més_que_un_club írta:Hál' Istennek azért vannak értelmes szurkolók is odaátról (lásd: Budo), s ha már így van, meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérdjem:
Budo!
- miért kedveled ezt a csapatot?
- mit szeretsz bennük?
- mióta vagy oda értük, és miért éppen ők?
talán kissé zavaros lesz ez, de segáz...
Hát lássuk csak. Azt kell tudni, hogy igazából 6-7 éves korom óta van egy spanyol-mániám. Érdekel a kultúrájuk, a nyelv (sajnos még csak most volt lehetőségem elkezdeni tanulni) stb. Első meccsemlékeim a '98-as francia VB-ről származnak. Akkor is természetesen első sorban Spanyolországnak és mellettük (főleg Ronaldo miatt, főleg mert sajnos a spanyolok viszonylag hamar kiestek) Brazíliának szurkoltam.
A következő szezonban még csak néhány BL meccset néztem és az EB-t, de egyre inkább elkezdtem érdeklődni a foci iránt.
Aztán jött a következő évben Mendieta (másik nagy kedvencem) és a Valencia fantasztikus szereplés... de döntőben elszenvedett vereségük nagy csalódás volt számomra (azt a meccset meg is könnyeztem

) Ekkor még nem volt igazából kedvencem csapatom, ami a klubokat illeti, viszont aztán sikerült döntenem az azt követő szezonban.
Ebben az évben a Real volt az a spanyol csapat, amelyiknek a meccseit láttam és "beléjük szerettem". Természetesen akár azt is mondhatnánk h divatszurkolóként kezdtem a szurkolói pályafutásomat, de a hűségem azóta is kitart (jóban, rosszban

). mindig igyekszem optimista lenni/maradni. sajnos az utóbbi években csak ritkán láthattam azt a játékot amiért egykor a Realt választottam.
na kicsit hosszú lett meg talán nevetséges is talán
még annyi, hogy fölöslegesnek érzem a másik csapatának a gyűlölését, hiszen mi, más generációként, magyarként szerintem nem érezhetjük azt át amit egykor a katalánok láthattak(/látnak?) a madridikban.
persze, ösi rivális a két csapat és kell is az egészséges versengés, csak azokkal nem értek egyet akik jobban utálják a másik csapatot mint amennyire a sajátjukat szeretik...