Championship/Football Manager

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
elbandi
Capitá del Barça

2009.05.05. 17:47:15

A segítségetek szeretném kérni 8)
Kezdtem egy karriert a Paks csapatával és a játékosok "fejei"-t nem jeleníti meg :? Pedig már letöltöttem egy facepack-ot,de a csapatomból semelyik játékosét nem mutatja :?
Mit tegyek? :roll:
Előre is köszi a segítségeket :wink:

szerk:Mi az a XML parsing error? :?
Hattrick:Manchester.City.
Barcelona és City mindörökre...:)
Rajmó
Capitá del Barça

2009.05.05. 11:48:38

sziasztok!
valaki be tudna nekem linkelni egy magyarosítást? mert ami van fmhungary-n link nekem az nem jó, rámegyek a letöltés gombra, és a kezdőoldalt hozza be..

előre is köszi
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.05.03. 11:08:41

Lehet, de már lehet elérte a maximális szintet, egy kis idő elteltével majd meglátod :) .
http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.05.02. 14:18:31

Hali. Kezdtem 1 új karriert, alacsonyabb osztályban, az mindegy, hogy melyik.
1 fiatal gyereket (jelen pillanatban 20 éves) szeretnék feledzetni, hogy legyen belőle egy jó kis támadó középpályás. Cselezését, kreativitását és a passzolását szeretném felfejleszteni. Ennek érdekében már csináltam neki megfelelő edzéstervet, és vettem jó edzőket is, eredetiket kirúgtam, sokat nem értek. Vettem 1 világklasszis hírnevű olasz edzőt, illetve még 4 magyart.

Az ösztöne viszont 10 alatt van, csakúgy mint a cselezése...
Lehet még belőle jó játékos? :?
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.04.28. 19:33:14

ggbuffon írta:..
A driveren kivül nekem sincs sok ötletem, próbáld meg az fm reinstallt.
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
Pety-d
Jugador del Barça

2009.04.28. 15:42:13

FM 08-hoz tud valaki nyári vagy téli átigazolási pakkot :?:
ggbuffon
Jugador del Barça

2009.04.28. 15:36:39

hali

látom senki nem ír úgyh most megteszem

rendszer reinstall volt, újraraktam FM09et(9.1es patch) és a probléma a következő:

a meccseket áltba mindig sima 2D-be nézem, persze nem a régi megjelenéssel...namost nekem csak ocsmányul szaggatva megy, a nevek a gombfocik alatt pedig feketék..ha átteszem klasszikus 2Dre a probléma megszűnik.

Tudom annyira nem fontos a probléma de engem rohadtul zavar, és eddig egy félév alatt egyszer sem jelentkezett ilyen problem.
(új vidkari driver stb megcsináltam semmi változás)

Mihamarabbi segítséget megköszönném:) mert így az Ajaxot sosem fogom a csúcsra juttatni :lol:
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.04.27. 19:22:48

Már megint ez a punnyadás :D . Ha én nem írok nem ír senki, vagy mi van? :D

Mindenesetre, kikapcsolódás képen kezdtem egy karriert a Barcával, mellékesen a Millwall-t 2021-ig toltam, de még lehet folytatom, csak ráuntam... :) .
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.04.22. 16:20:08

gentdelbarca írta:...

Most miért kell itt is égetni? :D

Amúgy meg, befejeztem a 2018/19es szezont a millwall élén, valószínűleg nem lesz nagy forgalom az átigazolási piacon, pedig van felesleges 200 millióm :D .
Titinho
Director del Fútbol

2009.04.22. 12:12:37

Na szóval...ott fejeztem ugye be, hogy az AS ROMA-val nyomom az első szezont. Ha jól emlékszem akkor a 16. forduló körül írtam, folytatom tehát:

A télig átigazolási szezonban, nem sikerült elhoznom Van der Vaart-ot, de felépült Buonanotte és őt tettem be Baptista helyére a kezdőbe. Nem tudtam itt tartani nyárig, télen távozott még Pizarro is, aki 12,5 millióért költözött át Sevillába, az érte kapott pénzből pedig társtulajdonosi szerződéssel elhoztam Gokhan Inlert az Udinesetől, ami végül úgy látszik, hogy végzetes csapás volt nekik hiszen a 3. helyről visszaestek a 8.-9. helyre.

