Barca Igazolások 2010-2011

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Elégedett vagy-e az idei igazolásokkal/igazoláspolitikával?

Igen
95
34%
Nem
186
66%

Szavazatok száma: 281
gygerike
Entrenador del Barça

2010.08.14. 13:20:41

forlán10 írta:
Ok. Kösz. Bocs, csak két netes oldalon is az van h: "mascherano a barcában-lapértesülés".
Én nem tudok róla, de amint hivatalos lesz itt megtalálod a hírt :) Elküldöd privtába a 2 linket légyszíves kiváncsi vok melyik lapra hivatkoznak. Köszi
Visca El Barca
Kép
forlán10
Jugador d'estrella

2010.08.14. 13:19:00

gygerike írta:
forlán10 írta:Bocsi, de neten már annyi mindent olvastam. Most ideigazolt már Mascherano?
Elég ha csak a főoldalt nézed :) Egyébként még nem , sőt most nagyon hír sincs róla. A tegnapi Hodgson nyilatkozat óta csönd van szerintem
Ok. Kösz. Bocs, csak két netes oldalon is az van h: "mascherano a barcában-lapértesülés".
"Két csapatnak szurkolok. A Barcának és a Real eheti ellenfelének" a három tenor egyik tagja. Javi Martínezt a Barcába!!!Kép
gygerike
Entrenador del Barça

2010.08.14. 13:18:02

forlán10 írta:Bocsi, de neten már annyi mindent olvastam. Most ideigazolt már Mascherano?
Elég ha csak a főoldalt nézed :) Egyébként még nem , sőt most nagyon hír sincs róla. A tegnapi Hodgson nyilatkozat óta csönd van szerintem
Visca El Barca
Kép
forlán10
Jugador d'estrella

2010.08.14. 13:15:14

Bocsi, de neten már annyi mindent olvastam. Most ideigazolt már Mascherano?
"Két csapatnak szurkolok. A Barcának és a Real eheti ellenfelének" a három tenor egyik tagja. Javi Martínezt a Barcába!!!Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.08.14. 11:28:58

Érdekes ez a helyzet, talán túl elvoltunk kényeztetve. Touré távozásával is, azért ki merem jelenteni nekünk van a legjobb középpályánk. Támadó szekciónk ígérkezik talán a legerősebbnek idén a Villa-Ibra-Messi hármassal. A védelmünk világklasszis, elmúlt szezonban muzsikált a legjobban, de mégis kevesek leszünk? Én itt ismét Touré távozását hoznám fel, ha valaki akkor ő univerzális lenne következő idényre és nem Keita. Valahogy úgy érzem, hogy Pep nagyon Fabregassal akar tervezni ezért sem kért Özilből. Viszont ez egy nagy hiba, hogy tartogatjuk a helyet őnagyságának a csapatban, a világ legjobb csapatában, ahol erre nincs idő és hely. Jövőre szerintem nem lesz gond, még jobban kifognak jönni a taktikai elemek, a játékosok meg több poszton is fognak játszani majd, nem csak a megszokott posztjukon. A fiatalokkal pedig vagy nagyon bejön minden vagy nem. Jött idén egy Villa, annyira nem lehetünk azért rosszak.. :)

Ez az Ibra távozást én meg nem vettem komolyan, ha ő távozik, akkor az én szemembe Pep megbukott.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.08.14. 11:18:19

A tavalyi szezon fényében én semmiképp nem jelenteném ki, hogy Keita bármelyik kp helyén játszhat...Papíron, meg mágnestáblán igen. A valóságban azonban mindannyian láthattuk, mit ér támadásban, előrepasszokban, építkezésben a srác.
Rivaldo-A Legnagyobb.
gy
Jugador del Barça

2010.08.14. 11:10:17

Azért a Barcát ne hasonlítgassuk már az Arsenalhoz!! Ott az első csapatba igazolnak/dobnak be zöldfülűeket, nekünk meg a padra és a könnyebb meccsekre (rotáció) kellenek! Ez ég és föld.

