Bajnoki Mérkőzések 09-10

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Bajnok lesz idén a Barcelona?

Igen, simán
126
20%
Igen, de nehezebben mint tavaly
448
72%
Nem, le fog csúszni a "trónról"
46
7%

Szavazatok száma: 620
chrisnagy13
Jugador del Barça

2009.12.03. 12:11:28

[quote="Titinho"][/quote]
Ehhez, csak annyit szeretnék hozzá tenni, hogy a pálya minősége nagyban meghatározta a játék minőségét.
Titinho
Director del Fútbol

2009.12.03. 11:45:43

blaugrana1201 írta:Ja és erről hallottatok? "Alaposan a pohár fenekére nézett Joan Laporta, a Barcelona elnöke a Real Madrid elleni szoros győzelem után.
Nagy partyface az öreg. :D

De nem kell ennek túl nagy feneket keríteni. A barátaival elment az utolsó hazai, győztesen megvívott El Clásicoja után ünnepelni. Mivel neki már nem lesz elnökként több El Clásicoja, csak egy idegenbeli. Bár még a BL okozhat meglepetést, a kupa viszont már nem... :wink:

Egy kicsit azért el van túlozva, hogy a sárga földig itta magát, meg a buli végén olyan hótton volt, hogy nem bírt állni. :wink: De az igaz, hogy 100 €-s pezsgőket ittak, meg locsoltak egymásra.
Colos írta:Remélem, most hogy többször is szóvá tették, változtatnak ezen a szokáson az illetékesek.
A szezon elején, amikor elkészítették a 2009/10-es bajnoki menetrendet, már akkor szerződésbe lett foglalva, hogy az idei 19 bajnoki hazai meccséből a Barcának 11-et szombaton este 22:00-tól fog adni a TV + még ugye az idegenbeli meccsek is mint pl. most a Xerez ellen (bár ez nem szombati nap volt, ezért is nem értettem, hogy miért nem lehet 8-tól megrendezni :? ), vagy a hétvégén a Depor ellen.

Ezt nem értem egyébként én sem, hogy miért kell ehhez a 10 órához ragaszkodnia ennyire a TV-seknek is. Vasárnap 7-től kevesebben néznék a meccset? Vagy szombaton 8-tól? :?
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Colos
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2009.12.03. 11:25:55

Látom, Pepen (és rajtam) kívül másnak is gondot okoz a tíz órai kezdés. Szinte lehetetlenné teszi, hogy élvezzek egy meccset, annyira fáradt vagyok már nap végére. Amúgy ha jól emlékszem év elején valamilyen fórumon szóvá is tették Laportának, hogy a hétfői iskola miatt a gyerekek nem tudják megnézni a vasárnap késő esti meccseket, ő meg mondta, hogy tudja, sajnálja, de nem ő találta ezt ki. Remélem, most hogy többször is szóvá tették, változtatnak ezen a szokáson az illetékesek.
blaugrana1201
Barça B

2009.12.03. 11:14:14

Ja és erről hallottatok? "Alaposan a pohár fenekére nézett Joan Laporta, a Barcelona elnöke a Real Madrid elleni szoros győzelem után. A presidente egyáltalán nem szégyenkezik tőle meglehetősen szokatlan viselkedése miatt, és pert fontolgat azok ellen, akik fényképen örökítették meg magából kivetkőzve a zártkörű „összejövetelen”. "

http://sporthirado.hu/cikk-labdarugas-l ... agat-29875 :lol: :lol: :lol:
Ő is csak ember :P :P :P
blaugrana1201
Barça B

2009.12.03. 11:07:57

Azért bízom benne hogy nem La Corunába veszitjük a veretlenségünket :!: :? Kemény meccs lessz.... :roll:
Titinho
Director del Fútbol

2009.12.03. 11:06:43

Nos...

Iván a cikkében, az első mondatban összefoglalta a meccset: Két gól, három pont, és semmi több.

