2011.12.26. 22:21:03
Számomra Keita nagyon fontos és értékes tagja ennek a csapatnak. Amikor Pep bizalmat szavaz neki, mindig él vele, szinte soha nem hibázik, sokan azt mondják csak "alibizik", de kérdem én, mi lenne ha ő is egy Xavi, vagy egy Fabregas lenne?! Vajon szüksége lenne ennek a Barcának még egy zsenire a középpályán?! Szerintem nem! Tegyük fel, hogy 0-2-re húzunk a Bernabeu-ban és már csak 15 perc van hátra. A középpályára cserélünk, a lehetséges alternatíva a kreatív Thiago és a megbízható Keita. Nos ki legyen? Nálam Keita. Stabilitás kell a kpra. Ő megtudja ezt adni. Nem vállal sokat ez igaz, de amikor kell gólt lő, amikor kell bekkel.
Ezen felül egy igazi vízhordó. Egy jó csapatnál az öltözőben is rend van és én még nem hallottam róla, hogy bárkinek is konfliktusa lett volna vele, vagy neki lett volna baja bárkivel is. Mindenkivel jól kijön, nem vágyik rá, hogy SZUPERSZTÁR legyen. Csendben megbújik a háttérben, a csillogást pedig meghagyja Messinek, Villának, Xavinak, Iniestának, Fabregasnak, Alvesnek vagy éppen Piquének.
Nem róla szólnak az újságok botrányrovatai.
Úgy gondolom a Barca sokat vesztene ha ő távozna, és mindenképp megérezné a hiányát. A játékostársai szertik, a szakmai stáb bízik benne.