grecki írta:Akkor említs nekem még egy embert a földön, aki Robbenért fizetett volna ennyi pénzt! Pepe az egész előszezonban gyenge volt, mint a harmat, viszont leperkáltatok érte 30 misit. Igaz, attól még lehet jó igazolás hetek-hónapok után, de többe került, mint a madridisták legújabb kedvence, Ramos. Tehát, ez alapján te azt állítod, hogy egy kicsit sincs mit kritizálni az igazolásaitokon?
Drenthét pedig igenis nagyon sokan balhátvédnek írják a madridisták. Kényszer? Végülis nincs Heinze, nincs Marcelo, nincs Torres, aki be tudott volna ugrani...
Az árúkról egyszer már írtam. Kellettek a játékosok, Robbent az istenért sem adták volna el, ha nyúlunk mélyre a zsebünkben. Pepe árát én is sokallom, de úgy hogy kevés a fizetése+5 milliót kell adni érte évente elfogadom. Az viszont nem igaz, h. az előszezonban végig olyan rossz volt, a Sevilla ellen volt katasztrófális, de nagyon rákaptatok és erre mondom, h. még várjatok, úgyahogy a Barcát sem lehetett leírni 1 meccs után, őt sem kell.
Az igazolásainkról volt szó, a költekezés kapcsán idéznék be egy cikkrészletet a madridistáról:
A másik„vád”, ami éri a média részéről a gárdát, hogy rengeteg pénzt költ. Ez feljebb már egy kis elemzésen átesett, mely végén kiderült, hogy körülbelül 80 milliós mínusszal zárta a nyarat a Madrid, csak az a 119 millió kiadás hangzik soknak a Barca 70,5** millió eurójával szemben. (Ebben a 70,5-ben benne van az a 3,5 millió euró amit a Barcának akkor kell kifizetnie Gabi Militóért, ha a Barca 2008-ban BL-t érő helyezésen végez a bajnokságban, és nincs benne az a 3 millió euró, amit akkor kell kifizetnie az Barcának az Arsenal számára, ha a katalánok megnyerik a 2008-as BL kiírást.). Viszont érdemes megnézni a rivális háza táján azt, hogy a gránátvörös-kék együttes mindössze 14 milliót kasszírozott játékos-eladásból azaz 56,5 millió eurós „veszteséggel” zárta a nyarat, ami már nem sokkal marad el a Real Madridétól… és ugye emlékszünk még: a Realnak 5-el több játékost kellett pótolnia…
Gyakori a csipkelődés a Pepe – Henry párhuzammal is, hogy Henry-t milyen olcsón szerezte meg a Barcelona míg a Real milyen drágán Pepét. Henry-nak még 3 évig volt szerződése az Arsenal-nál, évi 8 millió eurós fizetésért. Mivel már elmúlt 29 éves, a FIFA-szabály szerint a szerződéséből hátra levő fizetését kifizetve kivásárolhatja magát. 3x8 millió euró = 24 millió euró. Ha az Arsenal akár csak 25 milliót kért volna Henry-ért, kivásárolta volna magát a francia, az pedig elég kellemetlen lett volna az Arsenalnak, és pláne az új, az ágyús drukkerek közt finoman szólva sem közkedvelt vezetőségnek. Pepe viszont fele annyit fog keresni, mint Henry (évi 3 millió szemben Henry 6 millió eurójával szemben), szóval anyagilag hosszútávon a Barca járt rosszabbul.
Én azt mondom jó csapatot épített a Madrid, nem akárkiket kellett pótolni és túlzó amit rólunk leírtatok ennek kapcsán.