Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjay
Entrenador del Barça

2013.06.27. 13:22:22

miihii írta:
Arnie&Sly közös filmben, a címe Escape Plan és októberben mutatják be. A két öreg még együtt is odadörrent egyet, ha már visszatért a Kormányzó a bizniszbe 8)
Feltűnik még a filmben Caviezel, Sam Neill, D'Onofrio, Vinnie Jones, 50 Cent is.
Nem tudom, valamiért nekem ez a "hozzuk vissza a régi retro-akciókat" kezdeményezés már igencsak fárasztóvá vált, attól tartok ez a film is ennek a folyamatnak a martalékává válik majd, de ne legyen igazam. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2013.06.27. 12:15:28

contagion
zero dark thirty

a napokban sikerült egymás után kikapnom két olyan filmet ami vmiféle átmenetet képez az ilyen nyers dokumentarista típus, meg az akció/dráma/thriller között

és akkor itt lép be az amit vmelyik nap mondtam h ez nem jó. se ilyen se olyan. próbálták mindkettőt ugy csinalni, hogy ne aladjon bele az ember, de nem pörgették tul az eseményeket. egyikre sem mondom h marha rossz film (de...), mert egyszer mindkettőt meg lehetett nézni, de ennyi.

a fertőzés vmivel jobban bejött, de a bin laden hajsza olyan marha unalmas h vmi hihetetlen. ahogy irtam a port.hu-n, nem is az akciót hiányoltam belőle, hanem a feszültséget, mert az egy ilyen filmben azért elfért volna. ehelyett a 160 perces jatekidő bő 2/3-a olyan mértékű unalmas locsifecsi, h teljesen elveszi az ember kedvét (arról már nem is beszélve h annyi baromság van benne h fájt nézni)

contagion 7/10
ZDT 5/10
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.27. 11:03:58

miihii írta: Én is már jó párszor láttam és nagyon rendben van a film... azt leszámítva, h nálam már az első percek után eléri a csúcspontot: "Van még valaki?" jelenet 8)
Természetesen, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy az egyik legjobb nyitójelenet is ezé a filmé, de még jó pár ilyen csúcspont van. (A partraszállás, a párbaj stb.)
miihii írta: Escape Plan
Elvileg holnap már trailer is lesz hozzá.
miihii
KHAL

2013.06.27. 06:48:46

sjd írta:
Trója
Sokadik nézésre is élveztem
Én is már jó párszor láttam és nagyon rendben van a film... azt leszámítva, h nálam már az első percek után eléri a csúcspontot: "Van még valaki?" jelenet 8)

Más.

Most találkoztam egy érdekes MOZIPLAKÁTTAL.

Arnie&Sly közös filmben, a címe Escape Plan és októberben mutatják be. A két öreg még együtt is odadörrent egyet, ha már visszatért a Kormányzó a bizniszbe 8)
Feltűnik még a filmben Caviezel, Sam Neill, D'Onofrio, Vinnie Jones, 50 Cent is.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.27. 01:45:29

REMY írta: Azt hallottam, hogy, mint adoptáció nem a legjobb
Hát örökbefogadásnak tényleg elég rossz :mrgreen:

Trója
Sokadik nézésre is élveztem, nekem nagyon régóta hiányzik valami hasonlóan nagyszabású történelmi film, most így nem is jut eszembe semmi hasonló, amit azóta forgattak volna. (Talán a Mennyei királyság egy évvel később volt az utolsó ilyen) A fényképezés valami elképesztő még mindig, és csodálkozom, hogy Roger Pratt neve azóta sem tűnt fel sok helyen. Benioff különösen jó munkát végzett a forgatókönyvvel (ki gondolta volna még akkor, hogy egyszer a Trónok harcát fogja írni), még mindig az egyik legjobb befejezést ez a mű tudhatja magáénak. A színészek közül pedig Brian Coxot tudom kiemelni. Szegény mindig mellékszerepekbe van szorítva, de ez most jutalomjáték volt neki.

Egyébként egy érdekes gondolat fogant meg a fejemben a film közben, hogy (bár a forgatókönyv megírásakor ez még nyilván nem volt tényező, de) így egy évvel az iraki háború kitörése után mennyire ülhetett a film tematikája, szövegei az amerikai nézőknél. A becsületes közkatonák vs. gonosz politikusok szembenállás (és hogy a politikusoknak csak egy casus belli kell, és ha az megszűnik, az sem baj), ahogyan lenézik a vallási alapon folyó háborút, a papok meg állandóan rossz döntéseket hoznak stb. stb.
Szívesen ott lettem volna mondjuk egy new yorki vetítésen 2004-ben, csak megnézni a közönség arcát.
REMY
Madridista

