roby122 írta:Kovbal88 írta:
- nem elég kemény védő
- nem jól fejjel vagy robban be pontrúgásoknál
Most ezeket emelném ki.
Az első pont, az hogy nem elég kemény védő, én is ebben látom a rációt. Még 1-2 éve egy párszor leírtam, hogy nincs meg az a fizikum, mint pl. egy Mangalanak.Szerintem a fizikuma azóta sem változott sokat. Én ennek tudom be Mathieu vagy Masch. játszatását.
És akkor itt egyben ki is térnék a második pontra, hogy Masch.nak lehet nem a fejelés az erőssége, de a fizikumával és a keménységével ezt kompenzálja. Egy plusz dolog még az argentintól, hogy nagyon jók az előreívelt hosszú labdái(ettől függetlenül most nincs jó formában).
Mathieu mellet is a kemény fizikuma szól, meg jól fejel. Az nem baj, hogy 5 ször körbefutják, megforgatják.

A fejjátéka az egyik legjobb a csapatból, szóval ez a kritérium máris ugrott. Masch pedig pontrúgásoknál lehet, hogy fizikumával pótolja, de ebben rendre megverik.
Bartranak pedig kifejezett erőssége a hosszú labdák. Úgy a lábára tudja varázsolni a társainak, mint nagyon kevesek, emellett a labdakihozatalai szintén pengék, ami Matyi és Masch esetében olyan veszélyt hordoz, lerágom a körmöm egy-egy ilyen megmozdulásuknál.
roby122 írta:Viszont Bartraról nem mondanám azt, hogy nem jól fejel. Most nem tudok erre statisztikát, de mikor szögletnél fönn van, megvan a lehetősége, szokott ő jól fejelni. Szerzett már így gólt.
Támadásokat egyébként tudja segíteni, előkészítésben is nagyon jó, Messinek is adott gólpasszt. Viszont én is talán ezen a fizikumon akadnék fönn vele kapcsolatban, persze attól most bőven ő érdemelné meg, hogy kezdő legyen, amilyen formában játszanak a többiek....
Csak azért az mégis érdekes, hogy Mou. kirakta Terry-t a kezdőből, helyette Zouma(20) játszik.
A Realban pedig Pepe került padra, és Varane(22) került a kezdőbe.
Atleticoban Gimenez(20).
Bartra meg 24 és még sehol semmi. Lehet, hogy hozott le jó meccset a PSG ellen, a Levante ellen meg stb. stb. csapatok ellen, de valamiért mégsem. Ezt csak LE tudja.
És lehet, hogy csak két meccset játszott a szezonban, de azt hiba nélkül, míg a többi védőnknek minden mérkőzésen volt legalább két kapitális hibája. Vermalen-t nem venném ide, hanem a Masch-Piqué-Matyi triót.
Matyi azért valamennyire érthető, mert LE hozta ide, így elsőbbséget élvez, ráadásul ha minden igaz már Lucho is berágott rá. Arra pedig külön kíváncsi leszek, hogy ha a belga felépül a baloson marad-e Matyi vagy inkább Verma-t teszik ki.
Azt pedig vegyük figyelembe, hogy valamiért csak itt maradt és hosszabbított, miután beszélt Luchoval. Elhiszem, hogy elkötelezett a csapat iránt, de nem tartom valószínűnek, hogy a maga ellensége lenne és olyan mazochista, hogy ötödik számú védőként maradt volna, ha kapott más ajánlatokat, szóval lehet valami a háttérben.
A franciánál azért a 32 év már elég öregnek számít, nem olyan penge, hogy ilyen idősen is komoly nívót képviseljen.
A Terry-s dolog pedig elég más. Őt már inkább csak a mentális erő tartotta a pályán, azzal segítette legjobban a csapatot, nem a teljesítményével. Szerintem érthető, hogy inkább egy olyan játékost preferál Mou akire lehet majd építeni és nem egy 34 évest akár ikon, akár nem.
Varane pedig lehet, hogy fiatal, de ahhoz képest komoly tapasztalata van és inkább rá lehet építeni, mint Pepe-re.