Minden esetre én csak annyit mondtam, hogy ha valamibe bele is bukik majd Pep, az nem az ifik lesznek. Ehhez remek érzéke van, ettől én nem félek.
Ez nem jelenti azt, hogy szerintem nem jönne jól egy tapasztalt, minőségi KP pl.

DE!

Xavi-Ini-Busquets az alap hármasunk, és nem ifik.
Keita tud játszani bármelyik helyén (ha kell), és a meccsek nagy részén ezzel semmi gond, lehet rotálni. Ő tapasztalt. Aztán ott van JDS, a sima meccsekre ő is beugorhat, hogy pihenjenek a kezdők.
Busi helyén játszhat több ember is (és akkor adott esetben ő mehet kicsit feljebb).

Szerintem nagy balszerencse (Xavi vagy Ini súlyos sérülése) nélkül semmi gond sem lehet a fáradsággal / rotációval.
Azt meg lássuk be, hogy az ő hosszú sérülésük esetén így is úgy is bajban leszünk, egyszerűen nem nagyon tudunk olyat igazolni aki őket megfelelő szinten pótolni. Özil sem pl. Cesc emiatt lett volna fontos idén, de az nem jött össze.
Chino
Llegenda del Barça

2010.08.14. 11:09:55

Azért az Arsenal esetét ne hasonlítsd már a Barcáéhoz.
Nem hiszem, hogy Thiago, JDS és Keita egyszerre a pályán lenne, Jeffren pedig már tavaly is viszonylag sokat játszott.
Nem azért mondom, de vehetnénk egy Özilt 13-15 milláért, aki egyedül rutinban előzi meg a Barcás fiatalokat, akik ráadásul p..ös koruk óta ebben a stílusban játszanak. Azonkívül még nem zárult le az átigazolási szezon.
Még igazat is adnék neked, ha az eredmények nem jönnének.
Ha már az Arsenalt hoztuk fel példának, mondjuk Fabregast miért nem említetted meg. Vagy a kivétel erősíti a szabályt?
Én se vagyok amellett, hogy kizárólag Atletices játékosokkal töltsük fel a keretet, de ha belegondolnál nem egy posztra "túrná" be Pep az Ifiket. Ha Jeffren nem válik be, nem egy playa van azon a poszton, kp-ra még Adriano és Maxwell is ott van szal várjunk még ezzel a "Pep nem normális" szöveggel.
Forca Barca!!!!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.08.14. 11:09:17

gy írta:
csababarca írta:Pep ebbe a fiatalokat muszáj játszatni felfogásba fog belebukni.
Szerintem ha bármihez, akkor épp ehhez remek szeme van Pep-nek, hogy meglássa a kicsikben a lehetőséget, és jól használja/beépítse őket.

Ne feledjük, 2 éve Pedrito a kutyának sem kellett, ha nem Pep az edző, tán szerződést sem kap, és most látjuk mi lett belőle... Világbajnok labdarúgó, és nem csak labdaszedőként volt ott Afrikában... :P
2 éve volt idő és lehetőség arra, hogy Pedro kifusson-fokozatosan, szépen. Most nincs időnk ilyesmire. Kevesen vagyunk ehhez. Ezt felejtik el sokan.
Rivaldo-A Legnagyobb.
albicelesteX
A Vadász

2010.08.14. 10:58:23

Ha belebukik Pep akkor Ő repül mi nem,se a játékosok.Matula bácsi mondta "Minden szamár a saját bőrét viszi a vásárra".Szerintem,ha idén belebukik ebbe akkor jövőre vásárlás lesz,de nagyon nagyon félek ettől a rövid padtól! :?
Kép
szkeptikus06
Jugador del Barça

2010.08.14. 10:50:40

gy írta: Szerintem ha bármihez, akkor épp ehhez remek szeme van Pep-nek, hogy meglássa a kicsikben a lehetőséget, és jól használja/beépítse őket.

