Victor Valdés

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Mikaos
Director del Fútbol

2009.03.01. 15:00:09

G-Jay írta: Egy sima 5-0 is szórakoztat, de egy 3-2 még jobban. Engem pedig nem érdekel a két bekapott gól ha VV hibája ha nem. Lényeg hogy nyertünk.
Épp ez az, ami nem garantálható ilyenkor. Még a 3-2 sem. Mai modern fociban nagyon nehéz 3 gólt lőni, épp ezért arra kell törekedni, hogy ne kapjunk 2 gólt, és meglőni azt a gólt (gólokat), amelyre a mi csapatunk mindig képes (szerencsére). Ehhez viszont olyan kapusra van szükség, akiben bízhat a csapat, aki megfelelően irányítja a védelmet, és magabiztosságot sugároz. Ebből a 3 tulajdonságból sajnos egy sincs meg VV-ben.
G-Jay írta: Ettől még VV helyett nem lesz jobb kapusunk azt elhiheted. Mert jön majd egy potyázásra kevésbé hajlamos srác, viszont ő meg majd nem hárít ziccereket.
Egyébként pont azért kell jópárszor VV-nek ziccert hárítania, mert nem előzi meg azokat pl. kifutással, megfelelő helyezkedéssel. (De amúgy aláírom, hogy jól teljesít az 1 in 1-ekben.)

Nem gondolkozom más kapusban, én VV-ben gondolkozom. De ettől függetlenül eléggé bosszantóak az elkerülhető hibái, amelyek miatt most már rendre nehéz helyzetbe kerülünk. És akkor arról még nem beszéltem, amikor sokszor veszélybe került az eredményünk, de vagy ő, vagy más végül tudta javítani a hibát (lásd: a kirúgásai).
Természetesen esélyünk nincs arra, hogy jobb kapusunk legyen (a TOP5 kapusok nem mozdíthatóak), épp ezért neki kell javulnia.
House
Entrenador del Barça

2009.03.01. 12:41:20

LG írta:
G-Jay írta:Elég nagy gond az amit leírsz. Sőt.
Nálam a foci fogalmában az van, hogy GÓL-ra játszák a játékot. Nem pedig NEM GÓL-ra.
Pedig a mai focit inkább már az utóbbira játszák. Régen a csatárok nyerték a meccseket, most a védelem. Már a mind1 hány gólt lő az ellenfél, mi lőjjünk 1-el több gólt nem működik.
bizony. régen, a csatárokra mentek, vitték mint a cukrot, ők nyerték a meccset, sőt ezért volt olyan sok gól. mamár, nem igazán arra játszanak, hogy rúgjunk sok gólt, csak, ha már igazán összeomlott az ellenfél.
Történelem - 2008-2009
¡Gracias, Pep!
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016

2009.03.01. 12:11:10

Nálam a foci fogalmában az van, hogy GÓL-ra játszák a játékot. Nem pedig NEM GÓL-ra.
Pedig a mai focit inkább már az utóbbira játszák. Régen a csatárok nyerték a meccseket, most a védelem. Már a mind1 hány gólt lő az ellenfél, mi lőjjünk 1-el több gólt nem működik.
Varatrix
Director del Fútbol

2009.03.01. 12:00:55

LM10 írta:Padra semmiféle képen nem hosszabbít úgyhogy hosszútávon fog kezdődni a névsor úgy hogy Victor Valdes :?
Csak ez nem feltétlen jó nekünk...
Nem mondom hogy Pinto jobb lenne, de már rajta is gondolkodtam.
Amúgy meg tetszett a Diego Lópezes história.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
LM10
Director del Fútbol

2009.03.01. 11:57:06

Varatrix írta:
Lehet hogy hosszabbít, de remélem csak padra, és igazolunk egy kapust.
Nem lesz ennek jó vége. :roll:
Padra semmiféle képen nem hosszabbít úgyhogy hosszútávon fog kezdődni a névsor úgy hogy Victor Valdes :?
Varatrix
Director del Fútbol

