Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
Szabella
Jugador del Barça

2010.03.27. 22:42:51

Sziasztok,

Guardiola nyilatkozata a helyi tévében:
huuuuuh de jó hogy nyertünk.....az első percekben majdnem leestem a kispadról úgy kezdett a Mallorca.....aztán kiegyenlitett játék alakult ki.Mindkét csapat játékában benne volt a gól.Hál istennek ez ma nekünk sikerült.Gratulálok edzőkollégámnak is a bajnokság egyik legjobb csapata ellen egyik legnehezebb mérkőzésünket játszottuk.
Barcelona mellett élő magyar család fociutakat ,nyaralásokat szervez Spanyolországba.BÉRLETES RÉVÉN ÁLLANDÓ MECCSBELÉPŐK.Részletek: szabella67@gmail.com vagy Skype: szabellaek ill+34972875773 vagy +34693430301 illetve a szabella.hu weboldal
Rewolution5
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.03.27. 22:27:27

Ibra hátas passza lenyűgöző volt...ezt tanítani se lehetne, tehetsége van hozzá, most jó formában van, biztos vagyok benne hogy újra belejött a gólgyártásba... :)
Kép
ziipp
Capitá del Barça

2010.03.27. 22:25:20

duncan írta:Azért nem ugratják ki,mert lassú hozzá,beérnék a védők,vagy ő nem érné utol a labdát,Messi pedig azért nem passzolt,mert Ibra nyakán ott lógott a védő,aki nagy valószínűséggel meg is előzte volna egy passz esetén.
Épp az a lényeg, hosszú másodpercekig passz pozícióban volt, mert féloldalasan a védő elé helyezkedett, kizárta volna játékból, átveszi és lő. Még a kamera is mutatta a fanyar mosolyát a les után. Az indulási sebessége lassú, de azért nem csigalassúságú. Sokszor előfordul, hogy jól indul be, és egyszerűen nem kapja a labdát. (Henrynél u.ez.)
nahjolvan
Barça B

2010.03.27. 22:22:53

gondolom nem csak nekem tűnt fel h bedobásnál dani direkt kiprovokálta a sárgát..így bilbao ellen nem jáccik DE classicon ott lesz:P ravasz:D Ibra hátas passze is nagyon ott volt!
fcb4ever
Jugador d'estrella

2010.03.27. 22:21:34

Valdés: Ma is nagyot játszott, megint lekörözte úgymond Casillast :wink:
Jó lenne, ha továbbmentené a formáját, van egy olyan érzésem, hogy Arsenal ellen szükségünk lesz rá... (is)

Maxwell: Mintha fáradna a sok meccstöl, a teljesítménye látványosan romlik. A mai játékára az elfogadható jelzö illik a leginkább :roll:

Milito: Bátran állíthatom, hogy "csak" a szokásos 8)

Puyol: Nem hibátlan, de majdnem tökéletes produkciót nyújtott az öreg :)

Alves: Egyszer nem jönne össze, hogy támadásban ÉS védekezésben is a helyén legyen. Mindig az a fránya VAGY.

Touré: Nincsen formában a Szikla, ezt be kell látni :?

Keita: Sokat esett és esetlenkedett, de amiért tartjuk, azt a szintet hozta.

Iniesta: Remélem nem komoly a sérülése, ha már itt néhányan tényként kezelik. Mostanában nem tetszik a játéka, nem jönnek össze a látványos cselk, amiért annyira rajongok érte. De a passzai azért néha ott vannak, csak a tavalyihoz képest túl ritkán.

Jeffren: Róla mit írjak? Nem sokszor vettem észre, most nem mutatott még 1-2 villanást sem :( Halvány ez a teljesítmény, Bojan kellett volna.

Pedro: Szürkébb volt, mint szokott, de neki legalább voltak szép megmozdulásai. Sajnos az új hadrend felállása óta nem termeli a gólokat.

Ibra: Eldöntötte a meccset, de helyezkedni még mindig nem tud, kiugratni még mindig nem lehet. Viszont jól tartotta a labdát, és ez elönyünkre vált sok támadásnál.

cserék:
Messi: 2-3 gólja lehetett volna, de elszúrta :x Na mind1, nem mutatott Messi-féle szlalomokat, reméljük, ez csak azért volt, nehogy meghajtsa magát, ha már vezet a csapat :wink:

Xavi: Passzolgatott ide-oda, sok értelme nem volt, de labdát nem vesztett.

Jonathan: Egyszerüen nem volt elég ideje kibontakozni. Tud valamit a srác, de a mozdulataiból tisztán kivehetö, hogy bizonytalan, épp a bizonyítási vágy miatt.