Ne feledjük, 2 éve Pedrito a kutyának sem kellett, ha nem Pep az edző, tán szerződést sem kap, és most látjuk mi lett belőle... Világbajnok labdarúgó, és nem csak labdaszedőként volt ott Afrikában... :P
Az biztos,hogy Pep meglátja,hogy kiben van megfelelő tehetség,de ugyanerre épít Wenger is,aki mint láthattuk nem sok mindent ért el az utóbbi években ezzel a felfogással az Arsenal edzőjeként. Szép dolog a tehetségek felfedezése,a fiatalok beépítése,a saját nevelésű játékosokra való támaszkodás,de ennek is megvan a határa. A foci egyik szélsősége a reál és a chelsea,akik a saját nevelésekre egyáltalában nem építenek,csak igazolnak orrba-szájba. A másik szélsőség pedig az Arsenal,ahol csak a fiatalok játszanak,igazolás alig van,ha van,akkor az is egy tehetség,de nem egy kiforrott játékos.
Egy Barcelonának egyik hibába sem kellene beleesnie. Persze,jó,hogy kiváló utánpótlásunk van,de egy szezonban 1 maximum 2 fiatal felhozása bőven elég. Amint láthattuk az előző két szezonban Pep 2-2 fiatalt hozott fel. 2008-2009: Busquets,V.Sánchez 2009-2010: Pedro-Jeffren. A 4 játékosból 2 vált "csak" be, V Sánchez biztos, Jeffren pedig nagyon valószínű,hogy csak tehetség marad.
Erre idén 4 játékos távozik és 2 érkezik egy alapjában véve szűk kerettel dolgozó csapathoz. Ha az üres helyeket csak fiatalokkal tölti fel Pep ,akkor a Barca csatlakozhat az Arsenalhoz a szélsőségeket tekintve. 4 vagy több fiatal egyszerre történő felhozása, csapatba építése úgy,hogy azelőtt komoly tétmeccsen még nem léptek pályára egyenlő azzal,hogy ez az év rámegy a csapatépítésre, aztán a fiatalok vagy beválnak vagy nem. Szóval ha a keret így marad,akkor sajnos a bajnoki címet szinte már szezon előtt oda lehet majd adni a reálnak... Se Busquets se Iniesta nem bírnak ki egy teljes szezont sérülés nélkül csúcsformában, talán Xavi még igen,de neki pedig lassan a kora miatt kéne többet pihenni. Az pedig egy vicc,hogy egy világbajnok középpályássort 2 zöldfülűvel és Keitával megfelelően tudunk majd helyettesíteni.Remélem ezt Pep sem gondolja komolyan.
FCBPOWER
Barça B

2010.08.14. 10:12:23

Chino írta:
Abidalt pedig nem kellene bukónak elkönyvelni. A válogatottban tényleg pocsékul játszott ott, de a válogatott és a klubcsapat -nem egyszer láthattuk- ég és föld.
Teljesen jogos, vegyük példának Messi esetét...
, ,Hát... K... jó idényt produkáltunk. Itt van előttünk a három kupa, amit elértünk. De folytatnunk kell, mert a Barcában minden évben nyerni kell." (Eric Abidal élőben a Camp Nou gyepén)
Chino
Llegenda del Barça

2010.08.14. 09:59:24

csababarca írta:Pep ebbe a fiatalokat muszáj játszatni felfogásba fog belebukni. Megint a makacssága. Nem látja hogy nagyon szűk a keret? még a középpályát megértem,jó játszassa a két fiatalt,ha szükség hozza. De középhátvéd pozícióban is kevesek vagyunk. Milito bármikor megsérülhet, Puyol se fiatal már,Abidal középen bukó. Ott egyedül Piqué a biztos pont.

Pár napja írtam,hogy elkezdhetjük elkönyvelni, hogy nem érkezik senki. Akkor sokan lehurrogtak, de most még jobban megerősödött bennem ez,olvasva Pepet.

