Na szóval...ott fejeztem ugye be, hogy az
AS ROMA-val nyomom az első szezont. Ha jól emlékszem akkor a 16. forduló körül írtam, folytatom tehát:
A télig átigazolási szezonban, nem sikerült elhoznom Van der Vaart-ot, de felépült Buonanotte és őt tettem be Baptista helyére a kezdőbe. Nem tudtam itt tartani nyárig, télen távozott még Pizarro is, aki 12,5 millióért költözött át Sevillába, az érte kapott pénzből pedig társtulajdonosi szerződéssel elhoztam Gokhan Inlert az Udinesetől, ami végül úgy látszik, hogy végzetes csapás volt nekik hiszen a 3. helyről visszaestek a 8.-9. helyre.
A szezon második fele már nem sikerült olyan jóra mint az első, bár a 19. fodulóban pontegyenlőséggel vezettem a bajnokságot az Interrel egyetemben. Eddig tehát megvolt a veretlenségem az egész évet tekintve, de jött a 20. forduló ahol a Juve ellen kaptam ki először mégpedig 1-0-ra, majd jött a 24. forduló ahol a Milan ellen szintén 1-0-ra kaptam ki idegenben itt is. Az Inter itt elhúzott 6 ponttal, a Juve feljött rám 1 pontra, ezután még a Fiorentinával X-eltem otthon és máris elvesztettem a 2. helyemet. Közben közeledett a Fiorentina és a Milan is. Na mondom ez így nem lesz túl jó, bár még mindig csak 6 pont volt a lemaradásom 12 fordulóval a vége előtt. A 32. fordulóig tartottam is ezt a 6 pontot és a 3. helyet, de itt mintha kifulladt volna a társaság és az utolsó 6 fordulót 1 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel zártam, így visszacsúszva a 4. helyre mivel még a Fiorentina is megelőzött 3 ponttal. Nagyon mérges voltam, hiszen az idény első felében szinte mindenkit megvertem, a második felére pedig nagyon nem ment. Így a bajnok az Inter lett 12 ponttal előttem, a 2. a Juventus, a 3. a Fiorentina, a 4. ÉN, az 5. pedig az AC Milan. Itt kell megemlítenem, hogy a 35. forduló után a Milantól kirúgták Ancelottit és az én nevem is szóba került mint lehetséges utód. A gólkirály Del Piero lett 26 góllal 2. Totti 21 góllal 3. Diego Milito 20 góllal. A legtöbb gólpasszt a bajnokságban és a legjobb átlagteljesítményt Vucinic produkálta, számszerint 11 gólpasszal és 7.37-es átlaggal, így ő is lett az év játékosa, Mexés pedig az év védője.
Közben azért zajlott az Olasz Kupa is, ahol egészen az elődöntőig jutottam, ahol is az AC Milan állta utamat. Idegenben kikaptam 3-1-re, otthon viszont csak 1-1-es döntetlent tudtam kiharcolni így 4-2-vel kiestem. A döntőben a Milan ellenfele a Fiorentina volt és meg is nyerték a firenzeiek 2-1-re.
A BL-ben előbb továbbjutottam a Feyenoord gárdáján 4-1-el összesítéssel (otthon 2-0, idegenben 2-1), majd jött ismét az Asenal akivel már a csoportkörben is találkoztam. Idegenben kikaptam 2-1-re, otthon én is nyertem 2-1-re és végül büntetőkkel 3-1-el jutottam tovább az elődöntőbe. Az elődöntőben pedig nem más mint az Inter várt, így már a sorsolás után lemondtam a BL győzelemről. Szerencsétlenségemre pont úgy alakult, hogy a két BL meccs között pont az Interrel játszottam a bajnokságban is, így 8 nap alatt 3x játszottam ellenük. A BL-ben otthon 0-0-át jászottam velük, majd jött idegenben a bajnokin egy 1-0-ás vereség, majd a BL-ben szintén idegenben egy ugyancsak 1-0-ás vereség. Így kihullottam itt is az elődöntőben, de vígaszomra a döntőben az Inter és a Barca csatázott amit végül a Barca nyert meg 3-1-re.
Egy kupát sem sikerült tehát nyernem, pedig sokkal többet vártam ettől az idénytől és ettől a csapattól. Május közepe táján megkaptam a szerződéshosszabítás ajánlatot a Romától, de még mindig a Milan körül forgott a nevem, amikor is május 30-án jelentkeztem is az állásra. Na ekkor bepipult a Roma vezetősége, felajánlották, hogy mondjak le magamtól, mert ha nem akkor óriási balhét csinálnak az ügyből. A Milan közben megkapta a jelentkezésem, eltelt 2 hét, közben jöttek a fenyegetések a vezetőségtől, amikor is június 14-én megkaptam a szerződéstervezetet az
AC MILAN-tól: 2 éves szerződés 43.000 fizetéssel...elfogadtam.
