Na most megkezdem a tegnapi gondolataim okfejtését, jó hosszú lesz szerintem, meg lehet írok is pár hülyeséget, akkor szóljatok légyszi, a kritikákat mindig örömmel fogadom.
Hajnesz, remélem te is elolvasod, ha már érdekelt tegnap éjjel..
Tényleg nagyon jó cikk, pont ezt kezdtem el tegnap éjjel pedzegetni, hogy kevesebb a háromszögezés - vagyis kb nincs is -, és ez nem csak a középpályások hibája. De pár dologgal nem értek egyet, pl úgy csinál az író, mintha Messi tavaly olyan jó lett volna abban a szerepkörben, ahova most szíve szerint visszatenné, pedig ez nagyon nem volt igaz. Szerintem teljesen indokolt volt a váltás, a tavalyi szezon bizonyította, hogy Messire már nem szabad csapatot építeni, mert annak nagy bukta lehet a vége, idén pedig az is kiderült, hogy Neymar mennyivel jobb közelebb a kapuhoz, ezt vétek lenne visszacsinálni..
Viszont pár dolgon valóban módosítani kéne. Nekem elsősorban a már fentebb említett háromszögezések hiányoznak - végre rájöttem, hogy mitől olyan "antikreatív" a szememnek a középpálya, ezért.. Ma direkt belepörgettem pár idei meccsünkbe, és még a legjobb meccseinken sem nagyon próbáltunk meg háromszögeket kialakítani, mintha teljesen kivesztek volna a játékunkból. És ezért mind a középpályások, mind a csatárok felelősek.
Nézzétek meg ezt a videót - ne a labdás embert nézzétek, hanem a többiek mozgását. Na ilyet manapság sem a támadóktól, sem a csatároktól nem lehet látni. Folyamatosan mozognak, próbálnak jobb pozícióba kerülni, a középpálya szinte együtt mozog jobbról balra, a támadók pedig folyamatosan visszalépnek, hogy bevonják magukat a játékba és létszámfölényt teremtsenek, vagy akár csak azért, hogy kimozdítsák a helyéről a védelmet, és üres területeket nyissanak meg.
Manapság pedig sajnos általában az figyelhető meg, hogy a középpályásaink állva várják, hogy megtalálja őket a labda. De a labdás ember sem sokkal jobb, mert miután passzolt, nem próbál meg úgy helyezkedni, hogy visszakaphassa, hanem marad a helyén - sokszor a védők mögött elbújva. A támadók pedig nemigen kezdeményeznek összjátékot a középpályásokkal - Messin kívül -, és nagyon keveset is mozognak visszafelé, sokszor van olyan szitu, hogy hozná a középpályásunk, de nem tudja kinek adni a támadók közül, mert mindhárman a védők közt ácsorognak. Amikor valaki visszakocog kicsit, akkor rögtön lehet látni valami játékra emlékeztető dolgot, de sajnos nagyon ritkán csinálják ezt a srácok. A másik meg, hogy sokszor nem is használjuk a középpályát, hanem rögtön a támadóknak megpróbáljuk felrúgni a lasztit - Celta ellen is szinte ez ment végig. Ez persze azért - is - van, ami a cikkben volt, hogy a szélsőink sokkal támadóbb szelleműek, de így üres terület marad mögöttük, és ezt kell levédekeznie a középpályásoknak, csak így meg sokkal távolabb kerülnek egymástól, nincs esély rövid passzos játékra. De ez meg nem a legjobb megoldás mint azt láthattuk, sajnos nem megy így túl jól a csapatnak - még a pár nagyobb arányú győzelem ellenére sem.
Na és most jön az FM-ezős rész, itt lehet lesz pár baromság..

Szóval. Én Lucho helyébe kipróbálnám azt, hogy a szélsőink kevésbé mennek fel a támadásokkal - Alves out, Montoya in -, és a középpálya ismét elkezdene egymással összhangban mozogni, nem lenne olyan kötött a posztjuk, mint jelenleg. Messi pedig tényleg "csak" az első számú gólpasszfelelős lenne nálam, ő lenne az igazi kapocs a támadók és a csatárok közt. Kb mint amit szezon elején játszott amúgy - az utóbbi pár meccsen megint őrá játszunk ki minden támadást sajnos -, csak nem engedhetné meg magának azt, hogy ellentámadásnál elől marad utolsó embernek, neki is vissza kéne lépnie a középpályás sorral, hogy labdaszerzés után rögtön megjátszható legyen - itt buknám az egész sztorit.. A Neymar-Suárez kettős pedig maradna elől, a 16-os két sarkánál kb, és nagyon sokat mozognának - a kapu felé, a szélek felé területet megnyitni, hátrafelé összjátékot kezdeményezni (nem egyszerre..

). Védekezésben a tavalyi Real féle 4-4-2-re váltanának a srácok.
E mellé pedig lehetne alkalmazni a mostani taktikát is, de az csak alternatíva lenne inkább nálam, nem az elsőszámú fegyver.
Na inkább befelyezem, lehet hülyeségeket is írtam, csak nekem ez a mostani játékunk nagyon kevés egyelőre, gondoltam leírom a fejemben hogy képzeltem el a dolgokat..
defender3 egy másik topicban írta:
1. Taktika: A csapat fele nem tud megfelelő hatékonysággal besegíteni a védekezésbe (MSN, Ini, Alvest is nyugodtan ide lehet sorolni). Ez a mai fociban megengedethetetlen, így a maradék 5 ember nyakába zúdul minden.
Ennek most direkt utánanéztem. A Real támadó 6-osa vs a mi támadó 6-osunk, sikeres szerelések - vagy faultok - az ugyan azon ellenfelekkel lejátszott meccsekről:
-Bilbao ellen:
Barca vs
Real
-Villarreal ellen:
Barca vs
Real
-Granada ellen:
Barca vs
Real
-Levante ellen:
Barca vs
Real
-Egymás ellen:
Barca vs
Real
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy olyan jól szűrnénk, de semmivel sem vagyunk rosszabbak ebben, mint a Real pl, aki amióta jó felállásban játszik, szinte gólokat sem kapnak. Úgyhogy nem ez a legnagyobb probléma szerintem az első hatosunkkal, inkább a sok pontatlanság és labdaelszórás miatt tűnik úgy, hogy átrohannak rajtunk.