2009.03.01. 11:56:46

LM10 írta:Lehet őt szeretni vagy nem szeretni de valószínű hogy hosszútávon védi a kapunkat:

V.V.hosszabbít
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Varatrix
Director del Fútbol

2009.03.01. 11:54:06

LM10 írta:Lehet őt szeretni vagy nem szeretni de valószínű hogy hosszútávon védi a kapunkat:

V.V.hosszabbít
Drukker
Jugador d'estrella

2009.03.01. 11:29:53

"Szerencsére ő az a típus, akit a kritikák csak erősítenek és késztetik a további fejlődésre.”-Pep

Remélem tényleg javít a hibáin és magabiztos lesz.
LM10
Director del Fútbol

2009.03.01. 09:59:59

Lehet őt szeretni vagy nem szeretni de valószínű hogy hosszútávon védi a kapunkat:

V.V.hosszabbít

SZERK: Egyébként ha Guardiola alapból megakarta tartani V.V.-t akkor ezt nagyon jól csinálta. Így mutatja ki neki a klub hogy bíznak benne és remélem jól fog innentől teljesíteni.
baas11
Entrenador del Barça

2009.03.01. 00:17:48

"Ha lőnek ellenünk kettőt, válaszolni kéne 3-al."

Ez igaz ,csak sajnos ez nem így működik pláne komolyabb csapatok ellen...és két bekapott gól a Bl. már végzetes is lehet!Egy ekkora klubban elsőrangú védelem és kapus kell,ha az elvárásoknak megfelelő trófeákat akarsz begyűjteni...és ha ez meg van ,elől is minden könnyeben megy !
(lásd. angolok a Bl.ben,egyik sem kapott gólt és máris forban vannak...)
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.02.28. 23:20:24

Mikaos!

Most már értem hogy mire gondoltál!
Így már világosabb kicsit. De ennek ellenére én azt mondom, hogy igenis örülnék neki, ha nem a védelem nyerne bajnokságot, de tudom azt is hogy ez a mostanság menő világban naiv gondolat. (többek között ezért nézek egyre inkább foci helyett amcsifocit, mert az fénykorát éli szórakoztatás terén).
Az utolsó mondatodat nem igazán értem. Pontosabban azt nem, hogy miből szűrted le, hogy én jobban szeretem azokat a meccseket?
De tudod mit, közben rájöttem hogy még egy picit igazad is van. Én imádom ha izgulhatok egy mérkőzésen. Nekem ez jelenti a szórakozást. Egy sima 5-0 is szórakoztat, de egy 3-2 még jobban. Engem pedig nem érdekel a két bekapott gól ha VV hibája ha nem. Lényeg hogy nyertünk. Szerintem megegyezhetünk abban, hogy jobb egy 3-2-t nézni mint egy 1-0-t.
De mondom megértettem hogy mire mondod. Akárhogy verjük magunkat, akkor is lesz olyan meccs amin 1 gól dönt, és értem hogy szerinted ha potyázik VV akkor nehéz az ilyen meccseket hozni. Ebben egyet is értek veled.
Ettől még VV helyett nem lesz jobb kapusunk azt elhiheted. Mert jön majd egy potyázásra kevésbé hajlamos srác, viszont ő meg majd nem hárít ziccereket. Akkor majd azért lesz 2-2 a meccs vége. Most a potyák miatt. Kérdem én nem tök mindegy? Egy Casillast nem fogunk látni mostanság azt elhiheted.
Bocs hogy hosszú lettem.
Üdv.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Drukker
Jugador d'estrella

2009.02.28. 23:00:01

G-Jay írta: Volt egy-két rossz meccse a kapusunknak, de elől Messi sem éppen villog. Nem látom a góljait, meg a megindulásait neki sem.
Elég nagy baj van ha egy kapustól várjuk hogy meccset nyerjen.
Ha lőnek ellenünk kettőt, válaszolni kéne 3-al.
Ezzel a résszel értek 100%-ig egyet. Pontosan így van.
Mikaos
Director del Fútbol

