Marc Bartra

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Hány pontra értékeled az idei szezonját?

1
0
0 szavazat
2
1
3%
3
1
3%
4
1
3%
5
9
23%
6
5
13%
7
11
28%
8
8
20%
9
1
3%
10
3
8%

Szavazatok száma: 40
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.26. 12:11:10

:wink: :wink:
palesz77 írta:
mahitoo írta:Sajnos neki ez a hiba elég volt, hogy végig se játszhassa a meccset, a többiek meg csinálhatnak bármit.
Szerintem logikus volt a lecserélése, átálltunk 3-4-3-ra, Lucho meg ott szereti, ha bal lábas ember játszik a bal oldalon, Piquénél meg gyengébb volt Bartra. Kétlem, hogy csak a hiba miatt hozta volna le.
Szerintem is ez volt az o, jól kivehető volt, hogy Alba feljebb lépett, többet is volt támadásban. Egy hibáért nem cseréli le. Főleg, hogy azon kívül nem nyújtott olyan rossz teljesítményt, hogy indokolt legyen. Mentett is egy hatalmasat, amivel valószínűleg góltól mentett meg minket. El is kezdte rendesen püfölni a földet.
Rivaldo11 írta:Volt itt vita régebben, a testi erejét keveselltem, sokak szerint azzal semmi gond. Csak éppen erölködés nélkül rakják odébb, amikor nagyon kell.
palesz77 írta:Alácsúsztak, az még egy Matyi szintű izomkolosszust is beborítana, amúgy az utóbbi meccsein nem egy szitu volt, hogy elnyomta az emberét simán, amikor nagyon kellett. Itt nagyot hibázott, ez tény, lehet meg is ásta vele a saját sírját, amiből most kezdett kimászni, de ezt a gólt nem azért kaptuk, mert "gyenge", és könnyen el lehet nyomni.
Azért annyira nem nyomták el, jó párszor lépett úgy oda, hogy kiterelte az ellenfelet vagy elnyomta. Annyira nem tartom ebben gyengébbnek, mint sokan.
Bob_Marley írta:Nagy hiba volt és valóban voltak még hátul,de azt tegyük hozzá hogy szinte lehetetlen volt levédekezni.

palesz77 írta:Kicsit off, és lehet, hogy rosszul láttam. De Masch hogy az istenbe nem ért oda arra a labdára, ami előtte ment el? Szerintem kegyetlenül elszámolta magát, ráadásul pnot a legrosszabb ütemben forgatta a fejét, és emiatt "lekésett" arról a pillanatról, amikor kivághatta volna a csatár elé guruló lasztit. És még mielőtt ennél többet látna bele valaki, nem Bartrát akarom ezzel mentegetni, szimplán egy észrevétel, de szerintem az a gól levédekezhető lett volna.
Lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, de a gól előtti szitut nem tartom olyan hatalmas hibának. Ezt Matyi esetében is felhoznám. Mégpedig LE hangoztatta is, hogy a belső védők komoly feladata a labdakihozatal, ilyenkor pedig Busi/Masch vissza lép a helyére, ami meg is történt. Természetesen nem úgy, mint a Celta ellen Piqué, de azért ez egy félpályánál történt labdavesztés volt úgy, hogy mögötte még hárman majd öten voltak. Rengeteg idő lett volna visszarendeződni. Még Bartra is majdnem visszaért pedig neki még fel kellett állnia a földről, mert egy becsúszással szerelték és nem is egy sprinter.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem hibázott, mert nagyrészt az ő lelkén szárad a gól, de én jobban aggódom amiatt, hogy egy ilyen után nem tudunk visszarendeződni. Azt a passzt is nagyon könnyen le lehetett volna védekezni, Masch-nak csak a lábát kellett volna kitenni, a kipattanóra sem figyelt senki pedig volt akkor ott már vagy 4 védő.

Közvetve tényleg hibás Bartra, ezt nem lehet elvitatni, de ebben a védelem is nagyban benne van. Jobban szeretném azt mondani, hogy Bartra felelőtlenül, könnyű helyzetben vesztett labdát és mondjuk 1 védőre vitték a labdát a baszkok, de inkább egy nagy káosz lett a védekezésünk.
Forca Barca!!!!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.26. 11:03:30