NA EZT JÓL KIELEMEZTEM :lol:
Més que un club.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.03.27. 22:18:40

duncan írta:
ziipp írta: Ellenkezőleg, sokszor jó helyen van, de nem játszanak össze vele. Ma is volt egy igencsak sommás helyzet, amikor kb. 2-3 méteren át a védőjét félretolva Messire visszanézve futott, aki rosszul döntve sokáig várt a passzal és addigra már lesre futott Ibra.
Azért nem ugratják ki,mert lassú hozzá,beérnék a védők,vagy ő nem érné utol a labdát,Messi pedig azért nem passzolt,mert Ibra nyakán ott lógott a védő,aki nagy valószínűséggel meg is előzte volna egy passz esetén.
Honnan tudod ha nem ugratják ki?
Ki kell próbálni \:D/
duncan
Jugador del Barça

2010.03.27. 22:17:33

ziipp írta: Ellenkezőleg, sokszor jó helyen van, de nem játszanak össze vele. Ma is volt egy igencsak sommás helyzet, amikor kb. 2-3 méteren át a védőjét félretolva Messire visszanézve futott, aki rosszul döntve sokáig várt a passzal és addigra már lesre futott Ibra.
Azért nem ugratják ki,mert lassú hozzá,beérnék a védők,vagy ő nem érné utol a labdát,Messi pedig azért nem passzolt,mert Ibra nyakán ott lógott a védő,aki nagy valószínűséggel meg is előzte volna egy passz esetén.
Gali
Capitá del Barça

2010.03.27. 22:15:34

Takarékos üzemmódban is nyertünk. Uraltuk a játékot, viszont az utolsó 10-15 percben nagyon ránk jött a Mallorca. Összeségében elégedettek lehetünk, mert egy nehéz mérkőzésen szereztük meg a 3 pontot.
Két játékost emelnék ki, Valdest és Ibrát. Valdes nagyon magabiztos volt, tartást adott a védelemnek. Zlatan pedig a 3-ik egymást követő meccsen újból gólt szerzett, ami egyben a győztes találatot is jelentette. A mezőnyben nagyon sokat dolgozott, remélem ismét elkapja a fonalat.
Úgy érzem Londonban egy teljesen más, lendületesebb és hatékonyabb Barcát fogunk látni.
A Real Madrid legyőzéséhez nem kell pluszmotiváció. Főleg nem egy barcelonai játékosnak!
"Lionel Messi"
Sanama
Llegenda del Barça

2010.03.27. 22:14:16

ziipp írta:
duncan írta:Ami feltűnik a játékában,hogy borzasztóan sokat van lesen,ha kicsit jobb érzéke lenne a helyezkedéshez,akkor többet ugratnák ki a társak is.
Ellenkezőleg, sokszor jó helyen van, de nem játszanak össze vele. Ma is volt egy igencsak sommás helyzet, amikor kb. 2-3 méteren át a védőjét félretolva Messire visszanézve futott, aki rosszul döntve sokáig várt a passzal és addigra már lesre futott Ibra.
Dos Santos is késve adta neki a laszit, és beintették a lest.
ziipp
Capitá del Barça

2010.03.27. 22:10:49

duncan írta:Ami feltűnik a játékában,hogy borzasztóan sokat van lesen,ha kicsit jobb érzéke lenne a helyezkedéshez,akkor többet ugratnák ki a társak is.
Ellenkezőleg, sokszor jó helyen van, de nem játszanak össze vele. Ma is volt egy igencsak sommás helyzet, amikor kb. 2-3 méteren át a védőjét félretolva Messire visszanézve futott, aki rosszul döntve sokáig várt a passzal és addigra már lesre futott Ibra.
kanty
Llegenda del Barça

2010.03.27. 22:09:27

Nagyon fontos 3 pontot sikerült ma begyűjteni. A meccs alatt végig nagyon nyugtalan voltam, valahogy azt éreztem, h nem lesz meg a győzelem. Szerencsére életemben nem először tévedtem 8) :P és nyertünk.

A meccset a Mallorca kezdte valamivel jobban, de pár perc elteltével sikerült átvenni a játék irányitását. Mezőnyfölényben játszott a csapat és Ibrahimovic és Milito révén helyzeteink is voltak, de gólt szerezni nem sikerült. A Mallorca a labdát megtartani nem tudta, de a kontráik azért elég veszélyesek voltak és csak a kapufának és a ma is nagyon jól teljesitő Valdesnek volt köszönhető, h a félidőt kapott gól nélkül zártuk.

A második félidőben sem változott a sokat a játék képe. Mi irányitottuk a játékot, de valahogy nem volt meg az erő, a dinamika a játékban. Ennek ellenére Ibrahimovic megszerezte a vezetést, ami 3 pontot ért.

