Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
daffy
Madridista

2011.09.20. 22:49:07

shutterisland írta:kérdésem a következő.

most úgy állok, hogy talán megengedhetném magamnak, hogy októbertől havonta 5.000 forintot kispóroljak arra, hogy vegyek egy scitec mass20 tömegnövelőt, ami 1.75 kg.

na már most, tudom, hogy nem olyan jó, mint a jumbo, vagy volumass, de ebből így (ha minden nap szedem) akkor kb 60 grammot lehetne naponta csapatni.

a másik, amiért tetszik, az az, hogy ugye így meg a korábban leírt natúr ízű szponzori tejsavófehérje, ami gergo9 szerint nem szívódna fel magában hatékonyan annyira, hozzácsapva ehhez (mert ez gondolom tartalmaz emésztő enzimet) máris hatékonyabb lenne gondolom.

szerk : most h jobban belegondoltam, ha van tejsavó fehérjém, amiből napi szinten akár 50 g-t felhasználhatok, akkor nem is kell mass 20, elég lenne a sima mass is, nem ? az meg bűnolcsó.

vélemények ? gergo9? daffy ? többiek ?
mennyire vagy hízékony alkat és mivel rendelkezel(tápkieg)?
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.20. 22:29:38

kérdésem a következő.

most úgy állok, hogy talán megengedhetném magamnak, hogy októbertől havonta 5.000 forintot kispóroljak arra, hogy vegyek egy scitec mass20 tömegnövelőt, ami 1.75 kg.

na már most, tudom, hogy nem olyan jó, mint a jumbo, vagy volumass, de ebből így (ha minden nap szedem) akkor kb 60 grammot lehetne naponta csapatni.

a másik, amiért tetszik, az az, hogy ugye így meg a korábban leírt natúr ízű szponzori tejsavófehérje, ami gergo9 szerint nem szívódna fel magában hatékonyan annyira, hozzácsapva ehhez (mert ez gondolom tartalmaz emésztő enzimet) máris hatékonyabb lenne gondolom.

szerk : most h jobban belegondoltam, ha van tejsavó fehérjém, amiből napi szinten akár 50 g-t felhasználhatok, akkor nem is kell mass 20, elég lenne a sima mass is, nem ? az meg bűnolcsó.

vélemények ? gergo9? daffy ? többiek ?
daffy
Madridista

2011.09.20. 17:50:42

senkialfonz40 írta:
socio66 írta:lenne egy kérdésem,bár megkérdezhetem majd a teremben is,csak hátha valaki tudja.
a fehérjéről olvastam,hogy pattanásosságot okozhat,annak aki hajlamos rá.
a kreatinnal mi a helyzet?
Mint mindent, ezt is csak akkor tudod meg, ha kipróbálod, van, akik hasmenésről írnak a feltöltési idő alatt, van akiknek semmi problémát nem okoz, de én még különleges mellékhatásról nem hallottam. Nekem például, ha több fehérjét vittem be, mint, amit a szervezetem "elbírt" volna, a karomon jött egy-két pattanás forma, de "normál" adagnál semmi. A kreatintól semmi bajom nem volt, talán kicsit emeli a vérnyomást, de magamnál nem mértem, ezért ezt sem tudom megerősíteni, az biztos, hogy teltebbnek éreztem és láttam az izomzatomat, mint most, amikor nincs bennem, de a súlyom nem változott jelentősen, talán egy kilóval vagyok könnyebb. Egyébként a shopbuilder.hu alatt majd minden kiegészítőről tudsz olvasni válaszokat a különböző kérdésekre és véleményeket a személyes tapasztalatokról.
Üdv!
nekem NEM a feltöltés alatt jelentkezett a hasmenés,hanem a szintentartáskor. jobban el kell osztani az adagokat és reménykedni.