Erről a meccsről igazán pozitívumot nem lehet írni, szinte csak kritikák tömkelegét. Pozitív oldalon azért 3 dolgot megemlítenék:

1. Maxwell játéka. Nekem - és ahogy látom az Eurobarca értékelése szerint is - ő volt a meccs embere. Egy kicsit most átvette Alves szerepét, folyamatosan futkározott a bal oldalon le és föl, voltak jó passzai, szerelései, labdafedezése, de azért még bele-bele csúszik 1-2 eladott ladba és 1-2 védőről való lemaradás, de asz összképet tekintve tényleg jól játszott. A gólpasszához grat. :wink:

2. Az "ukrán jézus" játéka. A meccs elején még egy kicsit bizonytalan volt, el is adott 2 labdát azt hiszem az első félidőben, de a másodikban már nagyon magabiztosan és határozottan játszott. Voltak jó közbelépései, megelőző szerelései, még Farkas Norbi is megjegyezte, hogy fejlődést mutat a játéka. Most nem voltam vele elégedetlen.

3. Ibra gólja. Eszméletlenülszemtelenpimaszgólt vágott Ibra, de a gól előtti teljesítménye is jó volt. Az a dekázgatós, karaterúgásos passza Henry-nak sem volt semmi, kár hogy lefújta a bíró, vagy az Iniestának adott gólpassza, amit sajna Ini (a jóisten tudja, hogy hogyan) kihagyott. 11 meccs, 9 gól, 4 gólpassz. Remélem a Riazorban is folytatja a remek kezdést.

Ha már leírtam a pozitív meglátásaimat, akkor leírok néhány negatívat is, hiszen inkább sajnos ezekről szólt a meccs.

1. Márquez játéka. Nagyon de nagyon gyenge teljesítmény volt az övé, a csapatot tekintve az övé volt a leggyengébb szerintem. Ha jól emlékszem akkor 6 vagy 7 eladott labdája volt, két szerelést véltem tőle felfedezni, az egyik asszem a 39. percben a másik pedig a 65. percben. Akkor játszották át amikor akarták, vagy alászaladt a labdának, vagy a félpályán elveszítette a labdát (ez nem is 1x történt meg). Azért az "ukrán jézustól" is gyengébben teljesíteni...háát... :?

2. Pedro és Bojan játéka. Semmi. 0. Bojan 2x ért labdába és kb. 3x volt lesen. Ennyi volt neki a meccs. Pedro pedig kb. 4x-5x talákozott a labdával a jobb oldalon, ebből 3x Xavinak passzolt 2x pedig Alvesnek. Egy az egyben továbbra sem meri felvállalni a párharcot, amit én nagyon hiányolok a játékából. Bojantól többet vártam egyébként...

3. Touré. Ennyi eladott labdát a tavaszi idényben nem adott el összesen, mint a tegnapin. Lassú volt, körülményes, figyelmetlen, pontatlan. Megállt a kezdőkörben és ott volt szinte az egész meccsen, se hátra, se előre nem segítette a társakat. Egy jelenetet itt is megemlítenék, ami nagyon nem tetszett. Kb. a 35. perc tájékán lehetett amikor Chygy és Márquez hátul passzolgattak, Márquez gondolt egyet és a félpálya vonala felé kezdett megindulni, ahol (nem utoljára) elvesztette a labdát a letámadó Xerex csatár ellen és Touré az esettől mintegy 10 méterre ÁLLT és nézte ahogy elszalad "mellette" a Xerezi támadó, és a földről felugró Márquez sprintelt utána. Még jó, hogy a szintén visszafutó Maxwell segítségével ketten Chygyvel szerelni tudták, majd előre passzolták az egy helyben ugyanott álló és váró Tourénak. A 16-osnál rendkívül könnyelmű volt, el is adott 3 labdát legalább, amiből a védelem mögé már is ívelték a Xerezi játékosok a labdát.