A játék nem volt a legjobb, de ez most nem is annyira fontos. Egyedül az számit, h sikerült megszerezni a győzelmet és nem kerültünk lépéshátrányba a Madriddal szemben.

A meccs embere nálam Ibrahimovic. Sokat volt játékban ma a svéd, nem volt annyira eltűnve, mint az elmúlt meccseken jópárszor és ezek mellett még győztes gólt is szerzett. Akit még megdicsérek az Valdes. Magabiztos volt és volt pár igazán nagy védése is. Az első félidőben még jól játszott Milito is, de neki a második játékrészben azért voltak hibái, de szerencsére ennek súlyos következménye nem lett.

A fiatalokról:
Jeffren küzdütt, hajtott :arrow: jelenleg ennyi van benne, ennél többre nem nagyon hiszem, h képes lenne. Volt pár jó megindulása és pár jó passza is, de ha megakarja vetni a lábát a kezdőben akkor ennél sokkal több kell.
Dos Santos játékával viszont nagyon megvagyok elégedve. Személy szerint nagyon birom a játékát és az új Xavit látom benne, persze még sokat kell, h fejlődjön.

Iniesta sérülése remélem nem komoly, nagyon nem jönne jól ha a szezon legfontosabb meccsein nélküle kellene játszon a csapat.

Összességében megvagyok elégedve. Nyertünk és ez a legfontosabb.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
lluisllach89
Director del Fútbol

2010.03.27. 22:06:04

Én innentől datálom a hullámvölgy végét.
Kellett 1 rakkolós agresszív, jobb csapat ellen már nyernünk a Ligában.

Egyszerűen boldog vagyok, mert játékban is ott volt a csapat, egyénileg is elég jól voltunk, és az egyik legfélelmetesebb hazai mérleggel rendelkező csapat otthonában nyertünk úgy, hogy pályára lépett Jeffren, Jonathan, és Messi és Xavi is több mint 1 félidőt pihent.

Ibra végre jól játszott, és szögletből gólt lőttünk, neki ez már specialitása, Atletico ellen is így volt asszem :D

Aki kiemelhető sztem az Milito, Puyolnak is volt pár fontos mentése, Ibra is nagyon jó volt. De számomra Keita is hős a párharcok miatt, nah meg elsültem Dos Santos labdájánál kár h les volt :D

All in all: Szép volt fiúk, jó kedvvel irány UK!
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
nahjolvan
Barça B

2010.03.27. 22:05:14

egész jól jáccottunk..jó volt az ellen.nagyon fontos 3pont!!!
MatyiG
Adminisztrátor

2010.03.27. 22:05:08

Pedro mostanság nem igazán jó remélem az Arsenal ellen majd Henry kezd.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem nem volt ez a játék olyan jó ahogy itt pár ember írta bár elég ha minden nehéz meccsen 1-0ra nyerünk.
Ibra ma jó volt nagyon jól helyezkedett és már lövöldözi is a gólokat. :wink:
ziipp
Capitá del Barça

2010.03.27. 22:04:51

A meccs tanulsága, hogy Ibrának hely kell elől, akkor tud igazán kibontakozni. Értsd: ő van legelőrébb és szélről támogatják. A Touré-Xavi csere után nagyon könnyen átjöttek a középpályánkon. A Guardiola témájában nem rég felmerült rögzített helyzetek szépen visszaköszöntek. Legalább 4 olyan szabadrúgást számoltam, amit kapu elé lehetett volna tenni lepasszolás helyett.
bali 15
Director del Fútbol

2010.03.27. 22:01:56

Nagyon tele volt a tököm. Tövig rágtam a körmömet, ebben ott volt az X de nagyon. Amikor valamelyik ifihez került a labda a szívem majd kiugrott a helyéről. Milito játéka tetszett. Ibra is jó volt most.
De szerintem a csapat gyengéje még mindig az hogy a bal oldal az teljesen kihalt. Ott van Pedro, de hát mi a franchoz kezdjen ha szegény gyereket lekardozza egy vörösmezes egy mp alatt?
Bocs hogy indulatos vagyok de nagyon izgultam, első perctől az utolsóig. :oops:
duncan
Jugador del Barça

2010.03.27. 22:01:53

Nem voltunk rosszak,bár a góllövéssel voltak gondok,Ibra gólja is inkább nevezhető szerencsésnek. Jeffren mintha pályán sem lett volna, Pedro is halványabb volt kicsit,valamint Ibra hozta a szokásosat,annyi különbséggel,h elé pattant a labda a kaputól 2 méterre és sikerült belebotlania.Ami feltűnik a játékában,hogy borzasztóan sokat van lesen,ha kicsit jobb érzéke lenne a helyezkedéshez,akkor többet ugratnák ki a társak is. Messi is gyengécske volt ma ,de inkáb szerdán villogjon majd,amikor kelleni fog.Valdes viszont hatalmas volt megint,főleg az első félidőben. Egy BL-negyeddöntő előtt ez egy teljesen jó eredmény.
Annyi csak a probléma,hogy a reál nagy valószínűséggel holnap elveri az atleticot,mert a másik madridi csapat előszeretettel "engedi át a meccset" az elviekben riválisának az utóbbi években,miközben minket rendre megszívat.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.03.27. 22:01:30

