2009.07.02. 00:50:25
Elkezdtem nézni, de aztán otthagytam (Sajnáltam, hogy pont Hansen esett ki FT bubble-ben, ez is csonkította a kitartásom az FT mellett), reggel néztem is, hogy miért nincs még eredmény, ha jobban figyeltem volna, HU-ba bekapcsolódhattam volna simán.
Kicsit még visszakanyarodva Bélához: Persze a pp HU-ban jó lapnak számít legyen az bármilyen erősségű, de továbbra is tartom magam ahhoz, hogy mindkét move érdekes volt. Ez persze függ az adott szituációban történő readektől, az előtte lévő megfigyeléstől, ők voltak ott, szerintem egyiknek sem kell megmagyaráznia h mit is értek el Bélának főleg.
A T9s vs AA annyiban magyarázható talán, hogy El Nasr (ő is echte német) épp benne volt a 3bet 4bet korszakában, szóval tényleg bármi lehetett nála (Béla írta is a Blogjában, hogy már éppen azon gondolkodott, hogy mit kéne tennie a némettel, aki ráadásul pozícióban volt Vele szemben, de aztán LuckyChewy megoldotta). Ráadásul, ha AA ellen kéne mennem, én is biztos suited connectort választanék JT T9 98, mondjuk ezekből pont a T9 a legesélyesebb. De aztán hiába minden választás, onnan kell a szerencse valóban, de azért nem voltam szomorú amikor megláttam, hogy Lichtenberger nyert. Az ilyen laptalálkozásoktól (is) csoda ez a játék.
Viszont volt még egy parti, ott is elég jelentős volt a pot, végül Béla flushsel vitte, Lichtenberger muckolt. Aztán a blogjában azt írta, hogy 5-3 volt, ami turnön erősödött drillé (ekkor kapta meg Béla is a nut flushsét), na hát az elég érdekes, hogy mit keresett 5-3-a a partiban, főleg flop után flush draw-val alacsony párral úgy, hogy volt egy K is a flopon meg még valami közepes lap, na mindegy, csak megjegyeztem érdekességképp.
Egyébként meg épp a shootoutban szükséges leginkább a tudás, egy sima NLHE-en el lehet evickélni meg mákolni akár ITM-be, vagy netán még FT-re is. De a shootoutban nem igazán, ez látszott is az FT-én, egyedül az orosz lógott ki (mondjuk ő szerintem eléggé).
Még egyszer GL, és jó szórakozást.