shutterisland!
természetesen a "szabályokat" hobby szinten el kell osztani kettővel,de ennek ellenére vannak alapigazságok. szabályosság,pihenő,stb
a tej beleférhet,de én úgy vagyok vele,hogy a víz bevált,így nem kockáztatok. nekem orvosi szinten van problémás hasam,születésem óta rettenetesen érzékeny és sokat fáj. vigyáznom is kell rá. ha neked van személyes jó tapasztalatod,akkor azért próbáld meg a másikat,hátha jobb. a kiegészítők egyénfüggők,de próbálkozz azért
ejj, a mai edzés után is vízzel ittam a turmixot (banános power proteinem van még) de most nem volt olyan gyomorforgató, mint máskor, de szerintem rájöttem a titok nyitjára.
eddig olyan 3.5-4 deci vízzel turmixoltam össze, most meg 2.5 körül...ugyanúgy feloldódott, de gyorsabban lehúztam, meg picit érződött rajta a banán íz is, nem úgy, mint máskor, amikor olyan, mintha szennyvizet innék.
ez nekem is bevált. 2 deci vízben ízesebb és jobb a fehérje. mondjuk az enyém eleve szhar
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.20. 17:29:19

ejj, a mai edzés után is vízzel ittam a turmixot (banános power proteinem van még) de most nem volt olyan gyomorforgató, mint máskor, de szerintem rájöttem a titok nyitjára.
eddig olyan 3.5-4 deci vízzel turmixoltam össze, most meg 2.5 körül...ugyanúgy feloldódott, de gyorsabban lehúztam, meg picit érződött rajta a banán íz is, nem úgy, mint máskor, amikor olyan, mintha szennyvizet innék.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2011.09.20. 16:41:30

socio66 írta:lenne egy kérdésem,bár megkérdezhetem majd a teremben is,csak hátha valaki tudja.
Mint mindent, ezt is csak akkor tudod meg, ha kipróbálod, van, akik hasmenésről írnak a feltöltési idő alatt, van akiknek semmi problémát nem okoz, de én még különleges mellékhatásról nem hallottam. Nekem például, ha több fehérjét vittem be, mint, amit a szervezetem "elbírt" volna, a karomon jött egy-két pattanás forma, de "normál" adagnál semmi. A kreatintól semmi bajom nem volt, talán kicsit emeli a vérnyomást, de magamnál nem mértem, ezért ezt sem tudom megerősíteni, az biztos, hogy teltebbnek éreztem és láttam az izomzatomat, mint most, amikor nincs bennem, de a súlyom nem változott jelentősen, talán egy kilóval vagyok könnyebb. Egyébként a shopbuilder.hu alatt majd minden kiegészítőről tudsz olvasni válaszokat a különböző kérdésekre és véleményeket a személyes tapasztalatokról.
Üdv!
socio66

2011.09.20. 14:18:10

lenne egy kérdésem,bár megkérdezhetem majd a teremben is,csak hátha valaki tudja.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.20. 14:07:21

de te is tudod, hogy (mondjuk bunny..) azért nyomja ilyen erősen az alapelveket, mint pl. " a disznó sz.r", "tejjel csak kiscicák" vagy mondjuk "a multi x-nél kezdődik a vitamin" mert ha így adják elő a szakértők, akkor van értelme tanácsot adniuk, és hogy ezt minél jobban betartsák.

ha azt írnák, hogy "a csirke az igazi, de néha nyugodtan ehetsz disznót is, ha nem futja csirkére, hobbi szinten nem sokat számít" vagy azt, hogy "idd vízzel, amikor csak tudod, de ha néha tejjel nyomod, nem lesz gáz" vagy ha éppen azt, hogy "egy olcsóbb, gyengébb vitamin szedése is elég ezen a szinten" akkor csak azt érné el, hogy mindenki disznót eszik, tejjel issza, és nem költ multi x pakkokra havi szinten 4500 forintot.

tehát ezek a szigorúnak tűnő szabályok csak azért vannak, mert ezeket inkább azoknak kell betartani igazán, akik komolyabban nyomják a testépítést, aki simán csak kondizik, van egy edzésterve meg akár egy kezdetleges étrendje (szerintem a magyar gyúrósok több mint fele ilyen) azoknak ezek csak hasznos dolgok, ha betartják, de nem létfontosságú.

pl. alap dolog az is, hogy megfelelő étrend nélkül lehetetlen fejlődni...viszont mondjuk egy kezdő, vagy épp jó genetikájú srác 3 kiflitől is fejlődik hónapokig. (nyílván túlzás, csak érted, mire gondolok.)

