Mikaos írta:A Barca nem attól különleges csapat, mert nincs szponzor a mezén.
Pedig pontosan ez a lényeg, pont ettől IS különleges. A Barca attól több, mint egy klub, hogy mindenki mással ellentétben nem adja el pénzért mezét, mert ez jelenti a múlt és a hagyományok tiszteletét. Ebbe az UNICEF teljesen belefért, mert bár ott virít egy logo a mezen, de azért nemhogy pénzt nem kap a klub, de még ő fizet érte. Aztán persze lehet még sorolni, azért több, Katalónia számára többet jelent, mint egy klub, meg mert nagyon nagy hangsúlyt fektet az utánpótlásra és megbecsülik a saját neveléseket, saját modellje, stílusa van, stb... Az elv a lényeg, nem az, hogy van-e valami a mezen.
Eddig a Barca volt AZ EGYETLEN a sok közül, most csak szimplán egy lesz a sok közül. Számomra legalábbis objektíven nézve alig lesz valami, ami megkülönbözteti a csapatot másoktól, ami miatt tényleg több lesz. (Nyilván most kicsit túlzok.)
Mert a játék az változik, ahogy az eredményesség is, és pl. 2002-ben a mezőny második felében állva is maximálisan érvényes volt a csapatra a többmintegyklub jelmondat: ugyanaz a modell, ugyanaz a stílus, csak eredmények nélkül, és ugyanúgy nem volt mezszponzor, ahogy idén decemberig. Az, hogy lefocizzuk a világot 2-3 éve, az nem jelent semmit. Persze, nagyon is örömteli, de 3 év múlva meg lehet, hogy a Real teszi majd ugyanezt. Attól viszont még rájuk soha nem lesz igaz a mondat.
Én egyértelműen azok mellett vagyok, akik szerint nem kellett volna ezt meglépni, teljesen egyetértek pl.
Cruyff szavaival.
És itt most szerintem maximálisan elég az ELVEKRŐL vitázni, mert a pénzügyekre nincs rálátásunk és soha nem is lesz. Lehet, hogy nem volt más választása Rosellnek, mert ennyi pénz kell neki, a klubnak, de lehet, hogy - csatlakozva egy előttem szólóhoz - elég lett volna csak 10 vagy 5 M is évente. Ezért én teljesen feleslegesnek érzem az azon való rugózást, hogy "honnan lehetne akkor előteremteni 30 millát".