Henry sem játszott valami nagy meccset, de legalább gólt lőtt, nagyon látszott rajta is a görcsösség. Xavi is elég pontatlanul játszott, Alves védekezésben elég jó volt, viszont támadásokban most nem nagyon tudott hozzátenni. Mondjuk a 25. percben szépen löbbölte oda Henrynak a bogyót. :wink: Keita semmit sem nyújtott, egy előre passzt nem láttam tőle, csak oldalra vagy hátra ismerte a figurát, előre játékban fejlődnie kéne.

Kit hagytam még ki...Valdés jól védett, igazából nem volt nagy nyomás rajta. A csereként beálló Messi és Iniesta színezte egy kicsit a játékot, mindketten lőhettek volna gólt is, ám Iniestának az oldalhálót, Messinek pedig a kapufát sikerült eltalálnia. Bízok benne, hogy a hétvégén a Depor ellen mindketten kezdenek, Ibrával egyetemben.

A hétvégén jelentős javulást várok a csapattól, mivel egy elég kemény meccsre van kilátásunk a Riazorban. Ott a legjobb kezdővel állnék fel, aztán ha kielégítő lenne az előnyünk mondjuk a második félidőre, akkor lehetne lehozni a játékosokat, a keddi BL meccsre való pihentetés céljából. Nem szabad félvállról venni a Deport, inkább itt játszunk teljes csapattal mint majd Kijevben. (én abban sem vagyok biztos, hogy a kupában a Valencia legyőzi a Deport...sőt...)

Javulni kell tehát és én legközelebb ezektől a "csereemberektől" sokkal többet várnék játékban, mint amit tegnap mutattak. Gondolok itt főként Márquezre, Pedrora és Bojanra. :?

Na ez jó hossszúra sikerült, lehet letudhattam volna ennyivel: Két gól, három pont és semmi több. Ennyi...

Na peace. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Titinho 2009.12.03. 11:10:30-kor.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.12.03. 09:59:11

Fernando írta:VV jól védett nem volt vele gond. Nem is tudom mikor bakizott utoljára... nem most volt.
Nem is olyan régen, a múlt heti Inter elleni meccsünkön volt egy hatalmas bakija, de szerencsére megúsztuk gól nélkül. Amúgy valóban remekül teljesít eddig az idén.
gygerike
Entrenador del Barça

2009.12.03. 08:47:09

Én ugy voltam vele megnézzem az első félidőt láttok 2-3 gólt és megyek alukálni. Nem mentem. Meg kellet néznem a másodikat is hogy jól aludjak, nem aludtam olyan jól.A játék picit siralmas volt, aminek ezzen a meccsen örülni tudok Henry és Ibra góljának és Csiga teljesítményének.Nem tudo mit gondoljak erről a Pedro gyerekről, vannak néha egész jó meccsei , vannak olyanok amikor nem játszik jól , de gólt rúg és vannak olyanok amikor semmit nem mutat.Na mind1 a lényeg megvan

Pacsi
Visca El Barca
Kép
albicelesteX
A Vadász

2009.12.03. 08:38:42

Az első félidőn majdnem elaludtam!A szünetben meg már gondolkoztam rajta rajta, hogy jobb lenne aludni!jobb lett volna mert nagyon unalmas meccs volt!Viszont annak örülök, hogy azért egy ilyen meccset is behúztunk!Remélem csiszolódik még a játék!Ibrahimovic azért jól nyomja!Nagyon elégedett vagyok vele!
Kép
don gamper
Capitá del Barça

2009.12.03. 08:38:19

A lényeg a 3 pont megvan,kötelező [auto_cenzúra] időben,[auto_cenzúra] pályán
gyorsan letudva a fontos gyorsan haza húzni a fiuknak és lefeküdni
aludni.Sok volt eddig még több jön ezután.
Többet nem is nagyon vártam nem is akarhattam.Ibra góljáért legalább
megérte végignézni.
A Cél: A Triplázás Duplázása!!!
haze71
Entrenador del Barça