mahitoo írta:Sajnos neki ez a hiba elég volt, hogy végig se játszhassa a meccset, a többiek meg csinálhatnak bármit.
Szerintem logikus volt a lecserélése, átálltunk 3-4-3-ra, Lucho meg ott szereti, ha bal lábas ember játszik a bal oldalon, Piquénél meg gyengébb volt Bartra. Kétlem, hogy csak a hiba miatt hozta volna le.
Rivaldo11 írta:Volt itt vita régebben, a testi erejét keveselltem, sokak szerint azzal semmi gond. Csak éppen erölködés nélkül rakják odébb, amikor nagyon kell.
Alácsúsztak, az még egy Matyi szintű izomkolosszust is beborítana, amúgy az utóbbi meccsein nem egy szitu volt, hogy elnyomta az emberét simán, amikor nagyon kellett. Itt nagyot hibázott, ez tény, lehet meg is ásta vele a saját sírját, amiből most kezdett kimászni, de ezt a gólt nem azért kaptuk, mert "gyenge", és könnyen el lehet nyomni.
Bob_Marley írta:Nagy hiba volt és valóban voltak még hátul,de azt tegyük hozzá hogy szinte lehetetlen volt levédekezni.

Kicsit off, és lehet, hogy rosszul láttam. De Masch hogy az istenbe nem ért oda arra a labdára, ami előtte ment el? Szerintem kegyetlenül elszámolta magát, ráadásul pnot a legrosszabb ütemben forgatta a fejét, és emiatt "lekésett" arról a pillanatról, amikor kivághatta volna a csatár elé guruló lasztit. És még mielőtt ennél többet látna bele valaki, nem Bartrát akarom ezzel mentegetni, szimplán egy észrevétel, de szerintem az a gól levédekezhető lett volna.
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.26. 09:05:33

sajnos (vagy nem sajnos) annak, aki beakarja magát játszani a kezdőbe, annak sokkal többet kell nyújtania, mint akit ki akar szorítani. nem csak ugyanannyit, vagy minimálisan jobbat. nem az igazi bartra volt, de vészes se volt, szóval nem értettem a cseréjét. de végül bejött, mert mathieu jól szállt be, szóval maximum bartra önbizalmának tett rosszat.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.26. 09:02:51

Nagy hiba volt és valóban voltak még hátul,de azt tegyük hozzá hogy szinte lehetetlen volt levédekezni. Lendületből jöttek úgy három emberre, hogy mindenki mozgott volna kifelé és nem védő pozícióban voltak. Ráadásul egyérintőben passzolták ki és remekül jött be két ember közé a labda és Alba majdnem elérte még így is. A kipattanóra kellett volna figyelni az volt az igazán hiba és Rakitic és Busquets is nem megfelelően zárt vissza. Szóval nagyon össze-vissza nem mozgott a védelem, mert nem volt idő és lehetőség mozogni. Gyorsan jött az ellentámadás és teljesen ki voltak szolgáltatva.
Kép
Kép
Kép
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.26. 08:46:26

Én mindig védem, mindig szeretném ha játszana. Most valóban hibázott sajnos, bár a többiek is csak rohangáltak össze-vissza. Amikor labdát vesztett, az egy becsúszás után volt, ott még Kompany is borult volna, semmi köze nem volt a testi erejéhez, amikor meg kellett, megfogta az embert. Kapott még egy bőrt :mrgreen: , de ez benne van.

Sajnos neki ez a hiba elég volt, hogy végig se játszhassa a meccset, a többiek meg csinálhatnak bármit. Remélem LE korrekt lesz vele, és ha továbbra is ennyire tartja, akkor szezon végén elküldi, mert szegény gyerek menni nem akar. Amúgy Masch hibája számomra sokkal súlyosabb, mint ahogy anno Piqué hibája is. Lehet hibázni védekezésben, sőt pirosat is lehet kapni, de ekkora baromságot csinálni.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
mess2009
Director del Fútbol

2015.10.26. 07:58:32

nem arról szólt ez a kapott gól, hogy Bartra már egy kész top védő lenne, de nem is arról hogy a nyakába varrhatnánk. itt pontosan az a tipikus és vissza-vissza térő gyenge pontunk villant, hogy egy középkör körüli labdavesztés is milyen pánikot képes okozni. konkrétan pedig Busquets és Rakitic maradt le méterekkel a második hullámban érkerző csávóról.
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.10.26. 07:45:06

Nem csak Bartra hibázott természetesen, de engem nagyon bosszant amikor ilyen könnyen veszít párharcot. Volt itt vita régebben, a testi erejét keveselltem, sokak szerint azzal semmi gond. Csak éppen erölködés nélkül rakják odébb, amikor nagyon kell.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Normandia
Director del Fútbol