A szezon második fele már nem sikerült olyan jóra mint az első, bár a 19. fodulóban pontegyenlőséggel vezettem a bajnokságot az Interrel egyetemben. Eddig tehát megvolt a veretlenségem az egész évet tekintve, de jött a 20. forduló ahol a Juve ellen kaptam ki először mégpedig 1-0-ra, majd jött a 24. forduló ahol a Milan ellen szintén 1-0-ra kaptam ki idegenben itt is. Az Inter itt elhúzott 6 ponttal, a Juve feljött rám 1 pontra, ezután még a Fiorentinával X-eltem otthon és máris elvesztettem a 2. helyemet. Közben közeledett a Fiorentina és a Milan is. Na mondom ez így nem lesz túl jó, bár még mindig csak 6 pont volt a lemaradásom 12 fordulóval a vége előtt. A 32. fordulóig tartottam is ezt a 6 pontot és a 3. helyet, de itt mintha kifulladt volna a társaság és az utolsó 6 fordulót 1 győzelemmel, 3 döntetlennel és 2 vereséggel zártam, így visszacsúszva a 4. helyre mivel még a Fiorentina is megelőzött 3 ponttal. Nagyon mérges voltam, hiszen az idény első felében szinte mindenkit megvertem, a második felére pedig nagyon nem ment. Így a bajnok az Inter lett 12 ponttal előttem, a 2. a Juventus, a 3. a Fiorentina, a 4. ÉN, az 5. pedig az AC Milan. Itt kell megemlítenem, hogy a 35. forduló után a Milantól kirúgták Ancelottit és az én nevem is szóba került mint lehetséges utód. A gólkirály Del Piero lett 26 góllal 2. Totti 21 góllal 3. Diego Milito 20 góllal. A legtöbb gólpasszt a bajnokságban és a legjobb átlagteljesítményt Vucinic produkálta, számszerint 11 gólpasszal és 7.37-es átlaggal, így ő is lett az év játékosa, Mexés pedig az év védője.

Közben azért zajlott az Olasz Kupa is, ahol egészen az elődöntőig jutottam, ahol is az AC Milan állta utamat. Idegenben kikaptam 3-1-re, otthon viszont csak 1-1-es döntetlent tudtam kiharcolni így 4-2-vel kiestem. A döntőben a Milan ellenfele a Fiorentina volt és meg is nyerték a firenzeiek 2-1-re.

A BL-ben előbb továbbjutottam a Feyenoord gárdáján 4-1-el összesítéssel (otthon 2-0, idegenben 2-1), majd jött ismét az Asenal akivel már a csoportkörben is találkoztam. Idegenben kikaptam 2-1-re, otthon én is nyertem 2-1-re és végül büntetőkkel 3-1-el jutottam tovább az elődöntőbe. Az elődöntőben pedig nem más mint az Inter várt, így már a sorsolás után lemondtam a BL győzelemről. Szerencsétlenségemre pont úgy alakult, hogy a két BL meccs között pont az Interrel játszottam a bajnokságban is, így 8 nap alatt 3x játszottam ellenük. A BL-ben otthon 0-0-át jászottam velük, majd jött idegenben a bajnokin egy 1-0-ás vereség, majd a BL-ben szintén idegenben egy ugyancsak 1-0-ás vereség. Így kihullottam itt is az elődöntőben, de vígaszomra a döntőben az Inter és a Barca csatázott amit végül a Barca nyert meg 3-1-re.

Egy kupát sem sikerült tehát nyernem, pedig sokkal többet vártam ettől az idénytől és ettől a csapattól. Május közepe táján megkaptam a szerződéshosszabítás ajánlatot a Romától, de még mindig a Milan körül forgott a nevem, amikor is május 30-án jelentkeztem is az állásra. Na ekkor bepipult a Roma vezetősége, felajánlották, hogy mondjak le magamtól, mert ha nem akkor óriási balhét csinálnak az ügyből. A Milan közben megkapta a jelentkezésem, eltelt 2 hét, közben jöttek a fenyegetések a vezetőségtől, amikor is június 14-én megkaptam a szerződéstervezetet az AC MILAN-tól: 2 éves szerződés 43.000 fizetéssel...elfogadtam.