2009.12.03. 08:30:39

Az eddigi mérkőzés értékelések közül Iváné áll a legközelebb hozzám. Az idei leggyengébb játékot produkáltuk, szerencsére ezért is adnak 3 pontot. Alves játéka nálam még mindig messze elmarad a tudásától, Marqueznek nem volt három sikeres passza (számomra ő és Henry az abszolút kakukktojás), Csiga az elején bakizott párat az előrejátékban, Maxwell játéka pedig megfelelt az elvárásaimnak. Toure és Keita a támadásépítésben nem tudja kivenni a részét, ezért is nehéz Xavinak egyedül megoldani a szitut. Henrynek gyakorlatilag nincs épkézláb megoldása, (a gólja szép volt!), hosszan szökteti magát, képtelen egy az egyben megverni a védőt és folyton lesre fut, míg a két másik csatárunk tulajdonképp nem is találkozott labdával. (Bojannak az elején volt egy szép csel utáni elfutása, jó beadással befejezve)
Lehet a taljra, meg a késői időpontra fogni ezt a teljesítményt, de szerintem a Barca játékának stílusát a Puyol, Pique, Xavi, Iniesta, Messi, Ibra játékosok adják és azon a meccsen, ahol ebből a hat emberből 3-4 hiányzik, rá sem ismerni a Barcára. Ugyan olyan stílustalan csapat benyomását keltik, mint bármelyik európai klub.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.12.03. 08:13:01

Tényleg nem játszottunk valami jól, de ilyen meccs is kell. Ér annyit ez a 3 pont is, mint a Madrid elleni... Hátul egyenlőre semmiféleképp nem erőltetném EGYÜTT Rafát és Csigrinszkijt. Egyikük sincs nagy formában, viszont egy jó Puyol, vagy egy jó Piqué mellett nagyobb eséllyel játszanak jól. VV jól védett nem volt vele gond. Nem is tudom mikor bakizott utoljára... nem most volt. Alves most az átlagosnál picit gyengébb volt, Maxwell-nek voltak jó passzai, megindulásai, de emellett rengeteg eladott labdája... nálam biztos, hogy nem ő a meccs embere. A középpálya nem volt rossz, de rengeteg volt a pontatlanság, főleg Touré és Keita részéről, Xavi hozta az átlagost, nálam talán ő az MVP. A támadósor hullagyenge volt a cserék előtt, Pedro és Bojan csak vergődött, míg Henry-t a 35. percben vettem észre, hogy a pályán van. Persze a második félidei gólja szép volt. A cserék után azért némiképp feljavultunk. Messi, Ibra nagyot dobott a csapaton, főleg utóbbi. A lényeg a három pont! Szép volt fiúk.

Ui.: Azért Messi sarkazása nem volt semmi Alvesnek :D
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Léfe
Entrenador del Barça

2009.12.03. 06:56:49

Nagyon idegesitő mecs volt. Nem lehetett a Barca stilusára nyomokba sem ráismerni. Lehet a talajt szidni, mert rémitő volt, de az Inter ellen játszottunk csak ugy ahogyan kell. Középen nem szereztünk labdát és átfuttak rajtunk, de elöl bénáztak. Ennyi elpasszolt labdát régen láttam. A DEpor ellen ennyi kevés lesz.
Fecó
torotam
Jugador d'estrella

2009.12.03. 02:22:33

Ahogy Guardiola mondaná: "A győzelmeket nem kell megmagyarázni!" :lol:
Szerintem Marquez nem volt rossz, Toure sem, a csapatnak úgy alles-zusammen nem ment, ennyi.
Visca el BARCA!
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.12.03. 01:14:53

A brokkoli találó, a talajra nincs jelző ami jobban kifejezné a felület minőségét. :(
Felejthető produkció, de a lényeg megvan! :D
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
eric
Barça B

2009.12.03. 00:34:00

Két másik emlékezetes példa:
Henry elsőfélideji kapuralövése, ami elszállt a rövid felső sarok fölött... a visszajátszásban látszott igazán, hogy kb. 2 köbméter földet és füvet nyomott ki a lövés pillanatában a támasztó lába.
Vagy Ini ajtó ablak helyzete... a lövés előtt pár ezred másodpercel felpattant a labda egy méretes fűcsomón.