2009.02.28. 21:27:40

Nálam a foci fogalmában az van, hogy GÓL-ra játszák a játékot. Nem pedig NEM GÓL-ra. Nálam a gól nem bónusz, hanem a játék természetes velejárója. Ha neked nem hát nem.
Mint láthattad, idézőjelben írtam a "gól bónuszt"...
Persze lehet globálisan a nagy FOCI-ról beszélni, de én jobban szeretek konkrét dolgokról: bajnokság, BL, kupa. És ez utóbbiakban vannak és lesznek 1-0-ás meccsek (illetve jó lenne, ha nem kapnánk ilyenkor valamilyen potyagólt!), amelyek ahhoz kellenek, hogy egy csapat sikeresen megvívja a küzdelmeket, és nyerjen.
De tőlem beszélhetünk a FOCI-ról is, ott sem szeretem, hogyha 2 elkerülhető gólt kapunk, és 3-at rúgunk. Én ugyanis sokkal jobban szeretem, ha simán rúgunk 3-at, és nem kapunk 2-őt. (De ezek szerint te nem ezt kedveled :) - hogy egy hasonló fordulatot használjak)
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.02.28. 18:55:25

Elég nagy gond az amit leírsz. Sőt.
Nálam a foci fogalmában az van, hogy GÓL-ra játszák a játékot. Nem pedig NEM GÓL-ra. Nálam a gól nem bónusz, hanem a játék természetes velejárója. Ha neked nem hát nem.
A csatárokra kenem a felelősséget így van. Messi tud lőni két gólt egy meccsen mindegy ki ellen. Eto'o és Titi is bármikor lő, hát akkor tesség, tegyék meg. Nehogy már hanyatt essek mert lő valaki 1 árva gólt.
A MU meg engem nem érdekel. Gratulálok nekik ahhoz a bajnoki címhez...
California Love
Mikaos
Director del Fútbol

2009.02.28. 18:04:19

G-Jay írta: Elég nagy baj van ha egy kapustól várjuk hogy meccset nyerjen.
Nézd meg, hogy a Manchester UTD hogy fogja megnyerni megint ebben az évben (is) a bajnokságot. Borzasztó rossz a helyzetkihasználásuk...de mégis minden meccset hoznak: 1-0-ra. És mindezt azért teszik, mert a kapusuk mindent kivéd!!!
Erre mondják azt, hogy gyakorlatilag a kapus megnyeri a meccseket. (Ellentétben azzal, amit te állítasz az idézetben).

szerk.: a Barca is mindig képes arra, hogy rúgjon 1 gólt!!!
G-Jay írta:Ha lőnek ellenünk kettőt, válaszolni kéne 3-al. Nem rákenni a kapusra.
Ezzel a mondatoddal viszont te pont a csatárokra kened a felelősséget (vagy a csapat többi részére). A kapus ugyanúgy része az eredménynek, ahogy a csatárok.

Egy jó védelem / kapus ott kezdődik, hogy 0-0 a meccs állása. Ezen felül "csak bónusz", ha egy csapat gólt rúg.
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.02.28. 11:40:19

Ugyan fájó volt a hibája, de ez benne van sajnos a játékában, mert nem egy világklasszis kapus, de ha a védelem is jó előtte, akkor nem lehet rá panasz, a reflexei nagyon jók, és az idő múlásával rutinossá válik. Rosszabb kapus nem lesz, de jobb se már, ő egy kész futballista, akinek néha benne vannak a bakik a játékában. Most ez pont az Espanyol ellen jött elő, de lehet, hogy az Atlético ellen meg lehúzza a redőnyt...
Kép
Kép
Kép
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.02.28. 10:43:30