Azért döntöttem a Milan mellett, mert kíváncsi voltam, hogy ki tudom-e rántani őket a mélyből, kitűztem magam elé egy elég nagy fiatalitást, és mellesleg kíváncsi voltam Ronaldiho-ra, hogy mit tud az FM-ben, eddig még nem volt hozzá szerencsém. Kaptam 100 millió €-t, mondanom sem kell hozzá is fogtam egyből a keret megtisztításához.

Ami legelsőre meglepett, hogy egy darab edző nem sok, anni nem volt a felnőtt keretben. Az ifiknél volt vagy 3 de azokat ki is rúgtam. Viszont volt vagy 8 gyúró, belőlük is csak 1 maradt (az ő neve Duncan MacLeod :) ). Jöttek az új edzők, gyúrók akiknek a keresésével eléggé megizzadtam, senki nem akart jönni. De végül egy mondhatni jó edzői és gyúrói stábot hoztam össze.

Jöjjenek tehát az igazolások. Itt elég nagy volt a mozgás, bár nem akartam 30-40 milliókért játékosokat, inkább kevesebbért de akkor több kijön.

Akik távoztak:
Dida - Villarreal (2 millió),
Maldini - visszavonult,
Kaladze - Atletico Madrid (8 millió),
Emerson - Dortmund (850 ezer),
Seedorf - Sevilla (4 millió),
Kalac - Inter (1,3 millió),
Jankulovski - Roma (2,3 millió),
Favalli - felbontottam a szerződését,
Bonera - Bolton (7,5 millió),
Oddo - Reggina (1 millió)

És akkor akik érkeztek:
Frey - Fiorentina (társtulajdonban 6 millióért 2 évre),
Mexés - Roma (társtulajdon, 13 millió, 2 évre),
Thiago Silva - Roma (társtulajdon, 3 millió, 2 évre),
Gamberini - Fiorentina (társtulajdon, 3,75 millió, 2 évre),
Marco Motta - Udinese (4,5 millió),
Jeremy Mathieu - Toulouse (9,5 millió+záradékok),
Montolivo - Fiorentina (még Ancelotti egyezett meg vele),
Gourcuff - kölcsönből vissza,
Thiago Neves - Hamburg (14 millió+záradékok),
Rosina - Torino (társtulajdon, 5 millió, 2 évre),
Fausto Rossi - Juventus (6 millió, 18 éves olasz balszélső, jobb lehet mint Ronnie),
Keirrison - Palmeiras (9 millió)
+ még vagy 6-7 fiatal olasz spíler az U20-as csapatba akik között ott van majd Pirlo és Zambrotta utódja.

És akkor tehát a keretem, zárójelben a cserék:
Kapusok: Frey (Abbiati)
Védők: Motta (Zambrotta), Mexés (Nesta), Thiago Silva (Gamberini), Mathieu (Antonini).
Középpályások: Gattuso (Flamini és Ambrosini), Pirlo (Montolivo)
Támadóközéppályások: Thiago Neves (Rosina), Kaká (Gourcuff), Ronaldinho (Rossi).
Támadók: Pato (Keirrison és Borriello)

4-2-3-1-es taktikával kezdtem neki, így is alakítottam az igazolásokat, ami eddig jól is muzsikált a felkészülési meccseimen. Lőttem 26 gólt 6 barátságos meccsen és 1-et sem kaptam, az első UEFA-kupa selejtezőben a Hearts csapatát kaptam, akiket idegenben vertem 5-0-ra Thiago Neves mesterhármasának, valamint Rosina 3 gólpasszának is köszönhetően. Ronaldinho lesérült 3 hónapra, majd október környékén tér vissza, addig Rosina játszik a bal oldalán. Thiago Neves-t egyébként mindenkinek ajánlom, óriási spíler, eddig 6 barátságos meccsen szerzett 4 gólt és adott 5 gólpasszt, valamint az első tétmeccsén mesterhármast szerzett. Tetszik... :)

Na kíváncsi vagyok, hogy mit tudok ezzel a kicserélt csapattal elérni, egy kupát mindenképpen szeretnék és benne lenni az első 3-ban a bajnokságban. Az UEFA-kupa jól jönne...

