomláz. hétfőn le akartam menni mellezni,de furcsa fájdalmat éreztem amellett,hogy egész nap tudtam volna aludni. ebből szűrtem le,hogy nekem most pihi lesz
marquez2
Jugador del Barça

2011.10.05. 20:26:29

Válasz küldése