2015.10.26. 07:23:53

A labdavesztése nem a kapu előtt volt, hanem 35 méterre attól. Meg is voltunk létszámban, hogy levédekezzük, de egyik védőnk sem tudta merre menjen. Össze-vissza rohangáltak a gól előtt. Jóval több labdavesztésünk volt a kapuhoz közelebb, azokat meg levédekezték. Nem feltétlenül Bartra hibája a gól. Pique is meg ő is többször tört előre, ami edzői kérésre utal. 2-3 esetben mentett éles szituban, nem értem miért ő van elővéve. Voltak nála sokkal gyengébbek is.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.25. 23:03:34

Rivaldo11 írta: Komolyan érdekelne, mi alapján érdemelne ennél többet a srác.
Nézzed meg az előző meccseit, és az alapján érdemelne többet. Ma viszont valóban hibázott, nagyon felelőtlen volt, de a hiba után összekapta magát, több mentése is volt.
Csak hát mindez nem oszt, nem szoroz. Valószínűleg Luchonál újból elkaszálta magát.
Jó, h a többi védő még nem hibázott a szezonban. :roll:
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2015.10.25. 21:25:20

Ma megint az az erőtelen takonygyerek énjét hozta, akit kb odébbrak egy 30 kg-os támadó. (még szerencse, hogy azért volt egy nagy mentése is...)
Komolyan érdekelne, mi alapján érdemelne ennél többet a srác.
Rivaldo-A Legnagyobb.
Chino
Llegenda del Barça

2015.10.21. 03:23:01

Nekem nagyon tetszettek a megindulásai, nem sz..rt be, ha volt szabad terület előtte bátran fel mert lépni, nem egyből lepasszolni oldalra Piqének. Aki meg hiányolta,, hogy fizikailag nem elég erős, úgy odatette magát háromszor a fehérorosz támadóknak, hogy csak pattantak. (bár az egyiknél a kezével is segített)

Nyilván csak egy Bate volt, de azért a megoldásain és a helyezkedésén látszott, hogy tényleg tudja a feladatát. És megjegyzem hiába nem volt sok dolga, nem egy esetben pont úgy kaptunk gólt, hogy a védők ártalmatlan helyzetekben hibáztak.
Csak példának, a Celta elleni meccs, amikor két olyan gólt kaptunk Piquéről, amiben gyakorlatilag nem is volt meg a veszély vagy elcseszte.
Nem ez a meccs alapján kell megítélni vagy a helyét "követelni" Matyi elé, de egy újabb sallangmentes meccs és összességében kifejezetten elegánsan játszott.
A kommentátor is többször kiemelte a játékát, lehet, hogy nem véletlenül.
Forca Barca!!!!
gg86
Jugador d'estrella

2015.10.21. 00:00:11

kristop írta: lesz előtte még egy kupameccsünk :D
Hopsz, valóban, akkor így két komoly kihívást jelentő meccset is játszhat rövid időn belül! Nem panaszkodhat senki sem :)
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.20. 23:43:41

olyan volt, mint eddig, magabiztos, néhány extrával. csak így tovább.
gg86 írta:Nem lennék amúgy meglepve, ha Bartra következő fellépése szintén a BATE ellen lenne.
lesz előtte még egy kupameccsünk :D
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.20. 23:37:41

Idén volt már pár meccsünk, aminek edzés jellegűnek kellett volna lennie, majd kaptuk sorra a gólokat, sokszor egyéni hibákból. Ez a meccs azoknál sem volt könnyebb. A BATE viccnek tűnik, de egy Romának csak berámoltak 3-at, akik azért nem egy Las Palmassal vannak egy szinten.
"De a csaj adta meg a telefonszámát!!! Ez olyan, mintha elmennél vadászni, a szarvas kijön az erdőből, elveszi a puskádat, fejbelövi magát és bemászik a csomagtartódba. Persze hogy hazaviszed és megeszed!" :D
gg86
Jugador d'estrella

2015.10.20. 23:31:56

Nem ellene vagyok, de a mai teljesítményét (ahogy a többi játékosét is) felesleges értékelni. Egy edzés nagyobb kihívást jelent számukra, mint ez a meccs. Nem lennék amúgy meglepve, ha Bartra következő fellépése szintén a BATE ellen lenne.
Pavel
Entrenador del Barça

2015.10.20. 23:15:41

Ma megint hozta a kötelezőt.
Jó meccset tolt. Nem hibázott, mentet egy párat.
Mehet a padra, mert Matyi nagyon hiányzik. :twisted:
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.10.20. 23:13:10

csababarca írta:Nem láttam a meccst. Jól nyomta?
Ha igen, akkor garantáltan padozik most 2-3 meccset zsinórban. #-o
Igen jól játszott, ezzel bebiztosítva a padot magának , mint Böde Szalainak a kezdőséget :mrgreen:

Amúgy tényleg jól játszott, szorult is benn egy kis "rosszfiúság", és amikor el akartak futni mellette a labdával feltarttotta és elérte hogy elessen a játékos :D
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.20. 23:00:46

Nem láttam a meccst. Jól nyomta?
Ha igen, akkor garantáltan padozik most 2-3 meccset zsinórban. #-o
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
roby122
Entrenador del Barça

2015.10.20. 22:45:39

Odatette magát ma is. Sok dolga nem volt, de egy biztos pont volt.