2013.06.27. 00:02:41

World War Z

Brad Pitt a zombik ellen. Óóóó Jeee!!! Nem vártam sokat tőle, de meglepően szórakoztató volt. A regényt nem ismerem, de pont ez lehetett az oka annak, hogy tetszett a film. Azt hallottam, hogy, mint adoptáció nem a legjobb, sőt...
Megérte a mozijegy árát. Bővebben itt. 7,5/10
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.26. 21:13:33

soadroli írta:Thanks For Sharing - Official Trailer
Jónak néz ki, Ruffalót és Paltrowot nagyon bírom. Tony Stark ha ezt látná :lol: Van itt még Tim Robbins, P!nk is... ígéretes.
Tim Robbins milyen öreg lett :shock: :shock: :shock: :shock:
soadroli
Llegenda del Barça

2013.06.26. 20:57:04

Thanks For Sharing - Official Trailer
Jónak néz ki, Ruffalót és Paltrowot nagyon bírom. Tony Stark ha ezt látná :lol: Van itt még Tim Robbins, P!nk is... ígéretes.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.26. 00:22:38

A vizsga
Nem véletlenül mondják sok helyen, hogy ez a legjobb magyar film, ráadásul még szerintem minden tekintetben zseniális. Nem hittem, hogy egyszer ezt külön ki kell emelnem, de itt van egy forgatókönyvíró, aki tudja, hogyan kell karaktereket, fordulatokat, konfliktusokat írni, azonban azok után amit az utóbbi időben a mozikban láttam, azt kell, hogy mondjam, hogy ez tényleg különlegességnek számít manapság. (Bár a vége kicsit sejthető volt előre-) Szóval Köbli Norbert nevét megjegyeztem egy életre, mint ahogy a zeneszerző Parádi Gergelyét is, aki egy elképesztő soundtracket hozott össze (nekem valamiért mindig a Bourne-trilógia jutott eszembe róla).
Kötelező darab, aki nem látta, sürgősen pótolja.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.06.25. 23:08:18

sjd írta: Amúgy ti nem gondoljátok úgy, hogy borzalmasan túl vannak értékelve a színészek? (En bloc)
Dehogynem. Remek példa erre Robert Downey Jr, aki ha jól emlékszem szintén 50 milliót kapott a Bosszúállókért, miközben a többi színész összesen is csak a töredékét. Szóba is jött, hogy lecserélik őket. Itt is van a cikk. http://cinestar.hu/cikk/a-marvel-fukarb ... k-penzeert

Egyébként azzal egyetértek, hogy egy filmnél talán a forgatókönyv, valamint a rendezés nyom a leginkább a latban, de számos klasszikus, közönségkedvenc film megemlíthető, ahol pont egy-egy hihetetlenül jó színészi alakítás is(!) szükségeltetett, és enélkül sokkal kevesebbre tartanánk összességében szerintem ezeket a filmeket. Szóval hajlok rá, hogy esetenként talán nem is számít túlzásnak még egy 50 milliós fizetés sem. De persze a legnagyobb baj, hogy csak nagyon kevés ilyen eset van a legtöbbször igencsak túlfizetettek a sztárok. De ahogy Remy is mondta, ez szinte mindenhol megfigyelhető, nem is kell messzire menni, csak szeretett sportágunkhoz, a futballhoz. És sajnos sokszor igenis rettentő sokat számít az egyes színészek marketing értéke, elvégre ebből él manapság Hollywood, ez csalogatja a nézőket a mozikba.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.25. 23:07:29

kanty írta:Én nem értem a "felháborodásotokat". Jelenleg így mennek a dolgok, ahogy Remy is írja nem csak a filmes világban, hanem az élet többi területén is.
Szerintem félreérted a mondandóm. Nem azt mondom, hogy önmagában nagy pénzekről van szó (bár arról van szó, csak nem ez a probléma), hanem egy film szempontjából aránytalanul nagy összeget markolhatnak fel.
Pl. attól, hogy Messi horribilis összegeket keres, a Barca költségvetésének 2-3%át teszi ki a fizetése. Az első Takent meg 25 millióból forgatták le, és most gyakorlatilag csak Neeson fog ennyibe kerülni a 3. részből. Ha meg igaz, h Downey Jr. 50 millát kért az Avengers 2ért, az gyakorlatilag azt jelenti, hogy a költségvetés negyedét ő markolja fel. (Már persze ha ettől nem nő a költségvetés)

Koppanni meg pont azért nem fognak, mert ki az a stúdiófőnök, aki Neeson nélkül le merné forgatni a Taken 3-at? Inkább kockáztat azzal, hogy nagyobb téttel rulettezik (mert gyakorlatilag amit a stúdiók művelnek, az már csak hatalmas összegű szerencsejáték, ami vagy bejön, vagy nem), mint hogy egy garantált bukást bevállaljon. Ezt hívom én zsarolásnak, meg azt, amikor Michael C. Hall előadja ugyanezt, hogy akkor vagy megkapja a pénzt, vagy nincs tovább Dexter. Ha Valdes meg Alves szerződéshosszabbításai gusztustalanok voltak, akkor ez mi?
Persze abba egyik sem megy bele, hogy kap egy nagy 0-t, meg bizonyos százalékot a bevételből, mert ők sem arra utaznak, hogy sikeres legyen a film, hanem hogy megkapják a nagy lóvét.