Na majd meglátjuk, majd írok. Ez aztán most tényleg jóóóó hosszú lett, köszönöm, hogy elolvastad.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
gentdelbarca
Capitá del Barça

2009.04.21. 08:24:14

Victor_Valdes írta:Te, Gent ezt a mondatot rólam mintáztad? :lol:
6. 1138 gentdelBARCA
.
.
.
23. 972 messike

Hááááát, szerintem nem :D

http://www.esl.eu/hu/fm2009/1on1/ladder/rankings/
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.04.20. 21:25:55

gentdelbarca írta:„Igen, én vagyok Magyarország egyik legjobb FM-ese.”
Te, Gent ezt a mondatot rólam mintáztad? :lol:
gentdelbarca
Capitá del Barça

2009.04.20. 16:01:30

Ez a hsz arra szolgál, hogy megismertessük veletek a Football Manager egyik legizgalmasabb oldalát, az online játékot.

Biztosra veszem, hogy már mindannyian nyertetek bajnoki címet, kupát, Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát, sőt többetek már Világbajnok menedzser /akár Magyarországgal is :)/ Természetesen offline, a gép elleni karriereitekben. Itt az idő, hogy tehetségeteket más játékosok ellen is megcsillantsátok és elmondhassátok magatokról, hogy: „Igen, én vagyok Magyarország egyik legjobb FM-ese.” Nem kell megijedni, az online játékosok semmivel sem jobbak azoknál akik még csak gép ellen játszottak, sőt...! Annyi a különbség, hogy itt nem árt ha van némi érzéke az embernek a taktika meccs közbeni változtatására, mert mi emberek gondolkodunk, míg a gép nem. :)

Mi, magyar FM játékosok az IRC Quakenet szerverén a #hungary.fm szobában vagyunk elérhetőek, itt keresünk ellenfelet, ha éppen játszani akarunk, valamint itt beszélgetünk, nem csak FM-ről.
Az online FM-ezés már 4 éves múltra tekint vissza, minden évben kupák és ligák várják a játékosokat. Ez az FM09-re különösen igaz, szinte heti rendszerességgel indulnak különböző egyéni kupák, valamint folyamatosan lehet játszani a Magyar ligában, valamint az Online FM09 ligában is. Azok számára, akik komolyan gondolják ezt a játékot és sikereket szeretnének elérni benne van egy oldal, mégpedig Electronic Sports League (ESL),melynek címe:
http://www.esl.eu/hu/help

Mint láthatjátok nem csak egyéni, hanem csapat-versenyeken is bizonyíthattok. Olyan magyar klánok (csapatok) versengenek majd „kegyeitekért” többek között, mint az idén 5 éves és egyben az FM08-al Summer Cup 2. helyezett /Bajnokok Ligájának felel meg/, FM09-el Spring Cup elődöntős The Professional Managers (TPM), valamint a Magyar Bajnoki címvédő és szintén Spring Cup elődöntős Rising Generation (rG).
Eredményes játékoddal pedig akár Magyar Football Manager Válogatott játékossá is válhatsz, akik jelen pillanatban is képviselik hazájukat a Nemzetek Bajnokságában, ahol a döntőért játszanak május 9.-én.

Ha szereted ezt a játékot, ITT a helyed!!

Technikai információk, hogyan is kell online játszani:
http://onlinefm.clns.hu/?page_id=1298
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.04.20. 13:21:21

kyle írta:Minimum requirements:

Windows XP / Vista
1.4GHz processor for XP or 2.0 GHz for Vista
512MB RAM for XP or 1GB RAM for Vista
Graphic Card - 128MB Nvidia FX 5900 Ultra, ATI Radeon 9800, Intel 82915G/82910GL or better.

:wink:
Ez tényleg minimum, ilyen géppel tuti, hogy nem tudsz majd élvezetesen játszani :) .