akinek ez hobbi, annak felesleges túl komolyan venni, és mindent olyan szigorúan venni, akinek ez az élete, annak hajrá.
daffy
Madridista

2011.09.20. 13:54:26

mert vicces,hogy vízzel [auto_cenzúra],stb. ez nem arról szól.

másrészt én tanácsot adok az alapján,amit nálunk hozzáértőbbek mondtak. én nem veszem komolyan? az miért függ össze azzal,hogy te komolyan veheted? a terem 80%-a nagydarab állat,mégis rosszul csinálja a gyakorlatokat. ez alapján követed? megnézheted magad és az ízületeid pl 20 év múlva. nem kell az állatot követni csak azért,mert nagy.

amit írok az miért kell,hogy rám is érvényes legyen? írhatod te,hogy messi szharul játszott,pedig te sem csinálod jobban.
a protein vízzelt azért veszem komolyan,mert ha egyszer pénzt adok rá,akkor ne pazaroljam el egy esetleges alacsonyabb felszívódással,hasznosulással.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.20. 13:48:37

szerintem meg rohadtul nem igaz az, hogy valaki elhányja magát attól, hogy némely protein milyen sz.r vízzel, akkor hagyja a sportot.
párszor elkísértem haverom kondiba, és nem egy kopasz 120 kilós, 2 méter magas, szín izom embert láttam a proteint tejjel inni, sőt, beszéltek is róla, hogy lowfat tejjel fogyasztva nem igazán éreztek különbséget a hatékonyságban, mint mikor vízzel fogyasztották.
sok embertől csak megy a hardcore duma, hogy tejet a kiscicáknak, aztán sokszor ők is inkább úgy fogyasztják, mert ahhoz van a gyomruknak és édes szájuknak kedve. (nem profikról beszélek.)

ha most is csak sportrobi lenne, ami ugye hallottuk, milyen volt, akkor nem lenne itt szó semmi ilyenről, akkor azt kellene inni.

de ha már ilyen ízek vannak, hogy fahéj, citrom vagy mondjuk erdei gyümölcs, akkor néha azt is élvezhesse már az ember.
(itt még zárójelben megjegyzem, hogy lehet, h a drága scitec fehérjék mondjuk vízzel is tökéletesek, de az olcsóbbak nagyon sz.rok.)

én finnyás típus vagyok, pl amikor tri-creatin malate-t szedtem, undorodtam tőle egy idő után, és inkább beszereztem egy kreatin transzport rendszert citromos ízben, azt puszó.

ha valaki vérprofi, és minden egyes gramm izom felszedése/zsír elkerülés annyira fontos neki, hogy ezért mindent feláldoz, nyugodtan igya vízzel, én is, amikor bírom, azzal iszom, de szerintem a hobbigyúróst vagy aki nem tör versenyzői babérokra, az tök nyugodtan ihatja néha tejjel.

amúgy tök érdekes, hogy ennyire nyomod, hogy igyák vízzel, miközben mondjuk palacsintát eszel vacsira (asszem, te írtad) meg hogy nem érdekel, ha elzsírosodsz, majd egyszer lediétázod...
ha ennyire komolyan veszed, hogy proteint csak vízzel, még ha sz.r íze is van, akkor az étkezés többi részét miért nem annyira? :)
daffy
Madridista

2011.09.20. 13:26:22

senkialfonz40 írta: Én pedig úgy tudom, hogy a tejjel való fogyasztás nem befolyásolja számottevően a felszívódást, azzal nem vitatkozom, hogy vízzel a legoptimálisabb, de én csak tejjel ittam a tömegnövelőmet, a kreatinnal együtt és úgy nőttem, hogy a feleségem már rám szólt, hogy ezt abba kellene hagynom!:-)
Egyedül arra figyelek, hogy edzés után vízzel toljam be a fehérjét és a szénhidrátomat, az összes többi időpontban iható tejjel szerintem.
Csak még egy gondolat, azt olvastam itt, hogy a tej megakadályozza a kazein felszívódását, ez azért nem lehet igaz, mert a tejfehérje maga kazein, tehát saját maga felszívódását nem hiszem, hogy megakadályozná, egyébként a kazein fehérje, mint a Prolong is bármilyen folyadékkal fogyasztható.
erről nem tudok nyilatkozni,mivel nem az én véleményem,hanem az általam olvasott testépítők,edzők véleménye.
egyébként ha valaki azt mondja,hogy vízzel nem tudja meginni,az inkább hagyja ezt a sportot és csináljon mást. az,hogy finomabb tejjel,az rendben,de olyat olvasni,hogy vízzel nem tudom,elég nevetséges. ez nem neked szólt,csak megjegyeztem.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2011.09.20. 13:04:48