Szvsz ha valamibe bele is bukik az nem a fiatalok miatt lesz. Eddig őt igazolják a fiatalok. Idén minden esély megvan Jeffren berobbanására (a helyzete kisértetiesen hasonlít Pedroéra), Thiago és JDS pedig amennyit játszott a felnőttek közt az nem volt csalódás.
Azt azért ne felejtsük el, hogy Pep nem keveset dolgozott az Atletic-nél, szóval ha valaki akkor ő ismeri a fiatalokat + szép számmal edzettek együtt a nyáron az A csapattal.

A középső védő poszt pedig lehet hogy egy kicsit vékony, de 3 standard, rutinos játékos mellett simán elférhet egy fiatal, pláne úgy hogy napról-napra látja Pep mire képesek. Ebbe mi nem láthatunk bele, csak bízhatunk Guardiolában, ami részemről 100%-os. Abidalt pedig nem kellene bukónak elkönyvelni. A válogatottban tényleg pocsékul játszott ott, de a válogatott és a klubcsapat -nem egyszer láthattuk- ég és föld.

A hátvédsor pedig sztem még vastagabb is valamilyen szinten mint tavaly.

A kp még képlékeny, de oda nagyon valószínű hogy valaki érkezik és nem utolsósorban vész esetén bevethető Adriano/Maxwell is. Minőségi romlást eredményezne ez nem vitás, de mondjon nekem valaki olyan játékost aki megszerezhető és érdemben tudja pótolni a Xavi/Ini párost!
Erre sztem 2-3 éven belül a két fiatal közül legalább az egyik alkalmas lesz.

Bocs a hosszú hsz-ért.
Forca Barca!!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.08.14. 09:43:04

gy írta:
csababarca írta:Pep ebbe a fiatalokat muszáj játszatni felfogásba fog belebukni.
Szerintem ha bármihez, akkor épp ehhez remek szeme van Pep-nek, hogy meglássa a kicsikben a lehetőséget, és jól használja/beépítse őket.

Csak ez már kezd kissé görcsössé válni. Én örülök neki,hogy ilyen jók a sajátneveléseink, és be kell őket építeni meg minden. De azért csak bennük bízni...

Nem tudom egyébként Hlebbel és Cácaressel mi lesz, jó lenne már az ő sorsukkal is foglalkozni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
gy
Jugador del Barça

2010.08.14. 09:30:03

csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.08.14. 07:54:51

Pep ebbe a fiatalokat muszáj játszatni felfogásba fog belebukni. Megint a makacssága. Nem látja hogy nagyon szűk a keret? még a középpályát megértem,jó játszassa a két fiatalt,ha szükség hozza. De középhátvéd pozícióban is kevesek vagyunk. Milito bármikor megsérülhet, Puyol se fiatal már,Abidal középen bukó. Ott egyedül Piqué a biztos pont.

Pár napja írtam,hogy elkezdhetjük elkönyvelni, hogy nem érkezik senki. Akkor sokan lehurrogtak, de most még jobban megerősödött bennem ez,olvasva Pepet.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
elbandi
Capitá del Barça