Azért döntöttem a Milan mellett, mert kíváncsi voltam, hogy ki tudom-e rántani őket a mélyből, kitűztem magam elé egy elég nagy fiatalitást, és mellesleg kíváncsi voltam Ronaldiho-ra, hogy mit tud az FM-ben, eddig még nem volt hozzá szerencsém. Kaptam 100 millió €-t, mondanom sem kell hozzá is fogtam egyből a keret megtisztításához.
Ami legelsőre meglepett, hogy egy darab edző nem sok, anni nem volt a felnőtt keretben. Az ifiknél volt vagy 3 de azokat ki is rúgtam. Viszont volt vagy 8 gyúró, belőlük is csak 1 maradt (az ő neve Duncan MacLeod

). Jöttek az új edzők, gyúrók akiknek a keresésével eléggé megizzadtam, senki nem akart jönni. De végül egy mondhatni jó edzői és gyúrói stábot hoztam össze.
Jöjjenek tehát az igazolások. Itt elég nagy volt a mozgás, bár nem akartam 30-40 milliókért játékosokat, inkább kevesebbért de akkor több kijön.
Akik távoztak:
Dida - Villarreal (2 millió),
Maldini - visszavonult,
Kaladze - Atletico Madrid (8 millió),
Emerson - Dortmund (850 ezer),
Seedorf - Sevilla (4 millió),
Kalac - Inter (1,3 millió),
Jankulovski - Roma (2,3 millió),
Favalli - felbontottam a szerződését,
Bonera - Bolton (7,5 millió),
Oddo - Reggina (1 millió)
És akkor akik érkeztek:
Frey - Fiorentina (társtulajdonban 6 millióért 2 évre),
Mexés - Roma (társtulajdon, 13 millió, 2 évre),
Thiago Silva - Roma (társtulajdon, 3 millió, 2 évre),
Gamberini - Fiorentina (társtulajdon, 3,75 millió, 2 évre),
Marco Motta - Udinese (4,5 millió),
Jeremy Mathieu - Toulouse (9,5 millió+záradékok),
Montolivo - Fiorentina (még Ancelotti egyezett meg vele),
Gourcuff - kölcsönből vissza,
Thiago Neves - Hamburg (14 millió+záradékok),
Rosina - Torino (társtulajdon, 5 millió, 2 évre),
Fausto Rossi - Juventus (6 millió, 18 éves olasz balszélső, jobb lehet mint Ronnie),
Keirrison - Palmeiras (9 millió)
+ még vagy 6-7 fiatal olasz spíler az U20-as csapatba akik között ott van majd Pirlo és Zambrotta utódja.
És akkor tehát a keretem, zárójelben a cserék:
Kapusok: Frey (Abbiati)
Védők: Motta (Zambrotta), Mexés (Nesta), Thiago Silva (Gamberini), Mathieu (Antonini).
Középpályások: Gattuso (Flamini és Ambrosini), Pirlo (Montolivo)
Támadóközéppályások: Thiago Neves (Rosina), Kaká (Gourcuff), Ronaldinho (Rossi).
Támadók: Pato (Keirrison és Borriello)
4-2-3-1-es taktikával kezdtem neki, így is alakítottam az igazolásokat, ami eddig jól is muzsikált a felkészülési meccseimen. Lőttem 26 gólt 6 barátságos meccsen és 1-et sem kaptam, az első UEFA-kupa selejtezőben a Hearts csapatát kaptam, akiket idegenben vertem 5-0-ra Thiago Neves mesterhármasának, valamint Rosina 3 gólpasszának is köszönhetően. Ronaldinho lesérült 3 hónapra, majd október környékén tér vissza, addig Rosina játszik a bal oldalán. Thiago Neves-t egyébként mindenkinek ajánlom, óriási spíler, eddig 6 barátságos meccsen szerzett 4 gólt és adott 5 gólpasszt, valamint az első tétmeccsén mesterhármast szerzett. Tetszik...
Na kíváncsi vagyok, hogy mit tudok ezzel a kicserélt csapattal elérni, egy kupát mindenképpen szeretnék és benne lenni az első 3-ban a bajnokságban. Az UEFA-kupa jól jönne...
Na majd meglátjuk, majd írok. Ez aztán most tényleg jóóóó hosszú lett, köszönöm, hogy elolvastad.