daffy írta:
shutterisland írta:most az, hogy rosszabb napokon néha tejjel iszom, szerintem nem olyan nagy dolog.
igazából ha lenne róla egy tudományos kimutatás, hogy mekkora a különbség hasznosulásban ha tejjel meg vízzel issza az ember, arra kíváncsi lennék.

az "ízélmény" azért számít néha, mert ennyi az édességem, ha mondjuk hetente 7ből átlagban mondjuk 2x tejjel iszom, ezen kívül kerülök mindent, mint pl. a csokikák,gumicukrok,stb...pedig hát lájkolom őket.

ami jön majd, az a semleges izű tejsavó, azt mindenképp csak vízzel fogom, gondolom, mivel semleges, így ott nem lesz ekkora kontraszt ízben.
tudományos összehasonlítást nem tudok,de az,hogy minden valamirevaló oldalon azt írják az edzők/testépítők,hogy vízzel,az elég.
olvasd el!
Én pedig úgy tudom, hogy a tejjel való fogyasztás nem befolyásolja számottevően a felszívódást, azzal nem vitatkozom, hogy vízzel a legoptimálisabb, de én csak tejjel ittam a tömegnövelőmet, a kreatinnal együtt és úgy nőttem, hogy a feleségem már rám szólt, hogy ezt abba kellene hagynom!:-)
Egyedül arra figyelek, hogy edzés után vízzel toljam be a fehérjét és a szénhidrátomat, az összes többi időpontban iható tejjel szerintem.
Csak még egy gondolat, azt olvastam itt, hogy a tej megakadályozza a kazein felszívódását, ez azért nem lehet igaz, mert a tejfehérje maga kazein, tehát saját maga felszívódását nem hiszem, hogy megakadályozná, egyébként a kazein fehérje, mint a Prolong is bármilyen folyadékkal fogyasztható.
daffy
Madridista

2011.09.20. 12:17:43

Hunter91 írta:A Proteint pihenőnapokon hogyan szedjem? Elvileg edzés után kellene,de ha nincs edzés akkor? Reggel és este elég, vagy nyomassam mintha edzés is lett volna?

Jelenleg tömegnövelés a cél.
reggel mindenképp,de én betolnám fekvés előtt is
djtrack
Capitá del Barça

2011.09.20. 11:53:10

Hunter91 írta:A Proteint pihenőnapokon hogyan szedjem? Elvileg edzés után kellene,de ha nincs edzés akkor? Reggel és este elég, vagy nyomassam mintha edzés is lett volna?

én edzésnapokon dupla adagot szedek.pihenőnap meg szimpla adagot.
Hunter91
Capitá del Barça

2011.09.20. 11:46:20

A Proteint pihenőnapokon hogyan szedjem? Elvileg edzés után kellene,de ha nincs edzés akkor? Reggel és este elég, vagy nyomassam mintha edzés is lett volna?

djtrack
Capitá del Barça

2011.09.20. 06:40:22

shutterisland írta:
daffy írta:
shutterisland írta: ez így szép eredmény, bár azért szerintem elég sok felesleg is feljöhetett, mert 1 év alatt 23 kiló tiszta izom esélytelen szerintem...szóval gondolom jött felesleg is :D
tiszta izom amúgy sem jellemző,hogy feljön. vagy fele-fele és relatívan gyorsan vagy nagyon lassan,de tiszta.
én úgy vagyok vele,hogy 1 év alatt 10-15 feljön,azt tavasszal 2 hónap alatt lepucolom 8 környékére.
nekem (mióta jobban odafigyelek a kajára, rednszeresen edzek) 7 kiló jött fel, 5 hónap alatt, ebből olyan 5 tuti izom, mert nem igazán látok zsírt magamon.
zsir nincs rajtam csak vizes az izmom de ez mint mindent testépitőnél jellemző hogy sok a táplálék és a folyadék bevitel. egyébként 190cm-hez a 103 kg nem sok!
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.20. 00:52:56

figyelj, a dextróznak kilója olyan 500 forint.