2010.08.14. 04:38:21

barca99 írta:hogy ha Pep, aki nap, mint nap dolgozik az atletic-os srácokkal, azt látja, hogy megfelelnek a szintnek (márpedig látta Pedro-nál és Busquets-nél is), akkor én ezt elfogadom, és elhiszem neki, hogy legalább annyira hasznosak lesznek, mint Özil lett volna.
Ebben teljes mértékben egyetértek.
Ő látja őket nap mint nap dolgozni,nem mi.
Gondolom nem véletlen nem kellett neki.
bali 15 írta:Hogyha már megváltunk Toure-tól akkor már igazoljunk már valakit a helyére. Vagy a kispadra. Bár Mascherano 26 évesen ne padozzon.
Ebben van igazság,de nem biztos hogy konkrétan padra jönne az
argentin.Itt valaki mondott egy nem rossz ötletet.
Ha esetleg Xavi-t pihentetni kéne akkor Busi játszhatna a helyén.
Ha esetleg érkezne Mascherano akkor valószínűleg nem a padot koptatná egész szezonban hanem azért játszana kb.25-30 meccset úgyis.
Mikaos írta:Másrészt jönnek a szokásos City-ajánlatok, meg
csere-ajánlatok. Szerintem Robinho-Tevez-Adebayor nem ér annyit
együtt, mint Ibrahimovic. A 3 legbutább focista kb., aki nagycsapatba beférhet,ráadásul mind 1 csapatot "erősítenek".
Remélem, meg leszünk védve tőlük.
Ez az Ibrás sztori baromság.
Ekkora fizetést nem adnának neki.
Meg van elég csatárjuk amúgy is.
Nah most jó nagy baromságot mondtál.
Ezt írhattad volna a humor topicba is :lol:
Attól még hogy ide nem kellenének a legtöbb csapat
elfogadná ha egy ilyen csatársora lenne :wink:
Legközelebb ha hülyeséget akarsz írni akkor azt szerintem ne ide írd.Mondjuk tőled eléggé megszokott más csapat játékosainak szidása alaptalanul... :roll:
Hattrick:Manchester.City.
Barcelona és City mindörökre...:)
MichaaBee
Llegenda del Barça

2010.08.14. 04:11:41

Chino írta:. Nkem sem a szívem csücske az argentín, de ha jön szvsz sok alternatíva lehet a kp-n. Annál kreatívabbnak képzelem Pep-et,hogy ne csak azért hozzassuk az argentint hogy legyen Serginek cseréje.
El tudom őket képzelni egyszerre is a pályán vagy hasonló felállásokat.
Sajnos nem Pep kreativsagan mulik, hanem Mascheranoen, hogy eppen hol tud jatszani... Ezert favorizalnam Banegat, de o szoba se jott eddig, ugyhogy tobb szot nem is erdemel.
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Chino
Llegenda del Barça

2010.08.14. 02:08:58

kennyke04 írta:
tudomka958 írta:azért mert nem ismered még nem kellene hülyeségeket írni...
hajrá, cáfolj rám! miért hülyeség? lehozta több cikk is, hogy a család nem érzi jól magát Angliába, mert nem tudják a nyelvet meg esik az eső. Milyen szép is lehet azért nálunk, napsütés, tengerpart, spanyol nyelv... hm... Csupa szív játékos, de nem való ide + Hleb+15millió egy Yaya helyére padra? kezdőbe? akkor Yaya maradhatott volna... ezerszer jobb alternatívák vannak, ez csak a Poolnak éri meg...
1. Yaya akart távozni, nem lett elküldve szóval nem olyan egyszerű a dolog.

2- Nem hiszem, hogy olyan rengeteg alternatíva lenne. Senna került idáig szóba azon a poszton -akinek személy szerint leginkább örülnék- de úgy néz ki nem ő lesz a megoldás. Nkem sem a szívem csücske az argentín, de ha jön szvsz sok alternatíva lehet a kp-n. Annál kreatívabbnak képzelem Pep-et,hogy ne csak azért hozzassuk az argentint hogy legyen Serginek cseréje.
El tudom őket képzelni egyszerre is a pályán vagy hasonló felállásokat. De ez még a jövő zenéje, az se biztos hogy nálunk köt ki.