Hihetetlen fontos győzelem volt! Idegenben, az otthon bárkit elverni képes Mallorca ellen. Nálam is Ibra a meccs embere. Nagyon nem mondom, hogy kiemelkedett, inkább csak magához képest, de a gólja döntött. Így tovább! Szép volt srácok!
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mikaos
Director del Fútbol

2010.03.27. 22:01:04

Megérdemelt győzelem - nem a legerősebb kezdőnkkel.
65%-ban birtokoltuk a labdát, szóval hoztuk az átlagunkat.

Ibra kezd egyre jobban játszani, és a gólja megint elképesztően fontos volt.
Milito...ledöbbenek, hogy mennyire elegánsan és profin végzi a dolgát, mintha 1 napot nem hagyott volna ki!
Valdes is újra nagy napot fogott ki. Azt hiszem a VB eléggé motiválhatja :)

A többiek hozták a maguk átlagos szintjét, ami természetesen jó volt. Maxwell-t viszont gyengének éreztem: össze kell kapnia magát szerdára. Dani pedig megint jó volt védekezésben, de támadásban siralmas :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mikaos 2010.03.27. 22:01:53-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2010.03.27. 22:00:44

Nagyon fontos három pontot hozott a csapat konyhájára Ibra gólja.
Mallorca előtt le a kalapom. Nagyon szervezett, jó kis csapat. Nem hiába vannak ott ahol.

Zlatan a meccs embere nálam. Sokat mozgott, a labdákat is jól játszotta meg és győztes gólt szerzett. Így tovább svéd barátom.

Alvesre meg ráfér a pihenő. Ma is volt pár megmozdulása ami után csak leste, hogy ezt most miért?

Iniesta és Yaya sérülése remélem nem komoly.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
gygerike
Entrenador del Barça

2010.03.27. 22:00:35

Egész jok voltunk ma. A Mallorca is szépen okosan játszott. Összeségében megérdemelt győzelem ez. Jeffren egész jol mozgott , de aztán eltűnt 1 kicsit. Ibar nagyon jo volt ma. Végre kezd visszatérni. Pont jokor még a bl és a classico előtt. Ma is lőtt 1 győztes gólt csak hogy még jobban utáljátok (N).Alvesnek csak összejött a sárga :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gygerike 2010.03.27. 22:00:58-kor.
Visca El Barca
Kép
LM10
Director del Fútbol

2010.03.27. 21:57:27

MoM: Ibrahimovic. Nagyon jól játszott ma a svéd. Így kell mozogni, ahogy ő tette, és nem mellesleg ő lőtte a győztes gólt is :wink: A csapat is agresszívan játszott ezen a nehéz meccsen. Nagyon fontos győzelem ez, előre mostmár Angliába! :wink: :D
mess2009
Director del Fútbol

2010.03.27. 20:56:37

nem tudom mi leszaz eredmény de a cspat kifejezetten jól játszik, a bíró ellenünk, a szerencse egyelőre mellettünk!
Pedro és Yaya kissé halványabb, Jefren jól mozog Ibra is tűrhető, de ki fog itt gólt lőni?
remélem Messi!
Mikaos
Director del Fútbol

2010.03.27. 20:55:45

Szerintem a Mallorca játékrendszere (ti. nem támadnak le) megfelelő lenne nekünk - csak hiányoznak a zseniális megoldások, amelyek kellenek 1-1 gólhoz.
Lehet, hogy majd be kell állítani Messit pl.

Mindenesetre az örömhír, hogy Ibra láthatóan él és ficánkol: sokkal jobban játszik, mint az elmúlt meccseken. Az jutott eszembe ezzel kapcsolatban, hogy meglehet, jobban fekszik neki az a fajta stílusú játék (amit eddigi pályafutása során játszott legtöbbször), amelyik szélsőkre épít, és felívelt labdákra. A mai napon szokatlanul sok ívelésünk van, és gyakoriak a szélen való elfutások Jeffren és Pedro részéről, még ha nem is sok sikerrel egyelőre.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.03.27. 19:54:17

Így legyen 5-ösöm. Egyet értek. Pihentetném én is Messi-t, ha kell be tud állni. :wink: Jeffren bizonyíthat. 8)
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Lezárt