cantera írta:érdekes a közelmúltbeli hozzászólásaim témáinak sorba állítása, viszont hibás az a beállítás, mintha egymásra épülő valamik lennének. mivel ez egy fórum, mások is írnak ide, és az utánpótláson kívüli dolgok is előjönnek, amire ha esetleg reagálok valamit, nem biztos hogy azt jelenti, hogy a korábbi hszemet folytatnám, vagy éppen próbálnám más irányba terelni az eszmecserét.
Tulajdonképpen pont azért vettem őket sorba,mert mind az up. témakörön belül mozog,csak más-más irányba kalandozva.Ezért bátorkodtam lényegében egy kalap alá venni,mégha esetleg nem is csak egyazon párbeszéd során íródtak is.És ilyeténképpen egyezik az irányvonal,csak különböző 'vesszőparipán meglovagolva'
A BL-győztes keretes számításoknál azért szólaltam meg, mert hülyeségnek tartottam a csak BL-döntőben pályára lépő csapat "értékének" számítását. Ugyanis ha jól emlékszem volt egy hiányzó (Alves), akinek az ára máris 150%-ra emeli a számított értéket. Ráadásul ahhoz, hogy a Barca elérje ezt a sikert, nem a figyelembe vett 11 játékos érdeme csak. Vagy tévedek?
Abszolút igazad van.
Viszont jeleztem,h ez csak egy újságírói játékos matematika,ami történetesen elég markánsan jellemzi a két klub filozófiáját.És mégha ferdítve is picit -mivel tényleg nem csak a kezdő playák vitték győzelemig a BARCÁT-,de igaz és számunkra jóleső,büszkeséggel eltöltő párhuzam.Ezért is emlegették fel a srácok
Még annyit hozzátennék az Alveses 'beszámításhoz':
oké,vegyük bele Danit az összegbe,akkor meg kábé ott tartunk,mint amennyiért Céronit vettétek

Egyhülyeség,nem?
Azért kezdtem el boncolgatni a Laporta érát, mert igen sok nyilatkozatot olvasni vele kapcsolatban, és hát így kicsit utánaolvasva a dolgoknak, néha az az érzésem hogy ellentmondásokba ütközöm. De nyilván csak én érzem ezt

Ő is nyilván csak a sportértékét látta anno Beckhamnek

Nemtom pontosan milyen ellentmondásokra gondolsz,de így látatlanban gondolom a nagy összegű igazolásokkal kapcsban merül fel ez benned.Megvédeném Joant,mert sosem mondta,h mi nem veszünk nagyobb pénzért playát!De akkor is más filozófia alapján.Ti már jópár évvel ezelőtt is nagyobb összegeket vertetek el egy-egy spílerre,mint amennyit mi mind a mai napig nem fizet(t)ünk ki!
És nemhogy nagyobb összegeket,hanem a többszörösét annak,mint a mi legdrágább zsugásunk tarifája.És nem is egy esetről van szó.Ugye Perec első diktatorikája alatt szinte évente,és a második érájában két HÉT alatt KETTŐ

Nálunk is előfordul (lehet,h Villa/Ribery/vki kapcsán hamarosan ismét) hasonló jelenség,de nálunk ez nagyon különleges eseménynek számít.Ellentétben veletek,ahol mindennapos dolog,sőt elvárás
Nagyon jó lehetőség lemérni a különbséget egy-egy Madrid-Barca meccsen (ha már a bajnokság nem jön össze), és sajnos nem tudok másra hivatkozni mint az U18-ra, ugyanis nem nagyon találkozik a két klub utánpótlás szinten (na jó, a Benjaminok is előrébb végeztek egy karácsonyi tornán). De az ottani eredmény talán mutatja, hogy olyan nagy különbség nem lehet a két utánpótlás között. És most ne Messiékkel gyertek, hanem a Juvenil csapatotok keretével. Meg a Barca B-vel. De ezt már leírtam, bocs az ismétlésért

Nem igazán választanám külön a kettőt.Csak azért nem,mert ezekből a juvenil és B-C csapatokból kerülnek egyre feljebb a playák,akik nálunk eljutnak a kezdőbe (és World Class Mode-ba

),nálatok is ezekből kerülnek fel,de inkább csak a keret befoltozására,semmint meghatározó zsugásként.Tehát ha nem lenne látható különbség a két oldal között,akkor nálatok miért nem jön ki legalább 3-4 évente egy klasszis?És nem veszi be a gyomrom ezt a nem bírjuk beépíteni szöveget,mert egy Xavi/Leo tudású játékost nem pazarolnátok el.De ha igen,akkor meg máshol kéne nagy karriert csinálnia,nem?Én is írtam már erről,és én is bocsi az ismétlésért...
lassan Puyol, Xavi szépen kiöregszenek, nagyon kíváncsian várom hogy lesz-e megfelelő "hazai" pótlásuk.
Na látod,ebben teljesen egyet értünk
Én is kíváncsi vagyok,h milyen szinten tudjuk pótolni az idővel 'kifutó' játékosokat.Mert nagyon magasra van téve mostanában a mérce a jövő fiataljainak.De a hírek és a tendencia (valamint az a néhány meccsre való felhozatal) azt mutatja,h egyelőre vannak titkos fegyvereink a raktárban (Gai,Thiago,stb...).Bízom benne,h ez mindig így is lesz,ezzel biztosítva magunknak a hűséget az alapelvünkhöz