De ismét mondom, szerencsére egyre kevésbé van igazad abban, hogy elég összevásárolni a színészeket, és ők majd eladják a filmet. Még pár ilyen After Earth, és remélem nagyon helyre lesznek téve ezek az emberek. (Amihez Emmerich már megtette az első lépést)
kanty
Llegenda del Barça

2013.06.25. 22:47:50

Én nem értem a "felháborodásotokat". Jelenleg így mennek a dolgok, ahogy Remy is írja nem csak a filmes világban, hanem az élet többi területén is.

Kérik a nagy pénzeket, mert megtehetik, és mert tisztában vannak, hogy nagy valószínűséggel meg is kapják. Ha kétszer-háromszor koppannának, akkor kicsit visszavennének az igényekből.
A másik dolog, hogy nem kapnának ilyen pénzeket, ha az a forgalmazóknak nem érné meg. Amikor egy film hoz x százmilliót a konyhára, akkor annak az 5-10%-át kifizetni nekik tényleg nem nagy kunszt.
Az valahol tényleg igazságtalan, hogy például a forgatókönyvírók alul vannak fizetve, de nem ők azok, akik a pénzt hozzák. Nincs is szükség egy jó forgatókönyvre, ahhoz, hogy dőljön a lé, elég csak megtölteni Smith-hez hasonló nevekkel.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.06.25. 22:46:18

DiCaprio nem adta el magát. Ő hoz egy bizonyos szintet. :)
REMY
Madridista

2013.06.25. 22:38:43

sjd írta: Amúgy ti nem gondoljátok úgy, hogy borzalmasan túl vannak értékelve a színészek? (En bloc)
szánalmas ami manapság megy a világban. Foci, filmek, stb.... akkora pénzekről van szó, hogy mi fel sem tudjuk fogni.

Smith 50 milliót!!! kért a Függetlenség napja 2-ért. Elképesztő. Valaki egy jó filmes ötletre nem kap ennyit, mert nincs neve és így nem kockáztat a stúdió. Vicc...
MatyiG
Adminisztrátor

2013.06.25. 22:31:32

Mezner2 írta:Sziasztok filmguruk :D Nagy segítség kéne , tudtok gatyába csinálós horror filmet mondani nekem az elmúlt 3-4 évből ? csajszi jön át filmezni, és valami jó fajta f*satós kéne, de nekem semmi ötletem :D Minden javaslatot szívesen fogadok
[REC], ez egyértelmű, összefosod magad tőle, garantálhatom.

Minap megnéztem a Csodálatos Pókembert és az Elrabolva 2-t. Tetszett mindkettő, egyszer megnézni bőven megfelel, 7-re értékelem mindkettőt. :D

Most pedig mindjárt nézem a Mamá-t. (A filmet. :D) Remélem beszarok, olyan jó lesz. :lol:
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.25. 22:22:13

Stalkyard írta:
soadroli írta:Liam Neeson leszerződött az Elrabolva 3. főszerepére, amelyért nem kevesebb, mint 20 millió dollárt kap.
Szerintem elrabolják majd, és magát kell megmentenie, még talán 3D-is lesz :lol:
Csodálkozom, hogy a következő Halálos Iramban filmre még nem írt alá. :lol: Eladja magát lassan ő is.
Amúgy ti nem gondoljátok úgy, hogy borzalmasan túl vannak értékelve a színészek? (En bloc)
Mert azért az szerintem nonszensz, hogy egy 100, de akár 200 milliós film büdzséjéből is 20 millió elmegy 1 (!!!) db ember fizetésére. És Neeson nem egyedülálló példa, Smith már ennyi alatt alá sem ír (szerencsére most Emmerichnek helyén volt az esze, és lazán kivágta a Függetlenség napja 2-ből). Miközben egy forgatókönyvért sokszor 1 milliót sem fizetnek, pedig az sokkal jobban el tudja rontani a filmet.

