Javier Saviola megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját Madridban. A Real újdonsült futballsztárja újra boldog és nem tartja magát árulónak.
A még mindig csak 25 esztendős csatár mosolyogva nyilatkozott a sajtó képviselőinek a madridi bemutatkozás alatt. Saviola őszintén beszélt érzelmeiről, amikor azt mondta: nagyon boldog, hogy a Real Madridhoz igazolt.
- Nem érdekel, ki mit gondol a klubváltásomról, én nem tartom magam árulónak. Végre újra boldog vagyok, itt van velem mindenki, aki fontos az életemben, és a világ egyik legjobb csapatának futballistája vagyok. Kell ennél több? – mondta az apró termetű támadó.
Érdekesség, hogy Saviolát több egykori csapattársa is felhívta telefonon, és gratulált neki új szerződéséhez. A játékos természetesen kitért a barcelonai korszakra is, mely mint mondta: nem volt éppen felhőtlen.
- Nagy tervekkel érkeztem Barcelonába, ahol azonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan terveztem. Fájó, hogy a vezetők nem bíztak bennem, így nem volt más választásom, el kellett hagynom a katalánokat. Meglepődve hallottam, Joan Laporta szavait, melyekkel inkább nem is foglalkozom. Az elnök úr talán nem hallotta búcsúbeszédemet a Nou Campban, abban ugyanis elmondtam, hogy senkire sem haragszom, békében távozom Barcelonából – nyilatkozta a Nyúl becenévre hallgató klasszis.
Laporta egyébként azt kifogásolta, hogy Saviola épp az ősi rivális Real Madridhoz igazolt. A katalán klub első embere szerint, ha csatár egy kicsit is hálás akart volna lenni a gránátvörös-kékeknek, nem fogadja el a Real ajánlatát, hiszen egy tucatnyi csapat hívta, bárhova eligazolhatott volna.
Eközben a királyi gárda új trénere, Bernd Schuster újfent kijelentette: nagyon örül, hogy az argentin sztár csatlakozott a kerethez, vele ugyanis sokat gyorsul majd a csapat játéka.
- Jólesett hallani Bernd Schuster szavait. Egy játékosnak mindig felemelő érzés, ha érzi edzője bizalmát. Igyekszem majd a pályán meghálálni ezeket a dicséreteket, ahogyan a közönség kegyeibe is minél előbb szeretnék beférkőzni – fejezte be Saviola.
Miért kellett volna hálásnak lennie? egy botlábú Guily,egy hipernagyképű bálnavadász,egy gyenge és derékig szőke Maxi,egy kitudja hol van Ezquero jobb ? Egy frászt....