amúgy én több rizst eszek (ennék helyedben..), de ha "anya" főztje mindig tartalmaz legalább burgonyát vagy tésztát, akkor az is javít a helyzeten kicsit.

a banánról nem tudok nyilatkozni, de ha arra van pénzed, dextrózra nevetve.
a protein, ami drágább, de ha csak edzés után szednéd mondjuk, akkor egy doboz power protein 30 edzés utánra elég lehet.
ultrasur
Madridista

2011.09.20. 00:42:21

shutterisland írta:
ultrasur írta:Akkor kábé -ha egyenesbe jövök anyagilag- így fog kinézni a kajálásom:

Reggeli:
Zabpehely+Gyümi vagy tojás (nem tudok sokat enni és nincs is időm)
Tízórai :D :
Rizses hús kb.. 150 g színhús 75g rízs.
Ebéd:
Anya főztje
Uzsi:
még 75g rizses 150g hús
Vacsi:
Mindenféle jó de dominál majd a túró.

Februárig biztosan nem fogyasztok kiegészítőket. Kivéve egy Magnézium és B6os tabletta de ez nem számít.
Ha februárban elégedetlen leszek akkor jöhet a protein turmix.
az alap jó, de ennél bőven több szénhidrát fog kelleni, még ha 60 kg vagy, akkor is.
az edzés utáni turmix pedig szinte kötelező, az az az időszak, ahol az izmaid a legéhesebbek, egy kritikus pont, és egy edzés utáni dextróz+protein kombó ARANYAT ér.
Mikor tudnék és még mit kajálni?

Dextóz+protein kombora meg végképp nem maradna dellla.

Valami más tipp edzés végére?
Pl 3db banán?
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.20. 00:35:40

ultrasur írta:Akkor kábé -ha egyenesbe jövök anyagilag- így fog kinézni a kajálásom:

Reggeli:
Ebéd:
Anya főztje
Uzsi:
még 75g rizses 150g hús
Vacsi:

Februárig biztosan nem fogyasztok kiegészítőket. Kivéve egy Magnézium és B6os tabletta de ez nem számít.
az alap jó, de ennél bőven több szénhidrát fog kelleni, még ha 60 kg vagy, akkor is.
az edzés utáni turmix pedig szinte kötelező, az az az időszak, ahol az izmaid a legéhesebbek, egy kritikus pont, és egy edzés utáni dextróz+protein kombó ARANYAT ér.
ultrasur
Madridista

2011.09.20. 00:25:48

Akkor kábé -ha egyenesbe jövök anyagilag- így fog kinézni a kajálásom:

Reggeli:
Ebéd:
Anya főztje
Uzsi:
még 75g rizses 150g hús
Vacsi:

daffy
Madridista

2011.09.20. 00:13:53

ultrasur írta: Na el is készült önálló életem első főtt kajája.
Mustáros, korianderes pác azt zsá a serpenyőbe.
Meg is ettem vagy 25 dekát...

Az mondod a hekk is jó, mert lehet hogy a 3ik héttől unnám a pipit.
Ja am muszáj lesz néha spórolósan vásárolni hisz próbálom magamat eltartani.

A túró még olcsó dolog és lehet finomat csinálni belőle, az mennyire javallott?
ha komolyan gondolod,akkor zsírszegény túró mehet. én már több dolgot próbáltam belőle összehozni,sok fogyasztható nem lett.
a gyümölcsök elég sok cukrot tartalmaznak,de pár szelet barack vagy eper csodát tehet a túróval. nekem tömegelésnél minden belefér,ma palacsinta volt a vacsi. lesz rajtam 3-4 kiló zsír télen? és? kabátban ki látja?! 1 hónap alatt lemegy tavasszal. szóval ha nem versenyzel,told a gyümi-túrót

shutterisland
világos,csak gondoltam írok,hátha,de természetesen a te döntésed, én csak érvelek.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.20. 00:13:04

ultrasur írta:

ömm, szálkamentes, meg hát hal...aki szereti, annak jó, aki nem szereti, annak ehető.

a túrót egy időben nyomtam lefekvés előtt, kakaóval vagy meggyel, csak aztán valahogy (tényleg, nem is tudom hogy) kikerült a perifériámból, pedig az éjszakai kazein ellátás adná.
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.20. 00:11:16

daffy írta:
shutterisland írta:most az, hogy rosszabb napokon néha tejjel iszom, szerintem nem olyan nagy dolog.
igazából ha lenne róla egy tudományos kimutatás, hogy mekkora a különbség hasznosulásban ha tejjel meg vízzel issza az ember, arra kíváncsi lennék.

az "ízélmény" azért számít néha, mert ennyi az édességem, ha mondjuk hetente 7ből átlagban mondjuk 2x tejjel iszom, ezen kívül kerülök mindent, mint pl. a csokikák,gumicukrok,stb...pedig hát lájkolom őket.

ami jön majd, az a semleges izű tejsavó, azt mindenképp csak vízzel fogom, gondolom, mivel semleges, így ott nem lesz ekkora kontraszt ízben.
tudományos összehasonlítást nem tudok,de az,hogy minden valamirevaló oldalon azt írják az edzők/testépítők,hogy vízzel,az elég.
olvasd el!
ezt már olvastam, és tudom, hogy [auto_cenzúra] tejjel, de én úgy vagyok bele, hogy néha belefér, ha nincs gusztusa az embernek vízzel (nálam ez tényleg heti 1-2 alkalom szokott lenni.)
olyan ez mint a disznóhús..tudom, hogy "sz.r" hogy bunny szavaival éljek, de mondjuk minden 5. hús vásárláskor lapockát veszek 800ft/kg-ért, mert 1400 körül mozog ha jó árban van a csirke itt a tacskóban.
tehát betartom én, amit kell, de amatőrként nem hiszem, hogy gáz, ha néha lazítunk rajta.
ultrasur
Madridista

2011.09.20. 00:11:04

shutterisland írta:ultrasur, én így szoktam alapból :

fel van szeletelve a csirkemell, serpenyőbe egy kis olajat (minimálisat) az olajat hevíted pár percig, aztán bele a szeleteket, egy kis vegetával vagy fűszersóval (vagy ami tetszik megszórod), közepes lángon nekem legkésőbb 10 perc alatt kész lesz, nagyon jó kis omlós fehér husi :D kb 5 percnél szoktam megfordítani, azt puszó.
(szerintem tömegelésnél nem annyira cink, ha olajban sütöd, diétánál nyilván ne)

t...oban amúgy mindig le van akciózva vagy a csirkemellfilé, vagy pedig a sima csontos csirkemell, a kettő közül az egyik legalább.
amúgy bármennyire is sz.r, ha olyan napok vannak, hogy másra kell a pénz, lehet néha helyettesíteni sertés lapockával is, az csak 8-900 kilóra, szóval 3 kilót veszel 2 kiló csirke árából.
tény, hogy zsírosabb, meg csak a csirke az igazi, de néha nap, ha a nadrágszíjat nem szabad úgy kiengedni, belefér néha egy kis melöc husi is.
szerintem amatőr szinten nincs olyan nagy jelentősége, ha a húsforrás nem mindig csirke.
(persze ha 1000-1100ért tud valaki szerezni csirkét, akkor nincs értelme, de nekem is van, mikor csak 1495-ért kapok, akkor meg 1-2x sertés lapockát veszek, mondjuk 1.75kg-t annyiból)

amúgy meg van ugyancsak ebben az árúházban hekkfilé, 1200 körül kilója, bepanírozva nem rossz, és akkor legalább nem annyira monoton.
Na el is készült önálló életem első főtt kajája.
Mustáros, korianderes pác azt zsá a serpenyőbe.
Meg is ettem vagy 25 dekát...

daffy
Madridista

2011.09.19. 23:58:13

olvasd el!
shutterisland
Director del Fútbol

2011.09.19. 23:43:50

most az, hogy rosszabb napokon néha tejjel iszom, szerintem nem olyan nagy dolog.

Válasz küldése