MatyiG írta:IMdB top 250-ből kinek hány film volt már meg? Én most tartok épp a felénél.
Hát nagyjából ami érdekelt, azt megnéztem. Némafilmeket nem nézek, Fellini, Bergman és Kurosawa filmjeitől tartózkodok, a bollywoodi gyár remekei sem hoznak lázba. Ugyanez a helyzet az animékkel is. Szóval mindent összevetve ez kb. 88 film, nagyrészt az első 100-ból.
Ha valakinek van kedve és ideje, leírhatná a filmes Top10 -es vagy ezeket a filmeket látni kell listáját. Megnéznék néhány jó filmet. A kategória lehet vegyes természetesen. Köszi aki megteszi!
Ha valakinek van kedve és ideje, leírhatná a filmes Top10 -es vagy ezeket a filmeket látni kell listáját. Megnéznék néhány jó filmet. A kategória lehet vegyes természetesen. Köszi aki megteszi!
Take the ball doksi filmről magyar felirat alakul, elkezdte e már valaki fordítgatni?
Emlékszem Lost, Szökés amint leadták USA-ba másnap letölthető volt estére felirat is volt hozzá hosszupuska vagy hasonló honlapokon.
Gondolom nincs nagy igény a magyar feliratra...
Én nagyon szeretem a Harry Potter világát és az első részt is élveztem, szóval kíváncsian vártam a másodikat. Ha nem is volt botrányosan rossz, de a középszerűség alját biztos súrolta.
Drámai jelenet, vágás. Vicces jelenet, vágás. Akció, vágás. Éppen felépült volna egy jelenet vagy lett volna hatása, vágás. Baromi kellemetlennek éreztem, hogy egyik pillanatról a másikra kellett kapkodni a fejem. Így viszont maradandó hatást nem lehet elérni.
Rengetegszer elolvastam már Rowling könyveit, de úgy érzem, hogy a forgatókönyvírósdi nem neki való. Könyvben a fentiek rendben vannak, mert körül lehet írni a cselekményeket és nincs olyan érzésed egyik pillanatról a másikra, mintha oda-vissza ráncigálnának. Ott fejezetekbe lenne bontva a történés és nem érezné az ember ziláltnak az egészet. Erre pedig rátett egy lapáttal az, hogy a rendező-vágó kettős meg sem próbálta ellensúlyozni a fentieket.
Emellett elhangzott temérdek információ és easter egg, a legnagyobb bombának valószínűleg a csavart gondolták a film végén, ami vagy hazugság, vagy nem. A film 1927-ben játszódik, Dumbledore-ék apja 1900 körül meghalt az Azkabanban, az anyja pedig már jóval előtte. Credence pedig 20-25 körül van. Mégis, hogy lenne Albus testvére? Ha pedig hazugság, komolyan egy ilyen cliffhanger kellett a film végére? Már majdnemhogy Skywalker-"dráma".
Nyilván van rá esély, hogy az apja megtalált valakit a börtönben és így kijönnek valahogy az életkorok, de elég valószínűtlennek tűnik. Azt is el tudom képzelni, hogy a fiatalok, akik zaklatták Arianát a legrosszabb értelemben zaklatták, de akkor sem látom, hogy mitől lenne a testvére és ez miért nincs megemlítve a hetedik könyvben?
El tudom képzelni, hogy egyes történések már megszülettek Rowling fejében a HP-könyvek írásakor, de nagyon olyan érzésem van, mintha utólag szeretnének bepasszírozni ezt-azt, akár erőszakkal is, hogy majd valahogyan passzolni fog a felépített világba.
Nem mondom, hogy pocsék film, de lehet, hogy csak azért, mert elfogult vagyok a HP-világgal szemben. Így kaphat egy gyenge 5-öst tőlem.
Na, megnéztem tegnap. Remek volt összességében, de aki olvasta az alapul szolgáló könyvet Graham Huntertől, annak viszonylag kevés újdonságot adott. Ami tetszett, hogy pl. Eto'o révén azért kicsit a "másik oldal" véleménye is helyet kapott, a kameruni oda-odaszúrt azért Pep-nek, érzékeltetve, hogy azért amellett, hogy egy zseni, ő sem tökéletes emberileg, de hát senki sem az.
Alves meg hatalamas figura, az a jókedv és optimizmus, életszeretet ami árad a paliból, még így pár percek alatt is iszonyat átjön. AZ ő részei tetszettek a legjobban.
Oldalakat lehetne még róla írni, de mindent egybevéve kötelező látnivaló minden Barca szurkolónak, már csak a nosztalgiázás miatt is.
Ilyen csapatunk nem lesz még egy a mi életünkben, szerintem ez nyugodtan kijelenthető.
Az éjjel soha nem érhet véget!
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
„Mindazok után, amin életemben keresztülmentem, az, hogy részt vehetek az ünnepségen, már most életem egyik legnagyobb győzelme. A célom, hogy minden nap fejlődjek. Számomra már az is öröm, hogy a jelöltek között lehetek.” – mondta Raphinha.
Ebben az idényben nem jó ómen mesterhármast lőni a Barcelonának.
Mbappé mellett Pavlidis (Benfica), Guirassy (Dortmund) és Borja Iglesias (Celta) tette ezt meg - az adott csapat mindig kikapott/kiesett. pic.twitter.com/A0pzjwKVtE
Lamine Yamal ebben a szezonban mind a négy Real Madrid elleni mérkőzésen jegyzett gólt vagy gólpasszt.
⚽️ vs. Real Madrid (LaLiga)
⚽️ vs. Real Madrid (Szuperkupa)
️️ vs. Real Madrid (Copa del Rey)
⚽️ vs. Real Madrid (LaLiga)
3 gól, 2 assziszt. pic.twitter.com/2o4YPdXSqy
— EuroBarça (@eurobarcahu) May 12, 2025