Ezek, és Ibra kinevetett tanyázása a legszembetűnöbb szituk voltak, de ha visszanézitek a meccset (mondjuk ehhez kell egyfajta akaraterő :P ), akkor jól látszik, hogy több tíz ilyen apró helyzet volt, ahol a sz*r talaj okozott galibát. Egy ilyen finom, precíz gépezetben, ahogy a Barca működik, ennyi sok rövid/hossú/belebökős passznál, apró cselnél ez mindenképpen döntő tényező.
eric
Barça B

2009.12.03. 00:17:56

Srácok! Egy dolog azért tényleg nagyon szembetűnő volt: közeli képeken lehetett látni csak igazán a pálya minőségét, kb. mintha egy brokkolit néznék nagyítóval. Egyértelműen ennek a számlájára írom a mai gyengébb játékot! És tudjátok mit? Ha a Real idejön, és ver a Xereznek majd 5öt lazán, akkor is ezt fogom mondani. Ugyanis a Real játéka jelentősen kevesebb passzból és kreatív megmozdulásból áll; racionálisabb, célratöröbb focit játszik, és ez ezen a rossz talajon szerintem kifizetődőbb! Nálunk a rengeteg passz, a sok csel, apró mozzanatok mind olyanok, hogy a támasztó lábad alól kiforduló talaj, a megcsúszás miatti egyensúly vesztés, a kiszakadt fűcsomókon táncoló labda, ezek mind befolyásolják a játékunkat. Sz'al nem szabad a játékosokat bántani, NEM felejtettek el focizni, csak egyszerüen botrányos volt a pálya. Friss példa erre, amire mindenki emlékezhet, Ibra beállása után 2 percel akkorát tanyázott egy megindulásnál, hogy kiröhögte az összes néző. Ez egy szitu, ebből kb. 50 apró volt a meccsen, egy részük necces helyzetben...
kristop
Entrenador del Barça

2009.12.03. 00:13:03

Illetve meglepő módon sokan szidták Tourét is, de ő még azért a H1N1-ből most épült fel, és volt pár kihagyott meccse (persze Abidal visszatérése mondjuk jobban sikerült a vírusból).
annyira követelte a helyét a csapatba, hogy azért csak csak elvártunk volna tőle legalább egy átlagos teljesítményt, kevesebb labdavesztéssel és összeszedettebb játékkal.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.12.03. 00:10:01

Elég lazára vettük a meccset. De mondjuk ez két kőkemény rangadó után érthető is volt.
Nem játszottunk jól, de ennek ellenére azért uraltuk a meccset. Csak gólokat nem sikerült lőni.

Henry papa fejese király volt, meg az előkészítés is Maxwell-től.
Ibra pedig egy mester. Nem ő lett volna, ha nem cifrázza :)

Iniesta...egyszerűen megtiltanám neki a kapura lövést... (Csak a Chelsea ellen lőhet kapura :D) Ennek az embernek fóbiája van a kaputól szerintem :)

Alvest megdicsérném, mert nagyot hajtott, le a kalappal előtte.
Csigri meg elég magabiztos volt, tetszett a játéka. Ez legalább akkora öröm nekem, mint a győzelmünk.

Lényeg a lényeg: kötelező 3 pont, és már a zsebünkben is van. Jöhet a következő.

Más:
Persze a félidőben páran megint követelték Henry fejét, ehhez képest gólt lőtt. Jó, hogy nem küldjük már nyugdíjba :D
Illetve meglepő módon sokan szidták Tourét is, de ő még azért a H1N1-ből most épült fel, és volt pár kihagyott meccse (persze Abidal visszatérése mondjuk jobban sikerült a vírusból).
miihii
KHAL