Hétvégén Verma/Piqué-Bartra tengely mehet, főleg így, hogy Masche. fenn van KP-n.
mahitoo
Entrenador del Barça

2015.10.20. 22:34:34

P.Kluivert9 írta:Imádom a palit!!!lesz ő még nagy kedvenc a nou campba!!!
Álmainkban. És úgyis jön majd a szöveg, hogy az csak egy BATE volt. :D Jót úgysem tud csinálni, mindegy. Tény, ma nem volt megdolgoztatva, de a többieknek néha elég volt egy labdaérintés is, hogy megbontsák a saját védelmünket. :D
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.10.20. 22:29:33

P.Kluivert9 írta:Imádom a palit!!!lesz ő még nagy kedvenc a nou campba!!!
Bár úgy lenne! :D
De sajnos amíg előtte játszik egy 30+ éves Matyi akkor is amikor formán kívül van, addig kizárt h ibzonyítani tudjon..:S
P.Kluivert9
Barça B

2015.10.20. 22:17:45

Imádom a palit!!!lesz ő még nagy kedvenc a nou campba!!!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.19. 22:56:46

Nem tud bizonyítani hosszútávon,mert nem kap 3-4 meccset zsinórban.
Még az is kevés lenne egyébként.
Bedobják egy meccsre, lehozza hiba nélkül-> köv meccs pad.
Bedobják egy meccsre, bakizik egyet-> köv meccs pad.

Így nem lehet. És mikor máskor kéne bedobni, ha nem most,mikor mindenki kuka, és amatőr hibákat halmoznak sorozatosan?!

Engem csak az idegesít,hogy Matyi az ő kárára játszik...ráadásul ótvar gyengén. Tavaly szót nem szóltam,mert hozott a francia egy stabil közepes szintet...de idén kabaré.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
MR. TROMORT777

2015.10.19. 22:52:41

Rövidre zárnám én is, mert ez a "vita"elvesztette az értelmét. Mindkét fél csak kifejezi, hogy másképp látja és ennyi. Sosem mondtam, hogy x hiba miatt az a véleményem ami. Nem vagyok lexikon, nem fogom megmondani, hogy x időben x meccsen gyenge volt. Én csupán azt mondom, hogy lassan közelebb van a 30hoz és nem tudott megragadni. Nem tudom mi változott tavalyhoz képest, rutinosabb nem lett, éretebb aligha lesz valaki ennyi idősen. Csak ezen gondolkozzatok el kérlek, hogy vajon eddig miért nem tudott bizonyítani. Évi 5 jó meccs nekem nem számít bizonyításnak, ennél a csapatnál nem. Ennyi a véleményem és megértem az érveléseteket, de Ti szerintetek többre hivatott, szerintem nem. Tovább nem jutunk.

Az pedig, hogy Lucho marasztalta az nyílván azért volt mert nem akart neki vágni 3 védővel szezonnak, főleg, hogy igazolni nem tudott. De szerintem ez nem garancia semmire.
recrea
Llegenda del Barça

2015.10.19. 22:52:06

Mindenhol működik, h az edzőnek vannak kedvencei meg vannak, akiket mellőz, holott - adott esetben - egyiknek sincs sportszakmai indoka.

Bartrat nem kedveli LE, nincs jobb magyarázatom arra, h az egész meccsen bizonytalan, sípcsonttal gyertyát rúgó, ütemtelen, izgulós Piqué állandóan kezd.

Mondjuk szerintem Bartra sem megoldás, engem legalábbis nem győzött meg, pedig minden meccset nézek.

Meccsenként több, mint 1 gólt kapunk, tavaly ilyenkor még gólt sem kaptunk, vagyis hátul nagyon nem stimmel valami...azt nehezen hiszem el, h minden védőnk egyszerre van rossz formában, bár, az lehetséges, h egymást húzzák le.

Nálam egy védőnél a helyezkedés számít, ha az stimmel, akkor technikailag nem túl bonyolult dolog elrúgni/elfejelni egy labdát, vagy szerelni. Ebben számomra Abidal a non plus ultra, sajnos megközelítőleg sincs olyan játékos a keretben.

Ennyi játéklehetőséget mellett Bartra el fog igazolni szerintem.
Lezárt