Nem nagy a gépigénye, csak eszméletlen sok RAM kell hozzá, illetve nem árt egy 2 magos 2GHz-és proci sem :) .
dmar írta:
...
Próbáld ki az online játékot is.
lionel_messi
Jugador del Barça

2009.04.19. 19:45:14

Master19 írta:
lionel_messi írta:amugy ez nagy gépigénynek számít?egy ilyen grahpic kártyát mennyiért lehet venni?
ÁÁ,dehogy ez nagyon alacsony gépigény a mostani játékokhoz képest...Nagyon olcsón dobálják az ilyen kártyákat. :wink:
akkor happy van köszi asegítséget!
Magyar szív de Katalán lélek Barca drukker leszek amig élek!
Visçค Єℓ Bคrçค Visçค Єℓ кคтคℓuภyค

Kép
dmar
Barça B

2009.04.19. 19:43:06

2014/15 szezon:

Ferencváros:

Bajnokok Ligája C csoport:

Arsenal
Lazio
Werder Bremen
Ferencváros

1.
FTC - Arsenal 1:2
Lazio - Werder 1:0
2.
Werder - FTC 1:2
Arsenal - Lazio 1:0
3.
FTC - Lazio 2:1
Arsenal - Werder 1:3

....

itt tartok 6-6 pont nekem arsenalnak...pöppet meglepetés amit művelek, magam sem hittem volna.

Együttható:

Arsenal 1.
Lazio 15.
Werder 49.
FTC 249.

Mellesleg CM3 óta játszok manageres sorozatokkal és FM fan vagyok! csak ennyit akartam.
Master19
Capitá del Barça

2009.04.19. 19:23:03

lionel_messi írta:amugy ez nagy gépigénynek számít?egy ilyen grahpic kártyát mennyiért lehet venni?
ÁÁ,dehogy ez nagyon alacsony gépigény a mostani játékokhoz képest...Nagyon olcsón dobálják az ilyen kártyákat. :wink:
Kép
lionel_messi
Jugador del Barça

2009.04.19. 18:58:36

oké köszi majd máglátuk mit tudunk ki hozni belőle :lol: amugy ez nagy gépigénynek számít?egy ilyen grahpic kártyát mennyiért lehet venni?(ha már OFF-olok akkor bocsánat)

Kép
kyle
Barça B

2009.04.19. 18:50:53

Minimum requirements:

Windows XP / Vista
1.4GHz processor for XP or 2.0 GHz for Vista
512MB RAM for XP or 1GB RAM for Vista
Graphic Card - 128MB Nvidia FX 5900 Ultra, ATI Radeon 9800, Intel 82915G/82910GL or better.

:wink:
lionel_messi
Jugador del Barça

2009.04.19. 09:12:44

Letudnátok irni nekem az FM09 teljes gép igényét(csak hogy tudjam mennyire kel turbózni a gépet vagy hogy milyet kéne majd venni :D )

Kép
kyle
Barça B

2009.04.19. 08:50:33

Kezdek tanácstalan lenni. Az xp-t 2 napja tettem újra, pontosan ilyen dolgok miatt. A játékot meg már vagy 5-ször megpróbáltam, az elsőnél még meg is tudtam csinálni a 9.30-ás cracket, de most már az az ablak se jön be, ahol ki kell választani, h phone activation. Nem értem, hogy első próbálkozásra elindult, másodikra már nem, pedig mindent ugyanúgy csináltam. :?
Victor_Valdes
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.04.19. 08:23:05

Lehet kezelni, csak az "edit :arrow: options :arrow: load all leangue" ennen vegyétek ki a pipát, és máris működik.

Kyle: reinstall, ha úgy se megy akkor xp reinstall :D .
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.04.18. 21:59:34

Szerintetek miért nem lehet kezelni az adatbázis-szerkesztőt, miután feltettem a magyarosítást?
potike1
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2009.04.18. 11:49:00

A 920-as patch egy nagy rakás kaki :roll: Nem véletlenül adták ki a 930-ast, szóval én mindenképpen azt ajánlom.
kyle
Barça B

2009.04.18. 11:48:36

Üdv!

A segítségeteket szeretném kérni. Feltelepítettem az FM 09-et, és hozzá a 9.30-as patchet. Elvileg mindent jól csináltam, de amikor szeretném elindítani a játékot, akkor nem történik semmi. Maga az .exe meg van nyitva, de a játék ablaka nem jelenik meg. Ha még egyszer megpróbálom megnyitni, akkor azt írja, hogy "Football Manager 2009 in already running", de a játék mégse indul el.
Az lenne a kérdésem, hogy miután feltelepítettem a 9.30-as patchet, azután kell vmi crack-et is felraknom, hogy elinduljon?

Előre is kösz, kyle
Lezárt