Bocs, most nem olvasnék végig minden hszt, csak a Kahnos meg egyéb ilyenes hasonlítgatáshoz tenném hozzá:
Ha Kahn-nál kiemelitek hogy a döntőben bakizott, akkor jó lenne nem elfelejteni, hogy VV mit tett a BL döntőn 2006-ban. Nem egy ziccert hárított, és adott ezzel esélyt nekünk a győzelemre.
Persze tudjuk, egy kapus ha nem hárít mindent akkor a sárga földig lehordják, ha pedig jó napot fog ki, akkor azt átlagosnak állítják be.
Volt egy-két rossz meccse a kapusunknak, de elől Messi sem éppen villog. Nem látom a góljait, meg a megindulásait neki sem.
Elég nagy baj van ha egy kapustól várjuk hogy meccset nyerjen.
Ha lőnek ellenünk kettőt, válaszolni kéne 3-al. Nem rákenni a kapusra. A srácok pedig nem is kenik rá.
Csak szokás szerint kell egy bűnbak a forumnak.
California Love
Dorisita
Barça C

2009.02.27. 21:47:28

Valdés teljesítménye tényleg nagyon ingadozó és ez egy kapusnál nem jó jel, + figyelembe kell venni h egy kapusnak jól kell kommunikálnia a védelemmel és az utóbbi meccseken megfigyelhető h sokszor nem volt egy hullámhosszon VV a belső védőkkel, nem tudom h pl Puyol v Marquez mennyire bíznak meg benne de ennek a 2 posztnak nagyon együtt kell működnie és én most nem látom az összhangot.
ahogy olvastam a hsz-eket nekem Canizares ugrik be folyton (be kell valljam ő volt a kedvenc kapusom). nem kellett félni amikor a védelmen túl jutott a labda mert ott volt a kapus aki néhány kivételell mindent megfogott és tökéletesen irányította a védelmet. ezt szeretném én érezni VV-vél is és ha nem jön össze hát....nem fogok sírni érte.
egyébként arra is gondoltam amikor a fiatal tehetséges kapust emlegették h Oier esetleg kaphatna lehetőséget, nem tűnik rossznak és ingyen van...
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2009.02.27. 16:16:37

Ácsi...
Sokan arra hivatkoztok, hogy Valdés a meccsek felén 1-2 nagy bravúrt mutatott be. Nos, ezzel nincs semmi baj, de nem túlzás egy kicsit, hogy erre alapozva azt mondjátok, hogy jó kapus, megfelelő nekünk?!
Hát egy kapusnak nem az a dolga, hogy bravúrokat mutasson be??? (tudom, hogy nem kezdünk "Hát"-tal mondatod, csak ide kellett). Különben mi másért áll a kapuban egy kapus??? Ez alap!!!
Amúgy egyetértek veletek (mármint a bravúrok kapcsán)...de a "minden második meccsen lévő 1-2 bravúr" még az Almeria kapusára is elmondható, sőt X-ed osztályú csapatok portásaira is. Épp ezért ezt majdhogynem felesleges kiemelni egy kapus értékelésénél, ebben a tekintetben nagyon elenyésző a különbség kapusok közt (természetesen adott osztályon belüli csapatoknál). Ráadásul, mint mondtam, a kapus ezért kapus...különben ennyi erővel egy mezőnyjátékos is állhatna a kapuban.
Itt nem is a bravúrok hiányáról beszélünk páran, nem beszél senki sem rossz védésekről.

De a gyermeteg hibák miatt meccsek úsznak (úszhatnak) el. Egy semmiből jövő bekapott gól (ami ráadásul potya) amúgy morálisan is tönkrevághat egy csapatot!!!
Ezen viszont óriásit kell fejlődnie a mi kapusunknak (kapusainknak), mert az nem mehet, hogy minden egyes szögletrúgásnál félni kell, hogy "na vajon ma Victornak milyen a kedve/formája??!!". Így nem lehet BL-t, bajnokságot, kupát nyerni. (Vagy ahhoz kell egy másik kapus még nagyobb hülyesége, vesd össze: Arsenal elleni BL-döntő).
Gyurinho
Capitá del Barça

