2010.08.09. 02:03:04
Nagyon kellene egy vkp. JDS egyáltalán nem alkalmas vkp-nak. Xavi posztján lenne ő nagyon hasznos,esetleg Iniesta posztján. Idővel itt alapember is lehetne,de vkp-ként még Busquetsnél is kevesebbet tudna hozzátenni a védekezéshez. Alacsony,gyenge testalkatú,alapvetően támadó felfogású játékos, hatalmas baki lenne edzői szempontból őt vkp-ként játszatni tétmeccseken is. Az még elmegy,hogy egy kínai ellenféllel vagy koreaival szemben berakja őt Pep vkp-nak,de ez kb annyi,mintha pl a Paks ellen lépnének pályára... Ennyi erővel Iniesta is lehetne vkp,vagy Messi...
Ha nem erősítjük meg kellőképpen a csapatot,szinte biztos,hogy a reál le fog nyomni a bajnokságban, a BL-ben pedig egy Chelsea/MU/Bayern vagy Inter lehet a végállomás.
Villa egymagában kevés erősítésnek,ha megnézzük,hogy kik távoztak eddig.
A védelembe Puyol,Pique,Milito,Fontás négyes (ebben a sorrendben) középen elég lehet,ha hozzávesszük,hogy Abidal tud középen játszani-bár nem szeretném,hogy egy erősebb csapat ellen a franciának kelljen ott játszani,mert eddig az ilyen helyzetekből sok jó nem sült ki. Abból sem sülne ki sok jó,ha pl a BL-ben egy Arsenal vagy Chelsea ellen Fontás kezdőként lépne pályára... megennék reggelire a Drogba/RVP/Anelka szintű csatárok. Tehát nem ártana egy középső bekk,akinek van elég tapasztalata,egy afféle nagy öreg,aki lehúzna itt 2 évet. gondolok itt pl. Ricardo Carvalho/Materazzi/Kaladze/stb. -itt csak találomra soroltam fel neveket,nem kell egyből belekötni.
Szélső védő posztokon az Alves,Abidal,Maxwell,Adriano négyes tökéletes, Puyol is tud végszükség esetén szélen játszani. Jeffrent nem írnám ide,mert borzalmasan játszott védőt... nem is értettem,hogy rakhatta oda idén párszor Pep-lehet FM10-be képzelet magát...
A középpálya számomra rejtély,mert az alap 3-as megvan ( Xavi,Iniesta,Busi személyében) ,de kiegészítő emberként Keita nagyon kevés. Egyrészről a mali válogatott hullagyenge támadójátéka és szembetűnő pontatlansága az összjáték terén nem ígér sok jót. Akarata van,ami szép és megbescsülendő,de ha ehhez nem párosul megfelelő képzettség és (játék)intelligencia,akkor szinte nem ér semmit. Tartalék Vkp-nak esetleg elmegy,bár én nem szívesen látnám idén is olyan sokat a pályán,mint tavaly. Egy vkp-ra mindenképp szüksége lenne a csapatnak. Senna tökéletes lenne,mind árban,mind játéktudásban és akkor Keita megkapná a megfelelő időt-a padon.
Támadójátékot erősítő kp-nak ott van JDS,aki nagyon jó,és van benne lehetőség,hogy klasszis legyen,de egyszerre felhozni és mély vízbe dobni Thiagoval együtt,úgy,hogy más csere kp nincs Iniesta és Xavi helyére kész öngyilkosság lenne. A felkészülés alapján úgy tűnik ezt Pep is látja és JDS-re számít idén az első csapatban,jövőre talán jöhet Thiago is.
Özil szerintem nem kellene a csapatba,de ha érkezik,én nem fogok szomorkodni,kivéve,ah ez a vkp megerősítésének rovására menne.
Támadók terén jól állunk, esetlegesen Ibra távozása mellet egy klasszis érkezését tartanám nagyon hasznosnak ,így Villa játszhatna az eredeti posztján-középen és nem kellene a svéd majom miatt kiszorulnia szélre. Ha majd nem megy neki a góllövés jönnek majd a negatív hangok,de arról mindenki meg fog majd szépen feledkezni,hogy Villa nem szélső- mint ahogy Henry sem volt az...lehetnek ők akármilyen gyorsak, akkor elégedett a szurkoló,ha ontják a gólokat, ez pedig szélen nehézségekbe fog ütközni -távol a kaputól. Én így a Messi-Villa-Pedro hármast tenném az alapkezdőbe,de Ibra úgyis játszani fog, ez már a felkészülés alapján megállapítható,mert Pep valamiért bírja ló képét...Ennek ellenére a Messi,Pedro,Ibra,Villa,Bojan,Jeffren támadószekció elég sok lehetőséget rejt magában,habár Jeffrent a mutatott játéka alapján én inkább kölcsönben tudnám elképzelni,mint nálunk tétmeccsen. Új támadó,akkor kell,ah Ibra valamilyen csoda folytán elköszönne-de nem lesz ilyen szerencsénk...úgyhogy kénytelenek leszünk azért szorítani,hogy legalább 2-3 meccsenként egyszer sikerüljön a hálóba szerencsétlenkednie a labdát. A többi gólról majd Messi és Villa gondoskodnak,hogy ne legyen baj-remélem.
Kapusokról nem beszéltem,szerintem nincs is rá szükség.
Összességében egy középhátvéd,egy vkp és esetleg egy támadóbb felfogású kp kellene ,hogy teljes legyen a keret(24 ember).
Egyértelmű,hogy Pep V.Sánchezre,Hlebre és Cáceresre nem számít,mint ahogy Keirrison-ra és Henrique-re sem. Jó lenne belőlük valamennyi pénzt csinálni,ha már nem kellenek,csak megvettük őket. Minek?Hogy legyenek...
Szóval ha felhoznánk két fiatalt(Fontás,JDS) és jönne az általam leírt 3 igazolás,akkor versenyképes lenne a csapat a BL-ben és a bajnokságban is. Egyelőre csak az mondható el,hogy a kezdőnk az egyik legerősebb a világon,de a padunk rövid és kevéssé minőségi - ergo valószínű egy bajnoki ezüst és egy BL kiesés,ha angol csapattal hoz össze a sors. A kupát egy könnyebb sorsolással akár megnyerhetjük.
Persze ez mind csak üres jósolgatásnak tűnhet így,az esetleges igazolásokkal változhat a helyzet,de én ezt látom reálisnak, kíváncsi leszek igazam lesz-e.