recrea írta:miihii írta:Személyisége: nagyképű, egoista, pökhendi stílussal, aki hajlamos minden(ki)be belerúgni, aki/ami nem tetszik neki, mindezt megspékelve nyilvánvaló túlzásokkal, ferdítésekkel.
Nagyjából...
Persze nem teljes kép, ezek csak a negatívumok, amik arra indíttatnak, h kevésbé adjak a szavára és ne fogadjam el feltétel nélkül azokat, amiket mond illetve leír.
Pont azért hozom fel csipkelődős példaként a szentírást, mert olyan szinten a nagy igazságnak van feltüntetve, mint a nagykönyvben leírtakat. És igen, elméletileg ugyanolyan leírt, ezek szerint megtörtént dolgokat tartalmaz a jelek szerint, így mégis jó példának érzem.
És sztem meg pont ellenkezőleg van. Mióta kijött a könyve, sokat minden szavát készpénznek veszik. Nem véletlenül gondolom ezt, látva h a legtöbb ilyen utalás úgy kezdődik, h "sokan el vannak tévedve" meg "az nem is úgy van" , stb... , "mert leírta a könyvében...". Tehát megkérdőjelezhetetlen, mert leírta...
És ugyan megjelentek róla olyan dolgok, amikről később kiderült, h nem is tőle származnak, ugyanakkor éppen az a lényeg, h simán hihetőek voltak, mert belőle simán kinézhetőek az ilyen megnyilvánulások.
Én nem veszem készpénznek, amit ír, de hidd el nekem, h közelebb kerülsz ahhoz, h megértsd a Guardiolával való viszonyát, ha elolvasod a könyvét, anélkül, h igazságot tennél kettejük között. Más kérdés, h én egyértelműen hiszem, h az egész hercehurca elsősorban Pep hibája volt, aztán Zlatan, végül a vezetőség. A sorrend a mértékre is utal. Guardioláról is tudnék írni olyan véleményt (és nem a könyv hatására), előbb-utóbb fogok is, h az itt sok emberben nemtetszést váltana ki.
Nekem is ez jön le a pályáról, csakhogy ezekből a tulajdonságokból nem következnek ezek: hazug, kétszínű, kamuzós, sőt...neked előítéleted van, én megtanultam, h az előítélet elvakítja az embert, ezáltal később ismer fel dolgokat.
Mi neked a fontosabb? Ha valaki kimondja amit gondol és ahogy gondolja, a véleményéhez igazított stílusban (ez igen ritka emberi tulajdonság), vagy kétszínűen, szendén, nem észrevéve a dolgot elhallgatja, nem a lényegről beszél?
Ami meg leírt, az még mindig nem feltétlenül történt meg. Legyen az bármilyen írott anyag.
Ezek a "megint erről vitatkoztok, de minek" hozzászólások meg értelmetlenebbek, mint maga a vita tárgya, mert ilyen alapon pár topikot megszüntethetnénk.
Mondjuk ezt most leszűkíted a Pepes témára, de én nem kifejezett részletekről beszéltem, hanem magáról Zlatanról. Igen, bevallottan rühellem, így megvan bennem egy ilyen előítélet vele szemben, de tett érte bőven. Ugyanis ő már a könyve előtt is létező személy volt és bőven megvoltak az ügyesbajos dolgai, tettei, megnyilvánulásai.
Paraszt dolgokat művel időnként a pályán, az egoizmusa, nagyképűsége süt róla, amiket alá is támasztott nem egyszer különböző megnyilvánulásaiban, amikre nem jött cáfolat, illetve olyan felületen tette, ami biztosítja, h tőle ered.
És nem használtam egyszer sem a hazug, stb jelzőt, mindössze azt mondom, h nem veszem készpénznek, h amit mond, az abban a formában a nagy igazság. Előfordulnak ferdítések, túlzások, amik minimum megkérdőjelezik a dolgait. Hogy csak így egy példát mondjak: A BARCA egy középszerű csapat.
Ugye h mekkora baromság ez. Ha leírja a könyvébe és kifejti akármilyen formában is, akkor igaz lesz? Sztem nem.
Én ilyesmikre gondolok. És ezzel szemben van a leírt rész, h neki semmi baja a klubbal, csak Peppel.
De akkor még egy:
Mezner2 írta:-" Tisztelem a futballt, a csapatom, a csapattársaimat és az ellenfeleimet, és ez mindig így is lesz" .
Khm... kevesen tisztelik úgy a társaikat, h alkalmanként hátba vagy fejbe rugdossa őket...
Tehát én ilyen jellegű dolgokra gondolok és ezek kérdőjelezik meg nálam azt, h feltétlen hitelt érdemlően ír.
Egy kicsit itt megszépítem, h jobb színben tűnjek fel, ott meg egy kicsit felturbózom, h én legyek a vagány gyerek...
Szóval na, én fenntartásokkal kezelem minden szavát, de ebben benne van, h utálom a csókát és a stílusát és ezen a könyve sem tudna változtatni. (Mint ahogy pl ha Jo5é is kiadna egyet, amiben szépen 300 oldalon kifejti, h ő márpedig mennyire nem is utál minket és tök szépen hangzik, attól még nem érdemelne hitelt nálam... Lehet, h rossz a példa, de a lényeg lejön belőle

)