Feast4 írta:
Bocs, leírva inkább cinikusnak tünt.

Akkor hasonló ívásuak vagyunk. Megértem. Hidd el én sem szeretném ha ő is menne a levesbe. Az a baj, most nem találom a linket, volt egy cikk, pár hónapja, a rövid lényege arról szóét, hogy Messi, Ini, Xavi, Busquets, Puyol, Pique és Valdez. A Tökéletes saját nevelésű generáció amely lelakta az akadémiát ahonnan jött. Rávilágít atrra, hogy ahogy ők jöttek és ahogy beleforrtak a Barcába olyan szinten biztosították be évekre a helyük a scapatban, hogy a távozásuk, vagy a visszavonulásuk lesz az ami engedi egy újabb generáció felemelkedését. Bartra és Thiago is ennek az ádozata szerintem.
Én ezt a Messi, Ini, Xavi, Busquets, Puyol, Pique és Valdez generációt nem venném egy kalap alá. Ráadásul ott van például a a Valdes, Piqué, Busquets (de még talán Xavi is) sor. Most kinek jutna eszébe visszahozni Piquét, főleg visszavásárolni. Réges-rég el lenne könyvelve bukott játékosként, akit még a tőlünk szotyiért elvitt csapat is kölcsönadott. Busquets is amit alkotott azért már rég kivágták volna a lecsóba. Valdes meg detto. Ha olyanjátékotmtatott volna egy mezőnyjátékosunk ki szeretné a csapatban látni. Mák, hogy addig Bonano-ink meg Dutruelük, náluk volt jobb (ha kezdetben nem is sokkal). Xavit se nagyon marasztalták a szurkolók, amikor el akart menni.
Ha ilyen szempontból nézzük az sem tűnt jobb generációnak. Csak akkoriban nem Bl győzelem vagy akár bajnokság volt az elvárás (mondjuk Xavi idejében), hanem hogy végezzünk az első három-négyben. Egy Rafinha (csak mondtam egy példát) szintű játékos nem ennyi lehetőséget kapott volna, főleg ha ki is esik a konkurenciája.
Kicsit eltértem a topic-tól. Lehet, hogy én vagyok elfogult, de úgy vélem jelenleg Bartra van olyan szinten, mint Matyi és ő még bőven fejlődhet, míg a francia már inkább kifelé megy. Az identitásról meg annyit, hogy nem feltétlenül amiatt szeretnék sokan, mert a mi kutyánk kölyke (persze az is egy szempont), hanem hogy kitartó és a pályán hogy viselkedik. Hiába fiatal és kiegészítő játékos, látni lehtett nem egyszer, hogy tüzeli a többieket, Alves-nek meg le is ordította a fejét. Ez pedig nem csak egy "jól néz ki" dolog, hanem nagyon is fontos. Most nem Puyolhoz hasonlítom, legalábbis képességei alapján, de neki is egyik nagy pozitívuma volt, hogy karakán és tud hatni a többiekre, jobban össze tudja fogni a védelmet. Piqué-ből számomra ez hiányzik. Masch viszont pont az ellenkezője, volt egy kép amikor úgy buzdította a többieket, hogy élvezzet volt nézni.
Nyilván nem lesz egy Puyol Bartraból, de sokkal inkább megvan benne ez a szegmens, mint mondjuk Matyiban.
És mielőtt bárki nekem esne, nem arról van szó, hogy emiatt követelném a csapatba, de ez is egy fontos dolog főleg egy kh-nál.