2009.02.27. 15:36:30

Eddig nem igen szóltam hozzá a témához,a topichoz ,ezt leszámítva nem is szeretnék a későbbiekben sem.
A Valdés hibákba ,egyebekbe nem mennék bele most ,megteszik azt mások helyettem.
Viszont lenne egy kérdésem azokhoz akik most pihentetnék Valdést és helyette Pintot 'tennék a kapuba'.Ha már nem Valdés akkor miért nem Jorquera?
Csak azért kérdezem mert ha jól tudom akkor egészséges.
.
Ettől független én nem temetném ennyire Valdést meg nem dobálóznék itt más nevekkel,szerintem nem kell más .Valdésnek most van egy pár meccses rossz szériája,majd javulni fog,jobban mondva visszatér a helyes útra.
chi omega
Entrenador del Barça

2009.02.27. 15:21:58

hazavágni valdest a kispadra ültetésével az nem keménység lenne.. kapusokkal csak óvatosan.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.02.27. 15:14:39

Fecooo írta:
Stelios írta:Nem kell ide semmilyen kapus. Ha Guardiola tényleg olyan kemény, mint amilyennek ígérte magát, akkor most 1 hónapra a kispadra küldené, és Pintot vagy Jorquerát rakná be a helyére, és nem kezdné el védeni, hogy milyen védhetetlen nagy gól volt, hanem igenis kikellett volna mondania, hogy VV már hetek óta balf.asz.

Pinto egyébként 05/06-ba megnyerte a Pichic-díjat, és előtte nem Puyol és Márquez állt...
A Pichici-díj a gólkirálynak jár, amit Pinto kaphatott max a Zamora-díj lehetett, ha jól tudom :D
Így igaz. A legjobb kapusnak járó díj, az a Zamora-díj.

Ricardo Zamora, a díj névadója, az 1920-as és '30-as években a Barcelona és a Real Madrid kiváló kapusa volt.
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.02.27. 15:09:18

ALEXDP írta:
Stelios írta:Nem kell ide semmilyen kapus. Ha Guardiola tényleg olyan kemény, mint amilyennek ígérte magát, akkor most 1 hónapra a kispadra küldené, és Pintot vagy Jorquerát rakná be a helyére, és nem kezdné el védeni, hogy milyen védhetetlen nagy gól volt, hanem igenis kikellett volna mondania, hogy VV már hetek óta balf.asz.

Pinto egyébként 05/06-ba megnyerte a Pichic-díjat, és előtte nem Puyol és Márquez állt...

Nem tudom hogy a Pichic-díjat mire adják,de kísértetiesen hasonlít a neve a gólkirályságért járó díjra...............
A Pichici-díj a gólkirálynak jár, amit Pinto kaphatott max a Zamora-díj lehetett, ha jól tudom :D
Varatrix
Director del Fútbol

2009.02.27. 12:41:01

faithnomore írta:Pinto nekem akkor is szimpatikus volt amikor- asszem 2006-ban- a Celta kapuját védte a La Ligában és véleményem szerint nagyon jól teljesített, simán a csapata legjobbja volt...én nagyon bőszen védtem VV-t de mégis azt mondom, hogy most egy-két csapat ellen Pintot kellene bevetni, szerintem megállná a helyét
Én inkább egy új kapus leigazolását preferálnám...
Pinto semmivel sem jobb mint Valdesm, sőt...
faithnomore
Entrenador del Barça

2009.02.27. 12:37:21

Pinto nekem akkor is szimpatikus volt amikor- asszem 2006-ban- a Celta kapuját védte a La Ligában és véleményem szerint nagyon jól teljesített, simán a csapata legjobbja volt...én nagyon bőszen védtem VV-t de mégis azt mondom, hogy most egy-két csapat ellen Pintot kellene bevetni, szerintem megállná a helyét
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
Lezárt