mess2009 írta:ami engem illet sajnos már nem vagyok tanuló!
a Messi-vel kapcsolatos véleményemre érkezett reakcióknak örülök elsősorban azért, mert az észrevételem miszerint nem játszott jól! senki nem cáfolta. nekem a fórumokban ez a lényeg, hogy kontrolálni tudjam a saját látásmódom.
természetesen nagyon szeretem Messit-ha jól játszik! talán ez lehet a baj hogy valóban mindég elvárnám, hogy egy bizonyos szintet megüssön, de két dolgot hangsúlyoznék:
nem osztom azokat a nézeteket miszerint egy profi játékost megviselne egy olyan (saját szavai szerint is élvezetes és sikeres )meccs mint a Bayern elleni, Messit ez inkább feldobta mint kikészítette!
a másik, hogy én igyekszem pontosan fogalmazni, tehát nem azzzal volt bajom, hogy nem sikerültek a cselei, hogy mellé lőtt egy tizeneggyest(meg sem említettem) hanem a meccs iránti elkötelezettségét hiányoltam ami ráadásul nem először véltem felfedezni.
Azt, hogy rendre és feltűnően szabadulni igyekezett a labdáktól, meg sem kísérelte, hogy meginduljon - túl gyakran ahoz hogy észrevehető lett -
nem vagyok makszimalista!! csak nem értettem, ill- nem értem, hogy hogyal lehet egy briliáns teljesítményre képes játékosnál ilyen kontrasztokat látni. A ti magyarázatotok nem győzött meg de mint lehetőség persze ez is benne lehet a pakliban.
nincs kétségem, hogy láthatjuk még a srácot sziporkázni, akkor majd arról írok! (jobban is szeretném)
Szerintem itt a legtöbb embernek feltűnt, hogy Messi nem éppen élete meccsét játszotta. De én nem értek egyet azzal, hogy baj lett volna a hozzáállásával. Ez a meccs egy amolyan kötelező "nyűg" volt az egész csapatnak. Nagyon nehéz a szezonnak ebben a periódusában az ilyen meccsekre kellően feltüzelni a csapatot. Szinte kivétel nélkül mindenkin látszott, hogy alig várják a meccs végét. És szvsz nincs semmi furcsa ebben. Az ilyen kvalitású játékosoknak bizony az ilyen mérkőzések nem jelentenek kihívást. Ráadásul ilyen totálisan defenzív csapat ellen képtelenség is nagyot alkotni. Ezen felül hiányzott Eto'o és a meccs nagy részében Xavi is. Lehet, hogy ezek jelentéktelen dolognak tűnnek neked, de igenis nem mindegy, hogy a jól megszokott emberekkel adogatsz, akikkel álmodból felkeltve is érzed az összhangot, vagy a tartalékokkal. Végül pedig azt se felejtsd el, hogy a vezetésünk tudatában a játékosok kicsit talán óvatosabbak is voltak az összjátékoknál. A következő hetek rangadói előtt ugyanis nagyon nem lenne jó pár kulcsjátékosunk elvesztése sérülés miatt. Az ilyen önfeláldozó csapatok ellen pedig az ilyesmi simán benne van a pakliban.