Én bízok a fiatalokban is, ha Pep megtalálja a helyüket szvsz felnőnek a feladathoz. Akire igazán kíváncsi leszek az Jeffren. Ez az ő éve lehet.
Én személy szerint abban is nagyon reménykedek hogy Bojan több játéklehetőséghez jusson. Megérdemelné már a lehetőséget, a hozzáállása példaértékű és amikor lehetőséghez jutott élt is vele.
Forca Barca!!!!
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.08.13. 23:54:59

tudomka958 írta:azért mert nem ismered még nem kellene hülyeségeket írni...
hajrá, cáfolj rám! miért hülyeség? lehozta több cikk is, hogy a család nem érzi jól magát Angliába, mert nem tudják a nyelvet meg esik az eső. Milyen szép is lehet azért nálunk, napsütés, tengerpart, spanyol nyelv... hm... Csupa szív játékos, de nem való ide + Hleb+15millió egy Yaya helyére padra? kezdőbe? akkor Yaya maradhatott volna... ezerszer jobb alternatívák vannak, ez csak a Poolnak éri meg...
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
szkeptikus06
Jugador del Barça

2010.08.13. 23:08:40

BraunA írta: Fantic írása, rád nézve építő jellegű...
OFF:
:lol: Komolyan kérdem,hogy az ilyen hsz-ek miért nem kerülnek törlésre...

Nem akarom töröltetni magam személyeskedéssel,de Neked is van bőr a... ,öreg...
Mi lenne,ha témához kapcsolódót írnál? Szánalom. De van pár hozzád hasonló a fórumon.

ON:Ha Pep azt mondta,hogy Özil nem,akkor ne mis fog érkezni,ez a téma itt már le is zárható,legalábbis nem érdemes tovább beszélni róla. Én elnéztem volna Barca mezben,de ha ne,hát nem.
Akkor láthatjuk kárát a dolgoknak,ha Mascherano nem jön,mert nem engedi a klubja,mert akkor elég vékony marad a keret és elég szűkös esztendő következne. Remélem nem így lesz. Mascherano és egy tkp (aki adott esetben Iniesta helyett játszhatna) kellene még ,de nagyon. Remélem legalább az egyik összejön,mert Keita mellett a két fiatal édes kevés lesz.
sjd
Llegenda del Barça

2010.08.13. 23:00:31

Rinku írta:Lehet szépíteni, nem szépíteni a dolgokat, ha nem jön Mascherano, akkor nagy gáz lesz! Tourét muszáj pótolni! És Az is baj, hogy se Özil, se Fabregas nem jött... Artetáról tudtok valamit?
Arteta szóba sem került
MatyiG
Adminisztrátor

2010.08.13. 23:00:29

Artetáról tudtok valamit?
Szerződést hosszabbított az Evertonnal. Szóval nem megy sehova egy jó ideig. :wink: :) (Hál'Istennek. :twisted: )
Rinku
Director del Fútbol

2010.08.13. 22:57:59

Lehet szépíteni, nem szépíteni a dolgokat, ha nem jön Mascherano, akkor nagy gáz lesz! Tourét muszáj pótolni! És Az is baj, hogy se Özil, se Fabregas nem jött... Artetáról tudtok valamit? 4 nap után ma ültem a géphez, addig nem tudtam netezni és még vissza se tudtam keresni, hogy mi történt. Gondolom semmi, mert arról úgy is olvastam volna valahol. De! Mindenképpen kell egy minőségi csere Xavi és Ini mögé, MUSZÁJ! Nem festem az ördögöt a falra, de láttuk, hogy milyen ziláltság volt nélkülük...

2. Zlatan mehet Isten hével, őszintén remélem, hogy rábólintanak, ebből pénzből Mata és a Happy Mealek isbőven kijönnek! Villa lehetne középcsatár, lenne balszélsőnk, lenne megint balszél és lazán kijönne a költségvetés! Legalábbis erre az olvasott száztizen akárhány milliós ajánlatra gondolok.

Hajrá! Van még 2 hét,ne csesszétek el Rosellék!
Football, bloody hell. /SAF/
Zibra16
Jugador del Barça

2010.08.13. 22:11:26

özilt azért írtam mert madridistán az a hír járja, hogy özil érkezhet a reálhoz remélem,hogy kacsa ez a hír és nem megy oda se a man utd.be
Lezárt