2013.01.02. 16:09:04
Két ünnep között elolvastam Zlatan életrajzi könyvét. Viszonylag hosszú, de olvasmányos könyv, pár óra alatt kivégeztem, sokat tűnődni vagy gondolkodni közben nem kell rajta, úgyhogy gyorsan haladtam vele. Semmi extra amúgy, élvezetes, egyszer olvasható, szerintem el is passzolom majd. A legjobb szórakozásom az volt, h a a könyvben leírt gólokat megkerestem youtube-on.
Én a könyv alapján nem tartom se jobb, se rosszabb embernek őt, saját maga is bevallja, h agresszív, renitens, a pályán és azon kívül is (az volt a gyermeke(i) születéséig). A felelősséget a gyermekkorára hárítja (ezek a részek annyira nem érdekeltek), próbálja bemutatni nehéz fiatalkorát és származásának sajátosságait. A véleményem erről, h ennél sokkal nyomorultabb és keményebb körülmények között nőnek fel brazil és afrikai focisták, mégsem lesznek idegbetegek.
Állítása szerint akkor tud jól játszani, ha dühös és mérges, ezt Barcelonában visszafojtotta egy ideig, nem kapott itt elég szabadságot a pályán és azon kívül sem. Messi középre kérte magát, neki ez a felállás nem feküdt, ezért játszott egyre rosszabbul. Amikor ezt megemlítette Pepnek, azt ígérte, megoldja a problémát, amit a következőképp tett: ellehetetlenítette Ibrát, amit egyébként simán elhiszek és ki is nézem belőle. Elérte, h a vezetőség leigazolja Villát, Zlatan még a padot is eltűrte volna, de Pep lelkileg kicsinálta, ezért eligazolt, a futballtörténelem legnagyobb buktájával. Ahhoz a szituhoz tudnám hasonlítani, mint amikor szakítani akarsz a csajjal, de nem mered/akarod megmondani neki, ezért olyan dolgokat teszel, h előbb-utóbb ő rúg ki. Na, ezt csinálta Zlatannal. Ettől függetlenül nagyon furcsa volt neki, h itt nem ő a sztár, a megmentő, a király, nem fotózzák, mint a filmsztárokat és nem őt akarja lecumizni az összes jó nő és meleg pasi Barcelonában. Mert amúgy ezt bevallottan szerette, kivéve talán az utolsót.
Egyébként szerintem azt is elérte Guardilola, h leépítette a karrierjét. Amikor ideigazolt, olasz gólkirály volt, a világ második legdrágább igazolása, a történelem második legsikeresebb- és a jelenkor legjobb csapatához jött. Azt gondolom, ezzel egy szinten csak a Real, esetleg a MU van. Történt, h egy év alatt negyedéért eladtuk egy anyagilag gyengélkedő Milanba, akivel elérte a maximumot, megnyerte a ligát. Véleményem, ha normálisan van kezelve az ügy, akkor most is itt játszhatna, Bl győztesként, a toppon, dicsfényben pompázva, ellenben szerényen. Ez utóbbi úgysem sikerült volna neki, ettől függetlenül nagyrészt Pep a felelős a történtekért, szerencséje, h élő legenda a klubnál, gyakorlatilag bármit megtehet, nevetve hugyozhatná le a Nou Camp gyepszőnyegét, akkor is mindenki tapsolna neki.