2009.12.03. 00:09:57

Számítottam rá,h nem lesz ez olyan egyszerű meccs.Éreztem,h nem lesz itt fieszta,olyan izzadtságszagúra tippeltem.
Ez be is jött.
De azért az nem volt benne nálam a pakliban,h megint ennyire visszaveszünk.Eléggé lelazsáltuk a meccset.A második félidőben ahogy telt az idő,úgy ültünk le.Egy kicsit játszottunk a tűzzel,idén már túl sokadszor.Nem szeretem ezt látni,h 1:0-nál megülepedünk :P
Igaz,h kettő lett a vége,így mondhatni sima lett.De ettől még kicsit veszélyesnek érzem ezeket a séta-légzés meccseket.Eddig tulajdonképpen bejött,hisz' az eddigi legjobb rajtot produkáltuk.De majdnem az összes 'meg nem szerzett' bajnoki pontotunk az ilyen lazsálás miatt ment el.Pedig csak még egy gólt kellene rúgni...
Magáról a meccsről:
Bízzunk benne,h ennél ezután csak jobb meccseket látunk :P
Nem volt nagy eresztés ez a mai,de a lényeg a 3 pont volt.Kiemelni sokmindenkit nem lehet,de azért Zlatant meg lehet dícsérni a gyönyörű találatért,Leó is szép dolgokat csinált (csak az a fránya kapufa,áhh :? ),Titié meg nagyon kellett.
Van egy képlékeny 5 pont előnyünk a reál előtt,kapaszkodjanak csak :twisted:
ozsimiki írta:
Xerez-BARCA 0-1
Ibra emelése kicsit felejtette a tré játékot :)
Titiiét te meg sem adtad,Cimbora? :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára miihii 2009.12.03. 00:49:18-kor.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
gergo9
Director del Fútbol

2009.12.03. 00:09:13

Nem egy emlékezetes meccs de nem is olyan rossz.
Végre Csiga végre, vmi biztató a jövőre nézve. Bár szökőévente talál be a Xerex, de ez tetszett előre is hátra is hibátlan volt.
Messi jó volt pörgött bár ehhez az is kellet ne középen legyen.
És megint nem maradtunk Ibra gól nélkül , nagyon nagy kedvencem lesz(már félig az) ha így folytatja.
Eddig nem csak Aranycipős hanem Aranylabdás teljesítmény is.
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.12.03. 00:05:58

Capon írta:Szerintem aki nézte a meccset az öregedett min. 2 évet. Nekem a hajam is kihullott az idegeskedéstől :? ez valami borzasztó volt. Ha egy fokkal jobb focisták ezek a Xerez játékosok akkor ma nagyon szomorúan feküdnénk le aludni. Annak ellenére, hogy nyertünk semmi jót nem tudok, vagy inkább nem akarok mondani a csapatról.
Maximálisan egyetértek. Azt azért még megjegyezném, hogy ilyen borzalmas talajon nem lehet egyszerű ezt a sokpasszos, kényszerítőzős játékot játszani. Csoda, hogy nem sérült le senki.
Capon
Llegenda del Barça

2009.12.03. 00:01:52

Szerintem aki nézte a meccset az öregedett min. 2 évet. Nekem a hajam is kihullott az idegeskedéstől :? ez valami borzasztó volt. Ha egy fokkal jobb focisták ezek a Xerez játékosok akkor ma nagyon szomorúan feküdnénk le aludni. Annak ellenére, hogy nyertünk semmi jót nem tudok, vagy inkább nem akarok mondani a csapatról.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.12.03. 00:01:43

shevy írta:
kristop írta:+ Alves, Csiga, Messi, Ibra
- Márquez, Touré, Pedro, Bojan

többiek átlagos teljesítmény.
én Maxwellt is a +-osokhoz tenném, szerintem jól játszott
Szerintem meg nagyon gyenge volt ma. A gólpassza szép volt, de rengetegszer futottak el az ő oldalán, szinte soha nem ért vissza az ellenfél támadásaival. A pontatlanságait már nem is említem, mert az ma mindenkire jellemző volt.
shevy
Capitá del Barça

2009.12.02. 23:58:08

kristop írta:+ Alves, Csiga, Messi, Ibra
- Márquez, Touré, Pedro, Bojan

többiek átlagos teljesítmény.
én Maxwellt is a +-osokhoz tenném, szerintem jól játszott
Lezárt