Szerintem rengeteg olyan színész van, aki 1 millióért vagy 5 millióért sem játszaná rosszabbul az adott karaktert, mint ezek a horribilis összegeket elkérő emberek. Úgy érzem már a marketing szempontok sem érnek ennyit (magyarul, hogy a 20 millióból 19 tekinthető gyakorlatilag egy marketing befektetésnek, amit a színész neve jelent), főleg ezekben az időkben, amikor már Christopher Nolan meg Zack Snyder brandje ad el egy filmet, nem Will Smith-é meg Neeson-é. (Most nézem, After Earth milyen szép bukta is lett.) Szóval szerintem maximum csak a kontinuitás az, amivel zsarolni tudják a stúdiókat (mert ezt nem tudom másként hívni, mint zsarolás), és az ő, meg Downey Jr. pénzében is inkább az van, hogy nem venné ki jól magát egy új arcot hozni egy filmsorozat 3-4. részére.
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.06.25. 22:10:48

World War Z

Baromi látványos 3D-ben, és rossz se volt összességében. Jó blockbuster film lesz. Pörögtek az események, így a valamivel kevesebb, mint két óra hamar elment.
Nem tartozik a legjobb zombis filmek közé, amiket eddig láttam, viszont mostanában nem is nagyon voltak. Így joggal visz egy kellemes kasszát, az időzítésének köszönhetően, és jönni is fog a második rész valószínűleg ez miatt, bár nem érzem benne a potenciált, hogy több részes legyen...
Brad Apu a hős meg hozta az átlagos szintet, egy hajszállal se többet. Egy 6-6.5 közötti értékelés a reálisabb a jelenlegi imdb mércéhez képest.
Stalkyard
Director del Fútbol

2013.06.25. 21:16:28

soadroli írta:Liam Neeson leszerződött az Elrabolva 3. főszerepére, amelyért nem kevesebb, mint 20 millió dollárt kap.
Szerintem elrabolják majd, és magát kell megmentenie, még talán 3D-is lesz :lol:
Csodálkozom, hogy a következő Halálos Iramban filmre még nem írt alá. :lol: Eladja magát lassan ő is.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
JOseppe
Jugador d'estrella

2013.06.25. 20:56:58

http://index.hu/kultur/2013/06/20/megha ... andolfini/
Kép
Isten nyugosztalja!!!Nyugodjék békében.Nagy szinész volt, nekem a kedvencem tőle az utolsó erőd című film. :roll:
Tata:" Fontos hogy magabiztosak legyünk. Nem kérek sokat a csapattól csak azt hogy egész évben játszunk jól és nyerjünk meg mindent.".
FCB: Ter Stegen, Mário Fernandes, Hummels, Piqué, Alba, Cesc Fabregas, Busquets, Iniesta, Neymar, Messi, Griezmann. Edző: G.Tata Martino
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.25. 20:55:11

soadroli
Llegenda del Barça

2013.06.25. 13:52:29

Liam Neeson leszerződött az Elrabolva 3. főszerepére, amelyért nem kevesebb, mint 20 millió dollárt kap.
Kép
REMY
Madridista

2013.06.25. 12:15:39

Szörnyszülöttek

Tod Browning leghíresebb alkotása a Lugosi Bélával felálló Dracula mellett. Az egész filmet sminkek, trükkök, és maszkok nélkül rendezte meg, ezáltal még nagyobb hatást ért el. A film egyszerre megindító, és félelemfelkeltő. Bővebben itt. 7/10

Holnap World War Z 8)
messideco
Presidente del Barça

2013.06.25. 09:17:15

Haragban a világgal

Klasszikus, és erre a filmre tényleg érvényes ez a jelző. Elia Kazan a filmes kultúra egyik legnagyobb rendezőjeként van számon tartva, James Dean pedig hatalmas tehetség volt, igazi legenda vált belőle.

Elég egyedi hangulata van a filmnek, néha fájó technikai húzások vannak benne

az autó felrobbanása a szakadékban, akár egy petárda...
, de nem emiatt érzek kissé keserű szájízt. A szereplőket jobban ki lehetett volna emelni, pl. a csaj karaktere csak egyszerűen ott van, nem értettem, hogy mik a céljai, vágyai, gondolkodása stb.

A rendező egyik régi filmjét, az Édentől keletre c. filmet is újranézem nem sokára.

---------------------
Még a következő filmeket terveztem a napokban:
A sas
Odüsszeia
Az álom tudománya
A Lazarus-terv
Kép
"And my heart will leave you never."
soadroli
Llegenda del Barça

2013.06.24. 23:31:04

sjay írta: A Vox magazin szerint egy rakás hulladék. Ráadásul azt írják hogy undorító is. Hát én a Másnaposok 3 után már nem merek belevágni az ilyenekbe.
Na megnéztem, szerintem kummanagy :lol: Full baromság az egész, de nekem nagyon bejött.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2013.06.24. 22:56:17

soadroli írta: Ezt a Movie 43-at látta valaki? Felkaptam a fejem, hogy ennyi nagy színész 1 filmben, és full baromságnak néz ki :D
A Vox magazin szerint egy rakás hulladék. Ráadásul azt írják hogy undorító is. Hát én a Másnaposok 3 után már nem merek belevágni az ilyenekbe.
Válasz küldése